Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@03:35:12 GMT

معتادین با طرد شدن ازسوی خانواده‌ها، بیشتر آسیب می‌بینند

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۴۱۸۵۹

معتادین با طرد شدن ازسوی خانواده‌ها، بیشتر آسیب می‌بینند

حسین بهلولی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اشاره به اینکه فرد معتاد به رقم درگیر شدن به اعتیاد، مصرف مواد و دوری از روال عادی زندگی اش، از خانواده طرد می شود، افزود: تصور کنید فرد معتاد آسیب جسمی و بدنی زیادی می بیند، تمام زندگی اش صرف اعتیاد می شود و حالا خانواده نیز که همه چیز برایشان عادی شده و مطمئن می شوند فرد معتاد دیگر به زندگی برنمی گردد وی را رها می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روانشناس با بیان اینکه در شرایط  شیوع کرونا آسیب پذیری افراد درگیر اعتیاد بیشتر نیز شده است، ادامه داد: همه افراد و آدم ها و حتی آنها که درگیر اعتیاد هستند نسبت به حفظ جانشان اهمیت می دهند هیچ آدمی راضی نیست که اتفاقی برایش بیفتد، آسیب ببیند یا فوت شود در نتیجه این اتفاقات می تواند تاثیر منفی بیشتری بر روی افراد درگیر اعتیاد داشته و با طرد شدن و بی توجهی از سوی خانواده هایشان به ویژه در این شرایط بیش از پیش به سمت مصرف بیشتر سوق پیدا کنند.

وی با تاکید بر اینکه عده ای به اشتباه تصور می کنند افراد معتاد کرونا نمی گیرند کاملا در  اشتباه هستند، تصریح کرد: در کلینیک ما خیلی از مراجعین الان درگیر کرونا شده و آسیب هم دیده اند و حتی می توانند ناقلین خطرناکی برای خانواده هایشان باشند. پس به یاد داشته باشیم هر نگرش منفی نسبت به این افراد می تواند باعث آسیب بیشتر آنها شود.

بهلولی  با بیان اینکه خانواده ها باید از افراد درگیر اعتیاد حمایت کرده و آنها را مورد توجه سالم و اصولی قرار دهند و برای ترک مواد تشویق و ترغیب شان کنند، افزود: بهتر است خانواده ها برای این کار به کلینیک های سم زدایی، سوء مصرف مواد و...  مراجعه کنند. ضمن اینکه از جلسات مشاوره برای این افراد بهره بگیرند.

این روانشناس اظهار داشت: استفاده از جلسات مشاوره برای این افراد بی نهایت کمک می کند تا آنها با تکنیک هایی آشنا شوند که دوباره به سمت اعتیاد یا لغزش دوباره نروند این حمایت خیلی تاثیر دارد وقتی فرد معتاد از سمت خانواده حمایت شود، امید این را دارند که ترک کنند و برای تغییر قدم بردارند.

وی خاطرنشان کرد: اگر خانواده ها نیز همان رفتاری را داشته باشند که افراد غریبه با وی دارند، پس نباید انتظار تغییر داشت بلکه این افراد به سمت مواد بیشتر سوق پیدا می کنند.

بهلولی در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به بحث قرنطینه و در خانه ماندن تاکید کرد: قرنطینه و در خانه ماندن باعث می شود هیجان افراد تخلیه نشده و هیجان بالایی داشته باشند. ممکن است هیجانی رفتار کرده، دچار اضطراب و استرس ترس از ابتلا به بیماری و... شوند یا به سمت پرخاشگری، عصبانیت، بهانه گیری و... سوق پیدا کنند. همه اینها می تواند بستر گرایش فرد به سمت مصرف مواد را افزایش دهد.

این روانشناس ادامه داد: به همین دلیل ما به خانواده و همراهان این افراد گفتمان سازنده را توصیه می کنیم چراکه انتقاد با تخریب همراه است و در نهایت باعث لج و لج بازی بین زوجین یا مسائل دیگر می شود اما آنها در قالب گفت و گوی سازنده می توانند نقاط قوت و ضعف هم را شناسایی کرده یا برای تخلیه هیجان سرگرمی هایی از جمله بازی های گروهی در خانه انجام  دهند.

وی خاطرنشان کرد: در نظر داشته باشید که خیلی از افراد درگیر اعتیاد یا کارتن خواب دچار افسردگی شده و نگرش منفی به خانواده هایشان پیدا کرده اند،  افراد درگیر اعتیاد بعد از اعتیاد این را نقطه ضعف در خودشان می بینند به همین دلیل  این افراد نسبت به اینکه دیگران این ضعف را به رویش بیاورند و فرد معتاد را کوچک و حقیر بشمارند، واهمه و نسبت به دیگران نگرش منفی پیدا می کنند.

بهلولی تاکید کرد: این تحریف شناختی باعث می شود اینها به سمت خلق پایین و افسرده شدن بروند همین موضوع می تواند به آنها آسیب زده و این افراد را برای خروج  از این فضای فشار و تحقیر به سمت مصرف مواد تشویق کند.  

این روانشناس با بیان اینکه فرزندان این افراد نیز متاثر از اعتیاد والدین خود هستند، افزود: حمایت از این بچه ها نیز بسیار اهمیت دارد و آنها نباید به حال خودشان رها شوند.

وی گفت: شاید یکی دیگر از راه حل‌های کمک به افراد معتاد گروه درمانی در فضای باز باشد یا گرمخانه ها با حفظ پروتکل های بهداشتی فضایی را برای پناه این افراد در دسترس شان قرار دهند تا بیشتر دچار آسیب نشوند.

بهلولی اضافه کرد: ما باید به خانواده ها بگوییم، سعی کنند برای مواجهه با افراد معتاد مایوس و خسته نشوند چون بیماری اعتیاد و ترک آن یک پروسه زمانبر است و هر لحظه امکان دارد فرد مجدد به سمت مصرف مواد برود به همین دلیل اول سعی کنید به این  افراد اعتماد و در کنار آن مراقب شان باشید که آسیب بیشتری متحمل نشوند،  با آنها صحبت کنید و حتما مجابشان کنید که تحت نظر مشاور و زیر نظر یک روانشناس قرار بگیرند.

این روانشناس با اشاره به یادگیری مهارت های زندگی برای این افراد تاکید کرد: مهارت نه گفتن بسیار اهمیت دارد. برای مثال وقتی فرد از سوی دوستانش به مصرف مواد تشویق شود، بتواند با نه گفتن خودش را از آن فضا دور کند با این مهارت می تواند در زمان های خاص بهترین کار را انجام بدهد و لغزش نداشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: کنترل خشم، مهارت حل مسئله و... بدون شک همه این ها می تواند به فرد بهبودیافته از اعتیاد کمک کند که بار دیگر سمت مواد نرود این موضوع بسیار به این افراد کمک می کند.

از: فاطمه شیری 

   

برچسب‌ها ویروس کرونا معتادان متجاهر سلامت روان مراکز ترک اعتیاد اعتیاد پیشگیری از اعتیاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا معتادان متجاهر سلامت روان ویروس کرونا معتادان متجاهر سلامت روان مراکز ترک اعتیاد اعتیاد پیشگیری از اعتیاد اخبار کنکور افراد درگیر اعتیاد سمت مصرف خانواده ها فرد معتاد مصرف مواد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۱۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهش جدید دانشمندان همه باورهای مربوط به کف پای صاف را رد کرد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، برای سال‌ها این باور عمومی وجود داشته است که افراد دارای کف پای صاف، بیشتر در معرض درد و مشکلات ماهیچه‌ای-استخوانی در زندگی هستند.

هرچند این ایده که داشتن کف پای صاف به طور اجتناب‌ناپذیری منجر به درد یا سایر مشکلات ماهیچه‌ای-استخوانی می‌شود قرن‌ها قدمت دارد، با این حال تنها در نیمه دوم دهه ۱۹۰۰ میلادی بود که این فرضیه رواجی همگانی یافت.

در ان زمان متخصصان پا در ایالات متحده مفهوم داشتن پاهای «عادی» را رایج کردند. این مفهوم شامل این فرضیه بود که نداشتن قوس مشخص یا پاشنه صاف، پاهای شما را غیرطبیعی و مستعد آسیب‌دیدگی می‌کند. زیرا مثلاً به هنگام راه رفتن، صاف شدن قوس فشار بیشتری را روی پاها می‌آورد.

با این حال اکنون محققان در دانشگاه کبک در تروآ-ریویر کانادا ادعا می‌کنند که این فرضیه بی‌اساس است.

در مطالعه‌ای که در این دانشگاه انجام شد، محققان مجموعه پژوهش‌های پیشین درباره پای صاف را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که تقریباً هیچ ارتباطی بین داشتن کف پای صاف و احتمال ابتلا به یک اختلال ماهیچه‌ای-استخوانی مانند درد پاشنه، زانو یا لگن وجود ندارد.

گابریل موازان، استاد طب اطفال در دانشگاه کبک و یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: «اگر به مجموعه تحقیقات انجام‌شده نگاه کنیم، صاف بودن کف پا شما را در معرض خطر بیشتری برای سه یا چهار مشکل قرار می‌دهد، فقط همین. اگر باز هم کف پای صاف‌تری داشته باشیم، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سه یا چهار مشکل دیگر خواهید بود و برای پاهای با قوس بیشتر چهار مورد آسیب احتمالی دیگر وجود خواهد داشت.»

این باور افسانه‌ای که کف پای صاف شما را بیشتر در معرض آسیب قرار می‌دهد، اغلب منجر به مداخلات پزشکی غیر ضروری در افراد و نگرانی‌های قابل توجه در بین بیماران در مورد ظاهر پاهایشان شده است.

این در حالی است که نویسندگان مقاله جدید می‌گویند کف پای صاف بدون علامت، معمولاً به هیچ درمانی نیاز ندارد. آقای موازان در این خصوص می‌گوید: «داشتن کف پای صاف طبیعی است. این یک نوع آناتومیک است. شما فقط باید با آن راحت باشید.»

دکتر موازان با بیان اینکه پزشکان باید از انتقال «باورهای غلط» به بیماران خود دست بردارند، گفت: «در ابتدا دانشگاه‌ها باید این آموزش را به فیزیوتراپیست‌ها، درمانگران پا و پزشکان عمومی متوقف کنند که داشتن کف پای صاف معضل است و همواره منجر به مشکلات سلامتی در آینده می‌شود».

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پژوهش جدید دانشمندان همه باورهای مربوط به کف پای صاف را رد کرد
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • ۴۰ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند
  • تولید بیشتر توت فرنگی با روش علمی
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • ویپ و خطراتی فراتر از آسیب به ریه و مغز
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی از حقوق متقابل کارگر و کارفرما
  • مرگ اسرار آمیز دو جوان در پایتخت