Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، کانون فرهنگی هنری «شاه خراسان» استان بوشهر در جوار مسجد امام حسن مجتبی(ع) روستای زیارت شهرستان دشتستان در طرح ملی «ایران قوی» که سال ۹۹ در قالب سه شبستان و ۱۲ رواق به همت ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور (فهما) اجرا شد، توانست رتبه برتر در رواق دانش را کسب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو، مروری کرده ایم بر فعالیت های این کانون فعال روستایی که توانسته با همراهی بچه های مسجد اینچنین خوش بدرخشد.

جلو زدن از کانون های مساجد شهری علی رغم محدودیت های روستا

«حسین آذرکشت»، مدیر اجرایی طرح ملی «ایران قوی» در کانون فرهنگی هنری شاه خراسان با بیان اینکه این کانون روستایی در بین ۲۵ هزار کانون فعال در سطح کشور رتبه ششم کشوری را کسب کرده است، اظهار کرد: با توجه به ظرفیت موجود، کانون قطعا می توانست جز سه کانون برتر کشور باشد اما با بضاعت حداقلی و تقریبا بدون هر گونه حمایت، علاوه بر کسب رتبه برتر رواق دانش که در پی ارتقای کمی و کیفی علم و دانش در روستای زیارت رخ داده است، در رواق نمایش هم توانست جزء ۱۰ کانون برتر باشد.
 


این برتری و پیشتازی در رقابت با کانون های مساجد تهران یا مراکز استان ها که از امکانات بیشتری برخوردار هستند جز با انگیزه بالا و تلاش شبانه روزی بچه های مسجد امام حسن مجتبی(ع) حاصل نشده است و ثابت می کند وقتی بچه های مسجد عزم‌شان را جذب کرده و آستین همت بالا بزنند هیچ محدودیتی سد راهشان نمی شود!
 


تشکیل هیئت اندیشه ورز

از وجوه امتیاز حضور این کانون برتر مسجدی در رواق دانش طرح ملی «ایران قوی»، تشکیل هئیت اندیشه‌ورز با هدف تبیین برنامه ها و متناسب کردن سیاست و فعالیت های کانون با ستاد فهما بود. تدوین برنامه منسجم و نقشه راه حضور کانون در طرح ایران قوی، از مهمترین خروجی های تشکیل این هیئت بوده است.

برگزاری حلقه های تفسیر قرآن

آذرکشت در شرح فعالیت هایی که به برتری کانون شاه خراسان در رواق دانش ختم شده است، گفت: برگزاری گعده های کتاب در سطح روستا، برپایی ایستگاه های مطالعه در مکان های پرتردد روستا، برگزاری مسابقات متعدد کتاب‌خوانی به صورت حضوری و مجازی، برگزاری کلاس های درسی و تقویتی در کانون، برگزاری طرح شنبه های کتاب بطور منظم در سطح روستا به صورت حضوری و مجازی، برگزاری کلاس ها و حلقه های تفسیر قرآن، برگزاری کلاس های قرآن در سطوح مختلف، آسیب شناسی و ایده پردازی فرهنگی متناسب با مشکلات روستا در جلسات ماهانه و هفتگی هیئت اندیشه ورز کانون، برگزاری کلاس های توانمندسازی اعضای کانون در حوزه فناوری های نوین ارتباطی و رایانه ای که در قالب کلاس های ویرایش عکس یا همان فتوشاپ، کلاس های تدوین فیلم، کلاس های آموزش عکاسی و ... ازجمله این فعالیت ها است.
 


تالیف کتاب درباره شهدای روستای زیارت

از دیگر فعالیت های منحصربفرد این کانون برتر روستایی، می توان به تألیف دو کتاب توسط اعضای آن اشاره کرد؛ اکنون نیز کتاب دیگری درباره شهدای روستا در دست تدوین است. تولید مستند درباره برخی از شهدای روستا و استان نیز از دیگر فعالیت های بچه های کانون فرهنگی هنری شاه خراسان به شمار می رود.

کسب رتبه های برتر کنکور سراسری توسط بچه های مسجد


کسب رتبه های برتر کنکور سراسری شامل رتبه های تک‌رقمی، دو رقمی و سه‌رقمی و برگزاری اردوهای معرفت‌افزایی نیز از دیگر دستاوردهای کانون شاه خراسان در حوزه علم و دانش است که به همت آنها توانسته رتبه نخست رواق دانش در طرح ملی مسجدی ایران قوی را کسب کند. چنان که «احسان زیارتی» رتبه ۴۰ کنکور ارشد فیزیک، «محمد مددی»، رتبه ۹ رشته ریاضی و «علی شهیدزاده» رتبه ۶۰۰ کنکور تجربی که الان پزشک است، از بچه های مسجد امام حسن مجتبی(ع) هستند.

بنابر این گزارش از وجوه امتیاز کانون فرهنگی هنری شاه خراسان آن است که بیشتر اعضا و فعالان آن را گروه سنی نوجوان تشکیل می دهند با همراهی و همکاری همین نوجوانان است که طی یک دهه فعالیت در ساحت فرهنگ و هنر توانسته مقام اول استانی سرود در جشنواره «لحظه های آسمانی» در سال۹۳، مقام اول استانی در رشته های نشریه و تئاتر در جشنواره «لحظه های آسمانی» سال ۹۶، مقام اول کشوری در رشته نشریه نویسی در جشنواره «خبرآباد» در سال ۹۷، مقام اول استان و ششم کشور در جشنواره «ایران قوی» از بین ۲۵ هزار کانون فعال کشور سال ۹۹ و راهیابی به جمع ۵۰ کانون برتر کشور در جشنواره «روستای دوستدار کتاب» را کسب کند و به عنوان کانونی روستایی خوش بدرخشد.

توجه ویژه به اوقات فراغت بچه های روستا

این کانون مسجدی به اوقات فراغت بچه های مسجد نیز نگاهی ویژه دارد و برای آن برنامه ریزی می کند؛ به گفته آذرکشت تا کنون ۹ دوره برنامه اوقات فراغت حتی در دوران شیوع کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی، برگزار شده است شامل فعالیت هایی همچون کلاس های متنوع قرآنی، کلاس های تقویتی آموزشی درسی، معارف قرآنی، معرفتی و همچنین توانمندسازی در زمینه های تخصصی رایانه ای و با توجه به علاقه مندی اعضاء، خطاطی، نقاشی و سایر هنرهای ترسیمی که به درخواست نوجوانان است، برگزار می شود.

همانطور که بیان شد کانون فرهنگی هنری «شاه خراسان» در رواق نمایش طرح ملی «ایران قوی» جزء ۱۰ کانون برتر شده است، بچه های این کانون با راه اندازی گروه تئاتر «طرحی نو» و پایه قرار دادن هنر تعزیه و تلفیق فناوری های روز مثل پلی‌بک با این هنر توانسته اند در این عرصه نیز حرف های نو و اثرگذار داشته باشند.


بچه های مسجد امام حسن مجتبی(ع) در مقابله با کرونا نیز عزمی جدی داشته اند، ضدعفونی کردن مسجد و اماکن عمومی روستا با بسیج بچه های مسجد، راه اندازی کارگاه تولید ماسک و دستکش یکبار مصرف که دستگاه آن نیز توسط بچه ها ساخته شد و علاوه بر تامین نیاز روستای زیارت، روستاهای کوچک همجوار را هم تامین کرده است، توزیع بسته های معیشتی در چند نوبت بین محرومان روستا، اجرای طرح «اطعام غدیر» و کمک به دانش آموزانی که پدرشان بر اثر کرونا شغل‌شان را از دست داده اند، ازجمله این فعالیت ها است.
 


منبع: خبرگزاری شبستان

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: روستا مسجد کتاب خراسان طرح ملی ایران قوی خبرگزاری شبستان هیئت های اندیشه ورز مسجد امام حسن مجتبی ع کانون فرهنگی هنری برگزاری کلاس ها روستای زیارت بچه های مسجد شاه خراسان کانون برتر رواق دانش فعالیت ها ایران قوی مقام اول طرح ملی بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۲۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، «حسن مدرس زاده» در نشست خبری که به مناسبت هفته گرامیداشت مقام معلم (12 لغایت 18 اردیبهشت ماه) برگزار شد، اظهار کرد: به لحاظ تعداد مدارس مشکلی در شهرستان به ویژه خود شهر گرگان وجود ندارد؛ ولی به علت جانمایی نه چندان مناسب، مناطق جنوبی شهر فاقد فضای آموزشی شده به طوری که دانش آموزان این مناطق مجبور هستند برای تحصیل به مناطق داخلی شهر رفت و آمد کنند.
 
به گفته وی؛ تأمین زمین جزو ضروریات فضای آموزشی در شهر گرگان است به همین خاطر 42 میلیارد تومان با دستور استاندار برای ساخت 4 مدرسه 12 کلاسه در جنوب شهر گرگان اختصاص یافته؛ ولی با گذشت بیش از یک سال از این مصوبه تاکنون زمینی برای احداث این مدارس تأمین نشده است.
 
مدیر آموزش و پرورش شهرستان گرگان با بیان اینکه طرح رتبه بندی معلمان بعد از 10 سال انجام شد، تصریح کرد: بعد از اجرای این طرح همه معلمان استان حائز رتبه 1 لغایت 5 شدند که در این بین 134 نفر از استان رتبه استاد معلمی را کسب کردند.
 
وی افزود: از یک میلیون معلم در سطح کشور 300 هزار نفر به رتبه بندی خودشان اعتراض داشتند؛ ولی این اعتراض ها در شهرستان گرگان بسیار اندک بود.
 
مدرس زاده با اعلام اینکه 90 هزار دانش آموز در سطح شهرستان گرگان تحصیل می کنند، تصریح کرد: از این تعداد 78 هزار نفر در شهر گرگان تحصیل کرده که این امر باعث تراکم بالای کلاس های درسی دانش آموزان شده و تعداد دانش آموران کلاس ها را به 40 نفر رسانده است.
 
وی ادامه داد: تعداد بالای دانش آموزان در کلاس های درس فرصت را از معلمان گرفته و بر روند آموزش دانش آموزان تأثیر منفی دارد.
 
به گفته وی؛ استاندارد سرانه فضای آموزشی در کشور 5/2 درصد، در استان 4/6 درصد و در شهرستان گرگان 4/2 درصد است.
 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • عشق معلمی دَربیابان
  • معلمی که کلاس درس را به مسجد بُرد
  • معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان نقش مهمی دارند
  • اعطای جایزه ملی البرز به ۱۶۰۰ نخبه علمی
  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • ۷۰ کیلومتر راهِ روزانه تا رسیدن سرِ کلاس درس روستا
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان