Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین رضوانی گفت: اضافه برداشت از آّب‌های زیرزمینی در البرز موجب ایجاد شکاف ۵۴۰ میلیون مترمکعب در سال بین آب تولید شده و مصرف شده می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  یک کارشناس ارشد عمران محیط زیست دانشگاه تهران درباره وضعیت آبی استان البرز در گفتگو با خبرنگار تیتریک، گفت: میزان برداشت از دو سد در این منطقه سالیانه ۶۰۰ میلیون متر مکعب است و مابقی برداشت ها مربوط به آب‌‌ های زیرزمینی می ‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین رضوانی با اشاره به اینکه کل برداشت آب در البرز به یک میلیارد و ششصد میلیون متر مکعب در سال می ‌رسد، افزود: اضافه برداشت ایجاد شده موجب ایجاد شکاف ۵۴۰ میلیون مترمکعب در سال بین آب تولید شده و مصرف شده می شود.   وی انتقال بین استانی سالیانه  ۶۵۳ میلیون متر مکعب آب از البرز اشاره کرد و اظهار داشت: این روند را در حالی شاهد هستیم که ۷۸٪ از منابع تامین آب استان به منابع زیر زمینی وابسته شده است. البته اخیرا توسط وزارت نیرو سهم دو برابری از مجموع دو سد استان تخصیص داده شد.   رضوانی با اشاره به لزوم توجه به زیرساخت استفاده از تخصیص آب به البرز، تصریح کرد: در استان دو تصفیه خانه مهم داریم؛ یک مورد آن تصفیه خانه بیلقان با ظرفیت تصفیه ۸ mcm و دیگری تصفیه خانه حسن آباد با ظرفیت ۴۷ mcm است.   وی گفت: با تخصیص جدید برای بهره برداری از افزایش حق آبه از محل طرح آبرسانی شرکت آب و فاضلاب یک واحد جدید با ظرفیت تصفیه ۱۵ mcm در حال احداث است که البته با در مدار قرار گرفتن این مدول جدید در تصفیه خانه حسن آباد وضعیت کیفیت و کمیت آب شرب در مناطق شاهین ‌ویلا، باغستان، گوهردشت و کمالشهر بهتر خواهد شد.   رضوانی افزود: برای بهره برداری کامل از افزایش حق آبه البرز باید تصفیه خانه سومی احداث شود. سال ۹۵ مطالعات اولیه ساخت تصفیه خانه انجام شد و برای اخذ پیمانکار به مناقصه رفت اما با تغییرات نرخ ارز از سال ۹۷ به بعد، شرکت پیمانکار با مدل قبلی سرمایه‌گذاری نتوانست کار را ادامه دهد.   وی با اشاره به اینکه اخیرا به قرارداد خاتمه داده شد تا چاره اندیشی دوباره ‌ای بر اساس شرایط موجود صورت گیرد، اظهار داشت: باید بر اساس تسهیلات ماده ۵۶، تامین اعتبار از محل تنش آبی و ... جایگزین مدل مالی قبلی شود.   رضوانی با تاکید بر اینکه تصفیه خانه سوم قرار بود مشکل آب فردیس را حل کند، تصریح کرد: در فردیس دو مشکل اصلی داریم؛ وضعیت نامطلوب کیفیت آب و وابستگی بیش از حد به منابع آب‌ زیرزمینی به طوری که تراز آب ‌های زیر زمینی فردیس به خاطر اتکا به منابع زیرزمینی به شدت افت کرده است.   وی گفت: مشکل بعدی مسئله آب در کرج به اشتهارد و نظر آباد برمی‌گردد زیرا به علت اضافه برداشت بسیار زیاد در منطقه اشتهارد، هم تراز آب زیرزمینی افت کرده است و هم با پیش روی آب شور در شیرین مشکلات کیفی آب به شدت افزایش یافته است.   رضوانی افزود: تنها راه حل موجود برای اشتهارد در بلند مدت اجرای طرح ضلغ غربی رینگ آب شرب استان (تامین منبع از سد طالقان) و در کوتاه مدت استفاده از قنات قاضیان و رگ‌های آب شیرین در روستای جارو است که البته نیاز به مطالعه و آزمایشات اولیه دارند.            

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تصفیه خانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۴۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ در این مراسم سیده مریم محمدی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: پارسال بیش از ۳۰ تصفیه‌خانه در واحد‌های صنعتی و تولیدی استان ساخته شد و یا عملیات اجرایی آنها آغاز شد که از این شمار ۲۱ تصفیه‌خانه تکمیل شد و به بهره‌برداری رسید.
دیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان هم با اشاره به اینکه این تصفیه‌خانه با ۲۰ میلیارد تومان اعتبار ساخته شده است، گفت: ملایر قطب تولید انگور و کشمش و دارای واحد‌های فرآوری کشمش متعددی است که برای پیشگیری از آسیب به محیط زیست از سوی این واحد‌ها نیازمند ایجاد تصفیه خانه در آنها هستیم.

دیگر خبرها

  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • سلبریتی تراز یعنی پهلوان رزاز
  • بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد
  • احداث و راه اندازی ۳۹۰۰ مترمکعب تصفیه خانه پساب در غرب تهران
  • تحویل زمین به آبکاران به شرط آغاز ساخت پیش‌تصفیه
  • افت تراز آب های زیرزمینی در کهگیلویه/توقف کشت برنج با آب زیرزمینی