Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: در صورتی که در چهار ماه باقی مانده از سال زراعی ۶ برابر بارش‌های هشت ماه اخیر دریافت شود، وضعیت بارندگی استان طبیعی می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، به نقل از روابط عمومی اداره‌کل هواشناسی سیستان و بلوچستان، محسن حیدری اظهار داشت: از ابتدای سال زراعی تا کنون تنها 14.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 میلیمتر باران در استان باریده که 9 میلی متر آن در دو هفته اخیر دریافت شده است. سیستان و بلوچستان اکنون حدود 70 میلیمتر کسری بارش نسبت به شرایط طبیعی دارد و کم‌بارش‌ترین استان کشور در هفت ماه اخیربوده  است.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در جریان فعالیت سامانه‌های همرفتی اخیر از 140 ایستگاه بارندگی گزارش شده، ادامه داد: اگرچه این بارش‌ها امید بخش بوده اما تغییر چندانی در وضعیت کم‌بارشی استان ایجاد نکرده و همچنان بارش‌های امسال زراعی استان حدود 83 درصد کمتر از شرایط طبیعی است. سال گذشته تا این موقع از سال زراعی بیش از 165 میلیمتر باران در استان باریده بود که هزار و 153 درصد بیشتر از بارندگی‌های امسال بوده است.

5 ایستگاه خودکار هواشناسی در سیستان و بلوچستان تأسیس می‌شودطوفان ریزگرد سیستان را فرا می‌گیردهواشناسی سیستان و بلوچستان نسبت به بارش‌های رگباری در سیستان و بلوچستان هشدار داد

وی کرد: بر اساس داده‌های بلند مدت، ماه‌های پیش رو کم‌بارش‌ترین ماه‌های سال زراعی در استان است که ارتفاع بارش در برخی ماه‌ها نزدیک به صفر است. درست است که خشکسالی و کم‌بارشی از ویژگی‌های اقلیمی سیستان و بلوچستان محسوب می‌شود اما کم‌بارشی هفت ماه سال زراعی استان در 50 سال اخیر بی‌سابقه بوده است. ناپایداری شرایط بارش استان و نوسان زیاد آن ایجاب می‌کند که الگوی توسعه در این منطقه نباید بر محور کشاورزی استوار شود بلکه باید به سمت صنایع با نیاز آبی کم سوق پیدا کند.

حیدری ادامه داد: در برنامه‌ریزی‌های کلان استان بویژه در توسعه اقتصادی باید به تدریج سهم اشتغال از بخش کشاورزی کاهش یابد و به سوی بخش‌های دیگر نظیر صنعت یا خدمات هدایت شود. واقعیت تغییر اقلیم و پیامدهای منفی آن بر زندگی بشر بر هیچ کس پوشیده نیست بنابراین باید قبل از آنکه خیلی دیر شود محورهای توسعه با وضعیت اقلیمی سازگار شود و برنامه‌های بلند مدت بر اساس سناریوهای اقلیمی محتمل تنظیم شود. همین تغییر رکوردهای بارش و دما زنگ خطری برای شرایط جدید است که نمی‌توان با آن مبارزه کرد و راهی جز سازگاری با آن وجود ندارد.

انتهای پیام/392/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آب و هوا سیستان و بلوچستان آب و هوا سیستان و بلوچستان هواشناسی سیستان و بلوچستان سال زراعی کم بارشی کم بارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۹۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین خسارت سیل بهاری به راه‌ها | جزئیات خسارت از زبان سخنگوی مدیریت بحران

به گزارش همشهری آنلاین سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در گفت و گو با همشهری با اعلام این خبر گفت: «بارش‌های سنگین اخیر در اصفهان، خراسان جنوبی و یزد بیشترین خسارت را به حوزه راه وارد کرده‌است.»
حسین ظفری افزود: «به لحاظ گستردگی خسارت‌ها بیش از ۲ هزار کیلومتر از راه‌ها در استان یزد و خراسان جنوبی از بارش‌های اخیر خسارت دیدند.»
به گفته ظفری، در اصفهان شهرستان‌های کاشان، آران و بیدگل و قمصر دچار آبگرفتگی شدند، اما هیچ خسارت جانی و مالی برای شهروندان گزارش نشده و عمده خسارت‌ها به زیر حوزه زیرساخت ابینه و راه‌ها بوده است.
او ادامه داد: «در استان خراسان جنوبی همه راه‌ها باز است. ولی به دلیل نا ایمن بودن مسیرها به ویژه مسیرهای توصیه از شهروندان می‌خواهیم از تردد خودداری کنند. در برخی از شهرها و روستاهای استان به دلیل خسارت وارده شده به شبکه انتقال آب، آبرسانی از طریق تانکر و به صورت سیار در حال انجام است.»

بیشتر بخوانید:
سیل بهاری با سیستان و بلوچستان چه کرد؟ | امدادرسانی تا کی ادامه دارد؟

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه به وضعیت سیستان و بلوچستان پرداخت و گفت: «راه ۱۲۰۰ روستا در جنوب سیستان و بلوچستان به دلیل بارش‌های بهاری مسدود شده‌بود که در حال حاضر فقط راه دسترسی ۴۰ روستا مسدود است. البته خودروهای سنگین امکان تردد دارند ولی خودروی سواری تا بازگشایی کامل و ایمن شدن مسیر به این روستاها دسترسی ندارد.»
او درباره تامین اقلام مورد نیاز روستاییان در سیستان و بلوچستان نیز گفت: «۴۷گروه جهادی با ۳۱۴ نیرو از هفته گذشته مشغول امدادرسانی هتسند. دستگاه های امدادی و خدمات رسان نیز با ۳۴۰۰ نیروی امدادی و خدمات رسان از بخش‌های انتظامی، نظامی و راهداری هلال احمر در سیستان و بلوچستان مشغول فعالیت هستند. آب، برق و فیبرنوری در همه روستاهای استان سیستان وبلوچستان وصل است.»

بیشتر بخوانید:
هشدار زرد برای هواشناسی + جزئیات | امروز کدام استان ها هشدار گرفتند؟

کد خبر 847281 برچسب‌ها سيل استان سیستان و بلوچستان مدیریت بحران

دیگر خبرها

  • بیشترین خسارت سیل بهاری به راه‌ها | جزئیات خسارت از زبان سخنگوی مدیریت بحران
  • تداوم فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری های محلی در ارتفاعات سیستان و بلوچستان
  • ارتفاع بارش در ایستگاه فرودگاهی زاهدان به ۳۱ میلی متر رسید
  • بهار پربارش امسال با افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • ارتفاع بارش در زاهدان به ۳۱ میلی متر رسید
  • تداوم بارش‌های رگباری درشمال سیستان و بلوچستان
  • خروج تدریجی سامانه بارشی از گلستان تا فردا/ثبت بارش ۱۱۹ میلی متری در شیرآباد
  • خروج تدریجی سامانه بارشی از گلستان تا فردا
  • بارش‌های بهاری در سیستان و بلوچستان ادامه دارد
  • خرید۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان