Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقارنه‌ی ماه و خورشید برای هلال ماه شوال ۱۴۴۲ در روز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ برابر با ۲۸ رمضان ۱۴۴۲ و ۱۱ می ۲۰۲۱ ساعت ۱۹:۵۲:۱۶ (۱۶ دقیقه قبل از غروب خورشید) به وقت مرکز ایران روی داده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا و بر اساس مقاله‌ای از مهدی رحیمی، رصدگر هلال ماه که در اختیار خبرگزاری ایمنا قرار گرفته است: مقارنه‌ی ماه و خورشید برای هلال ماه شوال ۱۴۴۲ در روز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ برابر با ۲۸ رمضان ۱۴۴۲ و ۱۱ می ۲۰۲۱ ساعت ۱۹:۵۲:۱۶ (۱۶ دقیقه قبل از غروب خورشید) به وقت مرکز ایران روی داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه مختصات ماه را برای لحظه‌ی غروب خورشید چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ برابر با ۲۹ رمضان ۱۴۴۲ و ۱۲ می ۲۰۲۱ را مرور کنیم:

مقایسه هلال ماه شوال در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰

با مرور اولیه‌ی مختصات بالا درمی‌یابیم که رؤیت هلال ماه شوال ۱۴۴۲ در سراسر کشور به هیچ وجه با چشم غیر مسلح امکان پذیر نمی‌باشد. برای درک بهتر این مطلب، مشخصات هلال شوال ۱۴۴۲ را با مشخصات هلال شوال ۱۴۴۱ (سال گذشته) مقایسه می‌کنیم:

مقایسه شکل گرافیکی هلال شوال ۱۴۴۲ و هلال شوال ۱۴۴۱

شوال ۱۴۴۲

چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰

شوال ۱۴۴۱

شنبه ۳ خرداد ماه ۱۳۹۹

نتیجه گیری

۱- کلیه‌ی پارامترهای مؤثر در رؤیت در هلال شوال ۱۴۴۲ (سال ۱۴۰۰) کمتر از هلال شوال ۱۴۴۱ (سال ۱۳۹۹) است ضمن اینکه ماه در دورترین فاصله‌ی خود از زمین نسبت به شوال سال گذشته قرار دارد به همین جهت رؤیت این هلال، به مراتب سخت‌تر از هلال سال گذشته است و نیاز به برنامه‌ریزی دقیق‌تر دارد.

۲- طول کمان در هلال شوال سال گذشته ۹۷ درجه و در هلال شوال امسال برابر با ۷۱ درجه است.

نقشه‌ی رؤیت پذیری هلال شوال ۱۴۴۲

رنگ سبز: هلال ماه در این مناطق با چشم معمولی قابل مشاهده می‌باشد.

رنگ صورتی: هلال ماه در این مناطق با ابزار قابل مشاهده می‌باشد و امکان مشاهده با چشم معمولی هم به شرط وجود شرایط ایده آل رصدی وجود دارد.

رنگ آبی: هلال ماه در این مناطق فقط با تلسکوپ یا دوربین دوچشمی مناسب، امکان پذیر است.

بیشتر بخوانید:

آیا پنج‌شنبه عید فطر است؟ بررسی رؤیت هلال ماه شوال در نقاط مختلف جهان

با توجه به نقشه‌ی بالا، رؤیت این هلال را در نقاط مختلف جهان مورد بررسی قرار می‌دهیم:

رؤیت هلال ماه شوال در ایران:

رؤیت هلال شوال ۱۴۴۲ در تمام نقاط کشور با ابزار اپتیکی نسبتاً قوی امکان پذیر است.

رؤیت هلال ماه شوال در عربستان:

معیار کشور عربستان در رؤیت هلال ماه:

۱- مقارنه‌ی زمین مرکزی، قبل از غروب خورشید باشد.

۲- غروب ماه بعد از غروب خورشید باشد.

مقارنه‌ی زمین مرکزی در روز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۲۲:۵۹ به وقت مکه صورت گرفته است، لذا چون دو شرط بالا در روز سه شنبه وجود نداشته بنابراین در عربستان، هلال ماه شوال ۱۴۴۲ در غروب روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ با استفاده از ابزار قابل رؤیت بوده، نتیجه اینکه در کشور عربستان نیز مانند ایران روز پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ برابر با عید سعید فطر خواهد بود.

رؤیت هلال ماه شوال در سایر نقاط جهان:

با توجه به نقشه‌ی ارائه شده‌ی بالا، هلال ماه شوال ۱۴۴۲ در اکثر قاره‌ی آفریقا، اروپا و قسمت‌هایی از آمریکای جنوبی و بعضی از کشورهای آسیای جنوب شرقی با ابزار اپتیکی قابل مشاهده است. تنها در قسمت‌هایی از قاره‌ی آمریکای مرکزی مثل آمریکا، مکزیک، گوتاملا، ونزوئلا، کلمبیا، هلال ماه شوال در غروب روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ با چشم غیر مسلح قابل مشاهده می‌باشد.

بیشتر بخوانید:

وضعیت رؤیت پذیری هلال ماه شوال و زمان عید فطر

احتمال اینکه جمعه عید فطر باشد وجود دارد

کلید رؤیت هلال ماه شوال در دستان سیاره‌ی ناهید:

وضعیت افق غربی در لحظه‌ی غروب خورشید روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰

در بعد از غروب خورشید روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰، سیاره‌های عطارد و ناهید می‌توانند کمک قابل توجهی را برای پیدا نمودن هلال ماه باشند.

روز چهارشنبه کافی است سیاره‌ی ناهید را در افق که ارتفاعی برابر با ۱۰ درجه و ۴۰ دقیقه پیدا کنید و دوربین یا تلسکوپ خود را دقیقاً برابر با ۴ درجه و ۷ دقیقه قوسی در جنوب این سیاره متمرکز نمائید (جدایی زاویه‌ای بین مرکز ماه و سیاره ناهید برابر با ۰۴:۰۷ است) و در آنجا به جستجوی هلال ماه بپردازید و یا از محل آن عکسبرداری کنید.

نکته‌ی جالب دیگر اینکه، سمت جغرافیایی ماه و سیاره‌ی ناهید تا لحظه‌ی غروب ماه، با همدیگر برابر بوده و فقط کافی است به روش فوق به جستجوی هلال ماه بپردازید.

ابزار رصدی مورد نیاز برای

با توجه به تجربه‌های قبلی در رصدهای مشابه، استفاده از ابزارهای رصدی با گشودگی بالا (مثل دوربین ۱۲۰*۲۰ و یا تلسکوپ‌های دابسونی مدرج شده و یا تلسکوپ‌های دارای سیستم گوتو می‌تواند اقبال شما را در موفقیت در این رصد افزایش دهد. کیفیت افق رصدگاه، از جمله مهمترین شرایطی است که باید به آن توجه داشت.

کد خبر 492701

منبع: ایمنا

کلیدواژه: علم و فناوری استهلال ماه هلال ماه نجوم رویداد نجومی رویداد نجوم پدیده نجومی رویدادهای نجومی حلول ماه شوال ماه شوال 1400 شوال 1400 عید سعید فطر عید فطر عید فطر 1400 عید فطر چه روزی است شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت رؤیت هلال ماه شوال غروب خورشید روز سه شنبه قابل مشاهده سال گذشته مقارنه ی عید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۳۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت ورود واگن‌های جدید مترو به کشور/ وزیر کشور: «زمان می برد اما می رسند»

وزیر کشور آخرین وضعیت ورود واگن‌های جدید مترو به کشور و پیگیری‌های وزارت کشور جهت تأمین واگن‌های مترو برای تهران را تشریح کرد.   احمد وحیدی در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح روند ورود واگن‌های جدید به کشور و تأیید کارشناسی واگن های جدید، گفت: یکی از موضوعات جدی در دستور کار وزارت کشور بحث تأمین واگن‌ها و احداث خطوط ریلی است که دولت در مجموع اهتمام جدی در این زمینه دارد.   وی افزود: دولت طی ۳ سال اخیر منابع خوبی در رابطه با ایجاد مترو و خطوط اصلی اختصاص داده که با کمک شهرداری تهران در این رابطه اقدامات خوبی انجام شده است.   برای ورود واگن‌های مترو از نظر زمانی عقب ماندگی نداریم وزیر کشور ادامه داد: بی تردید تأمین واگن مترو در دستور کار است و کارها روی روال است؛ اما زمان می برد؛ قطعا زمان طبیعی خود را دارد و از نظر زمانی عقب ماندگی نداریم.   قرارداد واگن‌های جدید مترو مدتها قبل رها شده بود وی تأکید کرد: ورود واگن‌های جدید مترو در چارچوب قراردادی بوده که قبلاً مدتها رها شده بوده؛ اما در دولت جدید فعال شده و در دستور کار و پیگیری قرار گرفته است و طبق روال خودش هم کار دنبال خواهد شد.   به گزارش ایسنا، مهدی چمران ریاست شورای اسلامی شهر تهران اخیراً در حاشیه جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران درباره ورود واگن های جدید به تهران گفته بود: مایه تأسف است که ماه‌ها از انعقاد قراردادها گذشته؛ اما در داخل کشور موانع زیادی وجود دارد و موضوع هنوز به نتیجه نرسیده است؛ لذا امیدواریم وزیر کشور قاطعانه تصمیم بگیرد و جلوی این توقف گرفته شود.   وی تأکید کرده بود: تا امروز تأیید فنی برعهده مترو بوده؛ لذا امیدواریم وزیر کشور قاطعانه تصمیم بگیرد و جلوی این توقف گرفته شود. اینکه از این موضوع چه کسی نفع می‌برد نمی‌دانم اما اینکه چه کسی ضرر می‌کند باید بگویم همه ضرر خواهند کرد. به جای اینکه قدر بدانند و کمک کنند اینگونه کار را متوقف می‌کنند، لذا باید پاسخگو باشند. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ابهامات قرارداد دو میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین از سرگیری اعزام قطار‌های تندرو در خط ۵ مترو تهران شهردار تهران: ۱۴۰۰ اتوبوس در ۳۲ ماه به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است

دیگر خبرها

  • غروب زیبا از فراز ییلاق سوباتان، رو به دریای خزر
  • مالک استقلال در خانه کشتی رؤیت شد
  • عکس| مالک استقلال در خانه کشتی رؤیت شد
  • مالک استقلال در خانه کشتی رویت شد (عکس)
  • آخرین وضعیت ورود واگن‌های جدید مترو به کشور/ وزیر کشور: «زمان می برد اما می رسند»
  • تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ به افق قم
  • ده‌روسی: باید از روحیه لورکوزن بترسیم!
  • تربیع آخر ماه را رصد کنید
  • جدول لیگ برتر انگلیس از زمان ورود پپ گواردیولا به منچسترسیتی / عکس
  • فرونشست دومتری منطقه جنوب غرب کشور طی ۹ سال