Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ اردبیل| حامدقادری: این روزها یکی از مهم‌ترین مسائل مهم کشور، مباحث اقتصادی بوده و بحث و بررسی مسائل اقتصادی و تحلیل آینده پیش روی جامعه نقل محافل عمومی شده است و در این بین افرادی هستند که تمامی مشکلات اقتصادی حاکم بر جامعه را بر گردن تحریم انداخته و برخی از مسؤولان نیز با استفاده از این موضوع تحریم‌ها را مقصر اصلی برخی کاستی‌ها و مشکلات اقتصادی دانسته و این‌چنین بهانه تحریم را پوششی بر سوء مدیریت‌های خود قرار داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در این بین افراد و جوانانی انقلابی و متخصص بدون توجه به چنین تنگناهایی که از باب تحریم برای کشور به وجود آمده این موضوع را به فرصتی برای نشان دادن قدرت و توانایی جوان ایرانی قرار داده و پا در عرصه علمی و تولیدی با اتکا به توان داخلی کشور قرار داده‌اند.

آرزو حسینی بانوی کارآفرین و جوان ۲۸ ساله اردبیلی، بافنده‌ای است که ۸ سال پیش به سبب علاقه خود و احیای فرش دستباف اردبیل وارد این حوزه شده و براساس همین علاقه خود به فرش و در وضعیت کنونی اقتصادی حاکم بر جامعه توانسته چندین کارگاه فرش دست‌باف با میزان اشتغالزایی بالا را در سطح استان اردبیل ایجاد کند که در ادامه این گزارش به گفت‌وگو با وی می‌پردازیم.

 

علاقه‌ام به فرش دستباف سبب ورودم به این حوزه شد

فارس: خودتان را معرفی کنید.

حسینی: آرزو حسینی هستم ۲۸ ساله اهل اردبیل و در رشته حسابداری تحصیل کرده‌ام که بر حسب علاقه به فرش، بافندگی را شروع کرده و وارد صنعت فرش شده‌ام و اکنون مشغول تولید فرش دستباف در سطح استان اردبیل از جمله شهرستان‌های نیر، نمین و روستاهای تابعه هستم.

همواره در زندگی خود دوست داشتم به یک کارآفرین برتر بدل شوم و برای بسیاری از هموطنانم اشتغال ایجاد کنم که خوشبختانه با نظر لطف پروردگار و تلاش‌هایم اکنون توانسته‌ام به این مهم دست یابم.

سالانه هزار متر مربع فرش تولید می‌کنیم

فارس: میزان و نوع محصولات تولیدی‌‌تان در چه حدی است؟

حسینی: اوایل کارمان را به شکل غیرمتمرکز شروع کردیم به‌طوری‌که بافندگان در منازل شخصی خود اقدام به بافت فرش می‌کردند اما اکنون دو سال است که از حالت غیر متمرکز خارج شده و کارگاه‌های فرش بافی را در شهرستان‌های اردبیل، نیر و نمین ایجاد کرده‌ایم که بافندگان در آن‌ها مشغول تولید انواع فرش دستباف هستند.

سالیانه هزار متر مربع فرش دستباف تولید می‌کنیم که این فرش‌ها عمدتا در طرح‌های ریزه ماهی اردبیل، ریزه ماهی خوی، سالاری و هریس تبریز است.

 

به دنبال صادرات به کشورهای خارجی هستیم

فارس: بازار هدف محصولاتتان کجاست؟

حسینی: محصولات تولیدی توسط کارگاه‌های ما عمدتا در استان‌های تهران، تبریز و اردبیل به فروش می‌رسد اما برنامه‌هایی را داریم تا محصولاتمان ضمن ارسال به سراسر کشور به خارج از کشور نیز صادر شود.

در این راستا هماهنگی‌هایی را با خوشه فرش استان داشته‌ایم که امیدوارم با حمایت‌های مسؤولان در جهت رفع موانع صادرات بتوانیم محصولات خود را به خارج از کشور صادر کنیم و سبب ارز آوری به کشورمان شویم.

 

اشتغال‌زایی برایم لذت بخش است/ سرمایه در گردش کارگاه به ۲ میلیارد تومان رسیده است

فارس: میزان سرمایه در گردش کارگاه‌هایتان چقدر است؟

حسینی: ابتدا با ۶۰ میلیون تومان وارد چرخه تولید شدم و رفته رفته که کارمان گسترش یافت و به سوددهی مناسب رسیدیم این سرمایه در گردش افزایش یافت و اکنون در حدود ۲ میلیارد تومان سرمایه در گردش داریم و البته با توجه به برنامه‌های توسعه‌ای که برای کارگاه‌های فرش جهت افزایش میزان اشتغالزایی داریم نیازمند سرمایه در گردش بیشتری هستیم که امیدوارم با تامین سرمایه مورد نیاز بتوانیم به زودی شاهد گسترش کارگاه‌ها باشیم.

۲۵۰ نفر در مجموعه کارگاه‌ها مشغول کار هستند

فارس: میزان اشتغال‌زایی‌تان چقدر است؟

حسینی: در حال حاضر در مجموعه کارگاه‌هایمان ۲۵۰ بافنده مشغول کار هستند که تمامی آن‌ها تحت پوشش بیمه عشایری روستایی قرار گرفته‌اند و علاوه بر تولید، در حوزه آموزش فرش‌بافی نیز فعالیت دارم و تمامی بافندگان در کارگاه‌هایمان از این خدمات آموزشی بهره‌مند می‌شوند و در کنار آن دوره‌های آموزشی در روستاهای اطراف استان برگزار می‌کنیم و تمامی این دوره‌ها به صورت رایگان برگزار می‌شود.

 

۱۰۰ مدد جوی کمیته امداد در این کارگاه‌ها به‌کار گرفته شده است

فارس: عمده جمعیت بافندگان شما از چه قشری هستند؟

حسینی: اکثریت بافندگانمان را جمعیت زنان روستایی تشکل می‌دهند که شدیدا به این شغل نیازمند هستند. اما علاوه بر آن در حدود ۴۰ درصد بافندگان یعنی ۱۰۰ نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند و در کارگاه‌های فرش باقی مشغول کار هستند.

با توجه به وضعیت معیشتی افراد تحت پوشش کمیته امداد و نیازمندی آنان به کسب درآمد پایدار و اشتغال نسبت به سایر اقشار جامعه تصمیم گرفتم تا با همکاری کمیته امداد از مددجویانی که علاقمند به کار در حوزه فرش بافی هستند نیز دعوت به همکاری کنم.

از زمانی‌که مددجویان کمیته امداد در کارگاه‌ها مشغول به کار شده‌‌اند لذت من از ایجاد اشتغال و یاری‌رسانی به همنوعان خود دوچندان شده است.

 

از زمانی‌که مددجویان کمیته امداد در کارگاه‌ها مشغول به کار شده‌‌اند لذت من از ایجاد اشتغال و یاری‌رسانی به همنوعان خود دوچندان شده، زیرا که افرادی را در این کارگاه می‌بینیم که تا قبل از حضور در فرش‌بافی برای امرار معاش خود و خانواده نیازمند کمک نهادهای حمایتی و افرا خیر بودند اما امروزه با فراگرفتن یک حرفه مزد و دسترنج زحمت و کار خود را گرفته و توانسته‌اند تا حدودی وضعیت معیشتی خود را بهبود بخشند و همین امر سبب اشتیاق بیشتر من برای توسعه کارگاه‌ها و ایجاد اشتغال برای سایر مددجویان در حوزه‌های مختلف تولید شده است.

 

ایده‌هایی دیگری برای اشتغالزایی و تولید دارم

فارس: در بخشی از سخنان خود از حوزه‌های مختلف تولید صحبت کردید منظورتان جایی به غیر از کارگاه فرش بافی است؟

حسینی: بله، اکنون علاوه بر حوزه فرش بافی یک کارخانه رنگ‌رزی نیز در شهرک صنعتی داریم که در آن واحدتولیدی نیز مشغول تولید مواد اولیه فرش دستباف هستیم و تقریبا در این زمینه استان اردبیل خودکفا شده است.

علاوه بر آن در حال تلاش برای احداث یک گلخانه وسیع در زمینه تولید نوع خاصی از گردو و همچنین ایجاد یک گاو‌داری چند ۱۰۰ راسی در شهرستان نیر هستم که به‌زودی خبرهای خوبی در این‌باره خواهیم داشت.

اردبیل فاقد ترسیم نقشه فرش

فارس: مشکلات حوزه فرش اردبیل چیست؟

حسینی: فرش اردبیل قدمت بسیار زیادی دارد و همواره فرش اردبیل مورد توجه کل جهان بوده، اما در دهه‌های گذشته بی‌توجهی به این حوزه سبب شده تا مشکلات مختلف گریبانگیر این صنعت با قدمت شود در حال حاضر با توجه به اینکه نقشه فرش در خود اردبیل ترسیم نمی‌شود لذا مجبور هستیم نقشه‌های فرش را به قیمت‌های چند برابر از استان همجوار یعنی آذربایجان شرقی تهیه کنیم که این خود یک معضل مهم است.

در کنار آن عدم برندسازی فرش اردبیل از جمله دیگر مشکلاتی است که گریبان حوزه فرش را در این استان گرفته و مسؤولان در این حوزه عملکرد مطلوبی نداشته‌اند. همچنین نبود صادرات فرش از اردبیل دیگر مشکلی است که حمایت ویژه و رایزنی مسؤولان را می‌طلبد، هر چند دراین باره توافقات خوبی انجام داده‌ایم تا به زودی شاهد صادرات فرش هایمان باشیم.

 

تحریم دلیل قانع کننده‌ای برای نداشتن تولید نیست

فارس: آیا تحریم‌ها می‌تواند مانع تولید و اشتغال‌زایی شود؟

حسینی: ایران اسلامی از نظر منابع جزو غنی‌ترین کشورها بوده و هیچ نیازی به خارج از کشور ندارد زمانی‌که کشور ما سرشار از منابع طبیعی و انرژی‌های  سوختی، آب و برق است دیگر هیچ نیازی نباید به خارج از کشور داشته باشیم و فقط باید از نبوغ جوانانمان برای تولید بهره ببریم.

بسیاری از مشکلات موجود در داخل کشور قابل حل بوده و همینجا می‌توانیم دست در دست هم برای رفع این مشکلات قدم برداریم

 

بسیاری از مشکلات موجود در داخل کشور قابل حل بوده و همینجا می‌توانیم دست در دست هم برای رفع این مشکلات قدم برداریم و در این راستا نیز اولین گام برای پیشرفت هر کشوری تولید بوده زیرا تولید رمز شکوفایی و توسعه هر جامعه‌ای است و با تمرکز بر روی تولید می‌توان سد تحریم‌ها را شکسته و تهدید تحریم را به فرصتی برای توسعه و آبادانی و روق تولید در کشور استفاده کرد.

تاکنون هیچگونه تسهیلات دریافت نکرده‌ام

فارس: وظیفه مسؤولان در قبال حمایت از تولیدکنندگان چیست؟

حسینی: بنده تاکنون هیچ تسهیلاتی را دریافت نکرده‌ام، همواره تولیدگنندگان انتظار دارند دولت ضمن رفع موانع تولید با ارائه تسهیلات ارزان قیمت از تولیدکنندگان حمایت کنند.

مسؤولان متاسفانه به حوزه تولید کم لطف هستند و در حقیقت کم کاری‌های زیادی داشته‌اند و در صورتی که باید بیش از این‌ها حامی حوزه تولید کشور باشند و تولیدکنندگان را یاری کنند اما متاسفانه این‌چنین نیست.

برنامه‌های حمایتی دولت می‌تواند کمک بسزایی در توسعه فرش دست‌باف باشد و این حمایت باید صرفا در حمایت‌های مالی، فکری، سخت‌افزاری و... بوده و از ورود به حوزه فرش توسط نهادهای دولتی امتناع شود.

جوانان، تفکر پشت میز نشینی را کنار بگذارند/ ثروت در پس تولید است

فارس: توصیه‌تان به جوانان چیست؟

حسینی: درست است شرایط سخت اقتصادی به کشور حاکم شده اما این شرایط سخت نیز فرصتی برای حرکت کردن است و جوانان باید به فکر تولید باشند زیرا که ثروت در پس تولید است.

همچنین جوانان باید تفکر پشت میزنشینی را کنار گذاشته و با فکر و ایده نو و استفاده از تخصص خود زمینه ایجاد اشتغال برای خود و دیگران را ایجاد کنند و امروزه کشور بسیار بیشتر از گذشته نیازمند صنعت و تولید است.

جوانان باید تفکر پشت میزنشینی را کنار گذاشته و با فکر و ایده نو و استفاده از تخصص خود زمینه ایجاد اشتغال برای خود و دیگران را ایجاد کنند

 

یک از بافندگان فرش دستباف در این کارگاه با اشاره به ایجاد زمینه اشتغال برای زنان روستایی اظهار کرد: ایجاد این کارگاه باعث شده علاوه بر اشتغال زنان روستا، کمک خرجی نیز برای خانواده‌ها باشد و از سویی زمینه آموزش برای افراد مبتدی نیز فراهم شود.

وی افزود: قبلا هر کدام از زنان روستا که امکان بافت فرش داشتند در منازل خود دار قالی پهن کرده و اقدام به بافت می‌کردند که ما به دلیل کوچک بودن خانه این امکان را نداشتیم که با ایجاد این کارگاه زمینه بافت فرش و درآمد برای ما هم حاصل شده است.

یکی دیگر از بافندگان این کارگاه فرش بافی نیز بیان کرد: با توجه به اینکه بنده سرپرست خانواده هستم، قبلا درآمدی نداشتم و واقعا اداره خانه برایم سخت بود ولی ایجاد این کارگاه باعث شده تا درآمدی داشته باشم و بتوانم هزینه‌های جاری زندگی را تامین کنم.

 

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، امروزه کارآفرینی از محورهای اصلی رشد و توسعه بوده و از نظر برنامه‌ریزی توسعه اقتصادی و توسعه پایدار دارای اهمیت فراوانی است به طوری که کارآفرینی موجب تولید محصولات، خدمات، روش‌ها، سیاست‌ها، افکار و راهکارهای نو برای حل مشکلات جامعه می‌شود.

صنعت فرش دستباف از جمله صنایعی است که ظرفیت اشتغالزایی بالا با حداقل سرمایه را داراست  و در حقیقت یک حوزه کم‌هزینه و پر بازده به شمار می‌رود و این حوزه اکنون مورد توجه برخی از جوانان متعهد به وطن قرار گرفته است.

اردبیل به عنوان یکی از شهرهای قدیمی ایران همواره در حوزه فرش دستباف جزو مناطق مستعد محسوب می‌شده به طوریکه یکی از آثار مشهور و خارق‌العاده با عنوان فرش اردبیل بوده که در زمان پادشاهی شاه طهماسب بافته شده و اکنون یک جفت از آن در موزه آلبرت ویکتوریا لندن و جفت دیگر در موزه هنر شهر لس‌آنجلس نگه‌داری می‌شود.

اما این روزها حال این صنعت در استان اردبیل خوش نیست و با رکود مواجه است، به طوری‌که میزان تولیدات این استان با وجود فعالیت بیش از ۵۰ هزار بافنده در سطح استان اردبیل در طی سال‌های اخیر از ۱۲۰ هزار مترمربع به ۸۵ هزار مترمربع کاهش پیدا کرده و اکنون نیز از سهم صادرات استان اردبیل در این حوزه اطلاعات دقیقی در دست نیست، اما به زعم برخی کارشناسان این رقم فقط به ۱ تا ۲ درصد از کل صادرات فرش کشور تعلق دارد.

گفتنی است؛ در صورت حمایت مسؤولان از سرمایه‌گذاران حوزه فرش دستباف، امکان افزایش تعداد کارگاه‌های تولید فرش در استان اردبیل وجود داشته و همین هنر ـ صنعت می‌تواند زمینه شکوفایی اقتصادی استان و اشتغال جوانان را فراهم آورد.

انتهای پیام/3463/

منبع: فارس

کلیدواژه: کمیته امداد فرش دستباف فرش آرزو حسینی فرشبافی تولید و اشتغال خارج از کشور کمیته امداد سرمایه در گردش ایجاد اشتغال استان اردبیل کارگاه ها فرش اردبیل کارگاه فرش فرش دستباف حوزه فرش فرش بافی فرش دست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۱۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۱۳ ایستگاه ورزش همگانی در اردبیل

اباسط ابراهیمی اظهار کرد: ایستگاه‌های ورزشی صبحگاهی بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده از امروز در ۱۳ نقطه اردبیل کار خود را آغاز کردند که بر اساس انتظار‌ها با استقبال خوبی هم از سوی شهروندان روبه‌رو شد.

او بیان کرد: استادیوم کارگران، پنج آذر، پارک ولایت، پارک شفا، پارک وحدت، پارک بانوان، فرهنگ‌سرای اصلانیان، باغ جیرال، پارک فرهنگیان، پارک بعثت، پارک سینا، پارک شهید سلیمانی و سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری از فردا ساعت هفت و ۳۰ دقیقه تا هشت و ۳۰ دقیقه آماده میزبانی همشهریان اردبیلی هستند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اردبیل افزود: ایستگاه‌های ورزشی روزانه ویژه بانوان در پارک‌های ولایت، شفا، فرهنگیان، سینا، بعثت، شهدای میراشرف، بانوان، قمر بنی‌هاشم، پنج آذر، باغ جیرال، استادیوم کارگران، سالن یادگار امام (ره) و پارک شهید سلیمانی واقع در روبه‌روی دادگستری خانوادگی خواهد بود.

ابراهیمی عنوان کرد: گسترش سلامتی، نشاط و شادابی با ایجاد بستر‌های مناسب ورزشی در محله‌ها و بوستان‌های اردبیل از جمله در قالب تقویت ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی و عصرگاهی پیگیری می‌شود که بسترسازی آن با شهرداری و تامین مربی ایستگاه‌ها برعهده هیات ورزش‌های همگانی است.

او با قدردانی از همراهی اداره ورزش و جوانان، هیات ورزش‌های همگانی و عزم شهرداری برای ترویج و توسعه فرهنگ ورزش، از همه شهروندان به ویژه بانوان اردبیلی خواست تا برای حفظ سلامتی خود و افزایش نشاط اجتماعی، مشارکت لازم را در این طرح ورزش همگانی با حضور در ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی داشته باشند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اردبیل در ادامه گفت: طرح خیابان ورزش نیز در راستای ارتقای سلامت شهروندان و ترویج ورزش همگانی در حاشیه دریاچه شورابیل به اجرا درمی‌آید.
ابراهیمی با اشاره به استقبال پرشور خانواده‌ها از نخستین برنامه افزود: امکانات و تجهیزات ورزشی شامل شطرنج، مینی گلف، شمشیربازی، بدمینتون، فوتبال تنیسی، چوب‌کشی، هولاهوپ، ترامپولین و دارات برای استفاده علاقه‌مندان تدارک دیده شده است.

او با قدردانی از همکاری هیات‌های ورزشی از جمله شمشیربازی، ورزش‌های همگانی و بازی‌های بومی-محلی از شهروندان اردبیلی دعوت کرد تا در این طرح پرشور و نشاط‌آفرین که عصر پنجشنبه‌ها برگزار می‌شود نیز حضور یابند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • پرداخت ۵۰ میلیارد ریال کمک‌هزینه تحصیلی به دانش‌آموزان مددجوی سراوان
  • بازنشستگی ۵۵۲ مددجوی کمیته امداد بوشهر با پرداخت ۱۰ سال بیمه
  • توزیع رایگان تخم نوغان بین مددجویان کمیته امداد گیلان
  • حمایت بیش از ۲۵۰۰ معلم اردبیلی از ایتام
  • اشتغالزایی برای ۱۲ هزار و ۴۸۱ مددجوی کمیته امداد آذربایجان‌غربی
  • اعطای ۱۲ هزار و ۴۸۱ وام و تسهیلات اشتغال‌زایی در آذربایجان‌غربی
  • پرداخت ۶۰ درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل
  • ایجاد ۱۳ ایستگاه ورزش همگانی در اردبیل
  • پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی در سال ۱۴۰۲
  • پرداخت ۶۰درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل