Web Analytics Made Easy - Statcounter

تاکید دولت اردوغان بر واکسیناسیون سریع مناطق توریستی در ترکیه به منظور جذب منابع ارزی، با واکنش تند مخالفین روبرو شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، این روزها در ترکیه، قرنطینه و تعطیلی طولانی 3 هفته ای در جریان است و قرار است به مدت چند روز هم تمدید شود، اما ظاهراً حواشی سیاسی و اقتصادی کرونا، از همه چیز مهم تر شده و این موضوع تبدیل به کانون مهمی برای ادامه کشمکش و جدال سیاسی بین حاکمیت و احزاب مخالف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا دو روز پیش، در همه جدل های سیاسی مرتبط با کرونا، پای 3 نفر در میان بود که مداوماً آماج انتقادات مخالفین بوده و هستند:

1.رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، متهم به این است که در اعلام ممنوعیت ها، دیدگاه حزبی دارد و اصرار او بر برگزاری کنگره های استانی حزب عدالت و توسعه، هزاران نفر را به ویروس کرونا مبتلا کرد و علاوه بر این، به اصطلاح عوامانه، خسیس بازی به خرج داده و حاضر نشده زیر بار حمایت مالی از مردم برود.

2.فخرالدین کوجا وزیر بهداشت به این متهم است که در اعلام آمار قربانیان و مبتلایان، از ارائه آمار شفاف خودداری می کند و در تعیین باید و نبایدهای کرونایی، به جای نظرات ستاد ملی مبارزه با کرونا، نظرات رئیس جمهور را می پذیرد.

3.سلیمان سویلو وزیر کشور با این انتقاد روبرو شده که در مورد تردد بین شهری و اعطای مجوز استثنا برای گردش و بیرون آمدن از خانه، نظارت دقیقی اعمال نکرده و مقررات و قوانین من درآوردی او در مورد چند و چون خرید از فروشگاه ها و ممنوعیت فروش الکل، منطبق با قانون اساسی نیست.

 اما کسی فکرش را نمی کرد که پای وزیر امور خارجه و دستگاه دیپلماسی هم به این موضوع باز شود.

سخنان مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در سفر  به آلمان، موجب آن شد که احزاب مخالف و حتی روشنفکران و افراد مستقل دور از عالم سیاست، زمینه مساعد و ابزار بهتری برای انتقاد از دولت اردوغان پیدا کنند.

مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در دیدار با همتای آلمانی اش هایکو ماس، چنین گفت:«ما به شما ضمانت واکسیناسیون می دهیم. هر جا که مردم، توریست به چشم ببینند، واکسن عمومی انجام خواهد شد.»

این حرف چاووش اوغلو و تاکید دولت اردوغان بر واکسیناسیون سریع مناطق توریستی به منظور جذب منابع ارزی، با واکنش تند مخالفین روبرو شد.

جُنید اُزدمیر روزنامه ­نگار مشهور ترکیه که با 7 میلیون دنبال کننده در توییتر، تقریباً هر روز به صورت زنده در توییتر، اینستاگرام و یوتیوب، برنامه زنده اجرا می کند،  در یک فایل ویدیویی مفصل در این مورد گفته است: «ما همه این محدودیت ها و تعطیلات و مقررات سخت را تحمل می ­کنیم که این بلای کرونا را پشت سر بگذاریم. اما بسیار بی ­معنی است که می­ خواهند به شکل تبعیض آمیز با این مساله برخورد کرده و اول، مناطق توریستی را واکسینه کنند. یعنی قرار است توریست ها را مانند دلار و یوروی متحرک نگاه کنیم؟ جالب است کنار ساحل می ­روی، توریست اجازه دارد توی آب برود و شنا کند اما شهروند ترک باید از ترس کرونا در خانه بماند. این برخورد صحیح نیست. ما شرایط کشور و دولت را می فهمیم و می دانیم که توریسم برای کشور ما، یک منبع ارزی مهم است. اما قرار نیست به خاطر دستیابی به درآمد بیشتر، عدالت در ارائه خدمات بهداشتی و سلامت مردم را فراموش کنید. آن شهروندی که در یک محله محروم استانبول زندگی می کند و با توریست مواجه نمی شود، چه گناهی کرده که باید منتظر بماند و چند کیلومتر آن طرف تر در فلان بخش شیک و توریستی استانبول، همه مردم عادی واکسینه شوند. این برخورد درست نیست.»

همچنین ابرو گونای سخنگوی ه.د.پ و نماینده ماردین در پارلمان ترکیه در کنفرانس مطبوعاتی خود گفت: «بر اساس اطلاعاتی که چاووش اوغلو وزیر امور خارجه منتشر کرده، وزارت بهداشت از این به بعد، اولویت بیشترین واکسیناسیون را به مناطق توریستی اختصاص می­ دهد تا اروپا راضی شود، توریست به ترکیه بفرستد. این یعنی چه؟ معنی­ اش این است که از نظر این دولت، پول و درآمد از هر چیزی مهمتر است. حتی از عدالت بین استانها و از سلامت مردم هم مهمتر است. اگر واکسن را به استانبول، آنتالیا و مناطق توریستی دیگر اختصاص دهید، تکلیف آناتولی، جنوب، جنوب شرقی و استانهای ساحل دریای سیاه چه خواهد شد؟»

خبرهای بد اروپایی ها برای ترکیه

از منظر منافع بلندمدت بخش توریسم ترکیه و از بین کشورهای اروپایی، آلمان از همه مهم تر است. چرا که هم خود آلمانی ها و هم بیش از یک میلیون شهروند ترکیه ای مقیم آلمان، مداوماً برای تفریح به ترکیه می روند و در نتیجه آنکارا انتظار دارد که مرزهای آلمان به روی ترکیه بسته نشود. اما خبر بد برای بخش توریسم ترکیه این است که انگلیس و فرانسه، هر دو برای ورود و خروج مسافر از ترکیه و به ترکیه، مقررات و تصمیمات سختگیرانه جدیدی وضع کرده اند. در نتیجه بخش توریسم، نمی تواند انتظار چندانی در مورد توریست انگلیسی و فرانسوی داشته باشد.

درآمد توریسم ترکیه در شرایط عادی و در اوج، به رقمی نزدیک به 40 میلیارد دلار در سال رسیده بود که به ازای هر یک ماه، اندکی بیش از 3 میلیارد دلار است.

بنابراین، حتی یک ماه محرومیت از توریست و بسته شدن مرزهای هوایی، 3 میلیارد دلار بر دست بخش توریسم ترکیه هزینه می گذارد و بسیاری از هتل ها و رستوران های این کشور، بخش قابل توجهی از نیروهای خو را به خانه فرستاده اند.

پس به نفع دولت ترکیه است که هر چه زودتر، اوضاع عادی شود. اما برای عادی شدن اوضاع، چالش های مهمی همچون بی نظمی در تحویل گرفتن واکسن از شرکت های خارجی وجود دارد و واکسن ملی ترکیه نیز هنوز به بازار نیامده است.

از دیگر سو، چند و چون اعتنای مردم به پروتوکل های بهداشتی، تعریف چندانی ندارد و انتظار نمی رود که بعد از پایان تعطیلات 18 روزه نیز، وزارت بهداشت ترکیه با یک تابلوی طلایی و امیدبخش روبرو شود.

کما این که همین حالا هم، آمار ابتلا در بازه زمانی 24 ساعت، از رقم 20 هزار پایین نیامده و شمار فوت در واحد 24 ساعت، بر رقم 278 نفر ایستاده است.

در پایان باید گفت، در رویکرد سران دولت اردوغان به موضوع مبارزه با کرونا، مساله اقتصاد، مساله بسیار مهمی است.

خبرگزاری آناتولی و بسیاری دیگر از رسانه های نزدیک به دولت برآمده از حزب عدالت و توسعه، در هفته های اخیر، بارها با افتخار اعلام کرده اند که هواپیمایی ملی ترکیه، در چندین نوبت رکوردار بیشترین پرواز در شبانه روز بوده و اغلب این پروازها نیز با مبدا و مقصد فرودگاه بزرگ استانبول بوده است.

این در حالی است که در عین حال، بیشترین میزان ابتلا و فوت نیز در استانبول گزارش شده است. با این وجود، علاوه بر هواپیمایی دولتی ترکیش ایرلاین، هواپیمایی های دیگری همچون پگاسوس بخش خصوصی نیز، بر این مساله تاکید می کنند که صنعت هوانوردی و توریسم در ترکیه، برخلاف کشورهای اروپایی، تاب و توان تحمل رکود اقتصادی ناشی از کرونا را ندارد و بسته شدن مرزهای هوایی و به ویژه فروگاه استانبول، خسارات فراوانی به دنبال دارد.

نتایج اولیه قرنطینه ترکیه و انتظار معجزه برای صنعت توریسم

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اردوغان ویروس کرونا ترکیه اردوغان ویروس کرونا ترکیه وزیر امور خارجه مناطق توریستی چاووش اوغلو دولت اردوغان توریسم ترکیه بخش توریسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۵۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست

دولت سیزدهم در راستای ارتقای امنیت غذایی مردم و اثرگذاری یارانه بر سر سفره آن‌ها، طرح سه‌گانه کالابرگ الکترونیکی، یارانه مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار سه دهک اول درآمدی و یارانه برای کودکان هفت دهک درآمدی جامعه که نیازمند تغذیه مضاعف هستند را در دستور کار قرار داد و اجرایی کرد.

به گزارش ایرنا، هر کدام از این طرح‌ها برای قشر خاصی تعریف شدند تا امنیت غذایی آن‌ها از طریق یارانه ارتقا یابد یا تقویت شود. طرح فجرانه یکی دیگر از ابتکارات دولت در حوزه تشویق مردم به خرید اقلام خوراکی با قیمت پایه بود؛ به این شکل که آن‌ها سبد غذایی تعریف شده مشتمل بر ۱۱ قلم کالای اساسی را با قیمت پایه خریداری کنند.

«طرح فجرانه» در راستای حمایت مضاعف از سبد غذایی خانوار یارانه‌بگیر با اولویت خانوار دهک‌های پایین جامعه (اول تا هفتم) هم‌زمان با چهل و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی از ۱۷ بهمن‌ماه سال گذشته آغاز و تا ۱۷ اردیبهشت‌ماه (فردا) ادامه دارد. در این طرح اعتبار تشوقی خرید ۱۱ قلم کالای اساسی از طریق کالابرگ از ۱۲۰ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافت و شرط خرید ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه برای دریافت آن اعتبار تشویقی حذف شد.

استقبال ۸۷ مردم از طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی در مرحله نخست

۱۱ قلم کالای اساسی شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخم‌مرغ و حبوبات و با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ است که مابه‌التفاوت قیمت‌ها با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تأمین شده است.

در مرحله نخست این طرح که از بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد، افرادی که مشمول بودند با خرید از طریق کالابرگ الکترونیکی از فروشگاه‌های اعلام شده ۲۲۰ هزار تومان یارانه مضاعف دریافت می‌کردند. در دوره نخست وازیر طرح فجرانه کالابرگ بیش از ۸۷ درصد مردم از یارانه مضاعف استفاده کردند. در مرحله بعدی که مربوط به اسفند ماه بود این مشارکت به ۷۵ درصد رسید که دلیل کاهش آن نیز این بود که مردم درگیر خرید نوروز و سفرهای نوروزی بودند.

ارتقای امنیت غذایی دهک‌های درآمدی پایین جامعه

در این مدت استقبال دهک‌های یک تا سه درآمدی جامعه از این طرح، به بیش از ۸۸ درصد رسیده که نشان می‌دهد دولت سیزدهم به اهداف خود که ارتقای امنیت غذایی دهک‌های درآمدی پایین بوده جامع عمل پوشانده است.

در آخرین آمار مربوط به ۵۲ روز نخست طرح فجرانه، بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان توسط دولت در قالب یارانه و بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان آورده مردم را تشکیل داده که به این واسطه ۷۸ هزار میلیارد تومان در ۵۲ روز به سمت سفره غذایی مردم روانه شده و در کنار آن تولید داخل رونق گرفته و کارخانجات غذایی هم توانسته‌اند تولید خود را افزایش دهند. آمار مربوط به اردیبهشت ماه هنوز اعلام نشده است.

علاوه بر ارتقا امنیت غذایی مردم از این طریق، دولت به یک هدف دیگر نیز دست‌یافت. در گذشته یارانه‌بگیران عادت به برداشت یارانه نقدی و صرف آن برای امور غیر از کالاهای خوراکی داشتند؛ اما با طرح کالابرگ الکترونیکی و پس از آن طرح تشویقی «فجرانه» رفتار اقتصادی و اجتماعی مردم و صاحبان فروشگاه‌ها نسبت به خرید اعتباری شکل گرفت تا دولت به هدف خود که ارتقا امنیت غذایی است نزدیک‌تر شود.

آیا طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی پایان می‌یابد؟

باتوجه‌به اینکه روز هفدهم اردیبهشت (فردا) این طرح سه‌ماهه خاتمه می‌یابد، دولت و مسئولان حوزه به دنبال این هستند که می‌توان یارانه مضاعف ۲۲۰ هزار تومانی را به شکل دیگری پیش برد یا خیر.

تا کنون در این خصوص اطلاع‌رسانی انجام نشده است اما با توجه به موفق بودن طرح، استقبال مردم، توزیع به موقع اقلام غذایی بدون ایجاد صف، رونق صنایع تولید مرتبط با اقلام سبد غذایی و ارتقا امنیت غذایی آحاد مردم تمدید این طرح تشویقی دور از ذهن نخواهد بود. البته با توجه به هزینه زیادی که برای دولت ایجاد می‌کند قطعا باید مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد و بودجه آن تعریف شود تا طرح ادامه پیدا کند.

قیمت روز سبد مشتمل بر ١١ قلم، ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم درآمدی در صورت خرید بسته می‌بایست قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تأمین می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ژاپن اظهارات بایدن درباره مهاجرهراسی را تاسف آور خواند
  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • اعتراض به شهردار استانبول در مترو برای تروریستی خواندن حماس
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • خجالت بکشید!
  • چالهان اوغلو یکی از بهترین‌های جهان است
  • واکنش حاجی‌میرزایی به اظهارات صحرایی درباره سند 2030: از خدا پروا کنید!
  • پس لرزه ادعای نماینده تندرو مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /روابط با کشور همسایه به مشکل می خورد؟
  • تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست