Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از وبدا، محمد حسین عزیزی روز چهارشنبه افزود:  کالاهایی که از این مسیرها  وارد کشور می شوند به دلیل قوانین خاص آن مناطق، امکان ثبت در سامانه تیتک را ندارند و به طبع آن ردیابی و بررسی اصالت آنها مورد سوال است.

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: همه مواد غذایی اعم از محصولات آماده، واسطه و مواد اولیه، نگهدارنده ها، آنزیم ها و رنگ ها که در فرمولاسیون مواد غذایی به کار می روند، لازم است در سامانه تیتک ثبت شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شرکت های تولید و واردکننده لازم است یکسری مدارک در خصوص آنالیز محصول، گواهی سلامت بهداشتی و کشور تولید کننده را در سامانه تیتک بارگذاری کنند. اگر محصولی جدید باشد که تا به حال، ارزیابی نشده باشد، یک مرحله ثبت منبع هم اضافه خواهد شد و اگر شرکت شناخته شده با استانداردهای بین المللی بالا باشد، ممکن است مشمول ارزیابی نشود و منبع، مستقیما ثبت شود. اگر مدارک شرکت مورد نظر برای واردات محصول ضعیف باشد، ارزیابی ضروری است و بازرسان به صورت حضوری یا غیر حضوری و برخط (آنلاین) محصول را ارزیابی می کنند، این فرآیند حدود دو یا سه روز و حتی در برخی موارد یک روزه انجام می شود.

وی گفت: برای حمایت از تولیدات داخل، به محصولاتی که در داخل تولید می‌شوند، اجازه واردات داده نمی شود و صرفا برای محصولات نهایی که تولید داخل ندارند، مجوز واردات صادر می شود.

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در خصوص کدهای آی آر سی(IRC) صادره، بیان کرد: تاکنون برای واردات مواد اولیه ۵۸ هزار و ۱۳۶، برای صادرات مواد اولیه ۴۹ هزار و ۱۱۳ و برای محصول نهایی ۸ هزار و ۴۲۳ پروانه صادر شده است.

وی افزود: تاکنون برای ۵ میلیارد و ۱۱۶ میلیون و ۶۵۸ هزار و ۱۴۵ فرآورده مواد اولیه  و ۵۸۶ میلیون و ۹۰ و ۱۶۰۷ محصول نهایی ترخیص شده اند و کل شناسه گذاری انجام شده و ۴۵۰ میلیون و ۱۲۸ هزار و ۵۵۹ عدد است که به دلیل تنوع زیاد مواد غذایی، تعداد اقلام به پنج یا ۶ میلیارد رسیده است.

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اضافه کرد: تعداد و تنوع فرآورده های غذایی، وزارت بهداشت را بر آن داشت که در ابتدا محصولات غذایی با ارزبری بالاتر و گران تر وارداتی که امکان تقلب در آنها بیشتر است، در اولویت برچسب گذاری قرار گیرند، به عنوان مثال روغن زیتون از جمله مواد غذایی است که احتمال تقلب در آن زیاد است. مواد غذایی با قیمت پایین تر در اولویت بعدی برای کدگذاری، برچسب شناسایی و ردیابی هستند.

وی با بیان اینکه زیرساخت های سامانه تیتک به طور کامل در حوزه مواد غذایی و آشامیدنی آماده نیست، گفت: بیش از ۶۸ گروه کاری در دانشگاه‌های علوم پزشکی تشکیل شده و همه شرکت‌های بزرگ تولیدی و نیز انجمن‌های بزرگ را بسیج کرده ایم تا ثبت محصول را آغاز کنند. به دلیل اینکه سامانه مجوز ترخیص همچنان قابل بهره برداری نیست، در این حوزه با مشکل مواجه هستیم. زیرا فرآیند پیگیری آن مشخص نیست که این کالا همچنان در شرکت پخش هست یا اینکه مجوز ورود به بازار را دریافت کرده است.   

عزیزی درباره اهمیت بررسی اصالت کالاهای سلامت محور، توضیح داد: در مورد کالاهای وارداتی حتما کد آی آر سی (IRC) را مشاهده و با ارسال پیامک یا از طریق اپلیکیشن یا حتی سیستم تلفنی می‌توانند اصالتا کالا را بررسی کنند که آیا این کالا از مسیر قانونی و یا به صورت قاچاق وارد کشور شده است؛ خوشبختانه در حوزه واردات، این سامانه تکمیل شده و هیچ کالای وارداتی نیست که کد آی آر سی(IRC) نداشته باشد.

برچسب‌ها سازمان غذا و دارو کنترل مرزی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو کنترل مرزی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سازمان غذا و دارو کنترل مرزی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اخبار کنکور فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو غذایی و آشامیدنی سامانه تیتک مواد اولیه مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۳۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

17 درمان سریع خانگی التهاب معده

التهاب معده یکی از مشکلات رایج گوارشی برای افراد می باشد و برای هر فرد علائم و نشانه های مختلفی دارد . افراد مبتلا به این مشکل ، ممکن است که احساسی شبیه به سیری داشته باشند و همچنین با مشکلاتی مثل استفراغ ، سوزش معده ، از دست دادن اشتها ، نفخ ، کاهش وزن روبرو شوند.

به گزارش نمناک، بسیاری از آن ها نیز هیچ علائمی ندارند . این بیماری ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که مهم ترین آن شامل مصرف بیش از حد بعضی از دارو ها ، مانند:آسپرین است.

در چنین حالتی ممکن است که مشکلاتی مثل خونریزی و تومور نیز در فرد به وجود بیاید . علت اصلی آن نیز معمولا کمبود ویتامین B12 و یا باکتری ها است .

درمان التهاب معده با این راهکارهای خانگی 1. دانه کاروم

دانه کاروم مانند یک دارو برای مشکلات گوارشی و معده عمل می کند و داروی طبیعی برای ترش کردن معده محسوب می شود.

طرز استفاده :

روش اول

چهار قاشق چای خوری دانه کاروم را با دو فنجان آب ترکیب کنید. سپس تا جایی که نصف آب بخار شود ، آن را بجوشانید. دوبار در روز آن را بنوشید تا جایی که علائم از بین بروند.

روش دوم

دانه کاروم ، زنجبیل خشک و نمک سیاه را هر کدام به اندازه یک قاشق چای خوری تهیه کنید. همه آن ها را ترکیب کرده و یک لیوان آب گرم به آنها اضافه کنید. سه بار در روز از این ترکیب استفاده کنید تا علائم از بین بروند.

روش سوم

یک قاشق چای خوری پودر دانه کاروم را با نصف قاشق چای خوری نمک سیاه ترکیب کنید. همه مواد را با یک لیوان آبدوغ ترکیب نمایید. دوبار در روز آن را بنوشید.

2. زنجبیل

زنجبیل یکی از بهترین راه ها برای درمان التهاب معده است و دارای خواص آنتی باکتریایی و ضد التهابی می باشد.

طرز استفاده :

روش اول :

یک قاشق چای خوری ریشه زنجبیل خرد شده را با یک فنجان آب داغ ترکیب کنید. سپس روی آن را بپوشانید و 10 دقیقه صبر کنید. سپس آب آن را جدا کرده و کمی عسل به آن اضافه نمایید. به مدت یک هفته ، دو الی سه بار در روز از این ترکیب جرعه جرعه میل کنید.

اگر وقت ندارید که این چای را تهیه کنید ، مقداری ریشه زنجبیل را بجوید.

نکته :زنجبیل در صورت ابتلا به فشار خون بالا یا مصرف قرص های رقیق کننده خون نباید استفاده شود.

روش دوم :

یک قاشق چای خوری آب زنجبیل را با یک قاشق چای خوری عسل ترکیب کنید. دو بار در روز قبل از غذا آن را میل کنید. این کار را هر روز به مدت یک هفته انجام دهید تا علائم شما بهبودی پیدا کنند. 3. میخک

این گیاه ترشح مایع گوارشی را تحریک کرده و باعث حرکت غذا در لوله گوارش شده و موجب تجزیه مواد غذایی دیرهضم مانند چربی ها و پروتئین ها خواهد شد.

طرز استفاده :

20 قطره از عصاره میخک را با نصف لیوان آب ترکیب کنید و هر روز صبح با معده خالی بنوشید.

4. ماست

ماست یکی از بهترین مواد خوراکی موجود در رژیم غذایی است و حاوی پروبیوتیک بالایی است که از معده محافظت می کند.

طرز استفاده :

روش اول :

نصف یک فنجان ماست را روزانه میل کنید . به طور منظم این کار را انجام دهید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

روش دوم :

همچنین می توانید ماست را با موز و عسل هم ترکیب کنید و دو الی سه بار در روز از این اسموتی میل کنید. این راهکار را هر روز تکرار کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

5. آب کلم

کلم یکی از بهترین درمان های ضد التهاب و حاوی ویتامین U است و مشکلات معده را در عرض چند روز درمان می کند.

طرز استفاده :

کمی برگ کلم را با نصف فنجان آب ترکیب کنید. آن را با شکم خالی و به مدت یک الی دو بار در روز میل کنید تا علائم شما برطرف گردند. 6. بابونه :

این گیاه برای کاهش استرس بسیار مفید است و از آنجایی که استرس نفخ را افزیش می دهد و باعث حالت تهوع می شود ، بنابراین بابونه برای التهاب معده نیز بسیار مفید خواهد بود.

طرز استفاده :

گیه بابونه را بجوشانید و بعد از دم کردن ، هر شب قبل از خواب تا زمان بهبودی بنوشید.

7. رازیانه

رازیانه دارای خواص ضد باکتریایی ، ضد التهابی و ضد عفونی کننده است و علائم التهابی معده را نیز برطرف می کند.

طرز استفاده :

یک قاشق غذاخوری دانه رازیانه را با کمی آب داغ ترکیب کنید. اجازه دهید که ده دقیقه دم بکشد. سپس کمی عسل به آن اضافه کنید و دو الی سه بار در روز این ترکیب را میل کنید. بهتر است که فقط یک هفته این کار را انجام دهید.

به جای روش بالا همچنین می توانید بعد از هر وعده غذایی کمی دانه رازیانه را بجوید.

8. آبلیمو

آبلیمو دارای خواص قلیایی است و می تواند اسید معده را خنثی و التهاب را به مرور از بین ببرد.

طرز استفاده :

2 قاشق غذاخوری آبلیمو را به یک لیوان آب گرم بیفزیید و هر روز صبح با معده خالی بنوشید.

9. جعفری

جعفری حاوی ویتامین K1 و پتاسیم است و اسید اضافه در معده را کاهش می دهد و به نوعی آرام بخش معده محسوب می گردد.

طرز استفاده :

3 الی 4 قاشق چای خوری برگ جفری خرد شده را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید. 15 دقیقه بعد از دم کردن، آن را جرعه جرعه بنوشید. این درمان را دو الی سه بار در روز تکرار کنید تا علائم ناپدید شوند. 10. عسل

عسل یکی از بهترین درمان های خانگی برای اکثر مشکلات و همچنین معده می باشد . پس نباید بی تفاوت از کنار آن عبور کنید.

طرز استفاده :

2 قاشق غذاخوری عسل را با یک لیوان آب ولرم ترکیب کنید. یک بار در روز با شکم خالی این ترکیب را میل کنید. این روش را تا جایی پیاده کنید که التهاب و سوزش معده شما کاملا از بین بروند. 11. دارچین 

دارچین گیاهی است که هضم غذا را سریع و آسان تر خواهد کرد و برای رفع نفخ و التهاب معده نیز بسیار موثر خواهد بود.

طرز استفاده :

دارچین را به غذاهای خود اضافه کنید و جز روتین رژیم غذایی خود بگنجانید . اگر طعم دارچین در هر غذایی مناسب نبود ، می توانید در چای از آن استفاده کنید.

12. نعناع

یکی از بهترین گیاهان برای پیشگیری از نفخ معده نعناع است که حالت تهوع را تسکین داده ، نفخ معده را کاهش داده و باعث تقویت مزاج خواهد شد و همچنین هضم غذا را آسان تر می کند.

طرز استفاده :

مقداری برگ نعنا را در آب بجوشانید و به صورت دم کرده دو بار در روز بنوشید.

13. روغن زیتون

روغن زیتون یکی از بهترین و موثرترین درمان های خانگی برای التهاب معده است ، همچنین معده را نرم کرده و با باکتری های عامل التهاب معده مبارزه می کند.

طرز استفاده :

روش اول

یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را با یک لیوان شیر گرم مخلوط کنید. سپس این ترکیب را یک بار در روز با شکم خالی بنوشید. این پروسه را هر روز تکرار کنید.

مواد غذایی که نباید خورد

مصرف فلفل قرمز ، گوشت قرمز ، قهوه ، شیرینی جات ، نوشابه ، غذهای شور و دودی ، غذای ترش ، پروتئین ، ترشی ، سرکه ، غذاهای مانده ، مواد غذایی دارای سلنیوم را کاهش دهید زیرا این مواد میزان اسیدیته معده را افزایش داده و بر روی دیوار معده اثر گذاشته و باعث افزایش التهاب معده خواهند شد.

مواد غذایی که باید خورد

به جز موادی که در قسمت های منع شده آوردیم ، سایر مواد غذایی هیچ گونه خطری برای التهاب معده نخواهند داشت و این درباره افراد مبتلا به زخم معده نیز صدق می کند.

آیا مصرف حبوبات برای التهاب معده مجز و بی خطر است ؟

بیماران می توانند از حبوبات که حاوی مقدار زیادی پروتئین های گیاهی است ، مصرف کنند اما با ذکر این نکته که فرد بیمار تحرک داشته باشد که در غیر اینصورت مواد روی هم انباشته شده و باعث نفخ و درد شکم خواهند شد.

سایر راهکارهای اضافه تر از میوه هایی مثل گریپ فروت ، سیب و ... بیشتر استفاده کنید. حداقل دو ساعت قبل از خواب شام را میل کرده باشید. همراه با غذا آب ننوشید اما در طول روز به اندازه کافی آب مصرف کنید. از مواد غذایی و مکمل هایی که حاوی ویتامین C، E و B12 هستند، بیشتر استفاده کنید. غذا را آرام آرام خورده و کامل بجوید. از وعده های غذایی کم تر به جای سه وعده غذایی بزرگ در روز استفاده کنید. سیگار را ترک کنید. استرس را از خودتان دور کنید. یوگا و مدیتیشن انجام دهید. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • جریمه تاوان ثبت نکردن موادبهداشتی فروشگاه مواد غذایی در کرمانشاه
  • بازارچه‌های مرزی پیراحمد و شیخ سلو در چالدران راه‌اندازی می‌شوند
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • پرینتر جدید لنوو با چه قیمتی عرضه شد؟
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • کشف ۴/۵ میلیارد ریال مواد غذایی احتکاری در کاشمر
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟