Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@22:59:56 GMT

سرنخ تازه‌ای از تعداد دایناسور تی‌رکس

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۷۹۱۵۷

سرنخ تازه‌ای از تعداد دایناسور تی‌رکس

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  طبق محاسبات محققان، قبل از این‌که زندگی سرده‌ای از دایناسور‌ها به نام تیرانوسوروس رکس (تی‌رکس) ۶۶ میلیون سال پیش بر اثر برخورد یک سیارک به زمین پایان یابد، در هر مقطع زمانی حدود ۲۰ هزار دایناسور تی‌رکس در آمریکای شمالی زندگی می‌کرده‌اند. این عدد دقیقی نیست و مجموع صحیح تعداد دایناسور‌ها به دلیل عدم قطعیت اطلاعات موجود درباره مدت عمر، سرعت رشد و بالغ شدن این موجودات و همچنین سطح متابولیسم آن‌ها ممکن است بسیار کمتر یا بیشتر بوده‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویژگی‌های اسکلتی اطلاعات زیادی از یک جانور به ما می‌دهد. برای مثال، با نگاه به دندان‌های انسان می‌تواند فهمید این دندان برای جویدن گیاهان و گوشت مناسب است و شکل اسکلت می‌تواند تخمینی از سرعت دویدن فرد ارائه دهد. اما ویژگی‌های ظاهری نمی‌تواند تعداد جمعیت انسانی که در یک شهر زندگی می‌کنند را به ما بگویند. فلیسا ای. اسمیت، استاد زیست‌شناسی دانشگاه نیومکزیکو که در این تحقیق مشارکت نداشته می‌گوید: «چنین مطالعاتی گام‌های اولیه در بازآفرینی اکوسیستم‌های دوران کهن است.» او می‌افزاید: «ما باید فراتر از این‌که چه فسیل‌هایی در کجا پیدا شده‌اند گام برداریم و تصویر بزرگ‌تر را که نحوه عملکرد اکوسیستم است ببینیم.»

یک گام فراتر
چارلز آر. مارشال، استاد زیست‌شناسی تلفیقی دانشگاه کالیفرنیا، برکلی که هدایت این تحقیق را به عهده داشت می‌گوید: «کار از اینجا آغاز شد که از خودم پرسیدم فسیل دایناسوری که در دست دارم چقدر نادر است؟ آیا یک‌میلیون، یک‌میلیارد یا یک‌تریلیون تی‌رکس در روی زمین وجود داشته‌است؟ آیا این فسیل یکی از یک‌میلیون، یکی از یک‌میلیارد یا یکی از یک‌تریلیون فسیل تی‌رکس موجود است؟ چگونه می‌توانیم تعداد دایناسور‌هایی را که روی زمین زندگی می‌کرده‌اند بدانیم؟ ما می‌دانیم فسیل‌ها نادر هستند، اما نمی‌دانیم چقدر نادر هستند؟» و کار از همین سؤال آغاز شد. دکتر مارشال و دانشجویان گروه تحقیقاتی‌اش ابزاری را که زیست‌شناسان از آن‌ها برای حیوانات دوران کنونی استفاده می‌کنند در مورد دایناسور‌ها به کار گرفتند. اساس محاسبات این گروه تحقیقاتی به این مشاهده بستگی داشت که تعداد حیوانات کوچک نسبت به حیوانات بزرگ بسیار بیشتر است. برای مثال تعداد موش‌ها بسیار بیشتر از تعداد فیل‌هاست.

استفاده از قانون داموت
جان داموت، زیست‌شناس دانشگاه کالیفرنیا، سانتا باربارا در مورد گونه‌های زنده موجود، یک رابطه ریاضی را مطرح کرده‌است که امروزه به‌عنوان «قانون داموت» شناخته می‌شود: «بین میانگین توده بدنی یک جانور با تراکم جمعیت مورد انتظار از آن گونه رابطه وجود دارد.» این رابطه یک رابطه جهانی نیست، اما به‌طور کلی برای گروه‌های زیادی از حیوانات مانند مارمولک‌ها یا پستانداران گوشتخوار به کار برده می‌شود.

بنابراین، در مورد دایناسور‌های تی‌رکس، دانشمندان نه‌تن‌ها باید وزن دایناسور را می‌دانستند (حدود شش تن، کمی کمتر یا بیشتر) بلکه باید اطلاعات دیگری را نیز در نظر می‌گرفتند. یکی از این اطلاعات، متابولیسم دایناسورهاست. امروزه دیگر دانشمندان دایناسور‌ها را مانند مارمولک‌های امروزی موجوداتی خونسرد نمی‌دانند؛ با این حال، احتمالا این موجودات مانند پستانداران خونگرم هم نبوده‌اند.

به همین دلیل، تیم دکتر مارشال فیزیولوژی دایناسور‌ها را چیزی بین پستانداران گوشتخوار و اژد‌های کومودو در نظر گرفت. این گروه تحقیقاتی همچنین مجبور بود عدم اطمینان از محل زندگی دایناسور‌ها در آمریکای شمالی را نیز در نظر داشته‌باشد. دیرین‌شناسان نمی‌دانند گستره دایناسور‌های تی‌رکس محدود به‌محل پیداشدن فسیل آن‌ها در غرب ایالات متحده و کانادا بوده یا این موجودات غول‌پیکر در مناطق دیگری با آب و هوایی مشابه آمریکای شمالی-از آلاسکا تا مناطق شرقی- نیز زندگی می‌کرده‌اند.
عددی قابل‌توجه
از آنجا که هنوز چیز‌های زیادی در مورد دایناسور‌ها ناشناخته‌است، این گروه تحقیقاتی به دنبال رسیدن به یک پاسخ قطعی نبود بلکه فقط می‌خواست محدوده اعداد و ارقام قابل قبول را تعیین کند. دکتر مارشال می‌گوید: «در مورد بیشتر اطلاعات دیرینه‌شناسی، تعیین یک عدد مشخص کار دشواری است، اما می‌توان محدوده کمینه و بیشینه را درمورد آن‌ها حدس زد.» محاسبات دانشمندان تعداد دایناسور‌های تی‌رکس بزرگسال را ۲۰ هزار نشان داد که عددی قابل‌توجه است. این عدد نشان‌دهنده توزیع پراکنده دایناسورها، معادل دو دایناسور در منطقه‌ای به وسعت واشنگتن است. البته میزان قطعیت نداشتن این برآورد بسیارزیاد بود. شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای، با احتمال ۹۷/۵ درصد نشان می‌دهند در هر مقطع زمانی دست‌کم ۱۳۰۰ دایناسور بزرگسال وجود داشته، اما تعداد آن‌ها بیشتر از ۳۲۸ هزار نبوده‌است. اگر ۲۰ هزار عدد درستی باشد، در طول ۲/۴ میلیون سالی که تی‌رکس‌ها روی زمین زندگی کرده‌اند، در مجموع حدود ۲/۵ میلیارد دایناسور بزرگسال روی زمین وجود داشته‌است. با این حال دکتر مارشال ۲۰ هزار را عدد کمی می‌داند. وی می‌گوید این‌که این تعداد بتواند دو میلیون سال دوام بیاورد غیرقابل تصور به نظر می‌رسد. او معتقد است این تعداد کم می‌توانسته با یک طاعون وحشتناک یا چیزی شبیه آن از بین برود. به عقیده دکتر مارشال جمعیت تی‌رکس‌ها ممکن است ده‌ها هزار یا شاید ۱۰۰ هزار یا ۲۰۰ هزار بوده‌باشد. بخش عمده‌ای از عدم قطعیت به‌این دلیل است که قانون داموت مطلق نیست. برای مثال جگوار‌ها و کفتار‌های لکه‌دار هر دو از پستانداران گوشت‌خوار با اندازه یکسان هستند، اما تراکم جمعیت کفتار‌ها ۵۰ برابر بیشتر است.
همچنین در این مطالعه تی‌رکس‌های جوان‌تر شمارش نشدند. تحقیقات سال‌های اخیرنشان می‌دهد تی‌رکس‌های نوجوان، گونه تقریبا متفاوتی بوده‌اند. ممکن است تعداد آن‌ها بیشتر از بزرگسالان بوده‌باشد، اما تعداد کمی فسیل از آن‌ها یافت شده که نشان می‌دهد بیشتر آن‌ها از این دوره از زندگی جان سالم به در برده‌اند یا این‌که احتمال باقی‌ماندن استخوان‌های تی‌رکس‌های نوجوانان کمتر است. دکتر مارشال فکر می‌کند پاسخ سؤالش را یافته‌است: از هر ۸۰ میلیون تی‌رکسی که تاکنون وجود داشته، فقط حدود یک مورد به فسیل تبدیل شده‌است، هرچند احتمال دارد در پرجمعیت‌ترین مناطق این تعداد، بسیار بیشتر و معادل ۱ در ۱۶ هزار بوده‌باشد.

منبع: روزنامه جام جم 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دایناسورها جالبترین ها دانستنی های علمی گروه تحقیقاتی دایناسور ها وجود داشته تی رکس تی رکس ها روی زمین ۲۰ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۹۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مربی سرشناس عاشق هندوانه‌های ایران شد | از اینکه ایرانی‌ها کنار غذاهایشان خیارشور می‌گذارند تعجب کردم!

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، یاناس ویچیچ، مربی بدنساز لهستانی سابق تیم ملی والیبال ایران در گفت‌وگو با یک رسانه لهستانی درباره زندگی در ایران و شرایط تمرینی ملی‌پوشان صحبت کرده است. او در گفت و گو با رسانه Przegląd Sportowy Onet از پشت‌صحنه کارش و زندگی در ایران گفت.

یاناس ویچیچ یک شخصیت بسیار ارزشمند در جامعه والیبال لهستان است. او سال‌ها با تیم‌های ملی والیبال لهستان همکاری داشته است. او همچنین در پلاس لیگا کار کرده و در آنجا با تیم اسکرا به موفقیت دست یافت.

او در صحبت‌هایش درباره حضور در ایران گفت: از من استقبال خیلی خوبی شد همه چیز در ایران برای من خوب بود. بعد از رسیدن تعجب کردم چون با وجود این‌که هوا بسیار گرم بود، نیمی از کشور سرسبزی زیبا داشت. کوه و دریا در ایران زیبایی را بیشتر کرده و غذاها در ایران نیز ساده اما بسیار خوشمزه هستند.

او اعتراف کرد که بهترین هندوانه عمرش را در ایران خورده است. با این حال از خیارشور در بشقاب غذایش تعجب کرد چون در لهستان نیز همین‌گونه است. این تنها مشترکات لهستان و ایران از دید این مربی نیست.

ویچیچ در بخش بعدی صحبت‌هایش گفت: من فکر می کنم که ایران و لهستان به عنوان دو کشور مشترکات زیادی دارند. درست مثل ما تا جایی که بتوانیم محبت می‌کنیم ولی به سرعت ممکن است از دست هم عصبانی شویم.

اقامت او در ایران زیاد طول نکشید اما این حضور کوتاه خاطرات خوبی برای این مربی به جای گذاشت. پس از دو یا سه هفته آماده‌سازی، او همراه بازیکنان ایرانی به مسابقات و کشورهای مختلف رفت.

"انجام تمرینات صبحگاهی در ایران سخت است"

ایران تیمی است که سال‌ها در بین بهترین‌های جهان قرار دارد. همچنین استعدادهای جوان بسیاری دارد.

او در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: بازیکنان جوان به سرعت در ایران "ستاره" می‌شوند. باید خیلی بیشتر روی جوانان کار شود. قطعا پتانسیل انسانی در ایران بیشتر است. همه بچه‌ها دوست دارند یا سمت فوتبال بروند یا والیبال. کشتی هم در رده سوم است. در مقایسه با لهستان، تعداد کودکان و نوجوانان مشتاق به والیبال بیشتر است. البته نباید تعجب کرد چون فقط بیش از ۱۲ میلیون نفر در پایتخت زندگی می‌کنند.

یاناس در پایان درباره تفاوت همکاری با بازیکنان لهستانی و ایرانی صحبت کرد و گفت: تفاوت اصلی این است که در ایران تمرین صبحگاهی سخت است. به دلیل هوا و گرما، زندگی در ایران از غروب شروع می‌شود و در اواخر شب به پایان می‌رسد. به همین دلیل است که صبح‌ها بیدار شدن سخت است.

کد خبر 847186 برچسب‌ها ویژه ورزشی والیبال - تیم ملی والیبال - ایران چهره‌های مشهور

دیگر خبرها

  • مربی سرشناس عاشق هندوانه‌های ایران شد | از اینکه ایرانی‌ها کنار غذاهایشان خیارشور می‌گذارند تعجب کردم!
  • کنایه سنگین همتی به سخنان قالیباف/ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید
  • با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش خواهد یافت؟
  • کشف سرنخ‌هایی از گذشته سیاره مرموز پلوتون
  • کشفی تازه و متفاوت از تصور پیشین درباره مرز میان مرگ و زندگی
  • با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش نخواهد داشت/ ساعات و روزهای کاری ما نسبت به برخی از کشورها بیشتر است
  • یاناس ویچیچ:میلیون‌ها ایرانی عاشق والیبال هستند
  • یولیا زوتوا: عروس ایرانی ها شدم و بسیار خوش شانس هستم
  • باکتری‌های درون دهان از تعداد کل انسان‌های زمین بیشتر است!
  • وحیدی: تعداد اندکی از بانوان حجاب را رعایت نمی‌کنند