Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان غربی یک جامعه شناس گفت: فرهنگ غلطِ تعیین مهریه های نامتعارف به یک مشکل دربین خانواده ها تبدیل شده است.

منصوره ایزدی در گفت وگو با ایسنا افزود: هنوز نگاه منطقی نسبت به تعیین میزان مهریه در بین خانواده ها وجود ندارد و  فرهنگ غلط تعیین مهریه های نامتعارف موجب ایجاد مشکلات دربین خانواده ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه در حال حاضر برخی از خانواده ها به خیال خود گمان می کنند بالا بودن مهریه دختر ارزش و احترام او را بالا می برد؛ تصریح کرد: فردی که توانایی پرداخت حتی یک سوم از مهریه را ندارد بالا بودن مهریه مشکلی از زوجه را حل نخواهد کرد. 
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مهریه های غیر متعارف و بالا یکی از علل کاهش آمار ازدواج و به نوعی مانعی برای ازدواج در جامعه تبدیل شده، اظهارکرد: متاسفانه فرهنگ غلط (مهریه را کی داده کی گرفته،) چشم و هم چشمی که در بین مردم رواج دارد موجب شده طبق آماری که اعلام شده تعداد زندانیان مهریه بالا برود.
ایزدی خاطر نشان کرد: خانواده ها باید بدانند مهریه بالا و غیر متعارف هیچ تاثیری در تحکیم خانواده ها ندارد و در برخی موارد خود برهم زننده محیط گرم خانواده و روابط زناشویی است. 
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه برخی زوجین درسال های اول زندگی به دلیل عدم آگاهی و آشنایی با مشکلات مواجه می‌شوند و از مهریه به عنوان یک تهدید استفاده می کنند، اظهارکرد: متاسفانه در مواردی هم وجود داشته که برخی به دلیل دریافت مهریه، تن به ازدواج می دهند که این مهم نیز خود یکی از مشکلات بالا بودن مهریه ها است.
این جامعه شناس یاد آور شد: مشکلات اقتصادی، فقر، بیکاری، اعتیاد همگی از دلایلی هستند که منجر می شوند زنان از مهریه به عنوان یک پشتوانه اقتصادی استفاده کنند بنابراین اگر شرایط اقتصادی خانواده ها و وضعیت اشتغال درجامعه حل شود می توان تاثیر آن را در کاهش آمار طلاق و آمار زندانیان مهریه مشاهده کرد.
وی با اشاره به اینکه مسئولان قضایی کشور برای کاهش آمار زندانیان مهریه باید قوانین سفت وسختی وضع کنند، افزود: در سال های اخیر قانون ۱۱۰سکه طلا هرچند موجب کاهش آمار های زندانیان شد اما به تنهایی تاثیر گذار نیست و برای کاهش آمار باید فکری اساسی و عملیاتی کرد.
وی در خصوص راهکار های کاهش آمار زندانیان مهریه نیز تصریح کرد: در کنار حل مشکلات اقتصادی و اشتغال درجامعه، خانواده ها باید عواقب مهریه های نامتعارف و بالا را بسنجند و درحد توان پسر مهریه تعیین کنند که اگر روزی زوجه به هر دلیلی مهریه خود را که طبق شرع و عرف حق اوست را در خواست کرد، زوج توانایی پرداخت مهریه را داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی مهریه سنگین طلاق مهریه نامتعارف زندانیان مهریه زندانیان مهریه خانواده ها کاهش آمار مهریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۴۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعجب رئیس دیوان عالی کشور از آمار پرونده‌های خانواده

رئیس دیوان عالی کشور گفت: پرونده‌های وارده به دیوان عالی کشور با موضوع خانواده در فروردین ماه بیش از ۸۰۰ فقره بوده است که باید در این زمینه آسیب‌شناسی شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، جلسه کارگروه تخصصی رؤسای شعب دیوان عالی کشور با عنوان بررسی موضوع وکیل در مرحله فرجام خواهی با حضور حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری؛ رئیس دیوان عالی کشور برگزار شد.

منتظری در این جلسه گفت: کلیات طرح اصلاح موادی از قانون آیین دادرسی مدنی و کیفری در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصویب شده است و پیگیر هستیم که در این مجلس به تصویب نهایی برسد.

آمار طلاق مددجویان کمیته امداد بسیار کمتر از آمار جامعه است

وی با تأکید بر لزوم اختصاص بودجه مستقل برای پیشبرد برنامه‌های دیوان عالی کشور، از تصویب ردیف بودجه مستقل برای بخشی از هزینه‌های دیوان عالی کشور خبر داد.

منتظری سپس با بیان اینکه دیوان عالی کشور در قانون اساسی دو مسئولیت مهم و اساسیِ نظارت بر اجرای صحیح قوانین در محاکم و ایجاد وحدت رویه قضایی را به‌عهده دارد، اظهار کرد: این دو مسئولیت اطلاق دارد و عملکرد صحیح و ضابطه‌مند در این زمینه، با تعریف درست از نحوه نظارت و یا اصلاح قانون و اصلاح روش‌ها و اصلاح ساختار ممکن خواهد بود، چنانچه قضات در این رابطه پیشنهاداتی به منظور پیشبرد هر چه بهتر امور دارند، ارائه دهند.

رئیس دیوان عالی کشور تصریح کرد: آمار وارده پرونده‌های خانواده مناسب نیست، به طوری که وارده پرونده‌های ما در این زمینه فقط در فروردین ماه بیش از 800 فقره بوده است که بخش عمده آن مربوط به اختلافات خانوادگی و طلاق بوده است و باید در این زمینه چاره‌اندیشی شود.

منتظری در پایان به تشکیل کارگروه‌های تخصصی چهارگانه حقوقی، خانواده، جرائم ناشی از مواد مخدر و دیگر عناوین کیفری در دیوان عالی کشور و آسیب‌شناسی پرونده‌های مطروحه اشاره کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تسهیل ازدواج جوانان با مهریه کم
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاهها می‌شود
  • ارز دیجیتال می‌تواند به عنوان مهریه تعیین شود؟
  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی
  • تعیین نتایج قبل از برگزاری مسابقات در سطوح پایه فوتبال!
  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌
  • خانواده بافضیلت موجب تعالی جامعه می شود
  • تخصیص زمین به خانواده ۳ فرزند به بالا در استان همدان
  • تعجب رئیس دیوان عالی کشور از آمار پرونده‌های خانواده
  • سی‌وچهار دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در یک نگاه