Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@19:19:57 GMT

قیمت‌های پایه صادراتی بازنگری شود

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۵۲۹۶۱

قیمت‌های پایه صادراتی بازنگری شود

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، نمایندگان بخش خصوصی در نشست کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس، خواستار بازنگری در قیمت‌های پایه صادراتی شدند.

خسرو فروغان عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس ان کرد: موضوع مهم قیمت‌های پایه صادراتی محصولاتی یکی از عوامل تضعیف صادرات و تلاش‌های صادرکنندگان ما برای بازار‌های صادراتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: قیمت پایه محصولات صادراتی تاثیر مهمی در تعهد ارزی صادرکنندگان و بازگشت ارز به کشور دارد لذا نیاز است این قیمت در گروه‌های مختلف به روز رسانی و واقعی باشد.

فروغان با بیان اینکه در شرایط فعلی صادرات منفعتی برای صادرکنندگانن ندارد و تنها هدف از صادرات حفظ مشتری و بازار‌های صادراتی است اظهارداشت: پیشنهاد بخش خصوصی این است که قیمت پایه صادراتی در هر گروه و بخش باید بر مبنای نرخ فروش محصولات در بازار‌های هدف انجام شود.

رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: هزینه‌های اضافه‌ای بر تولید کنندگان و بخش تولید تحمیل شده که تفاوت قیمت کالای تولیدی با قیمت‌های پایه صادراتی کالا‌ها نیز موضوعی است که خسارت و ضرر‌هایی را به صادرکنندگان ما وارد می‌کند.

فروغان ادامه داد: متاسفانه امروز دستگاه‌های دولتی آمار و تصویر واقعی از وضعیت اقتصاد را ارائه نمی‌دهند و همین امر موجب تصمیم گیری‌های غیر واقعی و غیر منطقی در این حوزه می‌شود و این درحالی است که بخش خصوصی برای کمک به خودش بیان کننده واقعیت‌ها بوده، اما گوش شنوایی وجود ندارد.

او با بیان اینکه انتظار ما به عنوان بخش خصوصی مشخص شدن قیمت‌های واقعی پایه کالا‌های صادراتی در هر بخشی بر اساس استدلال و واقعیت‌های موجود است عنوان داشت: باید در هر گروه کالایی جلسات کارشناسی برای تعیین قیمت پایه واقعی کالا‌های صادراتی با حضور نمایندگان بخش خصوصی و دولتی برگزار شود و در تعیین قیمت پایه کالا‌های صادراتی باید حداقل قیمت لحاظ شود تا در برگشت ارز مشکل ایجاد نشود.

فروغان با تاکید بر اینکه تنها راه تولیدکنندگان ما صادرات است لذا باید باید به روند صادرات در کشور تسهیل و چرخه صادرات قطع نشود تصریح کرد: امسال تاکنون نه تنها موانع در مسیر تولید، کم نشده بلکه بیشتر هم شده است و هزینه این عملکرد‌ها بر خانوار و عموم مردم تحمیل می‌شود.

در ادامه این جلسه هادی حنایی دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس نیز با اشاره به مشکلات صادرات محصولات کشاورزی به ویژه میوه و تره بار استان به کشور قطر گفت: سال ۹۹ فرصت خوبی برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی استان فارس بود، اما عملکرد بانک مرکزی و دستور العمل‌ها و سیاست گذاری‌های غلط در حوزه صادرات کشور موجب شد نتوانیم صادرات مناسبی داشته باشیم.

او افزود: با توجه به افزایش قیمت‌ها در حوزه کشاورزی، امسال سال سختی برای کشاورزان و تولید محصولات کشاورزی از جمله میوه و تره بار در استان خواهد بود که پیامد این مهم در صادرات محصولات کشاورزی فارس نیز پیش بینی خواهد شد.

حنایی با اشاره به صادرات در سالجاری اظهار داشت: صادرات نیاز به حمایت دارد و در سالجاری احیا صندوق توسعه صادرات در استان برای حمایت از صادرات یک نیاز اساسی است و همچنین باید بر روی مزیت‌ها و بازار‌های صادراتی استان سرمایه گذاری و تقویت شود.

او اضافه کرد: کشور قطر یکی از بازار‌های مهم و مناسب صادرات محصولات کشاورزی استان فارس است که باید برنامه ریزی شود که بتوانیم فرصت‌های اقتصادیمان را حفظ و از ان به بهترین نحو استفاده کنیم.

این جلسه با دو دستور جلسه بررسی قیمت‌های پایه صادراتی محصولات لبنی استان و بررسی مشکلات اتحادیه صادر کنندگان و واردکنندگان میوه و تره بار به کشور قطر برگزار و حاضران به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اتاق بازرگانی فارس صادرات محصولات کشاورزی قیمت های پایه صادراتی اتاق بازرگانی فارس قیمت پایه بخش خصوصی کالا ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۲۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!

مدیرکل گمرکات استان گلستان با اشاره به صادرات ۴۴ هزار و ۹۱۰ تُن کالا از مبادی گمرکی این استان در فروردین سال جاری گفت: مقصد ۴۸ درصد از کالا‌های صادراتی گلستان کشور ترکمنستان بود.

به گزارش خبرنگار استان‌ها خبرگزاری دانشجو، شهریار شهریاری اظهار کرد: در فروردین ماه امسال حدود ۴۵ هزار تن کالا از گلستان صادر شده که از این میزان، ۲۱ هزار و ۴۴۳ تن کالا به مقصد ترکمنستان ارسال شده است که بیانگر سهم ۴۸درصد از وزن کل کالا‌های صادراتی و سهم ۲۴ درصدی از ارزش کل کالا‌های صادراتی است.


وی گفت: از نظر ارزش صادراتی، بالاترین مقصد صادراتی کالا به کشور قزاقستان تعلق دارد که حدود ۳۰ درصدارزش کالا‌های صادراتی را بخود اختصاص داده است.


وی با بیان ۱۰ قلم کالای اول صادراتی استان در فروردین ماه سال جاری گفت: کریستال یُد در این جدول قرار ندارد و کامپوند پلی اتیلن، پسته فندقی، پلی استایرن، پنیر، تخم مرغ، خوراک آبزیان، سیب درختی، رب گوجه‌فرنگی، لوله‌هاو پروفیل، مفتول آهنی در زمره ۱۰ قلم کالای اول صادراتی استان بوده اند.


وی گفت: ارزش محصولات صادره ۲۷ میلیون و ۳۹۸هزار دلار برآورد می‌شود که از نطر وزنی ۳۶ درصد و از نطر ارزش دلاری ۴۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

شهریاری افزود: در میان کالا‌های صادراتی بیشترین ارزآوری به " کامپوند پلی اتیلن" تعلق دارد که ارزآوری ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دلاری را به همراه داشته است.

شهریاری گفت: بر اساس ارزیابی کارشناسان این اداره کل، ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی از گلستان طی فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثابت و حدود ۶ دهم دلار برآورد می‌شود.

گفتنی است، که گمرک اینچه برون مرکز گمرکات استان گلستان بوده و زیرمجموعه آن پایانه‌های صادراتی در گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بین المللی گرگان هستند.

دیگر خبرها

  • ایران به عضویت سازمان جهانی ارزیابی و انطباق درآمد
  • عضویت ایران در سازمان جهانی ارزیابی و انطباق
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​
  • پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • ۱۲ زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور ۲۷ واحد تولید در اکسپو
  • ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟
  • ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد