Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس قوه قضائیه: دادگستری با مردانی که با قلدری از ایفای تعهدات خود در قبال همسرانشان استنکاف می‌کنند، برخورد کند؛ اگر مردی توان مالی پرداخت مهریه دارد باید حق زوجه از او گرفته شود.

به گزارش مشرق، آیت‌الله رئیسی در جلسه صبح امروز (دوشنبه ۲۰ اردیبهشت) شورای عالی قوه قضائیه، ماه رمضان را فرصتی برای تعالی انسان دانست و گفت: ماه رمضان بستری برای توجه به حضرت حق و توجه به دیگران در پرتو این خداخواهی است که در تمام آموخته‌های رمضانی و عید فطر موج می‌زند و وداع با این ماه پرفضیلت برای مؤمنان و کسانی که حقیقت آن را درک کردند دشوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ببینید: فیلم/ هدف دستگاه قضا برای اشتغال ۸۰ درصد زندانیان

رئیس قوه قضائیه در ادامه با محکومیت حمله تروریستی به یک مدرسه در افغانستان و ابراز همدردی با ملت، دولت این کشور و خانواده‌های قربانیان حادثه مذکور، اظهار کرد: جریان صهیونیستی ـ تکفیری با این جنایت هولناک نه تنها مردم ایران و افغانستان، بلکه ملت‌های منطقه را متأثر کرد.

رئیسی این اقدام تروریستی را عملیاتی سازمان‌یافته خواند و افزود: این حرکت از جنس جنایات صهیونیست‌هاست؛ اگر چه به دست ایادی آنها انجام شده و برای ما و ملت ها روشن می‌کند جریان صهیونیستی - تکفیری دشمنان قسم خورده اسلام هستند که نمی‌خواهند بگذارند آرامش در منطقه برقرار شود.

رئیس دستگاه قضا گفت: همان جریان کودک‌کشی که در فلسطین و مسجدالاقصی با نمازگزاران برخورد می‌کند، کودکان و بچه‌های مدرسه‌ای و دختران بی‌گناه افغانستانی را هم در کابل به خاک و خون می‌کشد و ملتی را عزادار می‌کند.

ببینید: فیلم/ روایت حجت‌الاسلام رئیسی از هدف مشترک صهیونیست‌ها و تکفیری‌ها

رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع تحول قضائی در بستر گام دوم  اشاره کرد و مهم‎ترین اقدام برای تحقق تحول را رفع نواقص و معایب در انجام وظایف و مأموریت‌های یک سازمان اداری دانست.

رئیس قوه قضائیه گفت: تحول در یک سازمان اداری یا یک بخش اجتناب‎ناپذیر است و اگر همه عناصر یک سازمان باید با نگاه تحولگرایانه کار نکنند، آن سازمان دچار رکود و ایستایی می‌شود.

رئیسی تصریح کرد: برای یک سازمان پویا، ایستایی و توقف و درجازدن خطرناک است و باید همواره در مسیر تحول و رشد و پویایی حرکت کند و رفع نواقص را در دستور کارش قرار دهد و یک روز را هم بدون نگاه تحولی پشت سر نگذارد.

رئیس دستگاه قضا یکی از اجزا مهم تحول قضائی در دوره جدید را فناوری پایه بودن این طرح دانست و با تقدیر از عملکرد مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در راه اندازی ۳۰ سامانه الکترونیکی در یک سال گذشته گفت: طبق برنامه همین تعداد سامانه الکترونیک هم تا پایان سال راه‌اندازی خواهد شد که گام مهمی در ایجاد تحول در قوه قضائیه است.

رئیسی اجرای طرح کاداستر (حد نگاری) را از دیگر اقدامات مهم دستگاه قضا در دوره تحول خواند و اظهار کرد: مسأله کاداستر همواره در کشور ما به عنوان یک موضوع مهم مطرح بوده اما در سال گذشته ۴ برابر دهه‎های گذشته در این خصوص کار شده است.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به گزارش‌های واصله در خصوص اجرای طرح کاداستر در استان‌ها، خاطر نشان کرد: عملکرد خوب همکاران سازمان ثبت به ما نوید می‌دهد با همتی که دارند و با تأمین اعتبار صورت گرفته در سال جاری، می‌توان عقب ماندگی‌ها را جبران کرد و تا پایان امسال این کار به سرانجام برسد.

رئیسی با تقدیر از همکاران دستگاه قضا برای رسیدگی به پرونده‌های معوقه و به‌روزرسانی پرونده‌ها با وجود شیوع کرونا در کشور، اظهار کرد: گزارش‌هایی که در جریان سفرهای استانی یا به صورت مکتوب دریافت می‌کنیم نشانگر عزم و اراده همکاران ما در به‌روزرسانی پرونده هاست.

رئیس دستگاه قضا افزود: نشاطی که همکاران ما در مجموعه دادگستری برای رسیدگی به پرونده های معوقه دارند نشان می‌دهد فرایند دادرسی در دادگاه‌های بدوی تا دیوان عالی کشور به سمت به روزشدن پرونده‌ها حرکت می‌کند و امیدواریم تا پایان امسال هیچ پرونده معوقه‌ای در مجموعه قضائی نداشته باشیم.

رئیسی اصلاح مجرمین را از دیگر اقدامات تحولی در قوه قضائیه عنوان کرد و با تقدیر از عملکرد سازمان زندان‌ها برای افزایش میزان اشتغال زندانیان از ۲۰ درصد به ۵۰ درصد در سال گذشته، این اقدام را در کاهش فساد و ناهنجاری و بازاجتماعی شدن زندانیان مؤثر دانست.

رئیس قوه قضائیه بر همین اساس خاطر نشان کرد که رسیدن به چشم انداز ۸۰ درصدی اشتغالزایی برای زندانیان تا پایان سال جاری دور از دسترس نیست و تحقق یافتنی است.

رئیسی کاهش ورودی پرونده ها به دستگاه قضائی به دلیل فعال‌تر شدن حوزه پیشگیری را از دیگر دستاوردهای دستگاه قضا در دوره تحول عنوان کرد و گفت: توجه به پیشگیری از جرم همکاری دولت را می‌طلبد و همه باید خود را موظف به همکاری با دستگاه قضائی در این زمینه بدانند تا روز به روز نرخ جرم کاهش یابد.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه هیچ بخشی را در کشور نمی‌شناسیم که مأموریت پیشگیری از وقوع جرم نداشته باشد، متذکر شد: تمام تصمیمات و اقدامات مراجع تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی باید معطوف به کاهش ناهنجاری‌های اقتصادی و آسیب‌های اجتماعی باشد.

رئیسی گفت: شرط موفقیت در تحول این است که مسئولان و مدیران عالی در اجرای طرح‌های تحولی مباشرت کنند و هر جا تحول ایجاد شد، در گروی نقش‌آفرینی همه عناصر از مدیران عالی تا سایر ارکان و اجزای آن مجموعه بوده است.

رئیس دستگاه قضا با بیان این که همه لوازم اجرای عدالت در اختیار دستگاه قضائی نیست و سایر اجزای حاکمیت هم در آن نقش دارند، تصریح کرد: قوه قضائیه نماد اجرای عدالت است و نتیجه طرح های تحولی در این دستگاه باید موجب اجرای عدالت در جامعه و احساس اجرای عدالت از سوی مردم شود.

رئیسی همچنین با اشاره به دریافت گزارشاتی مبنی بر استنکاف برخی از افراد در پرداخت حق زوجه به موجب رأی دادگاه، گفت: مهریه حق زوجه است که مرد موظف است پرداخت کند و دادگستری باید با مردانی که با قلدری از ایفای تعهدات خود در قبال همسرانشان استنکاف می کنند، برخورد کند.

رئیس قوه قضائیه متذکر شد: اگر کسی تمکن مالی پرداخت مهریه را ندارد، بر اساس ضوابط قانونی تقسیط صورت می‌گیرد اما اگر کسی تمکن دارد و پرداخت نمی‌کند، باید با آن برخورد شود؛ چرا که مهریه حق زوجه است و ما موظفیم کسانی که همسرانشان با قلدری حق آنها را نمی‌دهند و به عدلیه پناه آورده‎اند، در گرفتن حقشان یاری کنیم و نگذاریم حق او ضایع شود.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا انفجار افغانستان حملات تروریستی آیت الله رئیسی قوه قضائیه دادگستری دستگاه قضائی سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه رئیس دستگاه قضا اجرای عدالت پرونده ها یک سازمان تا پایان حق زوجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۲۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مشارکت جمعی برای رسیدن به تحول قضایی

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی طی سخنانی در آئین تکریم و معارفه معاون اول قوه قضائیه اظهار کرد: از خداوند متعال می‌خواهم که توفیق دهد تا بتوانم در مسؤولیت معاونت اول قوه قضائیه، در جهت بسط و گسترش عدالت، منشأ اثر باشم.

وی ضمن قدردانی از اقدامات حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق طی دو سال و نیم گذشته در مسئولیت معاونت اول قوه قضائیه گفت: ما باید از تجارب حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق به نحو احسن استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی افزود: همه ما باید توجه داشته باشیم که در طول دوران مسؤولیت خود، نه تنها از ارتباط با خداوند متعال غافل نشویم بلکه دائماً این ارتباط را افزایش دهیم.

معاون اول قوه قضائیه همچنین گفت: اگر ما امروز از تحول در دستگاه قضا سخن می‌گوئیم و می‌خواهیم به نقطه مطلوب در قوه قضائیه برسیم، باید ابتدا به این حقیقت بیرونی که می‌خواهیم تحول را به معنای واقعی کلمه در دستگاه قضائی اجرا کنیم، باور داشته باشیم.

وی ادامه داد: ضرورت دارد که همه ما دست به دست هم دهیم و تمام توان، ظرفیت، همبستگی، دلبستگی و انسجام خود را برای رسیدن به تحول و تعالی در دستگاه قضا و اجرا و عملیاتی‌سازی رهنمودهای مقام معظم رهبری و تأکیدات رئیس قوه قضائیه به کار بگیریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی با بیان اینکه مسیر تحول و تعالی در دستگاه قضا که مسیری سخت و دشوار است را نمی‌توان به‌تن‌هایی طی کرد، گفت: امروز زمان کوتاه است و ضرورت دارد که همه ما با مشارکت جمعی، تمام تلاش خود را صرف کنیم تا به هدف بزرگ تحول و تعالی در دستگاه قضائی نائل شویم.

حجت‌الاسلام والمسلمین «مصدق» طی سخنانی ضمن تشکر، قدردانی و طلب حلیّت از رئیس قوه قضائیه و مجموعه دستگاه قضائی، خدمت به مردم را مهمترین عبادت دانست و اظهار کرد: مفتخر هستم که حدود ۳۵ سال از عمر خود را در دستگاه قضائی و در راه ارائه خدمت به مردم صرف کردم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه همه ارکان قوه قضائیه در اجرای دقیق سند جدید تحول و تعالی دستگاه قضائی کوشا باشند، گفت: جا دارد از همه مسؤولان و افرادی که در تنظیم و تدوین سند تحول و تعالی جدید قوه قضائیه نقش داشتند، قدردانی به عمل بیاورم.

حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق افزود: طی مدتی که مسؤولیت معاونت اول قوه قضائیه را عهده‌دار بودم، ارتباطات مستمر و خوبی را با مجلس و دولت برقرار کردیم و جا دارد که در این راستا از آقای مخبر معاون اول دولت، وزیر دادگستری و هیئت رئیسه مجلس قدردانی کنم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به عملیات افتخارآمیز «وعده صادق» و تنبیه صهیونیست‌های متجاوز توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: طی روزهای اخیر شاهد بودیم که همه مردم ایران از انجام عملیات وعده صادق که توسط سپاه انجام شد، احساس غرور کرده و به ایرانی بودن خود افتخار و مباهات کردند؛ به طور کلی از مجموعه نیروهای مسلح اعم از ستاد کل، ارتش، سپاه، فراجا و وزارت دفاع که برای کشور افتخارآفرینی می‌کنند قدردانی به عمل می‌آورم.

در پایان این مراسم، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه، آئین تکریم و معارفه معاون اول دستگاه قضا انجام پذیرفت.

کد خبر 6087624

دیگر خبرها

  • تسلیت رئیسی در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا
  • دادسرای انتظامی قضات با شکات حرفه‌ای برخورد کند
  • رئیس دادگستری مازندران به متعرضین منابع طبیعی هشدار داد
  • رئیس کل دادگستری استان یزد منصوب شد
  • رئیس قوه قضائیه: نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن سلیقه‌های مختلف هراسید
  • ضرورت مشارکت جمعی برای رسیدن به تحول قضایی
  • اهدای یک هزار سند مالکیت در دو شهرک به مردم
  • هزینه کرد اعتبارات حق آلایندگی در خوزستان زیر ذره بین بازرسان
  • رئیسی مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرد