Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، جمعی از مدیران، متخصصان و جهادگران صنعت هسته‌ای کشور در نامه‌ای خطاب به رؤسای قوا و شورای‌عالی امنیت ملّی، مواردی از جمله ممنوعیت تخطی از سیاست قطعی نظام درباره رفع تحریم‌ها را مورد تأکید قرار دادند.

متن کامل نامه متخصصان و مدیران صنعت هسته‌ای بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

رئیس جمهور، جناب آقای حسن روحانی

رئیس مجلس شورای اسلامی، جناب آقای محمدباقر قالیباف

رئیس قوه قضاییه، جناب آقای سید ابراهیم رئیسی

دبیر شورای عالی امنیت ملی، جناب آقای علی شمخانی

سلام علیکم و رحمه الله

با توجه به تصویب و لزوم اجرای دقیق «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» از یک سو و اعلام موضع قطعی نظام توسط رهبر معظم انقلاب در خصوص مذاکرات وین و هم صدایی مسئولان ارشد نظام با این مهم از سوی دیگر، ما متخصصان و جهادگران صنعت هسته‌ای در این برهه حساسی که آبستن حوادث گوناگون شده، موارد زیر را از جنابعالی و سایر مسئولین امر به جد مطالبه می‌نماییم:

دولت؛

- اجتناب از هرگونه رفتار ناقض قانون اعم از فعل یا ترک فعل و اجرای تام و تمام «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» و شتابدهی به اقدامات ساخت،‌ نصب و راه‌اندازی ماشین‌های سانتریفیوژ، تولید اورانیوم فلزی و توسعه راکتورهای جدید

- ممنوعیت تخطی از سیاست قطعی نظام در قبال برجام، مبنی بر رفع همه تحریم‌ها توسط آمریکای جنایتکار و متعاقباً راستی‌آزمایی توسط جمهوری اسلامی و آنگاه بازگشت به تعهدات قبلی به منظور جلوگیری از خسارت‌های محض دیگر و اعاده حق غصب شده ملت ایران

- صیانت از دستاوردهای موجود اعم از زنجیره‌های ماشین‌های سانتریفیوژ، فرایندهای غنی‌سازی در سطوح  20% و 60% و نگهداری و انباشت ذخایر اورانیوم غنی شده در سطوح غنای مختلف در داخل کشور تا زمان راستی‌آزمایی دقیق و اتخاذ تصمیم ملی متناسب با قانون و توسط مراجع ذی‌صلاح در این خصوص

مجلس شورای اسلامی؛

- رصد و نظارت کامل بر حسن اجرای مواد «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» و اقدام قاطع متناسب با مواد 7و 9 قانون مذکور درخصوص دریافت گزارش دقیق اقدامات انجام شده و برخورد قاطع با موارد استنکاف از قانون

- نظارت بر اجرای مواد قانون مذکور و صیانت از دستاوردها و مزیت‌های حاصل شده اعم از زنجیره‌های ماشین‌های سانتریفیوژ، فرآیند‌های غنی‌سازی در سطوح 4%، 20%، 60% و ذخایر اورانیوم غنی شده در سطوح مذکور و توسعه آن به سایر سطوح غنای مورد نیاز کشور، تا زمان راستی‌آزمایی دقیق و اتخاذ تصمیم ملی متناسب با قانون و توسط مراجع ذی‌صلاح در این خصوص

- راستی‌آزمایی دقیق و در میدان عمل تعهدات طرف مقابل از جمله رفع همه تحریم‌ها و عدم اکتفا به وعده‌ها و فکت‌شیت‌ها، به‌گونه‌ای که خروجی‌های ملموس آن در اقتصاد کشور و معیشت مردم ثابت شود

قوه قضاییه؛

- نظارت بر تعهد عملی دولت به موضع قطعی نظام در خصوص مذاکرات اخیر و حسن اجرای قانون مذکور و عدم اهمال و سهل‌انگاری مجریان آن از باب حفظ حقوق عامه و مقابله با ترک فعل مجریان و پیشگیری از آن به‌منظور جلوگیری از ضربه به منافع ملت ایران و احقاق حق غصب شده ملت از مسیر مطمئن و ضمانت‌پذیر و اقدام قاطع متناسب با ماده 9 قانون در موارد بروز تخطی از قانون

شورای عالی امنیت ملی؛

- نظارت جدی بر حسن اجرای مصوبات شورای عالی امنیت ملی مرتبط با موضوع هسته‌ای و مذاکرات پیرامون آن

- توجه به بازه زمانی رو به اتمام روش بازرسی‌های مورد توافق با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و لزوم اجرای دقیق «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» علی‌الخصوص ماده 6 قانون، مبنی بر «توقف نظارت‌های فراتر از پادمان از جمله اجرای داوطلبانه سند(پروتکل) الحاقی»، تا زمان راستی‌آزمایی دقیق و اتخاذ تصمیم ملی متناسب با قانون و توسط مراجع ذی‌صلاح در این خصوص
پیگیری راستی‌آزمایی و در میدان عمل تعهدات طرف مقابل از جمله رفع همه تحریم‌ها و عدم اکتفا به وعده‌ها و فکت‌شیت‌ها

- توجه جدی به احقاق حق غصب شده ملت ایران در اثر وضع تحریم‌ها و جلوگیری از اعمال مواضع سیاسی، جناحی و انتخاباتی در این مهم

در انتها با توجه به سوابق مذاکرات گذشته و سرنوشت توافق‌نامه موسوم به برجام، که عدول از شروط تصریح شده توسط نظام را در پی داشت و عدم اجرای کامل «قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلام ایران در اجرای برجام» توسط دولت و عدم نظارت مکفی مجلس بر آن، که منجر به تبدیل برجام به یک خسارت محض گردید و منافع ملی و معیشت مردم را به مخاطره انداخت، اعلام می‌داریم:

کارکرد میدان صنعت هسته‌ای، کسب منافع ملی و ارتقای سطح کیفیت زندگی مردم عزیزمان بوده و ضمن گلایه از هزینه کرد آن برای دیپلماسی منفعل، ضمن رصد و نظارت میدانی بر مطالبات مذکور، در صورت عدم التزام به سیاست قطعی نظام در خصوص مذاکرات جاری و عدم اجرای دقیق قانون، آماده هرگونه اقدام و عمل جهت استقلال و پیشرفت ایران اسلامی و جلوگیری از خسارت‌های محض دیگر، در چارچوب سیاست‌ قطعی نظام می‌باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«حَسبُنا اللهُ و نِعمَ الوَکیل»

جمعی از مدیران، متخصصان و جهادگران صنعت هسته‌ای در:

مجتمع غنی‌سازی شهید مهندس مصطفی احمدی‌روشن (نطنز)
مجتمع غنی‌سازی شهید دکتر مسعود علیمحمدی (فردو)
منطقه هسته‌ای اصفهان (تأسیسات سوخت راکتورهای هسته‌ای)
مجتمع پیشرو (تحقیق و توسعه ماشین‌های سانتریفیوژ)
مجتمع شهید سپهبد قاسم سلیمانی (تکنولوژی ساخت ماشین‌های سانتریفیوژ)
مجتمع آب‌سنگین خنداب اراک
مجتمع صنعتی شهید رضایی‌نژاد اردکان (کارخانه تولید کیک زرد)
مجتمع معدنی اورانیوم ساغند (استحصال اورانیوم از منابع طبیعی)
مجتمع استخراج و اکتشاف کانی‌های نوین
مجتمع پرتو فرآیند ایران مرکزی یزد (سامانه پرتودهی شتابدهنده الکترون)
مرکز تحقیقات سلامت و کشاورزی البرز
سازمان انرژی اتمی ایران

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مذاکرات وین قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران ماشین های سانتریفیوژ راستی آزمایی دقیق سیاست قطعی نظام شورای عالی امنیت صنعت هسته ای جناب آقای غنی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۵۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) تحریم‌ها و اقتصاد نابسامان فرش ایران را به زیر کشید؛ ما منزوی شده‌ایم

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

فرارو- آسوشیتدپرس نوشت: بازار تاریخی کاشان در مرکز ایران زمانی در مسیر اصلی کاروان‌ها قرار داشت که فرش‌های ابریشمی آن در سراسر جهان شناخته شده بود. اما برای بافندگانی که سعی می‌کنند قالی‌های خود در زیر طاق‌های باستانی آن بفروشند، دنیایشان تنها از زمان فروپاشی توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی و تنش‌های گسترده‌تر با غرب به هم ریخته است.

به گزارش فرارو، بر اساس آمار گمرک ایران، صادرات فرش که دو دهه پیش از مرز ۲ میلیارد دلار گذشت، در سال گذشته به کمتر از ۵۰ میلیون دلار کاهش یافته است. با ورود کمتر گردشگران و افزایش مشکلات در انجام معاملات بین المللی، فرش‌های ایرانی فروخته نمی‌شوند.

علی فائز، صاحب یک مغازه فرش در بازار کاشان گفت گفت: آمریکایی‌ها از بهترین مشتریان ما بودند. قالیچه یک کالای لوکس است و مشتاق خرید آن بودند و خرید‌های بسیار خوبی انجام می‌دادند. متأسفانه این قطع شده است و ارتباط بین دو کشور برای رفت و آمد بازدیدکنندگان از بین رفته است.

صنعت قالیبافی کاشان در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو به ثبت رسیده است. بسیاری از بافندگان را زنان تشکیل می‌دهند که مهارت‌های لازم را نسل به نسل فراگرفته و از موادی مانند برگ درخت انگور و پوست میوه انار و گردو برای ساختن رنگ‌های نخ‌های خود استفاده می‌کنند. تولید یک فرش ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

برای دهه‌ها، گردشگران غربی و دیگران از ایران دیدن می‌کردند و قالی‌هایی را به خانه‌های خود می‌بردند. پس از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹، ایالات متحده تحریم‌ها را علیه ایران افزایش داد. اما در سال ۲۰۰۰، دولت بیل کلینتون، ممنوعیت واردات خاویار، قالیچه و پسته ایرانی را لغو کرد. مادلین آلبرایت، وزیر امور خارجه وقت آمریکا در آن زمان گفت: ایران در محله‌ای خطرناک زندگی می‌کند. ما از تلاش‌ها برای کاهش خطر آن استقبال می‌کنیم.

در سال ۲۰۱۰، با افزایش نگرانی‌ها در مورد برنامه هسته‌ای ایران، ایالات متحده دوباره واردات فرش‌های ایرانی را ممنوع کرد. اما در سال ۲۰۱۵، ایران به توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی دست یافت و تجارت فرش یک بار دیگر مجاز شد. سه سال بعد، در سال ۲۰۱۸، دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا، به طور یکجانبه ایالات متحده را از توافق هسته‌ای خارج کرد.

فائز با اشاره به تجدید تحریم‌ها به آسوشیتدپرس گفت: از زمانی شروع شد که ترامپ آن سند را امضا کرد. او همه چیز را خراب کرد.

عبدالله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های تولید کنندگان فرش دستباف ایران نیز علت سقوط این صنعت را تحریم‌های ترامپ دانست. وی ارزش صادرات به آمریکا را قبل از تحریم‌ها سالانه ۸۰ میلیون دلار اعلام کرد. او گفته بود که تمام دنیا ایران را با قالی‌هایش می‌شناختند.

بدتر شدن اوضاع همان چیزی است که فروشندگان فرش به عنوان کاهش ورود گردشگران به کاشان نیز تلقی می‌کنند. روزنامه شرق در سال گذشته نوشته بود که گردشگری پرارزش آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها در ایران تا حد زیادی متوقف شده است. عزت الله ضرغامی، وزیر گردشگری ایران، در آوریل تاکید کرد که ۶ میلیون گردشگر در ۱۲ ماه گذشته از کشور دیدن کرده اند، هرچند که احتمالاً شامل زائران مذهبی و همچنین افغان‌ها و عراقی‌هایی می‌شود که هزینه کمتری دارند.

اما حتی آن دسته از گردشگرانی که حضور پیدا می‌کنند، با چالش سیستم مالی ایران روبرو هستند، جایی که هیچ کارت اعتباری بزرگ بین المللی کار نمی‌کند.

فائز گفت: هفته پیش یک مشتری چینی داشتم. او در تلاش بود تا به نحوی پرداخت را انجام دهد، زیرا عاشق فرش بود و نمی‌خواست آن را رها کند. ما باید به کسانی که می‌توانند پول انتقال دهند و حساب‌های بانکی در خارج از کشور داشته باشند، کمیسیون زیادی بپردازیم. گاهی اوقات آن‌ها سفارشات خود را لغو می‌کنند، زیرا پول نقد کافی همراه خود ندارند.

سقوط ارزش ریال باعث شده بسیاری از ایرانیان نیز نتوانند فرش دستباف را خریداری کنند. دستمزد‌ها در این صنعت پایین است و همین امر منجر به افزایش تعداد مهاجران افغان در کارگاه‌های اطراف کاشان می‌شود.

جواد آمرزش، یکی از معدود طراحان قدیمی کاشان گفت سفارشات او از ۱۰ سفارش در سال به تنها دو نفر کاهش یافته است. او کارکنان خود را اخراج کرده و اکنون به تنهایی در فضایی تنگ کار می‌کند.

وی گفت: تورم هر ساعت افزایش می‌یابد. مردم بار‌ها از تورم ضربه خوردند. من در یک کارگاه بزرگ چهار تا پنج دستیار داشتم. او در حالی که به تنهایی در کارگاهش خنده‌ای تلخ کرد، افزود: ما منزوی شده‌ایم.

دیگر خبرها

  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • بررسی ابعاد سفر گروسی به ایران/ حل چالش موضوع بازرسان/ خنثی‌سازی سیاست هدفمند تبلیغاتی
  • صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی
  • قدردانی از تلاش جامعه مامایی در اجرای سیاست‌های جوان سازی جمعیت
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • علم‌الهدی: وقتی نیرو‌های نخبه نظام به دنبال اجرای شرع و قانون بیفتند، باید حمایت مردم نیز پشتیبان آنها باشد/ حجاب متعلق به فرهنگ ایران است؛ در شاهنامه، فردوسی از قول منیژه نقل می‌کند «منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب»
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • (ویدئو) تحریم‌ها و اقتصاد نابسامان فرش ایران را به زیر کشید؛ ما منزوی شده‌ایم