Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان نظام روانشناسی هشدار داد؛ در مواجهه با شیوع موج چهارم کرونا، سلامت روان مردم را خوب ارزیابی نمی‌کنم و در پساکرونا وضعیت بدترهم می‌شود.

محمد حاتمی روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در گفت و گویی تصریح کرد: از نظر روانشناسی افراد شرایط استرس زایی را تجربه می کنند. الان مردم همه تنهایی را تجربه کرده و به دلیل این تنهایی نمی توانند مسائل خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان روانشناسی تاکید کرد: قبل کرونا ما با یکسری افرادی ارتباط داشتیم و مسائل و مشکلاتمان را با آنها در میان می گذاشتیم.   را می گفتیم که در روانشناسی به آن همدلی می گویند. الان این جریان تمام شده و همه در غار خود تنها هستند. 

حاتمی اظهار داشت: به همین دلیل وضعیت سلامت روان مردم را خوب ارزیابی نمی کنیم. در همین رابطه مسئولان و ارگان ها مثل خود صدا و سیما باید برای افزایش سلامت روان مردم برنامه هایی را در نظر بگیرند. 

وی با بیان اینکه برخی از مردم ادراک خطر پایینی دارند خاطرنشان کرد: به همین دلیل این افراد مهارت مقابله ای خوبی ندارند و  ترس غیرمنطقی شان تبدیل به اختلال از جمله وسواس می شود.  پساکرونا اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی را بیشتر شاهد خواهیم بود.  

شش هزار مرکز مشاوره در سراسر کشور

حاتمی اضافه کرد: ۶ هزار مرکز مشاوره در سراسر کشور و حدود هزار کلینیک در کشور داریم و تحقیقات نشان داده از شیوع کرونا میزان مراجعه به این مراکز افزایش داشته است. 

رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره تاکید کرد: روزانه ۱۰۰ هزار مشاوره در کشور انجام می شود که بیشترین آن در خصوص  که رابطه والدین با فرزندان بوده است.  اصولا اختلالات روانی مزمن هستند و مردم با آن زندگی می کنند و زمانی مراجعه می کنند که دیر شده است.  

وی افزود: به همین دلیل مسئولین سلامت روان مردم را در نظر بگیرند یا اگر مردم نشانه های روانشناختی مثل وسواس، بیش فعالی، افسردگی و... را مواجه شدند به مراکز مشاوره مراجعه کنند.   عدم رسیدگی به سلامت روان جامعه مشکلات و ناهنجاری های اجتماعی از جمله اعتیاد را به دنبال خواهد داشت. 

وی در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به وضعیت کودکان و نوجوانان در دوران کرونا خاطرنشان کرد: بچه ها رشدشان در فضای اجتماعی شکل می گیرد. به همین دلیل بحث آموزش و پرورش در این میان مهم است. این سازمان ۳۱ هزار مشاور دارد که آنها می توانند با روان‌شناسان سازمان نظام روانشناسی همکاری و تعامل داشته باشند.

اگر خانواده یا معلمین مسئله حادی دارند به آنها در دفاتر خدمات روان و مشاوره مراجعه کنند. چراکه یادگیری مهارت های ارتباطی و مقابله ای می تواند به آنها در مواجهه با کودکان و دانش آموزان و حتی در زندگی شان کمک کند.   البته این مهارت ها بر اساس اقلیم و خانواده ها متفاوت خواهد بود. 

رئیس سازمان روانشناسی کشور اظهار داشت: روانشناس یعنی راهکار و راه حل دادن نه قضاوت و نصحیت کردن. به همین دلیل با حضور روان‌شناسان در مدارس می توان غربالگری سلامت روان انجام داد. اگر غربالگری و پیشگیری انجام شود می توان فرزندان سالم از نظر سلامت روان را حفظ کرد، در مورد گروه آسیب دیده به موقع مداخله و برای آنکه مشکل اختلال روان دارد بحث بهسازی روانی را انجام داد. 

وی اضافه کرد: برای اینکار نیاز به همکاری هیئت دولت و مجلس با آموزش و پرورش را داریم تا  فرهنگ مراجعه به روانشناس و مشاور برای دانش آموز و معلم و والدین در آموزش و پرورش نهادینه شود و مدارس از حضور یک روانشناس در مدرسه بهره مند شوند.

توصیه در دوران کرونا

حاتمی گفت: مهمترین پیشنهاد ما این است که تمام پروتکل ها نیازمند پیوست سلامت روان هست تا توصیه های لازم روانشناختی با توجه به نیاز اقشار جامعه صورت بگیرد.
به همین دلیل نیاز است ستاد ملی کرونا با سازمان نظام روانشناسی همکاری و پیوست سلامت روان تدوین و در اختیار اقشار مختلف جامعه قرار بگیرد. 

وی در بخش دیگری تصریح کرد: خیلی افراد سرنوشت مردم دست آنها است. یه همین دلیل مسئولان نیازمند این هستند هنگام تصمیم گیری یک روانشناس در کنارشان حضور داشته باشد. به ویژه مسئولان در سطح کلان که حوزه تصمیم گیری و اختیاراتشان گسترده تر است. 

حاتمی تاکید کرد: بعضی از سخنرانی ها در شرایط کرونا تاثیرات منفی می گذارد. در شرایط غیرعادی کرونا مردم شرایط هوشیاری ندارند و همین باعث سوبرداشت آنها می شود.

رئیس سازمان نظام روانشناسی همچنین اضافه کرد: بخشی از مردم عزیزان خود را در شرایط کرونا از دست دادند. یکی از شیوه های روانشناسی سوگ این است که از دست دادن عزیزی را با دوستان و اطرافیان به اشتراک بگذاریم که در این وضعیت این مسئله محقق نمی شود.

در چنین شرایطی فرد تنها شده و در خود فرو می رود و چه زمان این برون فکنی شود مشخص نیست. یک بخش آسیب از این ناحیه است. یک بخش دیگر هم افرادی هستند که دچار کرونا شده و مشکلات شدیدی را تجربه کرده اند. در این میان اختلال استرس را تجربه می کنند. 
 
وی با اشاره به یکی دیگر از اقشار آسیب پذیر کرونا گفت: بخش دیگر کادر درمان ما هستند که خودشان مصون از آسیب نبوده اند. چون مستقیما با بیمار و فوت شدگان در ارتباط هستند. البته کارهایی در زمینه سلامت روان آنها شده اما باید این افراد جدی زیر نطر روانشناس قرار بگیرند. 

حاتمی در پایان گفت: از زمان کرونا مراجعه در فضای مجازی برای رصد اطلاعات روانشناسی دو برابر شده است. شبکه های مجازی هم فرصت هستند هم تهدید.

به همین دلیل هم شبکه های مجازی را باید تبدیل به فرصت و هم مردم را باید قانع کنیم که برخی سودجویی ها در این فصا و اطلاعات اشتباه می تواند بر روی سلامت روان افراد اثرات مخربی بگذارد./ ایرنا 

کرونا با روان مردم چه کرد؟ موجی از بیماری‌های روانی سهم دوران پساکرونا حفظ ارتباطات مهمترین نیاز سالمندان در دوران کرونا زنگ خطر سونامی آسیب‌های روانی پساکرونا به صدا در آمد موجی از بیماری‌های روان تنی در دوره پساکرونا را خواهیم داشت رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره: سونامی اختلالات روانی پس از کرونا را جدی بگیریم  

آخرین اخبار مربوط به کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان نظام روانشناسی سلامت روان مردم همین دلیل رئیس سازمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۱۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی به انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور

بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی به حواشی انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور واکنش نشان دادند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی با صدور بیانیه‌ای به حواشی انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور واکنش نشان دادند.

متن بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم 

چندی پیش، بعد از حدود ۴ سال، انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور برگزار شد و اعضای شوری مرکزی جدید مسئول پیگیری امور آن شدند. اما اکنون، تنها پس از چندماه پیگیری امور، سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور، به عنوان مهم‌ترین نهاد نظارتی بر سازوکار‌های قانونی و عملیاتی روان‌شناسی و مشاوره ایران، چند ماهی است که اسیر بی‌نظمی و گروکشی‌های بی‌حدی شده که فرآیند کاری آن را مختل کرده است.

این اختلال تا جایی رشد داشته که هفته گذشته شوری مرکزی جدید این سازمان که پس از ۴ سال وقفه، دوباره با انتخابات تشکیل شده بود فعالیت خود را متوقف کردند تا دوباره، بی‌نظمی حاکم بر فضای روان‌شناسی کشور شود.

این ماجرا متأثر از فشار‌های بسیاری است که از سمت شوری مرکزی چهارم این سازمان بر شوری مرکزی پنجم ایجاد شده بود و همچنان ادامه دارد. فشار‌هایی که از ادعای نقض کردن قانون در انتخابات سازمان نظام و مردود بودن نتایج آن نشأت گرفته بود. ادعا‌هایی که هیچ گاه دقیق و روشن بیان نشدند و هیچ زمانی هم از سمت شوری مرکزی پنجم پاسخی به آن‌ها داده نشده و فضای روان‌شناسی و مشاوره کشور را در ابهام فرو برده است.    

بسیج دانشجویی دانشکدگان روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه‌های بزرگ شهر تهران، به مناسبت روز روان‌شناس و مشاور، برای رفع سوءتفاهم‌ها و روشن کردن موضوع از هر دو گروه دعوت می‌کند تا در یکی از روز‌های هفته‌ی آتی، در دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران گرد هم جمع شوند و در محیطی دانشگاهی و به دور از حواشی به دانشجویان و دغدغه‌مندان این فضا پاسخ‌گو باشند. امید است که بتوان با روشن و شفاف شدن موضوع، گره از کار این سازمان گشود.  طبیعی است که عدم شرکت شوری مرکزی چهارم و شوری مرکزی پنجم، به معنای شانه خالی کردن از بار مسئولیت و بی‌احترامی به افکار عمومی و دانشجویانی است که دغدغه روان‌شناسی کشور را دارند.

پی‌نوشت: در صورت اعلام حضور گروه‌های مذکور، جزئیات برگزاری برنامه متعاقباً اعلام می‌شود. 

والسلام علی من اتبع الهدی

بسیج دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران 
بسیج دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه شهید بهشتی 
بسیج دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه‌طباطبایی 
بسیج دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه الزهرا

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است
  • ماجرای انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها به کجا رسید؟
  • واکنش بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی به انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور
  • وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در آفریقای جنوبی است
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور