Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-02@03:17:23 GMT

تهران هوشمند، شعاری که اولویت مسئولان نیست

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۴۲۲۶۷

تهران هوشمند، شعاری که اولویت مسئولان نیست

گروه اجتماعی ایسکانیوز_ سید محسن طباطبایی مزدآبادی ؛ شهرها مقر و جولانگاه فناوری‌ها هستند. فناوری‌های شهر هوشمند شیوه‌های غیرحرفه‌ای مدیریت عملیات و خدمات روزمره را در بسیاری از شهرهای جهان تغییر داده و یا در حال تغییر آن است. گسترش IOT موجب شده است که صدها هزار سیستم متصل به هم در درون زیر ساخت‌های شهری جاسازی شده و از طریق این سیستم‌ها مدیران و برنامه ­ریزان شهری بتوانند مسائل روزمره زندگی شهروندان را به طور واقعی حل کرده و شرایط را بهبود بخشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر مبنای گزارش‌­ها و اظهارات شرکت IDC، سرمایه گذاری جهان در زمینه فناوری‌های هوشمند شهری در سال ۲۰۱۸ بیش از ۸۰ میلیارد دلار بوده و در سال ۲۰۲۱ به ۱۳۵ میلیارد دلار خواهد رسید. داستان شهر هوشمند و هوشمندسازی شهرها چندان جدید نبوده و به اواسط دهه ۱۹۷۰ میلادی بر می‌گردد اما از سال ۲۰۰۰ به این سو این واژه عمومیت بیشتری یافت و کاربرد تکنولوژی و پردازش داده‌ها و اطلاعات در مدیریت شهری رواج گسترده پیدا کرد.

این گسترش روز به روز بیشتر شده به نحوی که امروزه گوگل اسکولار بیش از دو میلیون و پانصد هزار مطالعه در باره شهر هوشمند را در جهان نشان می‌دهد شهر هوشمند که با عناوین انتزاعی دیگری همچون شهر اطلاعاتی، شهر دیجیتال، شهر الکترونیکی، شهر سایبری، شهر بی سیم، شهر منعطف و ... نیز نامگذاری می‌شود اکنون نه تنها ادبیات گسترده‌ای دارد بلکه تجارب عملیاتی موفق پرشماری در شهرهای سطح جهان دارد  باید گفت زندگی در شهرهای هوشمند راحت‌تر ایمن‌تر و رضایت بخش تر است به همین خاطر در تعریف شهر هوشمند گاهی آن را شهر پایدار و شهر زیست پذیر نیز می‌نامند، شهر هوشمند نظارت شهروندی را در پی دارد و بهره وری انرژی و پایداری زیست محیطی را سبب می‌شود بر این اساس توسعه شهرهای هوشمند در جهان در حال گسترش است و پیش بینی می‌شود بازار جهانی هوشمند سازی شهرها تا سال ۲۰۲۵ به ۵/۲ تریلیون دلار برسد.

کلانشهر تهران هم چند سالیست که استراتژی هوشمند سازی را جسته و گریخته دنبال می‌کند اما به نظر می‌رسد این اقدامات از انسجام و حجم کافی برخوردار نبوده و آثار آن منجر به حل واقعی مشکلات نشده است. در برنامه پنج ساله سوم شهر تهران مصوب ۳۰/۱۰/۹۷ شورای اسلامی شهر تهران که در ۱۱ فصل تنظیم و ارائه شده است فصل سوم به موضوع مهم نوآوری و هوشمندسازی اختصاص داده شده است اگرچه شاخص‌های شهر هوشمند به طور جامع و کامل در این مبحث دنبال نشده است اما اختصاص بخشی از برنامه بالادستی تهران به هوشمندسازی یقیناً گام مهم و مفیدی بوده است.

در برنامه پیشنهادی شهردار نیز که در سال ۹۷ با عنوان تهران شهر خلاق ارائه شد واضح است که هوشمندسازی در بطن و متن این برنامه قرار دارد چرا که خلاقیت پیوند تنگاتنگی با هوشمند سازی دارد و گذار به شهر خلاق نیازمند اتصال بخش‌های مختلف شهر به همدیگر است در این برنامه آمده است ذیل فصل تهران هوشمند آمده است تهران دارای یک منطقه پایلوت محله هوشمند خواهد بود منطقه‌ای که الگوی توسعه تهران خواهد بود منطقه‌ای با بیشترین میزان تولید و مصرف انرژی تجدید پذیر در کشور منطقه‌ای با بیشترین میزان اتصال به اینترنت اشیاء به ابر اینترنت و منطقه‌ای با میزان بالای استفاده از فناوری‌های همراه با طبیعت محله هوشمند یک محله پایلوت برای توسعه دهندگان فناوری است تا از دستاوردهای خود رونمایی کنند. حال که چنین بحثی به وضوح در برنامه پیشنهادی شهردار گنجانده شده باید پرسید چه میزان از این هدف تحقق یافته است.

اگرچه پروژه تهران هوشمند با اپلیکیشن‌هایی مانند  سامانه تهران من، سامانه با هم، سامانه شفافیت و پارک حاشیه‌ای و مانند آن اقداماتی را انجام داده است و تحرکاتی داشته است اما واقعیت این است که هوشمند سازی شهری چیزی بسیار فراتر از اینهاست. ضمن اینکه اطلاعات بارگذاری شده در همین سامانه‌ها اکثراً به روز نیست به عنوان مثال داده‌های مربوط به آلودگی هوا مربوط به سال ۹۶ می‌باشد و طبعاً اطلاعات ۵ سال پیش کاربرد چندانی برای تحلیل ندارد. همچنین آخرین آمار مربوط به میانگین مصرف بنزین و نفت گاز در شهر تهران در این سامانه مربوط به سال  ۹۸ است که باز هم کارایی چندانی ندارد یا در بخش زمین و مسکن آخرین نقشه‌های پروانه‌های ساختمانی تخریب و نوسازی در سایت داده‌های اطلاعاتی تهران مربوط به سال ۹۷ است این در حالیست که در شهری مانند تورنتو دادها دقیقاً مربوط به یک روز کاری قبل است یکی از شاخصه‌های مهم اطلاعات به روز بودن آنهاست و مشخصه مهم دیگر قابلیت استفاده برای عموم شهروندان است یعنی شهروندان بر مبنای آن داده‌ها تصمیم بگیرند. ضمن اینکه  در شهر هوشمند صرفاً نباید شهروندان را به عنوان کاربر داده‌ها در نظر گرفت بلکه باید آنها را ذینفع به حساب آورد. به هر حال آنچه در تهران با عنوان هوشمند سازی انجام گرفته است در بهترین حالت مقدمه و دیباچه‌ای بر شهر هوشمند است.

حمایت از نوآوری شهروندان، اتصال و ارتباط با مراکز فناوری و دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی، ارتباط با دانش بنیان‌ها  پشتیبانی گسترده از اینترنت اشیاء و دسترسی به طیف وسیعی از خدمات آن در خانه، محل کار خیابان، مراکز فرهنگی ورزشی هنری تفریحی و به‌کارگیری گسترده بخش خصوصی در فرایند هوشمند سازی تنها بخشی از پارامترهای هوشمند سازی است که در تهران راه درازی تا تحقق آنها پیش رو است بیش از ۵ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور وجود دارد که شهرداری تهران باید بتواند به عنوان خوشه‌های نوآوری از دستاوردهای آنان استفاده کند اما در حال حاضر این لینک برقرار نیست و یا به شکلی محدود است. با این اوصاف باید گفت هوشمند سازی برای مدیران شهری تهران هیچ‌گاه اولویت نبوده بلکه صرفاً در حاشیه برنامه‌ها دیده  شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1095001 برچسب‌ها محسن طباطبایی مزدآبادی شهر هوشمند

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: شهر هوشمند هوشمند سازی شهر هوشمند فناوری ها منطقه ای داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۲۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد

مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند امروز صبح با حضور ابوالفضل باقری فرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت، سید حمید جمال الدینی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت، آرش خجسته، رئیس سابق دانشگاه و حسن بختیار، رئیس فعلی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش ایسنا، آرش خجسته، رئیس سابق دانشگاه در این مراسم گفت: در مدت دو سال و ۴ ماه که مسئولیت ریاست این دانشگاه را به عهده داشته ام، معاون آموزشی وزارت بهداشت همیشه به عنوان پشتیبان، همراه و پیشرو کنار من بوده اند و همیشه به من یادآوری کرده اند که در این دانشگاه هوشمند به عنوان یک دانشگاه مستقل باید مسئله هوش مصنوعی را به عنوان یک ایده بزرگ و برگ برنده را برای وزارت بهداشت رقم بزنیم.

وی افزود: من در کنار ایشان ظرفیت های دانشگاه علوم پزشکی هوشمند را شناختم و اهداف دانشگاه را با همکاری جلو برده ایم، برنامه ۴ ساله عملیاتی را در دوران کاری ام طرح ریزی کردم که در سال اول در بخش ترویج برنامه ها به خوبی پیش رفت و می توانم با اطمینان اعلام کنم که ۹۰ درصد برنامه ها در این بخش انجام شده است.

خجسته ادامه داد: در این مدت برنامه های مختلفی از جمله کنگره کیش، سمینارهای مختلف در موضوعات متعدد در دانشگاه ها رقم خورد.

وی افزود: در سال دوم حوزه زیر ساخت و نیروی انسانی نیز عملیاتی شد که دانشگاه علوم پزشکی هوشمند اولین دانشگاه علوم پزشکی بود که در خاورمیانه از شورای عالی انقلاب فرهنگی مجوز گرفت.

رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی هوشمند گفت: ۷ محور را دنبال کرده ایم که به اطمینان می توانم بگویم در این مدت هنوز در این حوزه این ۷ محور دنبال نشده است.

خجسته گفت: آرزو دارم که با حضور رئیس جدید این دانشگاه به هدف و ایده باقری فرد که همان تثبیت هوش مصنوعی و برگ برنده عملکرد وزارت بهداشت در این دوره ۴ ساله است برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استاندار تهران: اتباع غیرمجاز بازگردانده می‌شوند
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم باید «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد
  • اقدامات لازم برای خروج اتباع غیرمجاز استان تهران از کشور در حال انجام است
  • همخوانی توهین‌آمیز هواداران بایرن مونیخ و رئال مادرید؛ بارسلونای حرام‌زاده!
  • واگذاری بیش از ۹ هزار فقره انشعاب آب در استان مرکزی
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • گوشی هوشمند به "کنترل تلویزیون" تبدیل می‌شود
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • سامانه ثبت تخلفات پارک خودروها در قرچک راه اندازی شد