Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@12:25:01 GMT

سمن ها و چالش بحران هویت جوانان

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۴۷۱۵۹

سمن ها و چالش بحران هویت جوانان

سمن ها نقش تاثیرگذار و ویژه‌ای در بازگو کردن آسیب های ناشی از بحران هویت و دلایل ایجاد آن و عوامل و راهکارهای پیشگیری از این آسیب ها را می توانند داشته باشند.

خبرگزاری برنالرستان – گروه جوانان /اختصاصی  : روند تغییرات اجتماعی بحران های زیادی را پیش روی جوانان قرار داده است ؛یکی از این بحران های اساسی بحران هویت است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحران هویت به راحتی می تواند با فرو ریختن مرزهای اجتماعی و فرهنگی عامل دگرگون شدن ساختارهای بنیادین جامعه جوانان شودبه طوریکه  ابعاد و دامنه این بحران به حدی وسیع و گسترده است که به راحتی می‌تواند تمامی شئون زندگی جوانان را تحت تاثیر قرار دهد.

به راستی بحران هویت را می توان یک بحران اجتماعی خطرناک تلقی کرد زیرا باعث به مخاطره افتادن و به هم خوردن تبادلات اجتماعی و آشفتگی های اجتماعی و بی سازمانی های اجتماعی و گسسته شدن رفتار و روابط متقابل جوانان می گردد و اگر این بحران هویت از سوی سیاستمداران و دولتمردان کشور به خوبی اداره نشود نظم اجتماعی که باید به وسیله جوانان بر جامعه حاکم شود جای خود را به بی نظمی و بی ثباتی داده در نتیجه بی سازمانی رخ می دهد و همین بی نظمی در سطح روابط جوانان سبب می شود  که جامعه جوانان بحران زده شود.

حال سوال اساسی این است که جوانان در چه زمانی دچار بحران هویت می شوند؟ در جواب این سوال با صراحت می‌توان گفت زمانی که جوان به جایی می‌رسد که نمی داند در جامعه چه جایگاهی  دارد و در واقع زمانی که با پرسش جایگاه حقیقی من در جامعه کجاست؟ در ذهن خود روبرو می‌شود اولین جرقه های خطرناک بحران هویت در درون او روشن شده است.

زمانی که جوان با بحرانی با نام بحران هویت روبرو شود دست از همه چیز شسته و دچار افسردگی و ناکامی شده و گوشه عزلت برمی‌گزیند.

 همه ما می‌دانیم افکار مثبت در جوانان خود به‌عنوان نماد انرژی هستند که جوان با آن می تواند دنیای جامعه خود را آباد کند و زمانی که جامعه جوانان با بحران خطرناکی با نام بحران هویت روبرو می‌شود اینجاست که افکار منفی به سراغ جوانان می‌آید و همین افکار منفی جامعه جوان را به ورطه و قهقرای نابودی می‌کشاند.

 زمانی که جوان دچار بحران هویت شود کاسه صبرش لبریز می‌شود و در آن هنگام است که خود را به عنوان بدبخترین ترین افراد می‌داند که آرزوهایشان زیاد و در مقابل سعی شان کم است و به جایی می‌رسد که می بیند از پیروزی تا سقوط فقط یک گام فاصله است و در چنین شرایطی است که دیگر تلاش نمی‌کند که خود را از لبه پرتگاه سقوط دور کند و با خود می گوید هویت من کدام است؟ من چه جایگاهی در جامعه دارم؟ و درست در همین جاست که به جای پیدا کردن جواب سوالات با خود می‌گوید هر چه شد شد و وقتی جوان به این مرحله برسد دیگر میان عزت و ذلت فرقی نمی گذارد و در مرحله ای قرار می گیرد که ایمان و آرامش از درخت ایمان او رخت بر می بندد و درخت تردید و اضطراب در وجود او ریشه می‌زند.

 زمانی که جوان در جامعه با بحران هویت روبرو شد دیگر خود را در جامعه کامیاب نمی‌بیند و مغز او تنبل می شود و مغز تنبل هم کارگاه شیطان است و آن زمانی است که درخت حکمت در وجود و در دل جوانان رخت بر بسته و دیگر میوه آن بر زبان او جاری نمی‌شود.

حال در این شرایط می‌توان با صراحت گفت که سازمان‌های مردم‌نهاد عمده‌ترین تکلیف برای حل بحران هویت را برعهده دارند تا به گونه‌ای از سردرگمی هایی که جوانان با آن دست و پنجه نرم می کنند مقابله کنند.

 سمن ها بازوهای کمکی و ترقی هر جامعه محسوب می‌شوند و به عنوان بهترین نیروهایی به شمار می آیند که می‌توانند در جهت کاهش و یا رفع بحران ها از جمله بحران هویت گام‌های موثری را بردارند و در رشد و بالندگی جامعه جوانان موثر واقع شوند؛ زیرا سمن ها برخاسته از همین جوانانی هستند که با درد و مشکلات و معضلات و آسیب‌ها و بحران‌های اجتماعی که امروزه گریبانگیر جوانان هستند آشنایی دارند در نتیجه با جلب اعتماد جوانان به راحتی می‌توانند گام‌های موثری را در جهت رفع و یا کاهش بحران ها و چالش ها بردارند.

سازمان‌های مردم نهاد یکی از ارکان اصلی جامعه محسوب می‌شوند که واسطه بین دولت و مردم به خصوص قشر جوان هستند.

سمن ها قطعاً عامل پیشران و تحرک جامعه محسوب می شوند و به تبع سمن هایی که توسط جوانان تاسیس می‌شوند می‌توانند قطع به یقین با ایجاد برنامه های پرشور و سالم و با نشاط  پویایی را در جامعه جوانان چندین برابر کنند در نتیجه فرصت را برای حضور بحران‌ها مهیا نمی شود.

در واقع سمن ها با فعالیت های پیشگیرانه خود در موضوع بحران هویت که نتیجه آن انحرافات و آسیب های اجتماعی و اخلاقی و فرهنگی است نقش مهمی در از بین بردن این معضلات دارند و در واقع نقش یک نظارت عمومی و همگانی برای جلوگیری از این بحران ها را بر عهده دارند و موجب هدایت رفتار و تربیت جوانان جامعه در انطباق با هنجارهای پذیرفته شده می شوند.

قطعاً سمن هایی که برخاسته از همین جوانان دردمند جامعه هستند می‌دانند که بحران هویت جوانان را می‌سوزاند بزرگ و کوچک را درگیر می‌کند دانش‌آموز و دانشجو و دختر و پسر و زن و مرد نمی شناسد و هر کس به لجن زار بحران هویت دچار شود بلعیده می‌شود و بازگشتش همتی فولادین و اراده آهنین می طلبد؛ بحران هویت نسل جوان را با استرس و تشویش و آینده مبهم روبه‌رو می‌کند و نگاه بی تاب و نگران سرمایه‌های انسانی و نسل پویایی جامعه را به خود گرفتار می کند در اینجا سمن ها با آموزش‌های مستمر و پی‌درپی برای جوانان و نوجوانان می توانند خطرات ناشی از بحران هویت را کاهش دهند و از افتادن جوانان در دام بحران هویت که بیشترین دلایل آن هم تبلیغات غیر فرهنگی بیگانگان و همچنین کم کاری و بی تدبیری برخی از مسئولین در جهت بی‌توجهی به نسل جوان جامعه است را با شفاف سازی و اطلاع رسانی دقیق و درست جلوگیری کنند.

سمن ها نقش تاثیرگذار و ویژه‌ای در بازگو کردن آسیب های ناشی از بحران هویت و دلایل ایجاد آن و عوامل و راهکارهای پیشگیری از این آسیب ها را می توانند داشته باشند و تنها خوراک و محتوای مفید در جهت پیشگیری از بحران هویت سمن ها می باشند که از جنس جوانان هستند که می‌توانند در این وادی اثرگذار باشند و نباید نادیده گرفت که همکاری و همگرایی  ارگانهای دولتی و خصوصی با سمن ها در پیشگیری از آسیب های ناشی از بحران هویت می‌تواند گامی در کاهش ضربات و صدمات ناشی از آن باشد.

یاداشت: عاطفه صادقی- خبرنگارخبرگزاری برنا درلرستان

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی جوانان سمن بحران هویت ناشی از بحران هویت زمانی که جوان جامعه جوانان جامعه جوان بحران ها آسیب ها سمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۷۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهاجم فرهنگی در کمین جوانان و خانواده هاست

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب، ماموستا محمود ابن خیاط در خطبه های عبادی سیاسی جمعه این هفته در جمع نمازگزاران شهر سقز با اشاره به اینکه همه مومنان با هم برادرند اظهار داشت: خداوند در قرآن کریم می فرمایند که مسلمانان و مؤمنین با همدیگر برادرند برای اینکه اتحاد داشته باشند و عزت خود را از دست ندهند.

وی گفت: پیامبر بزرگوار برای اینکه حکومت اسلامی پا برجا باشد اتحاد را در بین مسلمانان و حتی انصار و مهاجر و نصرانی و یهودیان مکه قرار داد تا دین اسلام توسعه پیدا کند.

ماموستا ابن خیاط در مورد فضایل و شمایل رسول گرامی اسلام افزود: از ۵ تا ۱۱ اردیبهشت به عنوان هفته کار و کارگر در تقویم کشورمان اعلام شده و عزت و مقام کارگران آنچنان بالاست که رسول گرامی ما دست کارگران را بوسیده و تأکید کردند که کارگران چون قشری زحمتکش هستند و قبل از اینکه عرق جبینشان خشک شود حق و دستمزد آنها پرداخت شود و در جای دیگری آمده است و از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل شده است که می فرمایند: کسی که به کارگری ظلم کند و حق او را ندهد خداوند عمل او را باطل می کند و بوی بهشت را از او حرام خواهد کرد.

خطیب نماز جمعه شهرستان سقز در ادامه با تبریک هفته سلامت و هفته زمين پاک افزود: پیامبر بزرگوار اسلام بعد از انجام نماز و فرامین الهی و دینی به رعایت پاکی و تمیزی و نظافت تأکید کرده و نظافت را نیمی از ایمان معرفی کرده است و سلامت ظاهری و باطنی و سلامت فردی و حتی سلامت گروهی از جایگاه بالایی در دین مبین اسلام برخوردار است.

ماموستا ابن خیاط در ادامه سخنانش با اشاره به هجمه های فرهنگی بر هوشیاری و آگاهی جوانان و خانواده ها و حفاظت از سلامت اخلاقی فرد و اجتماع تأکید کرد.

وی عنوان کرد: به منظور جلوگیری از گرفتار نشدن در آتش جهنم باید فرامین خداوند را انجام دهیم و کسانی که بی مبالات هستند و به گناه آلوده می شوند، شراب خواری می کنند به دنبال فساد و فحشا هستند و حیا و عفت را رعایت نمی کنند از عذاب آتش جهنم باید بترسند چرا که در روز قیامت از عذاب الهی دور نمی مانند.

ماموستا ابن خیاط در ادامه تأکید کرد: همچنین کسانی که برای ما دلسوزی می کنند و می گویند که معصیت نکنید و فحشا و زنا و بی حجابی نداشته باشید باید از آنها تبعیت و پشتیبانی و حمایت کنیم چون از فرامین الهی تبعیت می کنیم این افراد اگر  از قشرهای مختلف همچون پزشکان، ماموستاها، روحانیون و دستگاه های حکومتی و امنیتی و حتی پدر و مادران باشند، باید از آنان حمایت و پشتیبانی کنیم و در مقابل آنان قرار نگیریم.

وی خاطر نشان کرد: خانواده ها باید هوشیار و آگاه باشند چون جوانان ما امروزه در خطر تهاجم فرهنگی دشمنان قرار دارند و تهاجم فرهنگی از طریق ماهواره و اینترنت به حدی تأثیرگذار بوده که اگر والدین فرزندان خود را کنترل نکنند و خانواده سالمی نداشته باشیم، جامعه نیز سالم نمی ماند چون در محیط بیرون از خانه و جامعه قرار می گیرند، جامعه را نیز آلوده می کنند بنابراین با نصیحت کردن فرزندان خود با نرمی و لطافت در حد توان آن ها را کنترل و آگاه نماییم تا به گناه آلوده نشوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویداد جامعه پرداز با هدف هم افزایی کنشگران حوزه زن، خانواده و فرزندآوری
  • تهاجم فرهنگی در کمین جوانان و خانواده هاست
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • جوانان آثار شهید مطهری را مطالعه کنند
  • معلمان سکانداران علمی جامعه هستند
  • گردهمایی موسسات مردمی گلستان در زمینه خانواده، جمعیت و هویت زن امروز در گرگان
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی
  • حضور منتخبان جامعه جوانان ورزشی در مناطق عملیاتی جنوب
  • همه تاریخ خوان باشیم و تاریخ را بدانیم