Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@10:33:19 GMT

تقویت تمامی مولفه های شهری در بافت قدیمی شیراز

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۷۱۴۸۵

تقویت تمامی مولفه های شهری در بافت قدیمی شیراز

به گزارش خبرگزاری مهر، عنایت الله رحیمی در مراسم افتتاح پایگاه مقاومت بسیج ابوذر در محله سنگ سیاه با بیان اینکه یکی از آرزوهای دیرینه که تلاش‌های زیادی در زمینه تخصصی برای آن صورت گرفته سازماندهی بافت‌های فرسوده و تاریخی است، اظهار داشت: یک هزار و ۸۰۰ هکتار بافت فرسوده رسمی و مصوب و سه هزار هکتار بافت فرسوده غیر مصوب در شیراز داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه نفوذ ناپذیری، ریز دانگی و ناپایداری از شاخصه‌های فرسودگی محسوب می‌شود، افزود: ریزدانگی به معنای تفکیک‌های بسیار خرد زیر ۱۵۰ متر، نفوذ ناپذیری به معنای عدم دسترسی به درون محله توسط خودرو امدادی یا غیر امدادی و ناپایداری به معنای عدم تبعیت از آئین نامه‌های نظام مهندسی و عدم مقاومت قابل قبول بناها است که بیشتر کالبدی است.

وی با اشاره به اینکه معضلات بافت‌های فرسوده اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی هستند، ادامه داد: تلاش همه دست اندرکاران این بوده که با تهیه برنامه‌ای جامع با عنوان برجام (برنامه جامع مشترک بین دستگاه‌های خدمات رسان و دستگاه‌های متولی مدیریت شهری) در بافت فرسوده بتوانیم این بافت‌ها را به یک وضع مطلوب برسانیم.

استاندار فارس با بیان اینکه مشکل اصلی بافت‌های فرسوده عدم سرزندگی است، گفت: باید سرزندگی را در قالب مؤلفه‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، کالبدی و زیست محیطی مجدداً به این محلات برگردانیم.

دکتر رحیمی با اشاره به اینکه باید هویت تاریخی و شخصیت اجتماعی را به محلات تاریخی برگردانیم به گونه‌ای که افراد افتخار کنند که اهل محله سنگ سیاه هستند، افزود: باید همه مؤلفه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این محلات تقویت شود و در این راستا مقرر شده است بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از اعتبارات دستگاه‌های خدمات رسان در بافت فرسوده هزینه شود که شامل آب، فاضلاب، مخابرات و … است.

نماینده عالی دولت تدبیر و امید در استان فارس با بیان اینکه شهرداری شیراز وظیفه خود را در زمینه ارتقای مؤلفه‌های بافت‌های فرسوده انجام داده، گفت: ۳۵۰ هکتار بافت تاریخی شیراز بخشی از بافت فرسوده این شهر است و اعتبارات خود شهرداری شیراز در بافت تاریخی به این موضوع تعلق گرفته است؛ بقیه دستگاه‌ها نیز کارهایی انجام داده‌اند که موجب سرزندگی کالبدی شده است.

وی با تاکید بر اینکه نیازمند سرزندگی اقتصادی در بافت‌های فرسوده هستیم، اظهار داشت: فرسودگی اقتصادی شاخص‌هایی مانند فقر، بیکاری و نبود دسترسی به مراکز مولد و ثروت آفرین دارد و باید بررسی شود که چه ظرفیت‌هایی در این مناطق وجود دارد که سرزندگی اقتصادی را در این مناطق ایجاد کند.

استاندار فارس با اشاره به اینکه گردشگری به عنوان موتور محرکه ایجاد سرزندگی در بافت‌های تاریخی می‌تواند باشد، گفت: صنایع دستی، صنایع خلاق فعال مانند تعزیه خوانی، چاپ، نشر و تئاتر که این محلات زادگاه آن بوده است می‌تواند در این راستا مورد توجه قرار گیرد.

رحیمی افزود: برندهای محبوب شیراز مانند فالوده و کلم پلو که کشش زیادی برای افراد دارد بدون ایجاد کارگاه در منازل می‌تواند راه اندازی شود و رستوران‌ها و کافی شاپ ها نیز می‌توانند به گردشگران خدمات بدهند.

وی با بیان اینکه آلودگی‌های زیست محیطی مانند آلودگی آب، خاک، هوا و صوت انزجار به وجود می‌آورد، گفت: باید سرزندگی‌های زیست محیطی مانند دسترسی به آب سالم، فاضلاب مناسب و نظافت خوب در محلات ایجاد و امکان حضور دستگاه‌های خدمات رسان، فراهم شود.

استاندار فارس با تاکید بر ایجاد سرزندگی امنیتی با مشارکت نیروی انتظامی، افزود: احساس امنیت باید در بافت فرسوده حکمفرما باشد و حضور مستمر نیروی انتظامی و بسیج با مشارکت مردم، قطعاً می‌تواند امنیت را به ارمغان بیاورد.

رحیمی مباحث اجتماعی مانند طلاق و اعتیاد را از مظاهر نامطلوب بافت‌های فرسوده دانست و گفت: رسیدگی به معضلات اجتماعی در بافت‌های فرسوده در دستورکار دستگاه‌های مسئول بوده است و شاهد کاهش این مشکلات در این بافت‌ها هستیم.

وی تصریح کرد: برای توسعه هرچه بیشتر بافت‌های فرسوده و تاریخی مشارکت دستگاه‌ها و نهادهای مسئول با سازمان‌های مردم نهاد که هم اکنون در حال فعالیت هستند و یا تشکیل خواهند شد ضروری است.

کد خبر 5209630

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری فارس عنایت الله رحیمی بافت تاریخی ویروس کرونا روز قدس بوشهر روز جهانی قدس آمار کرونا کرمانشاه واکسن کرونا شیوع کرونا گرگان اردبیل فلسطین انتخابات 1400 عکس استانها عید سعید فطر بافت های فرسوده بافت فرسوده دستگاه ها بافت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۱۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه

سرپرست اداره کل راه وشهرسازی آذربایجان غربی گفت: کمیته فنی و کارشناسی در خصوص طرح تفصیلی ویژه بافت تاریخی ارومیه برگزار شد تا این طرح جهت ارجاع به شورای عالی شهرسازی و معماری ایران بررسی شود.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، رسول عطایی، امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران و با اشاره به طرح تفصیلی بافت تاریخی ارومیه اظهار کرد: کمیته فنی و کارشناسی در خصوص طرح تفصیلی ویژه بافت تاریخی ارومیه برگزار شد تا این طرح جهت ارجاع به شورای عالی شهرسازی و معماری ایران بررسی شود.

وی با بیان اینکه مطالعات بافت تاریخی شهر ارومیه از سال گذشته آغاز شده که این مطالعات در قالب طرح تفصیلی ویژه در شش گام بررسی شده است.‌، افزود: این مطالعات شامل ۳۰۷ هکتار بافت تاریخی شهر ارومیه اعلامی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی است.

سرپرست اداره کل راه‌وشهرسازی آذربایجان‌غربی گفت: با تصویب مطالعات طرح تفصیلی ویژه بافت تاریخی شهر ارومیه ضوابط ساخت‌وساز در جهت نوسازی مساکن موجود از نو طراحی خواهد شد و سعی بر آن است که حقوق مالکانه در آن حفظ شود.

عطایی تصریح کرد: مطالعات طرح تفصیلی ویژه بافت تاریخی شهر ارومیه با هدف ساماندهی بافت تاریخی شهر ارومیه با رویکردهای تأمین پایداری مساکن موجود و نوسازی آنها، تأمین خدمات مورد نیاز شهری، رونق گردشگری و اقتصادی، ارتقای کیفیت محیطی و ایجاد هویت شهری و فرهنگی انجام می‌شود.

کد خبر 751124

دیگر خبرها

  • برگزاری ۵ رزمایش برای نوسازی بافت های فرسوده
  • عکس‌های تکان‌دهنده از سردر یک باشگاه لیگ برتری؛ بافت فرسوده یا ساختمان باشگاه صنعت نفت آبادان؟
  • تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه
  • بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان اعلام شد
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • دسترسی به بافت تاریخی و حرم‌های مطهر با پروژه تقاطع غیرهمسطح قائم-رحمت-احمدی
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • آغاز اجرای طرح چهره به چهره در محلات فرسوده با ۷۰۰ گروه
  • نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال
  • مسیرگشایی در بافت فرسوده خوی با اعتباری بالغ بر ۳۹۰ میلیاردتومان