Web Analytics Made Easy - Statcounter

میزگرد دانشجویی پیرامون راهکار‌های برون رفت از تحریم در حوزه کشاورزی، با حضور جمعی از مسئولان و معاونت‌های علمی بسیج دانشجویی دانشکده‌های کشاورزی دانشگاه‌های تهران به صورت مجازی برگزار شد. خبرگزاری میزان - میزگرد دانشجویی پیرامون راهکار‌های برون رفت از تحریم در حوزه کشاورزی، با حضور جمعی از مسئولان و معاونت‌های علمی بسیج دانشجویی دانشکده‌های کشاورزی دانشگاه‌های تهران به صورت مجازی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کشاورزی در کشور دچار فرسودگی شده است
مائده امین فر مسئول بسیج دانشجویی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران در این نشست گفت: از سال ۹۵ قریب به ۶ سال است که مقام معظم رهبری شعار‌های سال را حول محور تولید وخودکفایی بیان کرده‌اند و امسال هم مجددا شعار سال با همین محوریت با عنوان تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها مطرح کردند. یکی از موانع موجود در بخش تولید کشاورزی موضوع پایین بودن نرخ سرمایه‌گذاری در این حوزه است. همچنین مشکلاتی هم در حوزه تامین نهاده‌ها وجود دارد.
امین فر تاکید کرد: مورد بعدی بحث فرسودگی کشاورزی در کشور است. درصد زیادی از کشاورزان ما از علم روز غافل هستند و درست‌تر این هست که بگوییم علم و دانشی که در ایران در این حوزه مطرح هست به کشاورزان متاسفانه انتقال داده نمی‌شود و هنوز کشاورزان ما بر پایه تجربه خودشان عمل می‌کنند. از جمله موانع دیگر در حوزه کشاورزی اهمیت ندادن به حوزه کشاورزی است چه از مسئولین و چه از جانب خود مردم. کاهش ۰/۹۵ درصد روستا نشینی و در مقابل توسعه ۲ درصدی شهرنشینی گواهی بر این ماجراست.
امین فر بیان کرد: بحث دیگری که در این میان وجود دارد بجث میدان دادن بیشتر به نسل جوان و متخصص و دانش آموخته این حوزه است. هنوز در کشور ما در سازمان‌های جهاد کشاورزی و موسسه‌های ذی‌زبط افرادی فعالیت دارند که آنچنان که باید به علم روز تسلط ندارند و مطابق علم و دانش سال‌های گذشته عمل می‌کنند.

حمایت‌های تشویقی و مدیریت لازم در بخش کشاورزی وجود ندارد
ماندانا محفلی، نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس در این نشست بیان کرد: ما می‌توانیم با صنایع تبدیلی در کشاورزی از این اقتصاد بهره‌بری بیشتری داشته باشیم، صنایع تبدیلی صنایعی هستند که محصولات مختلفی را در رشته‌های مختلف کشاورزی ایجاد می‌کنند مثل صنایع تولید ماکارونی یا صنایع بسته بندی زعفران. امروز بخاطر تحریم‌ها نمی‌توانیم محصولات کشاورزی را به خیلی از کشور‌های اروپایی و امریکایی صادر کنیم. اما در منطقه می‌توانیم خیلی مفید باشیم و می‌توانیم کار‌هایی کنیم که روند اقتصاد را در کشور تسریع کنیم.
محفلی افزود: یکی از رویکرد‌هایی که کشور ما با آن رو به روست، استفاده از منابع آب است که می‌توانیم با صرفه جویی در منابع آب بخش عمده‌ای از مشکلات را حل کنیم. در بعضی مناطق مثل کردستان بخاطر اقلیم منطقه، توت فرنگی بخوبی رشد می‌کند، اما بخاطر ظرفیت آب کم منطقه، این محصول آنگونه که باید بهره‌بری نمی‌شود. آب‌رسانی باید با عدالت صورت بگیرد و در هر منطقه با توجه به اقلیم آب مورد نیاز در دسترس باشد. با صرفه جویی در آب شهری می‌توان موانع تولیددر بخش کشاورزی بدلیل آب رسانی را حل کرد.
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس گفت: تامین نهاده‌های کشاورزی مثل کود، بذر و ... هم از مشکلات کشاورزان است، که این نهاده‌ها باید بدرستی توزیع شود و در زمان بندی درست و با کیفیت بالا در اختیار کشاورزان قرار گیرد که این کار نیاز به مدیریت قوی دارد. متاسفانه در سال‌های اخیر مدیریت لازم در این حوزه صورت نگرفته و این مورد را می‌شود با تدبیر و عمل به راحتی به انجام رساند.
وی تصریح کرد: یکی از مسائل دیگر بحث کوتاه کردن فرایند استعلام‌ها برای کشاورزان و بحث پرونده پیچیده‌ای که منجر می‌شود کشاورز انگیزه را برای تولید از دست بدهد. با سیاست‌های تشویقی و با سرمایه‌گذاری و دادن امتیازات به کشاورزان از طریق بانک مرکزی می‌توان خیلی به بهبود روند کشاورزی کمک کرد.

نیاز به تعادل بین فعالیت انسانی و پایداری بین محیط
احمدی، نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد و مسئول پایگاه دانشکده کشاورزی و معاونت پژوهش فناوری بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد در این نشست اظهار کرد: با توجه به شعار سال با عنوان تولید، پشتیبانی و مانع زدایی، ما بایستی تولید را محور کار قرار دهیم و حمایت‌های لازم را انجام و مانع‌ها را از سر راه تولید برداریم و امیدواریم که این شعار تحقق پیدا کند.
وی با تأکید بر راهکار‌های برون رفت از مشکلات در حوزه کشاورزی گفت: در حال حاضر با افزایش جمعیت، تقاضا برای کالا‌های کشاورزی بیشتر شده و حدود سه چهارم جمعیت جهان در کشور‌های در حال توسعه هستند که تولید مواد غذایی تنها اندکی با رشد جمعیت همراه است و قسمت عمده مواد غذایی بشر از طریق گیاهان و تولید کشاورزی تامین می‌شود.

احمدی در پایان افزود: هم اکنون زمین و منابع برای کشت محصول رو به کاهش است. یک مدیریت مناسب می‌طلبد تا بتواند تعادل بین فعالیت انسانی و پایداری بین محیط برقرار کند.

خدادادی، نماینده دانشگاه اصفهان و مسئول بخش مطالبه‌گری دانشگاه ازاد اصفهان، در این نشست بیان کرد: در اصفهان کشاورزان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند و متأسفانه حمایتی نیز از آنان صورت نمی‌گیرد. در زمینه تأمین آب کمبود و مشکلات زیادی دارند که سالیان درازی است برای آن تدبیری نشده است و این روند ادامه دارد.

پیشنهاد برای برگزاری اردو‌های جهادی با هدف کمک به کشاورزان مناطق محروم
هاشمی، نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه زنجان، در این میزگرد با اشاره به اهمیت ارتباط بخش دانشگاه و بخش کشاورزی گفت: در دوره‌های جهادی دوستان با توجه به رشته‌های تخصصی خود در اردو‌ها شرکت و در جهت محرومیت زدایی فعالیت می‌کنند، در رشته‌های کشاورزی هم این امکان وجود دارد که دانشجویان با کمک اساتید در اردو‌های جهادی کشاورزی شرکت کنند و در مناطق محروم درحدتوان به باغدار‌ها و صاحبان مزارع راهنمایی و مشاوره بدهند.

بخش کشاورزی می‌تواند عمده مشکلات اقتصادی کشور را برطرف کند
نرگس صفری نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز و معاون علمی بسیج دانشجویی، در این نشست گفت: اگر ما یک نگاهی به دستاورد‌ها و ظرفیت‌های بیشمار کشاورزی داشته باشیم متوجه می‌شویم این بخش به تنهایی می‌تواند عمده مشکلات اقتصادی کشور را برطرف کند.
وی در ادامه افزود: ایران یک کشور چهار فصل است با تنوع محصولات استراتژیک، اما یکسری مسائلی وجود دارد که امکان اجازه استفاده کامل از این پتانسیل‌ها را نداده است. یکی از مهم‌ترین مسائل از نظر بنده عدم وجود نیروی متخصص و کافی در این زمینه است که دلیل آن هم سیاست گذاری‌های اشتباه در جذب دانشجو‌ها در حوزه کشاورزی است.
صفری در پایان گفت: مدیریت ما در علم کشاورزی پایین است. ما دقیقا می‌دانیم مشکل کجاست و کاملا می‌دانیم در چه جا‌هایی تحریم هستیم، می‌دانیم مشکل آبیاری داریم. اما متاسفانه مشکل مهم، بحث عدم مدیریت است. ما باید اطلسی داشته باشیم که براساس آن بدانیم در هر استان باید چه محصولی کشت شود، این کار را جهاد کشاورزی می‌تواند انجام دهد.   انتهای پیام/ برچسب ها: کشاورزی ایران تحریم مدیریت بسیج

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کشاورزی ایران تحریم مدیریت بسیج نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه حوزه کشاورزی بخش کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۰۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از زومیت، در چند ماه اخیر موضوع واگذاری سهام بعضی کسب‌وکارهای مطرح حوزه اقتصاد دیجیتال، موجی از نگرانی را بین فعالان اقتصاد دانش‌بنیان به راه انداخت؛ گلرنگ سهام تپسی را خرید و در هفته‌های اخیر هم خبرهایی از احتمال واگذاری عمده سهام دیجی‌کالا به همراه اول مطرح شد. این مسئله در کنار صحبت‌های چندماه پیش مدیرمسؤول روزنامه کیهان، تصوری ایجاد کرد مبنی بر این‌که فشارهایی برای واگذاری سهام استارتاپ‌های بزرگ وجود دارد.

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با تکذیت این مسئله توضیح داد: «چون پیش‌ازاین، یک عده صحبت‌های نادرستی را بدون دلیل و مدرک درباره واگذاری بعضی کسب‌وکارهای حوزه اقتصاد دیجیتال به نیروهای انقلابی مطرح می‌کردند، این حساسیت به وجود آمد؛ اما در اصل چنین هدفی وجود ندارد».

او در همین خصوص به فروش سهام تپسی اشاره کرد و گفت: «آقای منشی‌پور از ما خواست کمک کنیم که انتقال سهام تپسی حتماً انجام شود. این درخواست ابتدا با مخالفت معاونت علمی روبه‌رو شد اما با اصرار تپسی درنهایت با این موضوع موافقت کردیم».

او چنین واگذاری‌هایی را نه به معنی واگذاری کسب‌وکارها به حاکمیت، بلکه نشان‌دهندهٔ بلوغ این حوزه دانست: «واگذاری سهام این کسب‌وکارها بلوغ آن‌ها را نشان می‌دهد. این یعنی کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال سرمایه‌های بزرگ از سایر شرکت‌ها جذب می‌کنند که درنهایت به بزرگ شدن جدی این کسب‌وکارها منجر می‌شود. یکی از این کسب‌وکارها با سرمایه یک واحدی وارد شده و الان سرمایهٔ ۳۰۰ واحدی دارد. این یعنی هم فرصت رشد در این حوزه وجود داشت و هم سرمایه کلانی به این حوزه بازگشته است».

دهقانی فیروزآبادی در موضع‌گیری نسبت به مسئلهٔ فروش سهام کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال، حمایت خود از این موضوع را اعلام کرد و تنها شرط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور برای موافقت با فروش و واگذاری این سهام را بازگشت سرمایه به حوزه اقتصاد دیجیتال دانست.

بااین‌حال، سال گذشته با بعضی چالش‌ها و مشکلاتی که برای کسب‌وکارهای فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال به وجود آمد، چنین تصور می‌شود که اراده‌ای وجود دارد که مایل است در مدل مدیریتی کسب‌وکارهای این حوزه تغییراتی ایجاد کند.

دهقانی فیروزآبادی وجود چنین موضوعی را کذب دانست و توضیح داد: «هم من هم آقای زارع‌پور دفاع و حمایت همه‌جانبه از کسب‌وکارها داشتیم. وقتی وارد حوزهٔ اقتصاد دیجیتال می‌شویم محیط این فضاها با سایر صنایع متفاوت است و دلیلش این است که بخش عمده‌ای از این اقتصاد از محیط خارجی آمده است؛ اما ما به‌هیچ‌عنوان موافق تعطیلی کسب‌وکارها نیستیم. حرف من این بود که اگر می‌خواهیم کاری در این زمینه انجام بدهیم، باید این باشد که به جریان‌های اصیل و انقلابی فرصت رقابت بدهیم؛ اما اینکه این کسب‌وکارها به نیروهای انقلابی و حاکمیت واگذار شود کاملاً غلط است. حرف ما این است که کسب‌وکارها را نبندیم و به‌جای آن از جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها استفاده کنیم».

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900257 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • ایران میزبان ۲۲۰۰ مهمان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ است
  • کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه تهران درحمایت از دانشجویان آمریکا
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • واکنش بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی به انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • جهش تولید به نهضت مردم نیاز دارد