Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-01@06:43:17 GMT

فلسفه مذاکره بین کشور‌ها تامین منافع مشترک است

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۷۷۷۵۸

فلسفه مذاکره بین کشور‌ها تامین منافع مشترک است

رئیس‌جمهور فلسفه مذاکره و گفتگو بین کشور‌ها را تأمین منافع مشترک دانست و گفت: اینکه تصور شود با مذاکره با آمریکا، اروپا و یا هر کشور دیگری آن‌ها به دوست ما تبدیل می‌شوند، ساده‌لوحی است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام حسن روحانی بعد از ظهر سه‌شنبه در دیدار جمعی از اصحاب رسانه با اشاره به تعامل دولت با رسانه‌ها، گفت: تلاش دولت بر این بوده که رفتار و تعامل مناسبی با رسانه‌ها داشته باشد، به گونه‌ای که به ابزار رسانه راحت‌تر دسترسی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آزادی کامل برای بیان حقایق برخوردار بوده و داده‌های لازم در اختیارشان قرار بگیرد.

وی با اشاره به دستاورد‌های مهم و تاریخی دولت در مذاکرات برجام و برداشته شدن تمام قطعنامه‌های شورای امنیت و خارج شدن از ذیل بند هفتم منشور سازمان ملل و همچنین پایان دادن به پرونده مطالعات ادعایی (PMD)، اظهار داشت: علت اینکه مردم واقعیت‌های دولت یازدهم و دوازدهم را در این زمینه‌ها نمی‌دانند بخاطر سیاه‌نمایی‌هایی است که رسانه‌های قدرتمند در خارج از کشور و برخی در داخل انجام داده‌اند.

رئیس جمهور با بیان اینکه همه وظیفه داریم در حد توان واقعیت‌ها را به مردم بیان کنیم، افزود: بعد از برجام توان فروش نفت از ۹۰۰ هزار بشکه به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه افزایش یافت و اعتبار تمام طرح‌هایی که سال ۹۹ در روز‌های پنج‌شنبه به افتتاح رسید، بیش از ۱،۲۰۰ هزار میلیارد تومان است که در سایه برجام به دست آمده است. همچنین هزینه انتقال آب دریا به فلات مرکزی ایران که از صندوق توسعه ملی بوده، از محل فروش نفت که پس از برجام حاصل شد، به دست آمده است.

روحانی فلسفه مذاکره و گفتگو بین کشور‌ها را تأمین منافع مشترک دانست و گفت: اینکه تصور شود با مذاکره با آمریکا، اروپا و یا هر کشور دیگری آن‌ها به دوست ما تبدیل می‌شوند، ساده‌لوحی است. در مذاکرات، هر کشوری بر مبنای منافع خود، فعالیت می‌کند و بنا نیست اگر با کشوری مذاکره می‌کنیم آن کشور بر مبنای اعتقادات و اصول ما عمل کند، لذا در مذاکرات باید به دنبال منافع مشترک باشیم.

وی با تاکید بر اینکه نباید در هیچ موضوعی دچار افراط و تفریط شد، تصریح کرد: معتقدم کشور جز در سایه میانه‌روی و اعتدال نجات پیدا نمی‌کند و چنانچه افراط و تفریط وجود داشته باشد، بی‌تردید منافع و مصالح ملی قربانی خواهد شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه توافق هسته‌ای برجام صد در صد به نفع کشور بود، گفت: البته ممکن است به همه آنچه مدنظر داشتیم نرسیده باشیم، اما قطعاً بیش از ۸۰ درصد انتظارات برآورده شده است. به گونه‌ای که بعد از برجام و در سال ۹۵ بالاترین رشد اقتصادی جهان را داشتیم و تورم در مواردی تک رقمی شد و محال است که این دستاورد بزرگ در تاریخ مستور بماند.

روحانی افزود: ترامپ این توافق را زیر پا گذاشت و باعث شد که فشار‌های زیادی به کشور تحمیل شود و تأسف‌آور این است که عده‌ای به جای اینکه بگویند آمریکا و ترامپ جنایت کردند به دولت تهمت می‌زنند که ناکارآمد بوده است.

وی گفت: همانطور که در جنگ ۸ ساله تنها بودیم در جنگ اقتصادی ۳.۵ ساله هم تنها بودیم و هیچکس حاضر نبود حتی یک کشتی نفت از ایران بخرد. اما با این حال دولت توانست معیشت مردم را تأمین کند و حاضر نشدیم که کالا‌های اساسی را کوپنی کنیم.

رئیس جمهور ادامه داد: از ۳.۵ سال اخیر بیش از ۴ سال قبل که در آن شاهد دستاورد‌های بزرگی بودیم راضی هستم چرا که در این مدت شاهد مقاومت و ایستادگی مردم در کنار مقام معظم رهبری و دولت در برابر جنگ اقتصادی دشمن بودیم و این در تاریخ بی‌نظیر است.

روحانی با اشاره به مشکلات ناشی از بیماری کرونا و دشواری تأمین واکسن، گفت: برغم تمام مشکلات و سختی‌ها با تلاش شبانه‌روزی واکسن خریداری کرده و وارد می‌کنیم و تا پایان دولت همه گروه‌های پرخطر واکسینه خواهند شد و بی‌تردید اگر تحریم نبود، گروه‌های بیشتری را می‌توانستیم واکسینه کنیم.

وی گفت: با اقدامات انجام شده، توانمندی کشور در حوزه سلامت نسبت به کل تاریخ ایران ۲ برابر شده است و در بخش شرکت‌های دانش‌بنیان توان ما صد برابر بیشتر شده است، اما برغم همه این دستاورد‌ها آنچه امروز در میان مردم، افکار عمومی و رسانه‌های حقیقی و مجازی شاهد هستیم، با واقعیت‌ها فاصله زیادی وجود دارد.

رئیس جمهور در پایان ضرورت حضور پرشور و گسترده مردم در انتخابات را مورد تأکید قرار داد و گفت: همه وظیفه داریم مردم را به حضور در پای صندوق رأی دعوت کنیم و در این راستا امیدواریم سختگیری‌ها و برخی رفتار‌ها به گونه‌ای نباشد که انتخاب مردم محدود شود و مردم بتوانند در میان کاندیدا‌ها افراد مورد نظر خود را انتخاب کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حسن روحانی اصحاب رسانه دیدار با رئیس جمهور مذاکرات وین کمیسیون مشترک برجام برجام منافع مشترک رئیس جمهور رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۷۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم صهیونیستی جزیی از «خطوط قرمز امنیتی در آمریکا» است

«صادق کوشکی» استاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برخورد خشن پلیس آمریکا با دانشجویان معترض به نسل‌کُشی رژیم صهیونیستنی در غزه، اظهار کرد: آمریکایی‌ها برای منافع ملی خود عرصه‌ای را تعریف کرده‌اند و در این عرصه، رژیم صهیونیستی جایگاه ویژه دارد؛ لذا امنیت رژیم صهیونیستی، جزء امنیت و منافع ملی آمریکا تعریف شده است.

وی افزود: وقتی منافع ملی آمریکا مطرح باشد، دولت آمریکا این موضوع را بر هر قاعده و قانون دیگر از جمله «مباحث حقوق بشری» مقدم می‌دارد.

کوشکی اضافه کرد: حرکت دانشجویان در آمریکا مخالف سیاست‌های کلان دولت آمریکا است و طبیعی است که با آن برخورد شود و این برخورد خشن هم صرفاً مربوط به امروز نیست؛ دولت آمریکا در جریان جنگ ویتنام با اعتراض‌های دانشجویی علیه این جنگ برخورد خشن داشت.

استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: آمریکایی‌ها نسبت به امنیت و منافع ملی‌شان، با هیچ کسی تعارف ندارند و حتی از آسیب‌زدن به معترضین ابا نمی‌کنند؛ در این راه حتی قوانین دست دولت آمریکا را باز گذاشته است؛ یعنی اینگونه نیست که اگر پلیس آمریکا دانشجویی را بازداشت کرد، آن پلیس مواخذه شده یا تحت فشار قرار بگیرد.

کارشناس مسایل سیاسی با اشاره به توجیه‌ها درباره برخورد خشن پلیس آمریکا با دانشجویان معترض گفت: اعلام می‌شود دلیل برخوردها در آمریکا این است که دانشجویان، در محل‌های ممنوعه چادر زده‌اند یا تحصن کرده‌اند؛ این دست توجیه‌ها فرعی است و اصل موضوع این است که دولت آمریکا اقدام هیچ قشری اعم از دانشجو و روشنفکر و سلبریتی و… علیه منافع و امنیت ملی را ابداً تحمل نمی‌کند.

کوشکی تصریح کرد: بنابراین کاملاً طبیعی است که دولت آمریکا دانشجویی را صرفاً به خاطر انتشار یک توییت درباره فلسطین از دانشگاه اخراج کند؛ چون رژیم صهیونیستی جزیی از خطوط قرمز «منافع و امنیت ملی آمریکا» محسوب می‌شود.

کد خبر 6093103

دیگر خبرها

  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • رژیم صهیونیستی خط قرمز امنیتی آمریکا است
  • رژیم صهیونیستی جزیی از «خطوط قرمز امنیتی در آمریکا» است
  • امنیت شغلی و تامین مسکن کارگران دغدغه دولت است
  • توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان های شرقی
  • زمین و تسهیلات از دولت ساخت با مردم/ به جز چند کلانشهر دولت مشکلی برای تامین زمین ندارد
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی