Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@17:08:07 GMT

وضعیت تالاب‌های کشور خوب نیست

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۸۴۰۱۵

وضعیت تالاب‌های کشور خوب نیست

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به اینکه به‌دلیل کم بارشی و عدم پرداخت حقابه محیط زیست، تالاب‌های کشور وضعیت خوبی ندارند، گفت: اگر حقابه محیط زیست پرداخت نشود بر شدت گرد و غبارها در کشور افزوده خواهد شد.

به گزارش ایمنا، سازمان فضایی ایران با پایش ماهواره‌ای تغییرات سطح برخی از دریاچه‌ها و تالاب‌های کشور عنوان کرده است که وضعیت تالاب‌های ایران به دلیل کم آبی چندان مساعد نیست و به‌عنوان مثال تالاب هامون در استان سیستان و بلوچستان و از سویی دیگر دریاچه بختگان و دریاچه ارژن در استان فارس نیز خشک شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند که محیط زیستی‌ها می‌گویند کم آبی تالاب‌ها و تهدید تنوع زیستی آن‌ها به‌دلیل عدم پرداخت حقابه محیط زیست از سوی وزارت نیرو است اما در این بین بهانه وزارت نیرو نیز کاهش بارش‌ها در کشور طی سال آبی جاری است ولی این بهانه قانع کننده نیست، چراکه برای مثال حقابه دریاچه ارومیه در سال‌های کم بارش‌تر از امسال هم پرداخت شده بود اما طی سال آبی جاری تاکنون تنها ۱۶۰ میلیون متر مکعب آب - از ۶۴۰ میلیون متر مکعب حقابه تعیین شده - به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده است.

بر اساس قانون حفاظت و احیای تالاب‌ها، پرداخت حقابه‌های زیست محیطی پس از مصرف شرب باید در اولویت وزارت نیرو باشد اما وضعیت تالاب‌های کشور نشان می‌دهد که این قانون نقض شده است.

احمد لاهیجان‌زاده - معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست - نیز در نشست خبری خود گفت: ما سه برنامه برای پرداخت حقابه تالاب‌ها در دوران ترسالی، خشکسالی و شرایط نرمال بارش داریم. ما قصد داریم که حقابه محیط زیست متناسب با شرایط کم‌بارشی در کشور پرداخت شود اما به هر حال حقابه کشاورزی، صنعت و… قدمت طولانی‌تری نسبت به حقابه محیط زیست دارند. از این‌رو ممکن است تأمین این حقابه زمان‌بر باشد.

در این بین آرزو اشرفی زاده - مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر تالاب‌ها و دریاچه‌ها در کشور نسبت به سال گذشته وضعیت خوبی ندارند، اظهار کرد: برای مثال تاکنون تالاب هامون به‌دلیل کاهش چشمگیر بارش‌ها و سازه‌های ساخته شده در بالادست ورودی چندانی نداشته است.

وی در ادامه با بیان اینکه علاوه بر اعلام نیاز آبی محیط زیست به وزارت نیرو، در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی وزارت نیرو نیز شرایط تالاب‌های کشور را تشریح و بر پرداخت حقابه‌ها تاکید کرده‌ایم، گفت: بر اساس مصوبات ستاد هماهنگی و مدیریت تالاب‌های کشور و قانون حفاظت و احیای تالاب‌ها وزارت نیرو مکلف است که حتی در سال‌های کم بارش با مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی، صنعت، شرب و… حداقل نیاز محیط زیستی و حقابه تالاب‌ها را پرداخت کند.

اشرفی‌زاده افزود: درست است که در حال حاضر کشور در شرایط کم آبی است و سال آبی خوبی را نداشتیم اما نیاز است که مصرف آب در سایر بخش‌ها کنترل شود، نه اینکه حقابه محیط زیست به‌دلیل کم بارشی از بین برود.

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ادعای وزارت نیرو مبنی بر رهاسازی حقابه تالاب‌ها و دریاچه‌ها گفت: این آب رهاسازی شده به دلیل اضافه برداشت‌ها در مسیر به تالاب‌ها نمی‌رسد و به همین دلیل در ستاد هماهنگی و مدیریت تالاب‌های کشور مقرر شد استانداران سازوکاری را برای رسیدن آب به تالاب‌ها و جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز تدوین کنند و خود بر این فرآیند نظارت داشته باشند.

به گفته وی یکی از آثار تشدید خشک شدن تالاب‌ها علاوه بر خسارت به تنوع زیستی تالاب و خسارات اقتصادی و اجتماعی تبدیل شدن بخش‌های وسیعی از بستر تالاب به کانون گرد و غبار و افزایش شدت غلظت گرد و غبارهاست.

منبع: ایسنا

کد خبر 492949

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تالاب وضعیت تالاب های ایران احیای تالاب های کشور حقابه محیط زیست حقابه تالابها حقابه تالاب گاوخونی قانون حفاظت احیاء و مدیریت تالاب های کشور رهاسازی حقابه تالاب ها گرد و غبارها گردوغبار محلی خشکی تالاب ها تالاب چیست اهمیت تالاب کارکردهای تالاب شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سازمان حفاظت محیط زیست حفاظت و احیای تالاب ها حقابه محیط زیست تالاب های کشور پرداخت حقابه تالاب ها وزارت نیرو تالاب ها کم بارش کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۴۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: تیم پایش با همکاری واحد حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست یزد دو واحد آلاینده شن و ماسه را در جاده یزد بافق با حکم قضایی و همراهی ماموران پاسگاه انتظامی فهرج پلمب نمود.


سید رضا نورانیان افزود: واحد‌های فوق ضمن قرار داشتن در لیست صنایع آلاینده استان و علی رغم اخطار‌ها و مهلت‌های داده شده، اقدام اصلاحی مؤثری انجام نداده و آلودگی ذرات آنها استمرار داشته است.


وی ادامه داد: بر همین اساس تا رفع کامل آلایندگی از ادامه فعالیت آنها جلوگیری می‌شود.

دیگر خبرها

  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • رئیسی: حفاظت از محیط‌زیست باید مردمی شود
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • لزوم بهره‌گیری از فناوری‌ و دستاورد‌های دانش‌بنیان در حفاظت محیط زیست