Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: یکی از مهمترین راهبردهای بهبود کیفیت اکوسیستم‌های شهری، توسعه شهرهای تاب‎‌آور است که نوع نگرش و نحوه رویارویی با آن را تحت تأثیر اساسی قرار می‌دهد.

سید احمد حسینی‌نیا در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با اشاره به رابطه بین تاب‌آوری و توسعه پایدار شهری، اظهار کرد: توسعه پایدار به عنوان مناسب‌ترین شیوه توسعه شهرها در هزاره جدید مطرح شده و بر راهبردهای زیادی تاکید دارد که یکی از مهمترین راهبردهای بهبود کیفیت اکوسیستم‌های شهری توسعه شهرهای تاب آور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بین توسعه پایدار شهری و تاب‌آوری نوعی همسویی برقرار است و در بسیاری از ابعاد نقاط مشترک دارند، افزود: هنگامی که سده بیستم شروع شد حدود ۲۰۰ میلیون نفر (۱۲.۵ درصد) در شهرها زندگی می‌کردند، اما یک سال بعد این رقم به ۳.۶ میلیارد نفر (۵۲) درصد رسید.

این دکترای شهرسازی تخصصی ادامه داد: بنا بر برآوردهای صورت گرفته در سال ۲۰۵۰ جمعیت شهری جهان به ۶۷ درصد خواهد رسید که این آمار در کشورهای مختلف یکسان نیست به این معنا که در مناطق توسعه یافته جمعیت شهری به ۸۶ درصد خواهد رسید و این رقم برای کشورهای در حال توسعه معادل ۶۴ درصد برآورد شده است.

وی با بیان اینکه شهرها مقادیر قابل توجهی از منابع طبیعی را مصرف می‌کنند و تأثیر عمده‌ای بر محیط زیست، بسیار فراتر از مرزهای آنها دارند، گفت: این روندهای ناپایدار نیاز به مهار قابل ملاحظه‌ای دارد و در نهایت باید برعکس شود؛ جاپای اکولوژیکی شهرها سیار فراتر از مرزهای اداری آنها است، چنانچه خدمات تولیدی و جذب کننده اکوسیستم جریان انرژی و مواد را تسهیل می‌کند.

حسینی‌نیا گفت: منشأ منابع مورد استفاده جمعیت شهری عموماً به دور از محل مصرف آنها یافت می‌شود، بنابراین پیامدهای بیوفیزیکی شهرنشینی سریع و کنترل شده در هر جایی احساس می‌شود.

وی با بیان اینکه بر مبنای گزارش‌های سازمان ملل متحد «شهرنشینی» به حرکت مردم از مناطق روستایی و مناطق شهری گفته می‌شود که با سه روند عمده همراه است، افزود: روند نخست مرکز کلانشهرها معادل منظومه‌های بیش از ۲۰ میلیون نفر جمعیت در کشورهای در حال توسعه آسیا، آمریکای لاتین و آفریقا است، دوم حضور بیش از نیمی از جمعیت شهری جهان در شهرهای با جمعیت کمتر از ۵۰۰ هزار نفر و سوم ۹۵ درصد از رشد جمعیت شهری در شهرهای کشورهای در حال توسعه اتفاق می‌افتد که حدود چهار میلیارد نفر جمعیت دارند.

این دکترای شهرسازی تخصصی با تاکید بر اینکه در سال‌های اخیر شهرها به دلیل اثرات منفی فعالیت‌های شهری نشانه‌های فزاینده‌ای از مشکلات زیست محیطی را به نمایش گذاشته‌اند، تصریح کرد: تخریب و کاهش منابع طبیعی، تغییرات آب و هوایی و فشار توسعه در مناطق سبز به نگرانی‌های اصلی شهرها تبدیل شده است؛ به بیان دیگر کمبود امکانات بهداشتی و خدمات درمانی، افزایش ساخت فاضلاب‌های روباز، دورریزی ضایعات صنعتی و زباله‌ها در مکان‌های نامناسب و ایجاد آلودگی‌های محیطی، «کلان‌شهرها» را به «کلان زباله‎دان‌ها» تبدیل کرده است که این امر حیات بشر را به طور جدی تهدید می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین راهبردهای بهبود کیفیت اکوسیستم‌های شهری، توسعه شهرهای تاب‎‌آور است که نوع نگرش و نحوه رویارویی با آن را تحت تأثیر اساسی قرار می‌دهد؛ به همین جهت تبیین رابطه تاب‌آوری در برخورد با سوانح و کاهش اثرات آن از اهمیت بالایی برخوردار بوده و ضروری است که تاب‎آوری و سطوح مختلف تاب‎آوری افراد و گروه‌های اجتماعی نیز شناخته شود و عوامل و شرایط اجتماعی، اقتصادی، نهادی و محیطی_ کالبدی تاب‎آوری جوامع شهری و تمرکز آن در گروه‌ها و مکان‌های خاصی از قلمرو انسانی _محیطی مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 492041

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تاب آوری شهر کلانشهر شهر معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان شهر سازی برنامه ریزی شهری افزایش تاب آوری مهاجرت به شهرها مدیریت شهری توسعه شهری برنامه ریزی توسعه شهری شهرداری اصفهان مشارکت شهروندان شهرداری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق توسعه شهرهای تاب توسعه شهرها جمعیت شهری تاب آوری تاب آور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۱۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حسینی گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

دیگر خبرها

  • تضمین حیات شهری با افزایش درختان
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است
  • ۲۰ درصد جمعیت لرستان ‌مسکن ندارند
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • بودجه فعلی ساری جوابگوی جمعیت شناور آن نیست
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم