Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@18:54:14 GMT

دولت کارآمد، توان بی‌اثر کردن تحریم‌ها را دارد

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۶۷۶۴۰

دولت کارآمد، توان بی‌اثر کردن تحریم‌ها را دارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری دکتری علوم سیاسی و عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص عملکرد مسئولان نسبت به تحریم‌ها تصریح کرد: رئیس جمهوری باید بر سرکار بیاید که جسارت لازم برای اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور را داشته باشد، اگر این ساختارها اصلاح شود، قطعا اقتصاد مقاومتی تحقق پیدا خواهد کرد و تحریم‌ها نیز بی‌اثر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجتبی نوروزی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص ویژگی‌های دولت کارآمد، اظهار کرد: دولتی کارآمد است که بتواند نیازمندی‌ها و مشکلات کشور را برطرف کند، امروز اولویت اصلی کشور بحث اقتصاد است و به همین علت نیز مقام معظم رهبری در چند سال اخیر شعارهای سال را با محوریت موضوعات مرتبط با اقتصاد نامگذاری می‌کنند، امروز دشمن نیز درصدد است از طریق اقتصاد به جمهوری اسلامی ضربه وارد کند.

این دکتری علوم سیاسی و عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد افزود: وضعیت اقتصادی کشور در سال‌های اخیر به‌شدت نابسمان شده است، بنابراین برای اصلاح وضعیت باید دولتی بر سرکار بیاید که بتواند معضلات، گرفتاری‌ها و پریشانی‌های اقتصادی در کشور را برطرف کند، این هدف‌گذاری برای حل مشکلات باید در رأس امور باشد.

وی با بیان اینکه متاسفانه در برخی از بخش‌های دولت فعلی و برخی از پست‌ها با افرادی مواجهیم که تخصص لازم در عرصه مدیریتی کشور را ندارند، توضیح داد: دولت کارآمد دولتی است که در آن افراد مردم‌دار، جوان، چابک، پر انرژی، خلاق، باانگیزه، پاکدست  و ساده‌زیست مسئولیت داشته باشند، دولت نباید پرخرج و اشرافی و میزان درآمدش از هزینه‌هایش بیش‌تر باشد.

نوروزی با تاکید بر اینکه عمدتا دولت‌های گذشته پرخرج بوده‌اند، گفت: نباید مشکلاتی که در دولت‌های قبلی وجود داشته در دولت آینده باشد، برخی معتقدند برای حل مشکلات کشور باید مباحث سیاست خارجی در اولویت دولت باشد، در حالیکه مشکلات کشور تنها معطوف به سیاست خارجی نیست و باید برای حل آن‌ها به توانمندی‌های داخلی نیز توجه کرد.

این دکتری علوم سیاسی نگاه به تولید داخلی و اقتصادی مقاومتی را حلقه مفقوده قبلی عنوان و بیان کرد: دولتی کارآمد است که بتواند از تمامی ظرفیت‌های داخلی برای توسعه و شکوفایی کشور استفاده کند.

وی با بیان اینکه عوامل داخلی و خارجی در ناکارآمد شدن دولت‌ها تاثیر دارند، تاکید کرد: عوامل خارجی مانند تحریم‌ها به‌علت ماهیت جمهوری اسلامی همواره وجود داشته‌، تحریم تنها سلاح آمریکا برای مقابله با جمهوری اسلامی است، بنابراین به‌علت دشمنی با جمهوری اسلامی این تحریم‌ها برطرف نخواهد شد.

نوروزی ادامه داد: متاسفانه ساختارهای موجود اداره کشور جوابگوی نیاز کنونی نیست و نیازمند یک تغییر و تحول اساسی است.

این دکتری علوم سیاسی و عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد تصریح کرد: رئیس جمهوری  باید بر سرکار بیاید که جسارت لازم برای اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور از جمله اصلاح ساختار بانکی، مالیاتی، گمرک، نظام بودجه‌ریزی، جلوگیری از خام‌فروشی و قطع وابستگی به خارج از کشور را داشته باشد، اگر این ساختارها اصلاح شود، قطعا اقتصاد مقاومتی تحقق پیدا خواهد کرد و تحریم‌ها نیز بی‌اثر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه اگر زخم‌های اقتصادی داخلی درمان شود، مگس‌های تحریم جایی برای نشستن بر زخم‌ها را پیدا نخواهند کرد، یادآور شد: اولویت مسئولان باید بی‌اثر کردن تحریم باشد.

نوروزی در ادامه با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در انتخابات، توضیح داد: مسئله مشارکت در آستانه انتخابات از اهمیت بالایی به علل مختلف برخوردار است، جمهوری اسلامی دشمنان بسیاری در عرصه‌های بین‌المللی دارد، این دشمنان منتظرند که مشارکت مردم در انتخابات پایین بیاید و این موضوع را بهانه‌ای برای فشار به جمهوری اسلامی از طریق مجامع بین‌المللی و رسانه‌هایشان قرار دهند.

این دکتری علوم سیاسی تاکید کرد: مشارکت بالای مردم در انتخابات یک مزیت برای تمامی نظام‌های سیاسی به‌ویژه جمهوری اسلامی محسوب می‌شود، تمامی افراد و گروه‌های تاثیرگذار سیاسی، احزاب، رسانه‌ها، نخبگان سیاسی، روحانیون و ... باید محاسن مشارکت بالا در انتخابات و مضرات مشارکت نکردن در انتخابات را برای مردم تبیین کنند.

وی با بیان اینکه مشارکت در انتخابات یک حق طبیعی برای مردم محسوب می‌شود، بیان کرد: در برخی از کشورها مردم حق رأی ندارند، زیرا نظام حاکم بر این کشورها مردم‌سالار نیست، باید به این نکته توجه کرد که شرکت نکردن در انتخابات ضریب امنیت ملی را کاهش می‌دهد و نهادهای کارآمد نیز شکل نمی‌گیرد.

نوروزی نهاد کارآمد و امنیت را لازمه به‌جود آمدن رونق اقتصادی در کشور عنوان و تصریح کرد: بنابراین باید مشارکت در انتخابات برای تحقق این دو امر در اولویت باشد، مشارکت نکردن در انتخابات مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه وضعیت به مراتب بدتر خواهد شد، مردم باید با حضور در انتخابات فرد اصلحی را برای حل مشکلات کشور انتخاب کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی منطقه چهارمحال و بختیاری انتخابات رياست جمهوري دولت کارآمد دکتری علوم سیاسی جمهوری اسلامی مشکلات کشور تحریم ها برای حل بی اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۷۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!

شبکه رسانه‌ای دولت آلمان می‌گوید: تحریم‌ها علیه ایران و روسیه کارآمد نیستند اما غرب مجبور است تحریم کند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: دویچه‌وله در تحلیلی که به ارزیابی تحریم‌های غرب اختصاص داشت، نوشت: ایران ۴۰ سال است که با تحریم‌های غرب زندگی می‌کند اما هرگز سرعت تحریم‌ شدنش به اندازه روسیه نبوده است. ایران می‌داند، چین می‌داند و ظاهراً دولت آمریکا هم می‌داند مبنی بر اینکه با وجود تحریم‌های موجود علیه صنعت نفت جمهوری اسلامی، نفت ایران با حجم بی‌سابقه به چین ارسال می‌شود. خاویر بلاس، ستون‌نویسی که مباحث مرتبط با انرژی و کالاها را برای بلومبرگ پوشش می‌دهد، اخیراً توضیح داد که چگونه نفت ایران به چین می‌رسد. اگر دولت چین را باور دارید، این کشور هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ صفر. حتی یک بشکه. در عوض، مقدار زیادی نفت خام از مالزی وارد می‌کند. به حدی که طبق داده‌های رسمی گمرک چین، این کشور به نوعی بیش از دو برابر بیشتر از تولید واقعی مالزی از آن کشور نفت می‌خرد. با تغییر نام نفت ایران، مالزی در سال گذشته پس از عربستان، روسیه و عراق به چهارمین تامین‌کننده بزرگ نفت خارجی چین تبدیل شد. سال‌هاست که ایران از امارات به عنوان مرکز دور زدن تحریم‌ها استفاده کرده است. دبی، یکی از هفت امارت امارات، دروازه ورود کالاهای ممنوعه غیر از نفت به ایران است. تهران مدت‌هاست که زنجیره‌های تامین خود را تغییر داده تا تقریبا همه چیزهایی که توسط آمریکا یا اتحادیه اروپا تحریم شده، به دست آید.

پس از تحریم‌های غرب، روسیه مجبور شد مسیرهای تجاری مشابهی ایجاد کند تا از تامین پایدار کالاهای حیاتی برای اقتصاد خود اطمینان حاصل کند. جمهوری‌های شوروی سابق در آسیای مرکزی برای دور زدن تحریم‌ها ایده‌آل بوده‌اند، زیرا کشورهایی مانند قزاقستان یا قرقیزستان بخشی از اتحادیه گمرکی با مسکو هستند. علاوه‌بر این، فواصل بسیار زیاد، کنترل تحریم‌ها را عملاً غیرممکن می‌کند؛ قزاقستان به تنهائی بیش از ۷۵۰۰ کیلومتر با روسیه مرز مشترک دارد.

به‌عنوان مثال، به‌دلیل استراتژی تحریم‌های روسیه، ارمنستان شاهد افزایش تقریباً ۱۰۰۰درصدی واردات خودروها و قطعات آلمانی در سال گذشته بود. بر اساس آخرین داده‌های ارائه‌شده توسط پایگاه داده جهانی ردیابی تحریم‌ها، روسیه تحریم‌شده‌ترین کشور جهان است. با این حال، اقتصاد روسیه سال گذشته رشد قابل‌توجهی معادل ۳.۶‌درصد را تجربه کرد و به گفته‌ وزیر دارایی، کرملین انتظار دارد که نرخ رشد در سال ۲۰۲۴ «در همان سطح» باقی بماند. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی‌های رشد روس‌ها را تایید می‌کند و نرخ رشد تولید ناخالص‌ داخلی را ۳.۲درصد تعیین می‌کند.

تحریم‌های مالی، دسترسی بانک‌های روسیه به بازارهای مالی بین‌المللی را محدود و آنها را از سیستم بانکی مهم و حیاتیِ سوئیفت (SWIFT) که عامل انجام اکثر نقل‌وانتقالات بین‌المللی پول و اوراق بهادار است، خارج کرده‌اند. علاوه‌بر این، بانک مرکزی روسیه از دسترسی به ذخایر هنگفت خود که در کشورهای G۷ قرار دارد، محروم شده است. نکته قابل‌توجه این است که تنها تحریم‌هایی که توسط شورای امنیت سازمان اعمال می‌شوند از نظر قانونی برای همه کشورهای جهان الزام‌آور هستند. در واقع چند کشور مانند هند، برزیل و چین وجود دارند که به این تحریم‌ها پایبند نبوده‌اند.

با وجود عدم‌قابلیت اجرای کامل تحریم‌ها توسط غرب، چرا این کشورها همچنان به اعمال آنها ادامه می‌دهند؟ به گفته کریستین فون سوست، کارشناس تحریم‌ها در مؤسسه آلمان برای مطالعات جهانی و منطقه‌ای، «اگر هیچ تحریمی اعمال نمی‌شد، تقریباً مانند حمایت ضمنی ‌بود، یا انگار کسی به حمله روسیه پاسخ نمی‌دهد.»

واشنگتن قصد دارد چند بانک چینی را هدف قرار دهد تا از اعمال تحریم‌های غرب اطمینان حاصل کند. دولت جو بایدن، می‌خواهد پکن را از سیستم مالی جهانی کنار بگذارد تا جریان تامین مالی ماشین‌آلات جنگی روسیه را متوقف کند.

در اتحادیه اروپا، ژانویه سال گذشته فردی به نام دیوید اوسالیوان، فرستاده ویژه تحریم‌ها از ایرلند، برای مشارکت در تلاش‌های دیپلماتیک به منظور اجرای رژیم تحریم‌های این اتحادیه، منصوب شد. وظیفه او همچنین این است که برای مثال به کشورهای همسایه روسیه سفر کند و دولت‌های آنجا را متقاعد کند که تحریم‌ها را با جدیت بیشتری اجرا کنند. مشکل کلی این است که هم روسیه و هم ایران، راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها دارند.


دیگر خبرها

  • توصیه های انتخاباتی رئیسی در جلسه هیات دولت
  • کدام دستاورد‌های دولت رئیسی را می‌توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • زمینه حضور گسترده مردم در دور دوم انتخابات مجلس فراهم شود
  • تاکید رئیسی بر فراهم کردن زمینه حضور هر چه گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • کدام دستاوردهای دولت رئیسی را می توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟