Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@21:01:18 GMT

بازار نوشت افزار در کما به سر می‌برد

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۵۴۲۹۹

بازار نوشت افزار در کما به سر می‌برد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اتحادیه صنف فروشندگان کتاب، نوشت‌ افزار و صحاف مشهد گفت: به دلیل افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت دلار و با علم بر اینکه نوشت افزار موجود در بازار ۴۰ درصد تولید داخل و ۶۰ درصد وارداتی است و مواد اولیه همان ۴۰ درصد نیز به کشور وارد می‌شود، بنابراین قیمت نوشت‌افزار افزایش سرسام آوری پیدا کرده و این مساله باعث شده تا فروش لوازم التحریر در رکود بیشتری به سر ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید جواد سیدعباسیان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت بازار نوشت افزار در مشهد اظهار کرد: با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا و تعطیلی‌های مکرر اصناف و برگزاری کلاس‌های مدارس به صورت آنلاین وضعیت بازار کتاب و نوشت افزار بسیار نابه سامان است و این بازار به طور کامل در کما به سر می‌برد.

وی افزود: متاسفانه در سال گذشته به دلیل افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت دلار و با علم بر اینکه نوشت افزار موجود در بازار ۴۰ درصد تولید داخل و ۶۰ درصد وارداتی است و مواد اولیه همان ۴۰ درصد نیز به کشور وارد می‌شود، بنابراین قیمت نوشت افزار نیز افزایش سرسام آوری پیدا کرده که این مساله هم مزید بر علت شده تا فروش لوازم التحریر در رکود بیشتری به سر ببرد.

افزایش ۳۰ درصدی قیمت انواع  کاغذ در کشور

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان کتاب، نوشت افزار و صحاف مشهد همچنین با اشاره به افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت دلار تصریح کرد: افزایش نرخ تعرفه‌های گمرکی برای واردات کاغذ و همچنین افزایش جهانی نرخ کاغذ  باعث افزایش ۳۰درصدی قیمت انواع  کاغذ در کشور طی سه ماه گذشته شده است.

وی افزود: برای مثال، قیمت هر بند کاغذ ۷۰ گرمی ۱۰۰در ۷۰ تا ۷۲۰ هزارتومان رسیده است و یا قیمت کاغذ A۴ طی سه ماه گذشته از ۵۰ هزار تومان به ۷۰ هزار تومان رسیده است. در حال حاضر طی تعطیلی محدودیت‌های کرونایی در سه هفته گذشته تا حدودی قیمت کاغذ کاهش یافته است.

سیدعباسیان با بیان اینکه بند کاغذ طی دو سال گذشته از ۷۵ هزار تومان به ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافته است، گفت: البته هزینه‌های چاپ هم باعث افزایش قیمت دو تا سه برابری پشت جلد کتاب‌ها هم شده است. افزایش قیمت بر فروش بازار بسیار تاثیر گذاشته و این مساله بر فروش کتاب فروشی‌ها و ناشران نیز تاثیرگذار بوده،‌ این مساله منجر به تعطیلی واحدهای صنفی کتاب فروشی و انتشارات قدیمی شده است.

شیوع کرونا باعث ریزش واحدهای صنفی فروش کتاب و نوشت افزار شده است

وی بیان کرد: طی یکسال گذشته شیوع بیماری کرونا  باعث ریزش واحدهای صنفی فروش کتاب و نوشت افزار شده است. امید است دولت با اتخاذ تدابیری معلمان و دانش آموزان و دانشجویان را در اولویت واکسیناسیون قرار دهد شاید بدین وسیله بازار نوشت افزار در مهر ماه سال جاری جان تازه‌ای  بگیرد. اگر بازار رونق داشته باشد جلوی ریزش ها گرفته می‌شود اما اگر قرار باشد وضعیت فروش در بازار به همین گونه ادامه پیدا کند ریزش در صنف ما همچنان ادامه خواهد داشت.   

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان کتاب، نوشت افزار و صحاف مشهد با اشاره به اینکه «چرا جلوی فعالیت کتاب فروشی‌ها که کالای بازدارنده را عرضه می‌کنند و با خرید کتاب خانواده‌ها در خانه حضور داشته و سرگرمی پیدا می‌کنند گرفته شده و در گروه یک قرار نگرفته‌اند»، گفت: همچنین دانش آموزان و دانشجویان با وجود اینکه کلاس‌ها مجازی برگزار می‌شوند همواره به نوشت‌افزار احتیاج دارند ولی متاسفانه صنف کتاب، نوشت افزار و صحاف در گروه دو قرار گرفته است. در این مقطع از زمان هیچ ازدحامی در صنف ما وجود ندارد درحالی که بانک‌ها باز هستند و همواره در بانک‌ها ازدحام وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی نوشت افزار کتاب گرانی کاغذ هزار تومان نوشت افزار درصدی قیمت ۴۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۴۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع‌آوری «نامزد گلوله‌ها» سال گذشته از نمایشگاه کتاب به شدت غیرفرهنگی بود!

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی شیرازی مدیر عامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره برنامه‌های این نشر برای نمایشگاه کتاب تهران گفت: ما تولیدات جدید هم در زمینه‌هایی که پیش از این در آن فعال بودیم همچنان خواهیم داشت، البته در قالب‌ها و زمینه‌های جدید هم فعالیت‌هایی داریم و این باعث شده که امسال در نمایشگاه هم کتاب کودک و نوجوان در دفتر قمقمه عرضه کنیم و هم رمان‌های جدید به نمایشگاه کتاب بیاوریم و هم در بحث فرماندهان، روایت‌های جدی از فرماندهان جبهه مقاومت داشته باشیم که کتاب «میاندار» شاخص این قصه است.

وی درباره چالش‌های پیش روی این نشر اظهار داشت: یک چالش ما در خود فضای نشر، مسئله مجوز، مسئله کاغذ، مسئله دیده شدن و... است که به هر حال چالش‌های پیش روی یک ناشر است. اما در مورد نمایشگاه یکی بحث رفاه و امکانات برای ناشران است و دیگری هزینه‌های تبلیغات در نمایشگاه که هزینه‌های بالایی هستند و معمولا ناشران امکان پرداخت این هزینه‌ها را ندارند و فقط ناشران دولتی چون پول دارند می‌توانند از تبلیغات استفاده کنند، اما برای ناشر خصوصی این طور نیست و متاسفانه این عدالت شکل نگرفته است در واقع ناشری که توان اقتصادی چندانی ندارد نمی‌تواند با ناشر دولتی رقابت کند. این مسئله مهمی است که نشان می دهد عدالت در تبلیغات نیست تا به همه به‌طور یکسان نگاه شود.

گلایه از جمع آوری کتاب «نامزد گلوله‌ها» از نمایشگاه کتاب سال گذشته

وی در مورد مشکلاتی که سال گذشته برای این نشر روی داد، گفت: پارسال مشخصا رفتار دور از شأنی رخ داد و کتاب «نامزد گلوله‌ها» از نمایشگاه جمع شد؛ یک کار به شدت غیر فرهنگی بود و ادعا کردند که کتاب مجوز نداشته اما روشن بود که چه اتفاقی پشت صحنه افتاده است. کتاب‌های بدون مجوز معروف و شناخته شده در نمایشگاه هر ساله فروخته می‌شود اما اینکه چرا این اتفاق برای این کتاب افتاد، باید مسئولان پاسخ بدهند و روشن بیان کنند که چرا این اتفاق افتاد؟

شیرازی گفت: ما مشخصا در موضوع مجوز مسئله اساسی داریم و هنوز مشکل حل نشده است. آقای وزیر هم در جلسه‌ای گفتند که ما می‌خواهیم مجوز را به اهالی فرهنگ بدهیم، اما کی قرار است این اتفاق بیفتد، معلوم نیست و این حرف سال‌ها زده می‌شود. یا گفتند موضوع کاغذ را حل و کاغذ داخلی تولید می‌کنیم، اما کاغذ دولتی با نرخ جهانی و با قیمت غیر رقابتی و صرفاً یک مقدار ارزان‌تر از کاغذ خارجی که کیفیت خارجی بهتر هست، چه فایده ای دارد؟

مشکلات ناشر با کاغذ: تولید کاغذ داخلی بی کیفیت چه ارزش افزوده‌ای برای صنعت نشر داشته‌ است؟

مدیر انتشارت خط مقدم گفت: این کاغذی که با میلیاردها تومان هزینه تولید شده و در عین حال بی کیفیت است، چه ارزشی ایجاد کرده است؟ من ناشر وقتی می‌خواهم کاغذ بخرم می‌بینم کاغذ داخلی را بی‌کیفیت تولید می‌کنند از آن طرف کاغذ با کیفیت‌تر خارجی را که چاپخانه هم با آن مشکلی ندارد(بسیاری از چاپخانه‌ها با کاغذ ایرانی مشکل دارند) را با یک نسبت کم در حد 40-50 هزار تومان تهیه می‌کنم.

وی افزود : وقتی از کاغذ سبک خارجی استفاده می‌شود، مخاطب یک محتوای خوب را با یک کیفیت خوب تحویل می‌گیرد و هزینه‌اش هم خیلی تفاوت ندارد. تولید کاغذ داخلی بی کیفیت چه ارزش افزوده‌ای برای صنعت نشر داشته‌ است؟ به هر حال اینها چالش‌های جدی است و مسئولان امر باید برای این موضوع تدبیری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو جانبازی؛ 12 میلیارد ناقابل!
  • نفت در مدار رشد؟
  • جمع‌آوری «نامزد گلوله‌ها» سال گذشته از نمایشگاه کتاب به شدت غیرفرهنگی بود!
  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران
  • تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ ۱۲ میلیارد تومان ناقابل!
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روز‌های آینده؛ زمان خرید خودرو هست یا خیر؟
  • ترمز ریزش قیمت خودرو کشیده شد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک و دنا + جدول