Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-01@02:47:20 GMT

خودروهای برقی؛ حافظ یا دشمن محیط زیست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۸۵۸۰۶

خودروهای برقی؛ حافظ یا دشمن محیط زیست؟

تولید خودروهای برقی به استخراج مواد معدنی از جمله لیتیوم بستگی دارد در حالی که استخراج این مواد معدنی به تخریب شدید محیط زیست منجر می شوند.

به گزارش «انرژی امروز» یکی از مهمترین راه های دستیابی به اهداف توافق اقلیمی پاریس توسعه و گسترش تولید خودروهای برقی است. اما موضوع آنقدرها هم ساده به نظر نمی‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آژانس بین المللی انرژی می‌گوید میزان کل مواد معدنی لازم برای تولید انرژی های پاک و تجدیدپذیر در سال 2040 به دو برابر مقدار نیاز کنونی خواهد رسید. اما اگر قرار باشد کشورها به تعهدات خود در توافق اقلیمی پاریس عمل کنند، در این صورت باید تقاضا برای مواد معدنی هم چهار برابر شود.

آژانس می گوید اگر کشورهای جهان به اهداف انتشارات صفر در سال 2050 پایبند باشند مقدار مواد معدنی لازم برای دستیابی به این اهداف در سال 2040 به شش برابر نیاز فعلی دنیا خواهدرسید.

و مواد معدنی مورد نیاز خودروهای برقی و باتری ها در سال 2040 سی برابر افزایش می‌یابد.

برای رسیدن به اهداف اقلیمی در سناریوی توسعه پایدار، لیتیوم به عنوان اصلی ترین ماده تولید باتری های خودروهای برقی، که بشر برای کاهش انتشارات گازهای گلخانه‌ای امید بسیاری به توسعه این خودروها دوخته است، باید بیش از 40 برابر افزایش تولید داشته باشد. گرافیت، کبالت و نیکل هم در رده های بعدی افزایش تقاضا باید تا 25 برابر مقدار فعلی تولید شوند.

افزایش تولید مواد معدنی برای افزایش تولید انرژی های تجدیدپذیر در جهت دستیابی به اهداف اقلیمی پاریس، هرچند در جهت کاهش گرمایش جهانی است اما نحوه تولید این مواد به شدت به محیط زیست آسیب می رساند.

استخراج لیتیوم یکی از این موارد است که موجب تخریب شدید محیط زیست می شود.

موضوع وقتی جالب می شود که پای سیاستگذاری ها و دشمنی دولت ها با هم به میان می آید. جو بایدن برای خوشنودی دوست داران محیط زیست وعده داده که بیش از 30 درصد از زمین ها و سواحل فدرال را به مناطق حفاظت شده اختصاص دهد که سه برابر سطح فعلی است. و از طرفی وعده داده است که تولید خودروهای برقی را افزایش خواهد داد.

اما وعده افزایش مناطق حفاظت شده در تقابل مسلم با وعده های برقی سازی سریع خودروها است.

اگر قرار باشد وعده های گذار به خودروهای برقی محقق شود، بدون وابستگی به چین تقریبا غیرممکن است چون باتری های خودروهای برقی نیاز به مواد معدنی از جمله لیتیوم دارند. نکته دیگر این است که دولت آمریکا وابستگی به چین را تهدید علیه امنیت ملی توصیف کرده و از این رو میان دو تنگنا قرار گرفته است، از یک طرف مجبور است تخریب محیط زیست و استخراج بی رویه را کاهش دهد و از طرفی نمی خواهد به کشور چین وابستگی شدید داشته باشد. هر تصمیمی که دولت آمریکا بگیرد، بدون تردید خشم دوست داران محیط زیست را برخواهد انگیخت.

مارک سنتی مدیر عامل ادونسد مگنت لب Advanced Magnet Lab Inc‌ می گوید: «بدون استخراج (بخوانید تخریب محیط زیست) نمی توان به انرژی سبز (یعنی تجدیدپذیر) رسید. این یک واقعیت محض است.»

برچسب هاآلودگی محیط زیست انرژی امروز باتری یون - لیتیوم توافقنامه پاریس خودروی برقی کبالت گرافیت نیکل

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: آلودگی محیط زیست انرژی امروز باتری یون لیتیوم توافقنامه پاریس خودروی برقی کبالت گرافیت نیکل آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو خودروهای برقی مواد معدنی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۵۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف یوسفی صبح یکشنبه در نشست تخصصی به مناسبت هفته زمین پاک در دانشگاه اراک با اشاره به مدیریت پسماندها اضافه کرد: در ایران، قانون مدیریت جامع پسماند ایجاد و آئین نامه اجرایی برای آن تصویب شده و از دهه ۸۰ تاکنون به اجرا درآمده و باید اذعان کرد مدیریتی که در این عرصه انجام می‌شود نیازمند بازنگری است و باید مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: متأسفانه جهش‌های مدنظر در راستای حل مشکلات زیست محیطی اتفاق نیفتاده و امیدواریم در این خصوص اتفاقات جدید در استان صورت پذیرد.

یوسفی تاکید کرد: سازمان مردم نهادی تحت عنوان حافظان طبیعت و محیط زیست در شهرستانهای ساوه و زرندیه، از پسماندهای قابل بازیافت از پوست میوه‌ها، سبزی‌ها وصیفی جات تحت عنوان خشکاله برای مصرف دام درست می‌کنند و داوطلبانه به دامداری‌ها تحویل می‌دهند.

وی افزود: این خشکاله‌ها حدود ۷۰ درصد وزن پسماندهای خانگی است و به جای تولید شیرابه و هزینه‌های حمل و نقل و دفن به عنوان علوفه مورد نیاز دام‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: در طول شبانه روز ۷ و نیم تن پسماند عفونی در استان تولید می‌شود که باید پس از طی یک مرحله اتوکلاو در سایت‌های ویژه دفن شوند که اقدامات در این راستا در سطح استان در شهرستان‌های ساوه و اراک در حال انجام است.

وی با اشاره به پسماند صنعتی معمولی و ویژه گفت: پسماند صنعتی ویژه حدود یک میلیون تن سالانه در استان تولید می‌شود که یک سایت در این خصوص از دهه ۹۰ در ساوه ایجاد شده که کم و بیش در حال فعالیت است.

وی در ادامه یکی از اقدامات جدی در دانشگاه‌ها را ارائه راهکار برای پساب‌های تولید صنایع و صنایع ویژه و همچنین پساب‌های کشاورزی برشمرد.

یوسفی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۲، در قالب پویش ملی مسیر سبز- ایران پاک، پاکسازی محورهای مواصلاتی و جاده‌های استان با بکارگیری اقشار آسیب دیده و حمایت افراد خیر و شرکت‌های صنعتی صورت گرفته است؛ که در این پویش تاکنون ۴۰ تن زباله در قالب ۱۰ هزار پاکت جمع آوری شده است.

وی بر تحقیق علمی و فرهنگ سازی خطاب به دانشجویان تاکید کرد و گفت: هر اقدام زیستی محیطی نیازمند ۲ اهرم قانون و فرهنگ سازی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تاکید کرد: آموزش مدیریت پسماند در مدارس، روش‌های مدیریتی پسماند عفونی برای منشی مطب‌ها، مدیریت پسماند صنعتی و ویژه برای صنایع و آموزش مدیریت پسماندهای عادی برای شهرداران و دهیاران از جمله مواردی است که در حوزه آموزش و فرهنگ سازی باید مورد نظر قرار گیرد.

یوسفی با بیان اینکه بیش از هزار لیتر در ثانیه در استان پساب صنعتی وجود دارد که قابلیت بازچرخانی دارند که برای این نیز باید راهکار لازم ارائه و پیاده سازی شود.

کد خبر 6090585

دیگر خبرها

  • معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی
  • در نمایشگاه امسال خودروی پکن خبری از خودروهای بنزینی نیست
  • زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)
  • زورآزمایی جی ای سی (JAC) با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن 2024
  • کشف یک کارگاه تولید همبرگر غیر مجاز در نظرآباد
  • ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود