Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@18:40:56 GMT

امکان استفاده از پساب در مزارع شرق اصفهان وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۵۴۷۶۰

امکان استفاده از پساب در مزارع شرق اصفهان وجود ندارد

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: استفاده از پساب در کشاورزی صحت ندارد زیرا اطراف رودخانه جاده زده شده، ترددهایی وجود دارد و امکان استفاده مستقیم از این پساب در هیچ زمین کشاورزی وجود ندارد.

اصغر رستمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به تصاویر و فیلم‌های منتشر شده مبنی بر کشت صیفی‌جات در شرق اصفهان با پساب، اظهار کرد: ممکن است مسائل دیگری در ورای این مسئله باشد، اینکه فقط جهاد کشاورزی کشت و کار با پساب را توضیح دهد از وظایف و اختیارات آن برای رسیدگی به این موضوع نیست دستگاه‌های متولی از جمله محیط زیست، آب منطقه‌ای و شبکه دامپزشکی که در این زمینه دستورالعمل قانونی دارند باید پاسخگو باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این عرصه که کلیپ‌هایی از آن منتشر شده است هیچ مسیری سبزی و صیفی و سبزیجات تازه خوری وجود ندارد و کشت نیز نمی‌شود. اینکه این موضوع صرفاً از دیدگاه کشاورزی بررسی شود جامعیت بررسی آن را خدشه دار می‌کند.

جهاد کشاورزی موافق استفاده از پساب در مزارع کشاورزی نیست

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: جهاد کشاورزی موافق استفاده از پساب در مزارع کشاورزی نیست اما دستگاهی هم نیست که مجوز استفاده از پساب صادر کند. بنابراین اگر کسی برداشتی از پساب کرده و یا مجوزی در این خصوص دریافت کرده است، کار غیر قانونی انجام داده و باید پاسخگوی آن باشد.

رستمی افزود: البته به عنوان اینکه این پساب، منبع آبی است که روز به روز در حال افزایش است اگر شرایطی فراهم شود که دستگاه‌های ذی ربط بتوانند تصفیه تکمیلی بر این آب بگذارند تا حتی برای بخش کشاورزی و گیاهان مثمر نیز مورد استفاده قرار بگیرد، جهاد کشاورزی از این طرح حمایت کرده و کشاورزان نیز از آن استقبال می‌کنند.

وی با بیان اینکه محیط زیست و آب و فاضلاب متولی پسابی است که اکنون در رودخانه رها می‌شود، تصریح کرد: اینکه گفته شده این پساب در کشاورزی استفاده می‌شود صحت ندارد زیرا اطراف رودخانه جاده زده شده، ترددهایی وجود دارد و امکان استفاده مستقیم از این پساب در هیچ زمین کشاورزی وجود ندارد پساب شرق نیز در مسیری است که عده‌ای به صورت جزئی در مزارع گندم، جو و یونجه که گیاهان چند ساله هستند استفاده کرده‌اند.

الگوی کشت شرق اصفهان سبزی و صیفی نیست

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه الگوی کشت آن منطقه و مسیر سبزی و صیفی نیست، گفت: هدف جهاد کشاورزی تولید محصولات کشاورزی سالم و ایجاد سلامت و امنیت غذایی است.

رستمی خاطرنشان کرد: بر اساس ماد ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی صراحتاً بیان شده است که در خصوص استفاده از پساب و یا آلاینده‌های آب و خاک و محیط زیست دستگاه‌های متولی مشخص شده، این دستگاه‌ها دستورالعمل‌های قانونی دارند و می‌توانند با متخلفان برخورد قانونی داشته باشند.

وی تصریح کرد: جهاد کشاورزی نیز هر کمکی بتواند انجام دهد و به خصوص در محصولات سبزی و صیفی که تازه مصرف می‌شود اگر با تخلفی رو به رو شود، از آن شکایت می‌کند، تعداد زیادی از مزارع بوده که در سال‌های گذشته شناسایی و معدوم شده است. اما این کار نیز با هماهنگی دستگاه قضائی محیط زیست و سایر دستگاه‌های متولی انجام شده است.

کد خبر 492115

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پساب فاضلاب پساب شهری پساب پساب تصفیه خانه فاضلاب شهری زاینده رود کشاورزان شرق اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق استفاده از پساب جهاد کشاورزی سبزی و صیفی وجود ندارد محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۴۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هجوم ملخ ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه

وحید طهماسبی گفت: در بازدید‌های صورت گرفته آفت ملخ‌ها به مزارع کشاورزی روستای لندی حمله کرده و در حال گسترش است.

مدیر جهاد کشاورزی اردل افزود: پایش مزارع گندم و جو برای مقابله با افت ملخ‌ها انجام شد.

بیشتر بخوانید

مبارزه با آفت ملخ در هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری

وی اظهار کرد: کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و مرکز جهاد کشاورزی میانکوه در حال رصد و پایش این مناطق هستند و هر جایی که جمعیت به حدی برسد در همان محل کانون کوبی می‌شوند یعنی در همان نقطه سم پاشی صورت می‌گیرد.

طهماسبی ادامه داد: این آفت ابتدا از منابع طبیعی شروع به خسارت می‌کند و بعد وارد مزارع می‌شود و مدام میزبان عوض می‌کند و به همین دلیل میزان خسارت دقیق آن مشکل است و مناطق بعدی نقاطی است که در مجاورت کانون‌ها قرار دارد و بسته به میزان خوش خوراکی میزبان متغیر است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • هجوم ملخ‌ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • هجوم ملخ ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • داورزن خراسان رضوی هزار و ۷۰۰ نفر شتر دارد
  • داورزن هزار و ۷۰۰ نفر شتر دارد
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • آغاز برداشت چغندرقند از مزارع دزفول