Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی باکتری­‌های گرم منفی، معضل زندگی کارکنان مراقبت­‌های بهداشتی و یکی از خطرناک­‌ترین ارگانیسم­‌ها محسوب می‌شود که افراد به آن­ آلوده شده و از سخت­‌ترین موارد برای درمان هستند. نتایج تحقیقات جدید دانشگاه جورجیا آمریکا نشان می­‌دهد که ممکن است اجزای دیواره سلولی باکتری عامل اصلی خرد شدن میکروب‌­های مقاوم به آنتی‌بیوتیک باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فیز، دلیل این‌که باکتری­‌های گرم منفی به‌سختی از بین می­‌روند، غشاهای سلولی دوتایی آن‌هاست که یک پوشش محافظتی غیرقابل‌نفوذ ایجاد می­‌کنند. این پوشش ورود آنتی‌بیوتیک‌ها را مسدود کرده و مانع از کار داروها در تخریب باکتری‌­ها می­‌شود. در همین حال مولکول­‌های سمی معروف به لیپوپلی ساکاریدها در سطح غشای خارجی باکتری، واکنش ایمنی بالقوه کشنده‌­ای را تحریک می‌­کنند.

محققان کالج دامپزشکی نقش کلیدی مولکول کاردیولیپین را در رساندن این مولکول­‌های سمی به سطح غشاء را شناسایی کردند، چیزی که می­‌تواند به­‌ عنوان یک هدف جدید برای درمان­‌های آینده باشد.

استفان ترنت، محقق و استاد برجسته بیماری­‌های عفونی دانشگاه جورجیا، گفت: اگر از ما بپرسید که در دنیای مقاومت به آنتی‌بیوتیک کجا با بیشترین مشکل مواجه هستیم، جواب باکتری­‌های گرم منفی است. مفهوم این یافته این است که بدون کاردیولیپین، باکتری­‌ها نمی‌توانند غشای خارجی ایجاد کنند. بدون این غشا آن‌ها به آنتی‌بیوتیک‌ها حساس هستند و برشته می‌شوند.

مسدود کردن نقل‌وانتقال به غشای سلول نه‌ تنها می‌تواند باکتری­‌ها را در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها آسیب­‌پذیر کند بلکه تجمع مولکول­‌های سمی خود آن‌ها درون سلول نیز باعث مرگ باکتری می­‌شود.

قبل از مطالعه هیچ‌کس به‌­ درستی نقش کاردیولیپین در باکتری را نمی‌دانست. با این‌ حال در حیوانات، کاردیولیپین یک جزء جدایی‌ناپذیر در تشکیل غشا میتوکندری اندامک­‌هایی است که سلول‌ها از آن انرژی تولید می­‌کنند. برای تعیین نقش این مولکول در باکتری‌ها، محققان اشکال جهش‌یافته باکتری‌ ای کولی(که به طور معمول در روده انسان و سایر حیوانات یافت می­‌شود و برخی از گونه‌­های آن می‌­توانند موجب مسمومیت غذایی شدیدی شوند) ایجاد کردند که روش‌های مختلفی برای ساخت کاردیولیپین دارد و برای تعیین هدف لیپید در سلول تلاش کردند. این گروه آنزیم­‌های مسئول ساخت کاردیولیپین را دست‌کاری کردند تا ببینند آیا برهم زدن آن‌ها تاثیری بر باکتری دارد یا خیر.

نتایج این آزمایش‌ها نشان داد که تغییر تولید کاردیولیپین در سلول یک باکتری، پیامدهای مهلکی برای باکتری­‌ها دارد. بدون کاردیولیپین، سلول به تولید لیپوپلی ساکاریدهای سمی خود ادامه می‌دهد اما قادر به انتقال آن­ به سطح سلول نیست.

ترنت گفت: در نهایت سلول ناگهان خواهد ترکید و در همان لحظه مولکول­‌ها خرد می­‌شوند و بدون وجود مولکول­‌های بزرگ در سطح سلول، زره باکتری­‌هایی که به طور معمول باعث آسیب‌ناپذیری در برابر بیشتر آنتی‌بیوتیک‌ها می­‌شوند، قابلیت نفوذ پیدا می‌کند.

مارتین داگلاس، محقق اصلی این تحقیق و دانشجوی دکترا در گروه بیماری­‌های عفونی دانشگاه جورجیا، گفت: این مقاله از اولین مقاله­‌هایی است که کاردیولیپین را به حفظ غشای خارجی‌ ای کولی پیوند می‌­دهد. درمان­‌های آینده می­‌توانند جنبه­‌های این فرایند را هدف قرار دهند و باکتری­‌های گرم منفی را در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها آسیب‌پذیر کنند.

نتایج این تحقیق در مجله  PNAS منتشرشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی باکتری مقاومت آنتی بیوتیکی آنتی بیوتیک ها گرم منفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۱۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، پس از تجزیه و تحلیل خون ۲۰۰ زن سفیدپوست بریتانیایی که نیمی از آنها به آرتروز زانو مبتلا بودند و نیمی دیگر مبتلا به این بیماری نبودند، محققان دریافتند که وجود برخی از نشانگرهای زیستی زنان مبتلا به آرتروز زانو را از زنان بدون این بیماری متمایز می‌کند.

دکتر «ویرجینیا بایرز کراوس»، نویسنده ارشد این مطالعه و جراح ارتوپدی در دانشکده پزشکی دانشگاه دوک کارولینای شمالی، گفت: «ما دریافتیم که می‌توانیم افرادی را که در معرض خطر ابتلاء به آرتروز زانو هستند شناسایی کنیم، اما چیزی که هیجان‌انگیز بود این بود که هشت سال قبل از اینکه آنها تغییراتی در اشعه ایکس داشته باشند، توانستیم آن را شناسایی کنیم.»

این مطالعه مبتنی بر تحقیقات قبلی است که در آن آزمایش خون ۷۴ درصد دقت در پیش‌بینی پیشرفت آرتریت زانو و دقت ۸۵ درصد در تشخیص آرتریت زانو را نشان داد.

در حالی که هیچ درمانی برای آرتروز زانو وجود ندارد، موفقیت درمان‌های جدید می‌تواند به شناسایی زودهنگام بیماری و کاهش سرعت پیشرفت آن بستگی داشته باشد.

محققان تاکید کردند که درست مانند بیماری قلبی، پوکی استخوان یا بیماری آلزایمر، آرتروز زانو نیز یک اختلال مزمن است که معمولاً در اواخر بیماری تشخیص داده می‌شود. به گفته محققان، با شناسایی زودتر آن، پزشکان به طور بالقوه می‌توانند این بیماری را قبل از اینکه ناتوان کننده شود، متوقف کنند.

کراوس گفت: «در واقع با شناسایی زودتر آن، می‌توانیم از ناتوانی، درد و بدتر شدن کیفیت زندگی جلوگیری کنیم.»

به گفته کراوس، اگر بیماران از طریق آزمایش خون متوجه شوند که در معرض خطر بالای آرتروز زانو هستند، می‌توانند تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند که شامل کاهش وزن، ورزش، تغذیه سالم یا حتی تزریق استروئید می‌شود.

محققان همچنین تاکید کردند که آرتروز زانو برای بیماران چیزی بیش از دردناک است: همچنین منجر به اکثر موارد تعویض مفصل می‌شود و بار اقتصادی زیادی ایجاد می‌کند.

کد خبر 6097590

دیگر خبرها

  • راه‌حل انقلابی در مهار گرمایش زمین: تبدیل مستقیم و پاک کربن دی‌اکسید به سوخت
  • الکترونیک سبز می‌شود/ ابداع نانوسیم‌هایی که از هوا برق تولید می‌کنند 
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • خانمی در کلاله درپی تزریق آنتی بیوتیک، کارش به مراقبت‌های ویژه کشید