Web Analytics Made Easy - Statcounter

به همت متخصصین داخلی و با استفاده از تکنولوژی و دانش به روز ملی - جهانی در مجتمع استحصال اتان‌ ستاد اجرایی فرمان امام در شهرستانهای مهر و عسلویه، محصول کاندنسیت (+C۵) به تولید انبوه رسید. - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی شرکت پالایش پارسیان سپهر وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها ، صبح امروز از نخستین محصول مجتمع استحصال اتان در شهرستانهای مهر و عسلویه با نام تجاری (+C5) رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه آمده: این محصول یکی از میعانات غنی و گرانقیمتی است که بااستفاده از تکنولوژی مدرن و روز دنیا جداسازی شده و برای تولید بنزین و سوخت "های‌تک" کاربرد و استفاده دارد.

این گزارش می‌افزاید: گازطبیعی که از مخازن گازی استحصال می‌شود عمدتاً حاوی حجم قابل ملاحظه‌ای میعانات گازی یا هیدروکربنهای مایع است که عمدتاً از پنتان و هیدروکربنهای سنگینتر مانند سی5پلاس تشکیل شده وبه شیوه‌های مختلف قادر به تبدیل به نفت سفید، بنزین، سوخت جت و... هستند.

 در ادامه تأکید شده: میعانات گازی تولیدی پالایش پارسیان سپهر بدلیل نداشتن H2S و مرکاپتان ، و همچنین پایین بودن مقدار آب  و جداسازی گوگرد از آن نه تنها جزو شفاف‌ترین محصولات دراین حوزه میباشد بلکه به همین دلیل با جلوگیری از تولید آلاینده‌ها دارای ارزشهای زیست محیطی نیز میباشد.

در حال حاضر در کشور با احتساب منابع عرضه شده در پالایشگاه‌های گاز، روزانه چیزی در حدود 550 هزار بشکه میعانات گازی تولید و عرضه میشود که بخش عمده‌ای از آنها مستقیما صادر و باعث ارزآوری میشود که پیش بینی میشود تا پایان سال 1400 ظرفیت تولید میعانات گازی در کشور به 1 میلیون و 300 هزار بشکه افزایش پیدا کند.

گفتنی است طرح ملی و عظیم اتان‌گیری از گاز طبیعی در شهرستان مُهر استان فارس و عسلویه بوشهر توسط ستاد اجرایی فرمان امام درهفته‌های اخیر توسط رئیس‌جمهور بصورت رسمی افتتاح شد و روزانه ظرفیت دریافت خوراک 75 میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی را داراست.

در این مجتمع  500 هزار مترمکعب گاز دی اکسید کربن از گازطبیعی گرفته میشود و تولیدات آن سالانه 3.3 میلیون تن انواع ال‌پی‌جی و کاندنسیت است که 2 میلیون تن ازاین محصولات (اتان ، بوتان، میعانات شیرین و پروپان) صادر خواهد شد که مبلغ قابل توجه یک میلیارد دلار ارزآوری در سال برای کشور خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ستاد اجرایی فرمان میعانات گازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۵۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال توقف صادرات ال‌ان‌جی روسیه در ۴ سال آینده

تحت سه سناریوی نه چندان خوش بینانه وزارت اقتصاد روسیه، صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) این کشور ممکن است در چهار سال آینده، متوقف شود.

به گزارش ایسنا، تحت سناریوهای «محافظه کارانه» و «استرس» وزارت اقتصاد روسیه که علنی نشده است، تولید ال‌ان‌جی روسیه ممکن است در فاصله سال ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۵، در ۳۸.۶ میلیون تن ثابت بماند.

طبق سندی که توسط رویترز مشاهده شده، سناریوی پایه که خوش بینانه ترین سناریو است، رشد تولید از ۳۳.۳ میلیون تن در سال ۲۰۲۳، به ۵۶.۶ میلیون تن در سال ۲۰۲۷ را پیش بینی کرده است.

روسیه اعلام کرده است که با کارخانه های جدید واقع در منطقه آرکتیک، می‌خواهد ۲۰ درصد از بازار جهانی ال‌ان‌جی را در فاصله سال ۲۰۳۰ تا ۲۰۳۵ تامین کند که در مقایسه با حدود هشت درصد فعلی، بالاتر است.

با این حال، تحریم‌های غربی متعدد، موانعی را به خصوص برای پروژه جدید «آرکتیک ال‌ان‌جی ۲» به وجود آورده اند که پس از آغاز تولید در دسامبر، هنوز محموله‌ای را صادر نکرده است.

این پروژه قرار است به یکی از بزرگترین کارخانه های روسیه با تولید سالانه ۱۹.۸ میلیون تن ال‌ان‌جی و ۱.۶ میلیون تن میعانات گازی ثابت از سه واحد، تبدیل شود.

منابع آگاه اظهار کرده اند: تبدیل متان به مایع در دمای منفی ۱۶۳ درجه، اکنون در این کارخانه متوقف شده است. شرکت گازپروم همچنین آغاز فعالیت مجتمع گازی عظیم در بندر اوست لوگا را از زمان خروج شرکتهای غربی پس از آغاز جنگ اوکراین، به تاخیر انداخته است.

بر اساس گزارش رویترز، روسیه در حال حاضر دو کارخانه ال‌ان‌جی بزرگ شامل کارخانه یامال ال‌ان‌جی نواتک و ساخالین ۲ گازپروم دارد که اولی حدود ۲۰ میلیون تن و دومی بیش از ۱۰ میلیون تن ال‌ان‌جی در سال میلادی گذشته، تولید کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای بیش از ۲ هزار طرح اشتغالزایی بنیاد برکت در خراسان جنوبی
  • عملیات اجرایی بیمارستان عسلویه نیمه نخست امسال آغاز خواهد شد
  • جمع‌آوری مشعل‌های گازی مجتمع‌های پتروشیمی
  • مشعل‌های گازی مجتمع‌های پتروشیمی جمع‌آوری می‌شوند
  • احتمال توقف صادرات ال‌ان‌جی روسیه در ۴ سال آینده
  • توزیع ۳۵ هزار بسته معیشتی در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • ۳۱۹ هزار هکتار از اراضی لرستان در قالب طرح جهش تولید زیر کشت رفته است
  • توزیع ۳۵ هزار بسته معیشتی در مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان توسط ستاد اجرایی فرمان امام
  • توزیع بسته‌های معیشتی در مناطق سیل زده جنوب
  • ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در خط مقدم امداد رسانی به سیل‌زدگان جنوب سیستان و بلوچستان