Web Analytics Made Easy - Statcounter

فردین آقا بزرگی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که حداقل ارزش مبنا در حجم مبنا برای تمامی نماد‌های معاملاتی سهام بورس اوراق بهادار تهران، بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۵ میلیارد ریال تغیر پیدا کرد این امر چه اثری بر وضعیت فعلی بازار سرمایه می‌گذارد؟ بیان کرد: تغییرات مکرر در نظام معاملاتی در شرایطی که متغیر‌های اثر گذار بر وضعیت بورس از جمله نرخ بهره، دلار، تغییرات قابل توجهی داشته باشند، یا چشم انداز تحرکات خاصی  چه در خصوص کاهش یا افزایش وجود داشته باشد، با وضع نظام و مقررات معاملاتی که در حال حاضر وجود دارد، به نتیجه خوبی نمی‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: همه عوامل گفته شده در گروی اظهار نظر ناظر بازار است و یک ضابطه مشخص وجود ندارد، برای مثال گره معاملاتی برای بعضی از نماد‌ها و شرکت‌ها صورت می‌گیرد و این نماد‌ها حجم مبنا برای آن‌ها اعمال نمی‌شود، ولی از طرفی این گره معاملاتی شامل بعضی از نماد‌ها نمی‌شود، پس ضابطه ثابتی در این موارد وجود ندارد.

کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد:، چون ضابطه ثابتی وجود ندارد، پس نمی‌توان به این مصوبه اتکا کرد و گفت، چون این چنین اصلاحاتی صورت گرفته است، پس روند شاخص و معاملات سهام ما بهبود پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید 

 آیا بورس سپر تورمی است؟

آقا بزرگی تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که، سازمان بورس وظیفه اش افزایش نقدشوندگی، شفافیت در انتشار اطلاعات و افزایش کارایی بازار است و دخالت در امور هدایت شاخص، شامل شدن گره معاملاتی و حجم مبنا که باید بدون تغییر باقی بماند وظیفه سازمان بورس نیست و ثابت بودن بعضی از عوامل مثل حجم مبنا  در تمامی بازار‌های مالی صادق است.

وی افزود: نباید به اقتضای تغییرات اقتصادی هدایت شاخص، حجم مبنا را تغییر دهیم و نباید ضوابط معاملاتی را بالا پایین کنیم، به عنوان نمونه می‌توانیم دامنه نوسان را مثال بزنیم که بعد از کلی تغییر در ۳ ماه با به وجود آمدن مشکلات به دامنه نوسان متقارن مثبت و منفی ۵ برگشتیم، گره معملاتی و حجم مبنا هم کاملا در گروی ناظر معاملاتی است و یک چیز ثابتی نمی‌توان تعریف کرد،  همان جور که در شش ماه گذشته هیچ اعداد ثابتی وجود نداشته است.

کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش حجم مبنا امری مفید برای وضعیت فعلی بازار سرمایه است؟ گفت: حجم مبنا را به هر اندازه که افزایش دهیم، باعث می‌شود میزان تغییرات قیمت کاهش پیدا کند، یعنی اثر گذاری تغییر قیمت کمتر می‌شود، برای مثال یک سهم وقتی قرار است با یک میلیون معامله ۵ درصد نوسان بخورد، با تغییر و افزایش حجم مبنا باید دو میلیون سهم معامله شود، تا ۵ درصد نوسان بخورد.

وی گفت: افزایش حجم مبنا در راستای کاهش نقدشوندگی صورت می‌گیرد، نه افزایش نقد شوندگی که وظیفه بورس است، نظام معاملاتی که موجب بازدارندگی از گردش معاملات شود، روش و ضابطه مناسبی برای بازار سرمایه فعلی کشورمان نیست.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حجم مبنا بازار سرمایه گره معاملاتی افزایش حجم مبنا بازار سرمایه نماد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۲۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟

قیمت نفت در بحبوحه احتمال کاهش ذخیره‌سازی‌های نفت و فرآورده‌های نفتی آمریکا و تداوم تنش‌ها در خاورمیانه افزایش یافت.

به گزارش مهر، قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه (پنجم اردیبهشت) پس از آنکه داده‌های صنعت در هفته گذشته کاهش غیرمنتظره ذخایر نفت خام آمریکا را نشان داد، افزایش یافت که نشانه مثبتی برای تقاضا بود. اگر چه بازار‌ها به‌دقت مراقب خصومت‌ها در خاورمیانه بودند.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال امروز ساعت ۶ و ۳۴ به وقت گرینویچ با ۲۶ سنت یا ۰.۲۹ درصد افزایش به ۸۸ دلار و ۶۸ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، هر بشکه نفت خام دبلیوتی‌آی آمریکا با ۲۶ سنت یا ۰.۳۱ درصد افزایش، ۸۳ دلار و ۶۲ سنت معامله شد.

به‌گفته منابع بازار با استناد به آمار مؤسسه نفت آمریکا، ذخیره‌سازی‌های نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۱۹ آوریل ۳ میلیون و ۲۳۷ هزار بشکه کاهش یافت، درحالی‌که ۶ تحلیلگر در نظرسنجی رویترز انتظار افزایش ۸۰۰ هزار بشکه‌ای را داشتند.

معامله‌گران بازار نفت برای تأیید این کاهش منتظر داده‌های رسمی ایالات‌متحده آمریکا درباره ذخیره‌سازی‌های نفت و فرآورده‌های نفتی، خواهند بود.

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • بورس تغییر جهت داد
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری