Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@05:15:26 GMT

کشف ریزپلاستیک در بزرگ‌ترین کلاهک یخی اروپا

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۶۱۹۸۷

کشف ریزپلاستیک در بزرگ‌ترین کلاهک یخی اروپا

براساس تحقیقاتی که در ایسلند انجام شده، محققان بر اثراتی از ریزپلاستیک‌ها در بزرگترین کلاهک یخی در اروپا پی برده‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در بزرگ‌ترین کلاهک یخی اروپا در یخچال طبیعی "واتنایوکول" کشور ایسلند، رد ذرات ریزپلاستیک پیدا شده است.

براساس این گزارش، کارشناسان دانشگاه ریکیاویک ایسلند، دانشگاه گوتنبرگ سوئد و سازمان هواشناسی ایسلند پس از آن‌ که توانستند با استفاده از طیف‌نگاری و ریزنگاری نوری، مواد و ذرات ریزپلاستیک در اندازه‌های گوناگون را در هسته برفی این یخچال طبیعی شناسایی کنند، یافته‌های خود را در نشریه دانشگاهی «ساستین‌ابیلیتی» منتشر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نگرانی وجود دارد که ریزپلاستیک‌های این گستره یخی، الگوی ذوب و جابه‌جایی یخچال‌های طبیعی را تحت تأثیر قرار دهد و در نتیجه بر آب‌های ورودی حاصل از ذوب یخ به اقیانوس‌های جهان و افزایش تراز آب دریاها در آینده اثر بگذارد.

در گذشته در مورد اثر ریزپلاستیک‌ها بر تشکیل یخچال‌های طبیعی بررسی چندانی نشده است و بیشتر، نقش آنها در آلوده‌سازی آب‌ها محور مطالعات بود اما اکنون، رد آن‌ها را در سراسر جهان، از قله اورست و کوه‌های آلپ ایتالیا گرفته تا نقاط دورافتاده در سیبری و کوه‌های آند در اکوادور و مجمع‌الجزایر اسوالبارد نروژ پیدا کرده‌اند.

تبدیل پلاستیکهای غیرقابل بازیافت به بلوک‌های ساختمانی!فیلم/ بلایی که زباله‌‍‌‌های پلاستیکی بر سرِ محیط زیست می‌آورندایران بالاترین آمار جراحی‌‌های پلاستیک و زیبایی را پس از ترکیه در منطقه دارد

به نظر می‌رسد یافته‌های این مطالعه جدید بر یافته‌های محققان دانشگاه ایالتی یوتا و دانشگاه کورنل که ماه پیش در مجله مقالات فرهنگستان ملی علوم (The Proceedings of the National Academy of Sciences) منتشر شد، صحه می‌گذارد. براساس یافته‌های مطالعات پیشین، ذرات ریز حاصل از محصولات مصنوعی ساخت بشر با وزش باد بین قاره‌ها جابه‌جا می‌شوند و در فاصله‌ای بسیار دورتر از خاستگاهشان، در زیست‌بوم‌های طبیعی اختلال ایجاد می‌کنند.

همچنین، طبق گزارش روزنامه ایندیپندنت، محققان می‌گویند که در محیط سرد یخچال طبیعی، ذرات پلاستیک بسیار کند تجزیه می‌شوند و می‌توانند تا مدت‌ها در این محیط بمانند و انباشته شوند، اما سرانجام از درون یخ‌ها آزاد می‌شوند و آلودگی رودخانه‌ها و دریاها را افزایش می‌دهند. بنابراین بسیار مهم است که میزان و پراکندگی ریزپلاستیک‌ها در یخچال‌های سراسر جهان شناسایی و ثبت شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آلودگی های زیست محیطی بحران های محیط زیست آلودگی های زیست محیطی بحران های محیط زیست ریزپلاستیک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۱۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، سروش هاشمی گفت: با حضور مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی و کارشناسان ستادی معاونت میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، پژوهشگران موسسه بین‌المللی ایسکارسا، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، محققان هیئت‌علمی دانشگاه اصفهان و جمعی از صاحب‌نظران، کارشناسان، پژوهشگران، محققان و علاقه‌مندان سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان روز چهارشنبه 5 فروردین‌ماه 1403 برگزار شد.

سرپرست میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان افزود: از مهم‌ترین نتایج و دستاوردهای این سمینار بین‌المللی، ارائه به یک طرح مرمت مبنی بر استانداردهای جهانی بوده است.

سروش هاشمی گفت: پروفسور گرون آرون استاد تمام دانشگاه صنعتی بیلدیز ترکیه، دکتر نیلکون اوگون مدیرعامل شرکت مشاور مرمت کشور ترکیه از سخنرانان بین‌المللی و دکتر فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی، دکتر مهرداد حجازی استاد تمام دانشگاه اصفهان، دکتر محمود هاشمی دانشیار دانشگاه اصفهان، مهندس سیمین فرهنگی مهندسین مشاور طرح و ساخت طراد، سخنرانان ملی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین بودند.

او افزود: در این سمینار، گروه پژوهشگران موسسه بین‌المللی ایسکاراسا به دستاورد خود در زمینه‌های مطالعات سازه، مصالح، خاک، پایش از طریق آزمودن ارتعاشی و فروشست زمین پرداختند.

سرپرست میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: ارائه کاربرد فنّاوری‌های نوین در مرمت سازه‌ای بناهای تاریخی موضوع سخنرانی‌های میهمانان بین‌المللی در ایران همایش بود.

سروش هاشمی افزود: برگزاری سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با همکاری میان معاونت میراث فرهنگی وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، دانشگاه اصفهان، موسسه بین‌المللی ایسکارسا بوده است.

او افزود: بررسی موضوع فرونشست زمین و پیامدهای آن از موضوعات بسیار مهمی بود که در این سمینار مطرح گردید.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899545

دیگر خبرها

  • سرکوب جنبش‌های دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • گفت و شنود/ آب شد!
  • فوتبال اروپا مربی بزرگ کم آورده!
  • پروژه‌ای بزرگ برای تبدیل شدن به تیمی مدعی در انگلیس؛ چرا آستون ویلا با گزینه مربیگری بایرن و لیورپول دنبال جاه طلبی است؟
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • 5 لوازم خانگی که قبض برق شما را نجومی می‌ کنند
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است
  • کیهان: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا هم برای پوشش دانشجویان قوانین سختگیرانه دارند؛ چرا ما نداریم؟