Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، اولین موزه سنگواره (فسیل) ایلام توسط جوان خوش ذوق ایلامی  با گردآوری انواع سنگواره‌ها و کانی‌ها از مناطق مختلف استان با هدف ارتقای علاقمندی جامعه به دانش زمین شناسی و به نمایش درآمده و حتی توانسته برای ۲ نفر نیز اشتغال پایدار ایجاد کند.

با گذر از اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی تحولاتی در تکنولوژی نوین رخ داد؛ جامعه‌ای بر پایه علم جایگزین جامعه عصر صنعتی شد و اهمیت کارآفرینی توانست سهم عمده‌ای از فن آوری روز را به خود اختصاص دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سنگواره‌ها به ویژه بقایای ریز و ذره بینی آن علاوه به کمک در شناخت پیشینه حیات، کمک شایانی به شناخت تغییرات لایه‌های زمین و تعیین سن آن‌ها نیز می‌کند؛ سنگواره‌ها ابزار غیر قابل جایگزینی برای شناخت زیرزمین و منابع آن به ویژه نفت و گاز هستند و اهمیت آنها در کشورهای نفت خیزی چون ایران قابل توجه است.

 

ایلام دارای طبیعتی متعلق به دوره‌های مختلف زمین شناسی است

مسعود کارزانی‌فرج‌اللهی کارآفرین خوش ذوق ایلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار داشت: استان ایلام دارای طبیعتی خاص متعلق به دوره‌های مختلف زمین شناسی است که برای علاقمندان به مطالعه و تحقیق یا جمع آوری سنگ‌های خاص، سرزمینی عالی و دست نخورده است.

وی افزود: تحقیق و جمع آوری سنگ را از سال ۹۱ و بر اساس علاقه فردی که به این موضوع داشتم آغاز کردم و از آن سال تاکنون به بخش عمده‌ای از جغرافیای طبیعی استان سفر داشته‌ام که نتیجه آن جمع آوری پنج هزار قطعه سنگ، سنگواره، کانی و ابزارهای انسان اولیه بوده است.

این کارآفرین ایلامی تصریح کرد: ابتدا هدفم ایجاد یک مجموعه خانگی از انواع سنگواره و کانی بود اما باتوجه به گستردگی کار در حوزه سنگ و همچنین پتانسیل‌های غنی منطقه فعالیت و اهداف خود را گسترش دادم و برای تحقق برنامه‌ام به طور جدی و رسمی وارد دنیای سنگ‌ها شدم.

اولین و کامل‌ترین موزه سنگ استان

عبدالمالک شنبه‌زاده مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام نیز گفت: هدف از ایجاد این موزه خصوصی در استان، ارتقای علاقه‌مندی جامعه به دانش زمین‌شناسی و آشنایی عموم بازدیدکنندگان با زیبایی‌های منحصر به فرد سنگ‌ها، فسیل‌ها و کانی‌های استان و همچنین تعامل بین مدرسه و دانشگاه و ارتقای سطح آموزش دانش آموزان و دانشجویان است.

وی ادامه داد: در این مجموعه خصوصی طی چند سال تحقیق و بررسی، بیش از ۴/۵ هزار قطعه سنگ و همچنین کانی‌های مختلف به‌دست آمده؛ این موزه می‌تواند یکی از اولین و کامل‌ترین موزه‌های سنگ موجود در استان باشد.

شنبه‌زاده تاکید کرد: تعداد مجموعه آثاری که در این موزه به نمایش گذاشته می شود ۹۳۶ قطعه است.

 

تنوع بالای سنگ‌ها و فسیل‌های موجود در ایلام

ناهید پرویزی مسوول موزه‌های استان نیز در گفت‌وگو با فارس مطرح کرد: طبیعت ایلام سرشار از تنوع است؛ این تنوع در سنگ‌ها و فسیل‌ها که آثار به جامانده از موجودات قدیمی هستند نیز دیده می‌شود؛ موزه خصوصی سنگ وسنگواره متعلق به آقای مسعود کارزانی‌فرج اللهی بوده که مجموعه آثار به نمایش گذاشته شده در ویترین‌های موزه ۹۳۶ قطعه سنگ و فسیل است که شامل: شکم پایان، خارپوستان، مرجان‌ها و سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی هستند.

وی بیان کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی و طبیعی استان و تنوع سایت‌های فسیلی و سنگ می‌توان گفت که در آینده‌ای نزدیک می‌توان مجموعه‌ای از سنگواره‌ها را بهره برداری و جمع آوری و سایت‌های جدید و یا در حال انقراض را نیز کشف کرد.

مطالعه فسیل‌ها به درک محیط دیرینه کمک می‌کند

هدایت اسدی کارشناس فسیل شناسی نیز در گفت‌وگو با فارس گفت: فسیل‌ها یا سنگواره‌ها نشانه‌هایی از گیاهان و جانورانی هستند که روزگاری بازمانده دار در قید حیات بوده و ممکن است بقایای یک مهره‌، تمام یا بخشی از اسکلت یک حیوان و یا گیاهان عظیم‌ میکروسکوپی باشد.

وی ادامه داد: مطالعه آن‌ها به ما امکان می‌دهد، محیط دیرینه را درک کنیم و به بررسی روند تحولات حیات روی کره زمین بپردازیم؛ این مکان‌ها ممکن است بر اثر عملکردهای طبیعی( مانند هوازدگی و فرسایش) و یا فعالیت انسانی(مانند تراشه‌های جاده‌ها و معادن ) در معرض دید قرار گیرند. 

کارشناس فسیل شناسی خاطر نشان کرد: تاکنون، شناخت و درک جنبه‌های متفاوت فسیل‌ها، مانند اهمیت علمی، زیست محیطی، آموزشی، تفریحی، فرهنگی و تجاری، توجه بیشتر به آنها را در سطح ملی و بین‌المللی به دنبال داشته است. 

اسدی ادامه داد: این فسیل‌ها بخش جدایی ناپذیر(میراث طبیعی ) شمار می‌آیند و باید به بهترین  شکل ممکن آنان را حفاظت کرد. 

 

لزوم توجه به سنگ‌ها و سنگواره‌ها

جلیلیان یکی از شهروندان ایلامی نیز در گفت‌وگو با فارس گفت: دنیای سنگ‌ها در ایلام مغفول و ناشناخته باقی مانده است.

وی افزود: جغرافیای بکر استان ایلام ظرفیتی گسترده و بی‌نظیر برای مطالعه، تحقیق و ایجاد موزه‌های سنگ و سنگواره است.

وجود سنگ‌هایی با قدمت ۱۴۲ میلیون سال در موزه

یکی از افرادی که در موزه مشغول کار است بیان کرد: در ایلام سنگ‌های مرجانی متعلق به زمانی که ایلام بستر دریا بوده و سنگ‌هایی با قدمت ۱۴۲ میلیون ساله مربوط به دوران کرتاسه یا میانه زیستی در این موره برای بازدید علاقمندان گذاشته شده است.

وی یادآور شد: در این موزه مشغول کار هستم و از کار کردن در اینجا لذت می‌برم دنیای سنگ‌ها و کانی‌ها شگفتی‌هایی دارد که واقعا برایم هیجان زده و لذت بخش است امید است این موزه گسترش و حمایت شود.

 

حال باید گفت این موزه دارای پنج هزار سنگ از گونه‌های مختلف است که در حال حاضر یک هزار و ۵۰۰ قطعه آن بعد از تراش، پرداخت و جلا در معرض نمایش قرار گرفته و هر چند ماه یکبار این سنگ‌ها با نمونه‌های دیگری تعویض می‌شوند تا غنا و تنوع داشته‌های موزه حفظ شود؛ مسوولین در این خصوص می‌توانند با برنامه ریزی منسجم علاوه بر اشتغال زایی برای جوانان شاهد بهشت سنگواره‌ها در جای جای کشور باشیم.

انتهای پیام/ ۹۷۰۸۱۳

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ایلام مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت وگو سنگواره ها زمین شناسی جمع آوری سنگ ها فسیل ها کانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۴۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری روانشناسی خودمانی در بهشت مادران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، کارگاه‌های آموزشی با عنوان «روانشناسی خودمانی» در بوستان «بهشت مادران» برگزار می‌شود.

 این کارگاه‌ها با شعار «همیشه با یک مشاور درد دل کن» در بوستان بهشت مادران در منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد با هدف اهمیت و لزوم مشاور برای همه، مشاوره‌های انفرادی و گروهی برگزار می‌شود.

مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره خانواده، مشاوره کودک و نوجوان، تست‌های روانشناسی و تست هوش کودکان از جمله مشاوره‌های انفرادی است که در «روانشناسی خودمانی» در نظر گرفته شده است.

در مباحث گروه درمانی نیز مهارت‌های زناشویی مشکلات زوجین، مهارت‌های فرزندپرروی، اضطراب کودکان و تربیت جنسی بررسی خواهد شد.

علاقمندان برای بهره‌مندی از مشاوره‌های انفرادی، گروهی و کارگاه‌های آموزشی می‌توانند با شماره‌های ۲۲۸۸۱۱۱۵ و ۱۶، ۲۲۸۸۶۰۴۲ تماس بگیرند.

دیگر خبرها

  • خاطرات خنده دار بهرام افشاری در برنامه مهران مدیری (فیلم)
  • معرفی نفرات برتر جشنواره کیش بهشت خانواده
  • ببینید | روش جالب یک معلم برای آموزش مفهوم فسیل به دانش آموزان ابتدایی
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار وام ازدواج هستند
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار تسهیلات ازدواج هستند
  • برگزاری روانشناسی خودمانی در بهشت مادران
  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود