Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@22:19:18 GMT

۷۰ سال مبارزه برای چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۹۳۱۵۲

۷۰ سال مبارزه برای چیست؟

به گزارش الف، از بیش از 70 سال گذشته تاکنون و تشکیل رژیم جعلی اسرائیل که با غصب سرزمین فلسطین و بیرون راندن مالکان اصلی آن همراه بود، آرمان فلسطین یکی از ریشه‌دارترین مسائل و چالش‌های جهانی به ویژه مسلمانان و اعراب بوده است. پس از آغاز اشغالگری رژیم صهیونیستی در خاک فلسطین مردم این سرزمین از حقوق ابتدایی و اصولی خود به ویژه حق حاکمیتی محروم شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین توافق‌نامه‌هایی همچون «اسلو»، «توافق پاریس»، «توافق غزه-اریحا»، «توافق الخلیل»، «توافق وای ریور 1 و 2» که از دهه 90 میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی به امضا رسید و نیز سایر معهدات بین‌المللی، هیچ یک یا به مرحله اجرا درنیامدند و یا اینکه تحریف شدند. درگیری‌های نظامی میان فلسطینیان و صهیونیست‌ها نیز که با قتل عام شمار زیادی از مردم فلسطین از جمله زنان و کودکان همراه بوده نیز کمکی به استقلال فلسطین نکرد و در سایه این شرایط فلسطینی‌ها با وجود صحت حق خود در سرزمینشان نتوانسته‌اند یک دولت مستقل تشکیل دهند.

در میان کشورهای اسلامی، جمهوری اسلامی ایران از زمان پیروزی انقلاب همواره حامی اصلی فلسطین بوده و امام خمینی (ره) آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را به عنوان روز جهانی قدس نامگذاری کردند. حمایت از قدس و آرمان فلسطین بعد از امام راحل نیز همچنان ادامه دارد و در همین راستا حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ، رهبر معظم انقلاب انقلاب اسلامی ایران در آگوست 1991 طرحی با عنوان برگزاری همه‌پرسی فلسطین مطرح کردند.

این طرح با هدف تثبیت حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت و آینده نظام سیاسی کشورشان صرفا در حد نظریه نبوده و در مجمع عمومی سازمان ملل به ثبت رسیده و دارای مبنای حقوقی است.

به دنبال اقدامات غیرقانونی انگلیس در دوره قیمومیت بر فلسطین، رژیم اسرائیل در سال 1948 درحالی از سوی آمریکا و شوروی سابق به رسمیت شناخته شد که هرگز کسی نظر ملت فلسطین درباره سرنوشتشان را از آنها نپرسید و به این حق ابتدایی فلسطینیان توجهی نشد. این در شرایطی است که طبق ماده‌ی ۱ مشترک میثاق حقوق مدنی و سیاسی و میثاق حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، همه‌ی مردم حق دارند سرنوشت سیاسی خود را تعیین کنند . همچنین براساس مواد ۱ و ۳ اعلامیه‌ی سازمان ملل متحد در مورد حق تعیین سرنوشت مردم بومی، مردم بومی یک سرزمین حق برخورداری کامل از این حق را دارند.

افزون بر آن، حق تعیین سرنوشت از جمله اصول اساسی در حقوق بین‌الملل به شمار می‌رود که در ماده 2 منشور سازمان ملل متحد نیز آمده است. همچنین قطعنامه‌ی ۱۹۴ (۱۹۴۸) مجمع عمومی سازمان ملل صراحتا به مسئله حق بازگشت آوارگان فلسطینی اشاره می‌کند که بیانگر مالکیت آنها بر سرزمینشان است. دیوان بین‌المللی دادگستری نیز در جولای 2004 بر لزوم تعهد به حقوق ملت فلسطین در تعیین سرنوشتشان تاکید کرد.

این نهاد حقوقی با پرداختن به مسئله ساخت دیوار حائل توسط صهیونیست‌ها در اراضی اشغالی و جداسازی فلسطینیان اعلام کرد، کشوری که بر یک منطقه مستقل مسلط می‌شود اجازه ندارد طبق اختیار خود و بدون توجه به حق مردم بومی این منطقه در تعیین سرنوشتشان، اقدام به جداسازی زمین‌های آن کند و اگر این اقدام را انجام دهد باطل و بی‌اثر خواهد بود.

طرح رفراندوم یا همه‌پرسی که رهبر انقلاب برای احقاق حق فلسطینیان مطرح کردند شامل 4 مرحله است:

-اجرای اصل حق بازگشت فلسطینیان.

-برگزاری یک همه‌پرسی ملی میان همه گروه‌های فلسطینی از هر قوم و مذهبی.

-ایجاد نظام سیاسی منتخب در همه‌پرسی.

-تعیین وضعیت ساکنان غیربومی فلسطین اشغالی توسط نظام سیاسی ایجاد شده.

علاوه بر آن در این طرح پیشنهادی روش اجرای همه‌پرسی فلسطین نیز مطرح شده است. به این صورت که نمایندگان فلسطین از گروه مسلمانان، مسیحیان و یهودیان حق شرکت در این انتخابات را دارند و بر نحوه برگزاری آن مدیریت می‌کنند. همچنین یک پروژه جامع برای سرشماری آوارگان فلسطینی در سراسر جهان در نظر گرفته شده که یک موسسه بین‌المللی وظیفه اجرای آن را دارد تا همه مردم فلسطین در این همه‌پرسی حضور داشته باشند.

طبق طرح رهبر بزرگ انقلاب، یک کمیته بین‌المللی نیز از جانب سازمان ملل در کنار نمایندگان فلسطینی برای برگزاری همه پرسی فلسطین مامور خواهد شد.

اما نخستین شرط برای اجرای این طرح وجود نهادهای بین‌المللی بی‌طرف است.

از سوی دیگر همانطور که گفته شد اسرائیل یک رژیم جعلی به شمار می‌رود و شرایط در اراضی اشغالی فلسطین در سایه سیاست‌های افراطی صهیونیست‌ها، برای برگزاری یک همه‌پرسی –دست کم در بازه زمانی کوتاه عادی نیست.

اما در حالی که هیچ‌یک از راهکارهای داخلی و خارجی فلسطین برای پس گرفتن حقوق این ملت کارساز نبود، اجرای همه‌پرسی موثرترین روش در این زمینه محسوب می‌شود که لازمه آن قبل از هرچیزی اتحاد واقعی میان فلسطینیان است.

منبع: الف

کلیدواژه: تعیین سرنوشت بین المللی سازمان ملل همه پرسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۳۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف بیش از ۷ هزار سند مالکیت در قشم

مجتبی قهرمانی رییس کل دادگستری استان هرمزگان در نشست خبری امروز درباره سفر رییس قوه قضاییه به استان هرمزگان گفت: در دوران تحول قوه قضاییه برای دومین بار میزبان رییس قوه قضاییه در اردیبهشت ماه بودیم. سفر رییس قوه قضاییه بدون تشریفات غیر ضرور بود ولی با برنامه و هدفمند و موثر بود و این سفر جزو کارامدترین سفر‌ها است و حتی قبل از سفر کلی کار انجام شد و گره از مشکلات مردم باز شد. 

وی افزود: سفر رییس قوه قضاییه نوآوری‌هایی داشت و یکی بحث همایش خانواده بود. در این همایش از بیش ۱۰۰ معلم تقدیر شد. همچنین در این سفر، نمایشگاهی با ۲۶ غرفه در دادگستری کل استان برپا شده است. یکی از ویژگی‌های رییس قوه قضاییه این بود که ایشان به همراه معاونینش با ۱۵ قشر از جمله با خانواده شهدا و نیرو‌های مسلح و نخبگان و دانشجویان و کارگران و کمپ‌های اعتیاد ملاقات حضوری داشتند.

رییس کل دادگستری استان هرمزگان ادامه داد: از چند روز قبل سفر رییس قوه قضاییه در ۴۰ نقطه خدمات الکترونیک قضایی در مناطق محروم ارائه شد.

قهرمانی تاکید کرد: از دستاورد‌های سفر رییس دستگاه قضا، فرهنگ نظارت پذیری و مسئولیت پذیری و گره گشایی از امور و نگاه واقع بینانه و تخصصی و نوین و فرهنگ‌مردمی بودن و حضور در بین مردم است.

وی افزود: از دیگر دستاورد‌های سفر رییس قوه قضاییه در موضوعات رفاهی مانند افتتاح دندانپزشکی بود. 

رییس کل دادگستری استان هرمزگان گفت: همچنین مشکل بیش از هزار دستگاه ماشین الات راهسازی به ارزش ۱۵ الی ۲۰ هزار میلیاردتومان حل شد و برای رفع مشکل محموله روغن ۴۴ تنی دستوراتی صادر شده است.

وی افزود: همچنین یکی از شرکت‌های بزرگ یک دستگاه آمبولانس و آتش نشانی را اختصاص داد. همچنین آزادی زندانیان و پرونده‌های قصاص را داشتیم. ۱۵۰ زندانی ایرانی و ۴۰ نفر زندانی خارجی اعم از پاستانی و افغانستانی آزاد شدند. برای جهیزیه خانواده زندانیان نیازمند اختصاص داده شد. افتتاح سالن مانیتورینگ را داشتیم، زیرا قاچاق سوخت یکی از چالش‌های ماست. همچنین در یکی دوسال اخیر سالن مجهزی برای پزشکی قانونی ساخته شده ولی ازمایشگاه برای تشخیص نمونه‌ها نداشتیم و نمونه‌ها به استان‌های دیگر مثل کرمان و فارس ارسال می‌شدند و با همکاری دولت ۲۰ میلیارد تومان اختصاص داده شد تا از ارسال نمونه‌ها جلوگیری شود.

رییس کل دادگستری استان هرمزگان تاکید کرد: بحث اسناد موسوم به رفسنجان در قشم را داشتیم که بررسی شد. فردی حدود ۷ هزار و ۱۴۲ سند در سال ۵۱ از رفسنجان کرمان به قشم می‌آورد و برای مردم سند صادر می‌کند ولی این اسناد حدودش مشخص نیست. این اسناد رفسنجان سال‌ها است چالش جدی جزیره قشم است و بین مردم اختلاف است و دیگر اینکه مالکیت در قشم بود که با این اسناد دچار تزلزل است و هر کسی که دارای سند تک برگ بود در معرض این بود که کس دیگری بیاید و ادعای مالکیت کند. حدود ۸ ماه قبل جلسه‌ای در خدمت رییس قوه قضاییه داشتیم و بحث اسناد رفسنجان مطرح شد و دستور دادند که گره باید باز شود و باید مسیر قانونی برای آن دیده شود. در نهایت با طرح‌های مختلف آن را بررسی کردیم و روش فعلی را عملیاتی کردیم و منطقه آزاد هزینه‌ها را متقبل شد و شرکت‌های خصوصی قرار داد بستند و هیچ هزینه‌ای برای مردم ندارد و رایگان است و هزینه‌ها را دولت قبول کرد و بعد از ۵۱ سال این مشکل حل شد و تمام اسناد در آینده به صورت تک برگ صادر می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • تعیین‌تکلیف ۱۷۰ خودروی توقیفی ‌مبارزه با مواد مخدر در اصفهان
  • تعیین تکلیف بیش از ۷ هزار سند مالکیت در قشم
  • پلیس در خط مقدم مبارزه با بدحجابی
  • آغاز نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان/ زمان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تعیین شد/ دلایل متعددی برای رد صلاحیت حسن روحانی وجود دارد
  • جهاد اسلامی: شاهد ساعات حساس و تعیین‌کننده در جریان مذاکرات با اشغالگران هستیم
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند
  • هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد
  • انقلاب اسلامی تبلور مکتب سیاسی امام صادق(ع)
  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود