Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@21:11:27 GMT

خاویار خزر جهانی شد/ مروارید سیاه در سبد غذایی اروپایی‌ها

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۴۷۶۳۹

خاویار خزر جهانی شد/ مروارید سیاه در سبد غذایی اروپایی‌ها

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: ماهی‌ای که سال‌ها از دریای خزر به واسطه صید غیرمجاز و کاهش ذخایر رخت بربسته بود، اکنون با تکثیر پرورشی و توسعه صنایع شیلاتی به آن سوی آب‌ها و بازارهای خارج راه یافته و نام مازندران را جهانی کرده است.

پارسال صادرات ماهیان خاویاری از مازندران ۵۰۰ هزار دلار ارزآوری داشت. کشورهای مختلف مشتریان پروپاقرص سوگله مازندران هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر مازندران رتبه اول تولید ماهیان خاویاری را داراست و هرسال محصولاتش به کشورهای مختلف از جمله روسیه، آذربایجان، عراق، افغانستان و غیره صادر می‌شود.

دریای خزر بزرگترین زیستگاه ماهیان خاویاری است و بیش از ۹۰ درصد تولیدات مروارید سیاه را به خود اختصاص داده است. محمدمهدی عباس زاده معاون شیلات مازندران گفت: استفاده از آب دریا ظرفیت خوبی برای تولید و پرورش ماهیان خاویاری است.

وی با بیان اینکه مازندران رتبه اول تولید ماهیان خاویاری را در کشور دارد، افزود: در حال حاضر پرورش ماهیان خاویاری به دو صورت آب دریا و آب‌های داخلی انجا م می‌شود و در اراضی ساحلی با بهره گیری از آب دریا، اقدام به تولید خاویار می‌شود.

در حال حاضر پرورش ماهیان خاویاری به دو صورت آب دریا و آب‌های داخلی انجا م می‌شود و در اراضی ساحلی با بهره گیری از آب دریا، اقدام به تولید خاویار می‌شود

وی با عنوان اینکه محصولات استان به کشورهای مختلف اروپایی، حاشیه خزر و خلیج فارس صادر می‌شود، ادامه داد: خوراک آبزیان نیز به کشورهای مختلف صادر شده است.

مرکز ماهیان خاویاری چپکرود جویبار آرام آرام به قطب تولید خاویار در کشور و خاورمیانه تبدیل شده است. اسحاق اسلامی مدیر مرکز ماهیان خاویاری جویبار در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه کار از سال ۸۴ شروع شد، است می‌گوید: کارخانه تولید غذای ماهیان خاویاری نیز در این منطقه بهره برداری شده است.

وی با اظهار اینکه در تلاش هستیم تا این سرمایه و گونه مهم خزری را احیا و بازسازی کنیم، ادامه داد: در حال حاضر مشتریان زیادی از کشورهای مختلف از جمله آلمان و ایتالیا داری.

وی با بیان اینکه فروش یک کیلو خاویار معادل ۳۰ بشکه نفت است، ادامه داد: در حال حاضر ۱۲ نوع محصول از ماهیان خاویاری تولید می‌شود که در ارز آوری برای کشور بسیار حائز اهمیت است.

با آنکه صید خاویار دریای خزر همچنان ممنوع است اما تولیدکنندگان مازندرانی با پرورش ماهیان خاویاری به بازارهای منطقه و جهان راه یافتند و سال قبل اولین محموله خاویار پرورشی از گمرکات استان صادر شده است.

صادرات ۵۰۰ هزار دلار محصولات خاویاری

حسن اسحاقی مدیرکل شیلات مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پارسال اولین محموله خاویار پرورشی از گونه قبل ماهی به روسیه صادر شد، گفت: این محصول ۱۸ هزار دلار برای استان ارزآوری داشته است.

وی میزان صادرات ماهیان خاویاری را طی سال قبل ۵۰۰ هزار دلار بیان کرد و گفت: پارسال بیش از دو هزار و ۲۷۷ تن گوشت ماهیان خاویاری و پنج هزار تن خاویار از استان به کشورهای همسایه صادر شده است.

وی ساخت مزارع پرورش ماهیان خاویاری را جزو برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و جهش تولید یاد کرد و گفت: هفته قبل دو مرکز پرورش ماهیان خاویاری افتتاح و کلنگ زنی شده است.

مازندران علاوه بر خاویار ظرفیت‌های شیلاتی فراوانی دارد و سالانه بیش از ۱۱۰ هزار تن انواع محصولات شیلاتی در آن تولید می‌شود که بیش از ۱۱ هزار تن آن روانه بازارهای خارجی و صادراتی می‌شود.

حسن خیریان پور معاون استاندار مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ساخت پایانه صادرات شیلاتی در استان گفت: استفاده از ظرفیت دریا، آبزی پروری و صنایع شیلاتی برای توسعه صادرات و حضور در بازارهای جهانی جزئی از برنامه‌های ستاد اقتصاد مقاومتی به شمار می‌رود.

وی بر لزوم تسریع در تکمیل پایانه صادراتی تاکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیت آبزی پروری، تولید ماهی در قفس، پرورش ماهی در آب بندان ها و مزارع شیلاتی از جمله محورها برای ارزآوری اقتصادی استان در حوزه شیلاتی محسوب می‌شود.

وی بهره گیری از ظرفیت بازارهای سی آی اس و کشورهای حاشیه خزر را برای عرضه محصولات شیلاتی امری مهم دانست و گفت: باید برای حضور در این بازارها برنامه ریزی جامع داشته باشیم.

سال گذشته در مجموع حدود ۴۰ میلیون دلار ارزآوری اقتصادی با صادرات محصولات شیلاتی برای استان مازندران محقق شد که سهم خاویار آن حدود ۵۰۰ هزار دلار بوده است. ماهی خاویاری، قزل آلای رنگین کمان، خوراک آبزیان، خاویار پرورشی در سبد صادراتی مازندران جای خود را باز کرده است.

کد خبر 5207393

منبع: مهر

کلیدواژه: ماهیان خاویاری اداره کل شیلات مازندران ویروس کرونا روز قدس روز جهانی قدس بوشهر کرمانشاه آمار کرونا شیوع کرونا عکس استانها شب قدر فلسطین گرگان واکسن کرونا ماه مبارك رمضان اردبیل پرورش ماهیان خاویاری ماهیان خاویاری کشورهای مختلف ۵۰۰ هزار دلار حال حاضر پرورش ماهی آب دریا صادر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۷۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران رسالت جهاد کشاورزی را تولید دانست و افزود: تولید بذر محصولات کشاورزی در استان با جدیت دنبال می شود و امسال این مشکل چندساله را رفع خواهیم کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابلسر، علیرضا مهاجر معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در جلسه جهش تولید در دیمزارهای مازندران اظهار داشت: بحث افزایش بهره وری از اراضی کشاورزی به عنوان یک استراتژی مطرح است و هم اکنون میانگین سرانه زمین در کشور 3.2 هکتار است که اگر به کمتر از این میزان برسیم با کاهش بهره وری در اراضی مواجه می‌شویم.

وی با بیان اینکه در واردات دانه‌های روغنی توسط واردات کنندگان  خرید محصولات داخلی با قیمت مصوب از کشاورزان انجام می‌شود تصریح کرد: بلافاصله پس از پرداخت وجه به کشاورزان  اجازه واردات به  شرکت‌ها داده می‌شود.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: بلوک بندی اراضی کشاورزی یکی از راهکارهای مقابله با کوچک شدن اراضی است  و اگر می‌خواهیم به بهره وری دست یابیم به صورت پهنه بندی اراضی باید مدیریت شوند.

وی، افزود: مدیریت زراعی منسجم بر اراضی کشاورزی راهی بر افزایش بهره وری مزارع به شمار می‌آید.

مهاجر اظهار کرد: نیاز داریم در مازندران  کارهای زیربنایی نظیر احداث انبارهای فنی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی انجام شود.

این مسئول در ادامه تصریح کرد: درباره شرکت خدمات حمایتی و تعاون روستایی وظیفه اصلی آن تامین نهاده‌های کشاورزی نظیر کود و سم بوده که باید بر اساس رسالت اصلی عمل کنند.

بابک مومنی رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم در این جلسه رسالت جهاد کشاورزی را تولید دانست و افزود: تولید بذر محصولات کشاورزی در استان با جدیت دنبال می شود.

وی خاطرنشان کرد: امسال این مشکل چندساله را رفع خواهیم کرد.

مومنی همچنین افزود: تامین و تولید بذر محصولات کشاورزی استان با مباشرت شرکت خدمات حمایتی پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آب مروارید چیست؟ فیلم
  • اتفاقات دانشگاه‌های آمریکا نشانه بیداری جهانی است
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • ارائه تسهیلات کم بهره برای جهش تولیدات شیلاتی در استان بوشهر
  • تولید 90 تن گوشت مرغ در عباس آباد
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات