Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-27@01:13:15 GMT

تنها راه برون رفت از مشکلات، صندوق رای است

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۷۳۲۰۱

سخنگوی دولت گفت: تنها گوهر بزرگ و مسیر برون‌رفت ما از همه مشکلات، صندوق‌های رای است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، آقای ربیعی در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به این سوال که موضع دولت درباره اظهارات خلاف واقع برخی در خصوص مذاکرات وین چیست گفت: در زمانی که کشوردر یک عرصه سخت برای احقاق حقوق ملی است، شایسته است همگان سربازان میدان در آن عرصه را حمایت کنند و از بیان مطالبی که اخلال ایجاد می‌کند یا موضوع مناقشه می‌شود خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه در دوران جنگ اقتصادی و رویارویی دولت با جنایت ترامپ ما همواره شاهد جهت گیری غلط بسیاری از افراد و جریان‌ها بودیم. گاهی بین حملات آن‌ها و تخریب‌های بیرونی نمی‌توانیم تمایزی قائل شویم.

وی افزود: حالا که باید مقاومت سه ساله دولت نتیجه بدهد و در رقابتی هستیم که با ظرافت تمام باید در عقب راندن تحریم حقوق ملت را تثبیت کنیم. اتفاقا تیم در میدان نیازمند آرامش و حمایت روانی بیشتری است. در این گونه خبررسانی‌ها اتفاقا مسئول مستقیم مذاکرات که وظیفه سنگین به پیش بردن سیاست‌های تعیین شده نظام را بر عهده دارد و باید بتواند با طرف‌های خارجی چانه زنی و مصاف دیپلماتیک نماید، روند شکل گرفته تحت "منبع آگاه" را به زیان منافع ملی تشخیص داده است.

سخنگوی دولت گفت: همچنین مسئولان بانک مرکزی هم می‌گویند این نوع خبر دادن‌ها موجب القای بی ثباتی در جامعه بوده و بر سیر صعودی ارز تاثیر گذاشته و بازار را ملتهب می‌کند. من امیدوارم همه رفتار مسئولانه‌ای داشته باشند، چون معتقدم بدخواهان دیرین ما موافق پیشرفت مذاکرات نیستند. اجازه بدهیم اخبار به طور صحیح از سوی افرادی که در میدان مصاف دیپلماسی هستند به اطلاع مردم برسد.

وی در خصوص اینکه برخی تاکید دارند دولت باید نشاط انتخاباتی ایجاد کند و آیا دولت به تنهایی امکان ایجاد شور انتخاباتی را دارد یا خیر؟ تصریح کرد: تحریم، کرونا، سختی‌های تحمیل‌شده بر زندگی مردم، دهک‌های زیاد آسیب‌خورده ناشی از فشار اقتصادی، ذهن‌های خسته از فضای روانی و منفی که ایجاد شده است، مناقشات سیاسی زودرس انتخاباتی و ناامیدکردن مردم از روند امور که با هدف کوتاه‌مدت تخریب دولت صورت گرفته است، باعث گسترش ناامیدی در جامعه شده است.

اقای ربیعی تصریح کرد: یک سری مشکلات حتما هست، اما به رغم همه اینها، تنها گوهر بزرگ و مسیر برون‌رفت ما از همه مشکلات، صندوق‌های رای است. باید بدانیم ورای داشتن هرگونه نگرانی و دغدغه، صندوق رای را باید پاس بداریم. اکنون که در آستانه شکست و لغو کامل تحریم‌ها هستیم و کرونا به خاطر ساخت انواع واکسن‌ها به مرحله پایانی خودش نزدیک شده است، حضور گسترده در پای صندوق رای میتواند موجب انتخاب رئیس‌جمهور با آرای بالا و ایجاد یک دولت قوی برخاسته از رای اکثریت باشد.

وی افزود: طبیعتا دولتی که دارای پشتوانه آرای بالای مردمی باشد می‌تواند از یک‌سو اقداماتی پایدار و راهگشا برای حل مجموعه مسائل داخلی ایران اتخاذ کند و از سوی دیگر جایگاه ایران را در تحولات بین‌المللی ارتقا بخشد. از این‌رو هر اقدام و کنشی که منجر به ارتقای مشارکت عمومی شود، اقدامی در راستای تحقق منافع ملی و هرگونه سیاست‌ورزی ضد مشارکت گسترده مردم، مخل منافع کشور محسوب می‌شود.

اقای ربیعی اضافه کرد: درباره ایجاد انتخاباتی با مشارکت بالا دولت وظایفی دارد که شامل ارائه تضمین برای برگزاری انتخابات سالم، ایجاد امنیت در سراسر کشور می‌باشد. در عین حال دولت طبق قانون اساسی وظیفه دارد زمینه را برای حضور همه سلایق سیاسی مهیا کند؛ بنابراین دولت در چارچوب همان قانون اساسی، تمام تلاش خود را به کار میگیرد تا همگان در پای صندوق‌های رای حضور پیدا کنند، ولی قطعا دولت به تنهایی نمی‌تواند این مهم را محقق سازد و این امر، نیازمند همراهی همه‌جانبه است.

وی تصریح کرد: اجازه می‌خواهم نکته‌ای دلسوزانه خطاب به برخی از افراد بگویم. اینقدر روح و ذوق مشارکت جویی مردم را تضعیف نکنید و اسباب ناامیدی از امروز و آینده را فراهم نسازید. به اندازه کافی لشگری از بدخواهان و رسانه‌های وابسته به آن‌ها و تحریم پرستان صهیونیستی دارند عملیات روانی می‌کنند.

اقای ربیعی گفت: این تعهد ما به خدا و مردم و انقلاب است که صندوق‌ها را پاس بداریم. بخشی از پاس داشتن از صندوق ایجاد روحیه بانشاط و زمینه حضور مردم است. صندوق فقط روز رای گیری نیست.

سخنگوی دولت درباره مصوبه اخیر شورای نگهبان و سخنان رئیس جمهور درباره آن گفت: معمولا هرگونه سیاست‌های کلی وقتی بخواهد به حیطه عمل و اجرا تبدیل بشود، باید از مجرای قانون عبور کند. آنچه که در این زمینه مشخص است آن می‌باشد که این روال طی نشده است. همچنین این اقدام شورای نگهبان، کاری شبیه قانون‌گذاری است.

وی افزود: اینکه چه چیزی در اختیار دولت هست یا نیست، منافی اجرای قانون و روال قانون نمی‌باشد. در واقع، فارغ از میزان اختیار، وظیفه دولت اجرای قانون است. همان طور که رئیس جمهور دیروز تصریح کردند، قوانین موجود در ثبت نام از داوطلبان، ملاک عمل است و الزامات وزارت کشور باید در چارچوب قانون و هر گونه تغییر قانون باید از مجاری ذیربط و با ابلاغ رییس جمهور عملی بشود.

اقای ربیعی گفت: به اعتقاد حقوق‌دانان، آنچه که اشاره کردید نه مصوبه است و نه ابلاغیه، چرا که شورای نگهبان نه مرجع قانونگذاری است که مصوبه داشته باشد و نه مرجع ابلاغ قانون است؛ از این منظر، یک نامه اداری است که شورای محترم نگهبان به وزارت کشور نوشته است.

وی اضافه کرد: معیار‌های ابلاغی شورای نگهبان در مورد داوطلبان مسند ریاست جمهوری از لحاظ شکلی، از نظر مرجع وضع و ابلاغ این معیار‌ها و از لحاظ ماهوی با توجه به مفاد اصل ۱۱۵، بند ۸ اصل ۳ و دیگر اصول مرتبط و نیز جزء‌های ۱ و ۲ بند ۱۰ سیاست‌های کلی از نظر حقوقی، محل ایراد است. در عمل نیز ممکن است بر حق مشارکت مردم در تعیین سرنوشت، اثر مطلوب نداشته باشد.

اقای ربیعی گفت: همچنین از منظر حقوقی، تغییر رژیم حقوقی قابلِ اعمال بر انتخابات، بدون تغییر قوانینِ قابلِ اعمال، انجام‌شدنی نیست. به همین خاطر، وزارت کشور مطابق نص قانون اساسی و بر اساس ماده ۵۵ و ۵۹ قانون انتخابات ریاست جمهوری از امروز از همه داوطلبین ثبت‌نام به عمل میاورد.

وی افزود: آنچه مستلزم حق و تکلیف باشد، باید به صورت قانون تصویب گردد و انتشار عمومی یابد تا شهروندان از حقوق و تکالیف خود مطلع شوند و امورات خود را بر اساس آن، تنظیم‌کنند. موضع دولت، حاکمیت قانون است. بنای دولت، همکاری با همه نهاد‌ها است، اما در چارچوب قانون و قانون اساسی و حفظ حقوق شهروندان. بنابراین، چنانچه شرایط جدید برای نامزد‌های انتخابات به صورت قانون، تصویب و ابلاغ گردد، حتما وزارت کشور نسبت به اجرای آن، اقدام خواهد کرد.

سخنگوی دولت گفت:، اما یک اطلاع رسانی هم در این دوره از ثبت‌نام‌ها داریم و آن اینکه طی هماهنگی وزارت کشور با نیروی انتظامی، استعلام سوء پیشینه داوطلبین به صورت آنلاین هنگام ثبت‌نام انجام میشود.   همکاری های منطقه ای بهترین راه مقابله با تروریسم

سخنگوی دولت همکاری های منطقه ای را بهترین راه برای مسدود کردن خشونت و ترور صهیونیست ها و داعشی ها دانست.

آقای علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به حمله تروریستی به مدرسه دخترانه در غرب کابل، با تاکید بر اینکه دولت و ملت ایران در این سوگ جانگداز در کنار دولت و ملت افغانستان قرار دارند گفت: پیکرهای پاره پاره دانش آموزان و دفترها و کتاب های آغشته به خون بیگناهان نشان از دشمنی داعش و داعشیان با دانش دارد.

وی اضافه کرد : در ادامه این آتش افروزی ها فاجعه دیگری از طرف صهیونیست ها قلب بیت المقدس را به درد آورد.

سخنگوی دولت تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران نمی تواند در برابر این جنایت ها سکوت اختیار کند و امروز بهترین راه برای مسدود کردن خشونت و ترور به شمایل صهیونیستی و یا به شکل داعش تقویت همکاری های منطقه ای با کشورهای مسئولیت پذیر است.

آقای ربیعی افزود: این تقویت همکاری ها می تواند صلح و آرامش پایدار را به ملت های منطقه بازگرداند و باعث مایوس شدن تروریست ها از دستیابی به اهدافشان و خشکاندن ریشه های افراطی گری از افغانستان تا یمن و فلسطین اشغالی شود.

 روند - مذاکرات تهران - ریاض مثبت است

سخنگوی دولت با بیان اینکه مذاکرات میان ایران و عربستان در سطح نمایندگان ویژه دولت بوده و تا رسیدن به نتیجه ادامه دارد گفت: روند این مذاکرات مثبت ارزیابی می شود.

آقای ربیعی در ادامه نشست خبری درباره اخبار اعلام شده مبنی بر وجود گفتگوهایی میان ایران و عربستان سعودی افزود: ما در طول سالهای گذشته از گفتگو میان همسایگان از جمله عربستان سعودی حمایت و استقبال کرده ایم و امروز روزنه های امیدواری به رفع اختلافات گشوده شده است.

سخنگوی دولت گفت: طی سالهای اخیر و مداخله های غیرسازنده که ناامنی های گسترده ای را از یمن تا سوریه موجب شده، به کدورت و سوء تفاهم میان کشورهای منطقه منجر شده است.

وی تصریح کرد: به منظور رفع این سوتفاهم‌ها و اختلافات، تاکنون دو دور مذاکره بین دو کشور صورت گرفته است. علاوه بر مسائل دو جانبه، مسائل منطقه‌ای هم مورد گفتگو قرار گرفته است ولی فعلا تا زمانی که مذاکرات به نتیجه نرسیده، امکان ورود به جزییاتش را نداریم.

آقای ربیعی تاکید کرد: مصمم هستیم که به همه این مسائل که ملت های منطقه را آزار می دهد، رسیدگی کنیم. باور داریم که اکنون زمان مناسبی برای خاتمه دادن به این اختلافات و احیای سنت همسایگی حسنه و برادرانه است.

سخنگوی دولت افزود: درهای دیپلماسی در حال حاضر بین ما و کشورهای همسایه باز است و در برخی موارد نشانه های مثبتی دیده می شود اما همه طرف ها همچنان به تلاش بیشتری نیاز دارند تا اطمینان پیدا کنیم که بازگرداندن ثبات به منطقه و ایجاد صلحی پایدار برای همه ملت های منطقه در مسیری که شایسته است، پیش می رود .

بخش عمده ای از اختلافات در خصوص رفع تحریم ها حل و فصل شده است

وی در ادامه این نشست خبری در خصوص اینکه آیا مذاکرات وین منجر به لغو تحریم‌ها یا تعلیق می‌شوند و اینکه چه جزئیاتی باقی مانده است؟ گفت: همانطور که پیش از این اعلام کرده ایم، تنها معیار اجرای کامل و دقیق برجام نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر است؛ بنابراین ما انتظار داریم که تحریم ها به همان شکلی برداشته شوند که در متن برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ عنوان شده است.

آقای ربیعی افزود: می توانم تایید کنم که بخش عمده ای از اختلافات در خصوص رفع تحریم ها حل و فصل شده و همه طرف ها درباره آن توافق دارند اما پیچیدگی های شرارت آمیزی که دولت ترامپ در وضع تحریم های جدید و بعضاً با برچسب های متفاوت که هدف از آن دشوار کردن روند بازگشت آتی آمریکا به برجام بود، مذاکرات را در مراحلی دشوارتر کرده اما هیچکدام از اختلافات جزئی باقیمانده اگر دولت آمریکا جدیت و صداقت داشته باشد، غلبه ناپذیر نیستند.

عضو کابینه دولت خاطر نشان کرد: امیدواریم که در روزها و هفته های آینده سرانجام به این اختلاف نظرها پایان بدهیم و توافق نهایی برای اجرای برجام همانند دوره پیش از آغاز نقض عهد آمریکا به اجرا گذاشته شود.

سخنگوی دولت همچنین درباره اینکه آیا مذاکرات وین تا سوم خرداد و ضرب الاجل مجلس برای امحای دوربین های آژانس انرژی اتمی ایران و اعضای برجام به نتیجه می رسد؟ گفت: اولا هر گونه تصمیم و سیاستگذاری در این زمینه بر عهده نهادهای بالادستی است. تاریخی را که قانون و متعاقب آن توافق میان ایران و آژانس تعیین کرده همان سوم خرداد است. امیدواریم که همه طرف های برجام پیش از فرارسیدن آن موعد، مذاکرات جاری را برای احیای کامل برجام و عمل همه طرف ها به تعهدات به سرانجام برسانند.

از فرسایشی شدن مذاکرات جلوگیری می کنیم

وی اظهار داشت: ترجیح می دهیم احتمال تحقق این مسئله را به آینده بسپاریم و به همه اعضای برجام توصیه می کنیم که همچنان برای رسیدن به توافق پیش از مهلت قانونی تمرکز کنند.

آقای ربیعی ادامه داد: قانون مجلس الزام آور است و تاریخ ۲۱ مه در خصوص توافق بین ایران و آژانس، تاریخی مهم است. عجله ای برای به سرانجام رساندن گفتگوها نداریم، اما از فرسایشی شدن آن نیز جلوگیری می کنیم و با دقت و در عین حال با سرعت لازم گفتگوها را پیش می بریم. لذا ما نمی خواهیم هیچ تاریخی مانع از این شود که پیگیری دقیق سیاست ها با تعجیل روبرو شود.

سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: همانطور که پیشتر گفته شده الان برای اظهار نظر زود است، در صورتی که گفتگوها در مسیر درست به پیش برود و چشم انداز روشنی هم داشته باشیم توافق محدود در مورد تاریخ منوط به تصمیمات در تهران است.

    برچسب ها: سخنگوی دولت ، علی ربیعی ، حمله تروریستی ، افغانستان ، رژیم صهیونیستی

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: سخنگوی دولت علی ربیعی حمله تروریستی افغانستان رژیم صهیونیستی سخنگوی دولت گفت شورای نگهبان قانون اساسی اقای ربیعی آقای ربیعی وزارت کشور همه طرف ها نشست خبری همکاری ها منطقه ای صندوق ها سیاست ها تحریم ها ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۳۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، اخیراً مصوبه‌ای را امضا و تبدیل به قانون کرد که فعالیت تیک‌تاک در این کشور را در صورت عدم واگذاری آن از سوی شرکت بایت‌دنس، ممنوع می‌کند.

قانون جدید به بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک، ۲۷۰ روز مهلت می‌دهد تا مالکیت و دارایی‌های تیک‌تاک در ایالات متحده را واگذار کند. شو زی چو، مدیرعامل این پلتفرم اجتماعی در واکنش به این قانون گفت: «مطمئن باشید که ما جایی نمی‌رویم. حقایق و قانون اساسی به نفع ما هستند و انتظار داریم که دوباره پیروز شویم.»

قانون امضا شده از سوی بایدن تا روز ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، یک روز پیش از پایان دوره او، به این شرکت فرصت می‌دهد که برای فروش تیک‌تاک اقدام کند؛ اما اگر تشخیص داده شود که بایت‌دنس در حال طی فرایند اجرای این قانون است، مهلت مذکور می‌تواند تا سه ماه تمدید گردد.

این در حالی است که دادگاه ایالات متحده پیش‌تر و در سال ۲۰۲۰، تصمیم ترامپ برای ممنوعیت تیک‌تاک و وی چت را رد و ملغی کرد.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در این خصوص گفت: «ما نمی‌خواهیم شاهد ممنوعیت این پلتفرم باشیم. مسئله مالکیت دولت چین است.»

چو با تأکید بر اینکه تیک‌تاک همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد و محدودیت‌ها را به چالش می‌کشد، گفت: «اشتباه نکنید این یک ممنوعیت برای تیک‌تاک است.»

اکنون بسیاری از کارشناسان این پرسش را مطرح می‌کنند که در صورت تلاش بایت‌دنس برای واگذاری تیک‌تاک، آیا خریدار بالقوه منابع مالی لازم برای خرید این پلتفرم را دارد و آیا چین و سازمان‌های دولتی ایالات متحده فروش آن را تأیید می‌کنند؟

بر اساس برآورد‌های صورت گرفته، تیک‌تاک قصد دارد، این مصوبه را با استناد به متمم اول قانون اساسی آمریکا به چالش بکشد و انتظار می‌رود که کاربران این برنامه نیز مجدداً اقدامات قانونی را علیه تصمیم دولت به کار گیرند.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا اعلام کرد: «ممنوعیت یا الزام واگذاری تیک‌تاک یک سابقه جهانی نگران‌کننده برای کنترل بیش از حد دولت بر پلتفرم‌های اجتماعی ایجاد می‌کند.»

دلیل این اقدام قانون‌گذاران ایالات متحده نگرانی گسترده از دسترسی چین به داده‌های آمریکایی‌ها و نظارت بر آن اعلام شده است. نبرد چهار ساله بر سر تیک‌تاک جبهه مهمی در جنگ بر سر اینترنت و فناوری بین واشنگتن و پکن محسوب می‌شود. از سوی دیگر، هفته گذشته نیز اپل اعلام کرد که چین به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی خواستار حذف واتس‌اپ و پلتفرم‌های متا از اپ استور این شرکت در چین شده است.

منبع: زاویه

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا
  • پورمختار: مراکز پژوهشی، راهکارهای عملی برای مشارکت مردم در جهش تولید ارائه کنند
  • راه حل برون رفت از مشکلات کشور ایمان به شعار ما می‌توانیم است
  • وقتی دولت و بذرپاش ابلاغیه رهبری را دور می‎زنند
  • ممنوعیت تیک‌‌تاک در آمریکا تبدیل به قانون شد
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟