Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیستان و بلوچستان می تواند در تولید "موز" کشور را به خودکفایی برساند، لازمه تحقق این امر حمایت و پشتیبانی دولت برای بهره گیری از ظرفیت های موجود است تا شاهد اشتغالزایی، رونق تولید و خودکفایی باشیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، سیستان وبلوچستان به علت دارا بودن شرایط آب و هوایی متنوع و مجاورت با دریای عمان و اقیانوس هند از ظرفیت فوق العاده ای در کشت محصولات کشاورزی برخوردار بوده و در تولید برخی از محصولات رتبه برتر کشوری را از آن خود کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در جنوب این خطه از کشور توانمندی و پتانسیل های زیادی در تولید میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری خارج از فصل همچون موز، انبه، پاپایا، گواوا، مرکبات، انجیر وجود دارد یا در مرکز سیستان وبلوچستان میوه های سردسیری و در شمال آن غلات و حبوبات و میوه هایی چون هندوانه، انگور زودرس یاقوتی و خربزه تولید می شود.

اگر به ظرفیت های بکر کشاورزی تنها در جنوب این استان توجه کنیم، درمی یابیم که موز به علت مرغوبیت و خوشمره بودن سرآمد میوه های گرمسیری بوده، و سیستان وبلوچستان در این عرصه بزرگ ترین تولید کننده موز در کشور است که در هر هکتار از باغات آن حدود ۳۰ تن موز برداشت می شود.

اما در این بین عدم سرمایه گذاری در راه اندازی شرکت های فرآوری شده و صنایع تبدیلی و تکمیلی از یک سو و پشتیبانی نشدن کشاورزان از سوی دیگر، مشکلاتی را به دنبال داشته که در صورت توجه به آنها می توانستیم در امر تولید موز با ورود بخش دولتی و خصوصی سرمایه عظیمی را ایجاد و از هدر رفت این محصول جلوگیری کنیم، تا علاوه بر افزایش اشتغالزایی در جوانترین استان کشور، به خودکفایی در تولید این محصول برسیم.
 
  بیان این مطلب بدان جهت است که کشاورزی یکی از ظرفیت های مهم سواحل مکران برای ایجاد اشتغال و تولید محصولات مورد نیاز است که ایجاد اشتغال آن کمتر از فعالیت در حوزه صیادی دریای عمان نیست.

اگر چه اکنون نیز باغستان های موز جنوب کشور تامین کننده اصلی بازار داخلی بوده و محصول مرغوب این دیار به مناطق مختلف کشور صادر می شود، اما از آنجایی که سیستان وبلوچستان در محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری از شرایط آب و هوایی بسیار خوبی برخوردار بوده؛ اگر کشور می خواهد در این عرصه تولید و پیشرفتی داشته باشد باید آن را در این استان جستجو کند، چرا که از چابهار به عنوان گلخانه طبیعی کشور یاد می شود.
 
نیازمند حمایت برای رفع موانع هستیم

محمد سعید اولیایی، مدیر جهاد کشاورزی کنارک درجنوب سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما در خصوص ظرفیت های محصول موز استان، بیان کرد: سیستان وبلوچستان جایگاه ویژه ای در تولید موز کشور دارد که می توان با استفاده از اراضی موجود قابل کشت و حمایت های دولت آن را ارتقا داد.

وی گفت: اگر ارز اعتباراتی که برای واردات این محصول در نظر گرفته می شود به ما تخصیص می یافت، ظرف مدت4-3 سال کشور را به خودکفایی می رساندیم.
 
سیستان و بلوچستان می تواند در تولید موز کشور را به خودکفایی برساند

این مقام مسئول تاکید کرد: سیستان و بلوچستان می تواند در تولید موز کشور را به خودکفایی برساند و دیگر نیازی نیست با برای واردات این محصول اقدام کنیم، تحقق این امر مستلزم پشتیبانی است که با همین ارز از اراضی موجود بهره گرفته و آنها را افزایش دهیم یا مشکلات آبی برطرف و از ظرفیت آب دریا بهره مند شویم؛ با تحقق این امر مهم علاوه بر اشتغالزایی قطعا نیاز کشور نیز تامین می شود.
  وی افزود: هم اکنون به علت نبود کارخانه فرآوری یا صنایع تبدیلی و تکمیلی هیچگونه فراوری در استان برای این محصول وجود ندارد، سرمایه گذارانی ورود کرده اند اما هنوز اقدامی شروع نشده است، که در تلاش هستیم این امر محقق شود.

نیاز مصرف کشور بیشتر از تولید داخل است

اولیایی در بخش دیگر سخنان خود سطح زیر کشت این محصول را چهار هزار هکتار دانست و گفت: از این میزان سه هزار و 500 هکتار بارور و 500 هکتار غیربارور و به صورت نهال است، که هر هکتار نیز سالیانه حدود 30 تن موز تولید شده دارد.

وی میزان اشتغالزایی در هر هکتار از این اراضی را سه نفر به صورت مستقیم در امر کاشت، داشت و برداشت اعلام کرد و ادامه داد: هم اکنون محصول تولید شده علاوه بر بازار داخلی استان به سایر نقاط و استان های همجوار مانند تهران، شیراز و اصفهان صادر می شود.
 
  مدیر جهاد کشاورزی کنارک علت واردات موز را تامین نیاز بازار داخلی عنوان کرد و افزود: نیاز مصرف کشور بیشتر از تولید داخل است، ما چهار هزار هکتار سطح زیرکشت داریم و حدودا 500 هزارتن وارد می شود.

با این تفاسیر، اگر خواهان خودکفایی کشور در تولید محصول موز هستیم باید با حمایت و پشتیبانی از نیروی کار و ظرفیت و پتانسیل موجود در سیستان وبلوچستان برای رفع موانع و تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در نامگذاری سال ۱۴۰۰، بهره گرفت تا علاوه بر اشتغالزایی شاهد رونق تولید در این عرصه باشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کشور را به خودکفایی سیستان و بلوچستان سیستان وبلوچستان تولید موز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۶۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: ۸۰ درصد تور ماهیگیری و ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در این استان تولید می‌شود.

بتول دانش شهرکی شامگاه جمعه در شورای سرمایه گذاری استان سیستان و بلوچستان افزود: وجود بیش از ۳۱۰ کیلومتر نوار ساحلی و ظرفیت‌های فراوان بالقوه مناطق ساحلی چابهار، کنارک و دشتیاری، سیستان و بلوچستان را به مرکز تولید و اشتغال این منطقه تبدیل و زمینه های سرمایه گذاری در بخش های مختلف را فراهم کرده است.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شیلاتی محرک توسعه اقتصادی سواحل بکر مَکُران است که می‌توان با سرمایه‌گذاری بیشتر در این حوزه علاوه بر ایجاد اشتغال و نقش‌آفرینی گسترده در صادرات آبزیان و ارزآوری، زمینه توسعه هرچه سریعتر این سواحل را فراهم کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: چابهار، دشتیاری و کنارک از شهرستانهای ساحلی زیبا و با ظرفیت‌های فراوان در حوزه گردشگری، شیلات، اقتصادی، تجاری، ترانزیتی و اشتغالزایی به دلیل نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و درجه حرارت سواحل این شهرستان در طول سال مناسب برای پرورش میگو و صید و صیادی و بویژه تن ماهیان است.

وی بیان کرد: حوزه شیلات یکی از بخش های کم هزینه برای ایجاد اشتغال است و می تواند اشتغال را به چند برابر افزایش دهد و به نوعی سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات با صرفه‌ترین راه و اقتصادی‌ترین فعالیت در سواحل مکران محسوب می‌شود.

شهرکی با اشاره به ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان در حوزه صنعت گفت: وجود ۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی با مساحت چهار هزار و ۵۳۶ هکتار بستر مناسبی را همراه با مشوق‌های لازم برای جذب سرمایه گذار در حوزه های مختلف صنعتی، صنایع تبدیلی معدنی، کشاورزی و شیلاتی فراهم آورده است.

وی افزود: علاوه بر و جود سه کارخانه تولید سیمان و تعداد هشت واحد تولیدی شناور سازی ۳۰ درصد پاکت سیمان، ۴۰ درصد پای بند ریل آهن، ۱۲ درصد سموم دفع آفات مورد نیاز کشور نیز در این استان تولید می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • سیستان و بلوچستان پتانسیل‌های فراوانی در زمینه‌های تولیدی و اقتصادی دارد
  • سه هزار و ۳۵۴ پروانه راه‌اندازی گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان صادر شد
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • حضور غرفه سیستان و بلوچستان درنمایشگاه اکسپو
  • حضورغرفه سیستان وبلوچستان درنمایشگاه اکسپو
  • معرفی سیستان و بلوچستان با ۳ غرفه در نمایشگاه «اکسپو»
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان
  • بازدید مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران از طرح های اقتصادی ایثارگران در سیستان