Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@03:52:30 GMT

کمک به محرومان ارزشمندترین هنر زندگی

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۹۳۶۷۲

کمک به محرومان ارزشمندترین هنر زندگی

همشهری آنلاین _ رضا نیکنام:  کنارش رفتم تا باب گفت‌وگو را باز کنم. اول حاضر به صحبت نمی‌شد و می‌گفت: «من‌کاری انجام نمی‌دهم که نیاز به گفتن داشته باشد. کسی که این غذاها را برای این آدم‌ها آماده کرده، من نیستم.» چند دقیقه‌ای که گذشت به او یادآوری کردم که معرفی آدم‌های خیر و فعالیت‌های نیکوکارانه نوعی «امر به معروف» است که در دین اسلام بارها به آن سفارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه بسا افرادی با خواندن چنین مطالبی مسیر زندگی‌شان تغییر کند و وارد کار خیر شوند. پس از این دیالوگ خودمانی «جواد علمی‌نیا» جوان هم‌محله‌ای حاضر به مصاحبه شد تا بتوانیم او و فعالیت‌های خیرخواهانه‌اش را بیشتر بشناسیم و بدانیم که چگونه وارد این وادی شده است.

جوان هم‌محله‌ای نگاه دقیقی به محله و شهرمان دارد و بیش از همه مشکلات اجتماعی را می‌شناسد که یکی از دلایلش شغل و حرفه‌ای است که سال‌ها در آن مشغول است. او از ۱۵ سالگی به عکاسی علاقه‌مند بوده و از آن سال تا اکنون که ۳۶ سال دارد به‌عنوان عکاس حرفه‌ای حوزه آسیب‌های اجتماعی در رسانه‌ها فعال است.

جور دیگر باید دید

 جواد آخرین بسته‌های غذایی را از داخل کارتن در می‌آورد و بین افراد آسیب‌دیده و گرسنه تقسیم می‌کند. انگار که وظیفه‌اش را به خوبی انجام داده باشد نفسی چاق می‌کند و می‌گوید: «خدا را شکر که مأموریت امروز را هم انجام دادم.» از جواد که این کار را هر روز در ساعات باقیمانده به زمان افطار انجام می‌دهد سؤال می‌کنم که این محله و آدم‌های آسیب‌دیده را چگونه پیدا می‌کند. لبخندی می‌زند و می‌گوید که برای پیدا کردن نیازمندان لازم نیست کارخاصی انجام دهیم. کافی است چشمان خود را کمی باز کنیم و اطراف‌مان را بهتر ببینیم. به گفته جواد، محله اسدآباد در نزدیکی محله خزانه شهید بخارایی از جمله نقاطی است که بعضی از آسیب‌های اجتماعی در آن دیده می‌شود و برای همین تصمیم گرفته است که اولویت خدمت‌رسانی را به اینجا اختصاص دهد و بعد به دیگر نقاط شهر سر بزند.

گاهی وسیله کار خیریم، اما نمی‌دانیم

جواد علمی‌نیا عقیده دارد که قدم گذاشتن در امور خیر لطف و عنایت پروردگار است، بنابراین اگر کسی در زندگی‌اش چنین موهبتی نصیبش شد نباید آن را از دست بدهد. او از اتفاقات تأثیرگذاری که در این مدت شاهد آن بوده صحبت می‌کند و می‌گوید: «این لقمه‌ها و بسته‌های غذایی که خیّران با دل‌های پاک و مملو از ارادت به ائمه اطهار(ع) تهیه می‌کنند تا به دست افراد محروم جامعه برسد برکات معنوی فراوانی دارد. مثلاً شنیدن بازگشت کارتن‌خواب‌ها یا زنان آسیب‌دیده به دامن پرمحبت خانواده‌شان موضوعی است که دل هر کسی را شاد می‌کند.» جواد در طول این سال‌ها نمایشگاه‌های عکس متعددی با موضوع آسیب‌های اجتماعی برگزار کرده که عواید و درآمد حاصل از آن را صرف امور خیر کرده است. علمی‌نیا عقیده دارد که گاهی برای انجام کارهای نیکوکارانه وسیله‌ایم، اما خودمان از آن غافلیم.

وقتی همه خانواده در کار خیرند

جواد بزرگ شده محله خزانه شهید بخارایی است و یک فرزند به نام امیرعلی دارد. خانه پدری او در فلکه سوم خزانه واقع شده و او و خواهر و برادرش در شرایط عادی هر وقت که فرصت کنند دور هم جمع می‌شوند و حالا که جامعه با وضعیت قرمز کرونایی روبه‌روست از راه دور پیگیر احوال هم هستند و اگر بخواهند در انجام‌کاری مشارکت کنند حتماً فاصله اجتماعی و نکات بهداشتی را رعایت می‌کنند.
از جواد سؤال می‌کنم آیا کسی راهنما و مشوق او در کار خیر بوده است یا خیر. در جواب به خانواده‌ای که در آن بزرگ شده اشاره می‌کند و می‌گوید: «پدر و مادرم تأثیر زیادی در زندگی و علاقه‌مندی‌هایم داشتند. «علی علمی‌نیا» پدرم که اکنون ۷۵ سال دارد و «معصومه فهیم» که ۶۵ ساله است از قبل و بعد از انقلاب در امور خیر و فعالیت‌های نیکوکارانه دستی بر آتش داشتند و این روحیه را به فرزندان‌شان هم منتقل کردند. یادم هست که والدینم در دوران جنگ، کمک‌های مردمی را جمع‌آوری می‌کردند و به جبهه می‌فرستادند. خرید کفش عید برای افراد نیازمند جزء کارهایی بود که پدرم بعد از انقلاب هرسال انجام داده و می‌دهد. اعظم، خواهرم، پزشک است و مانند دیگر اعضای خانواده هرماه بخشی از درآمدش را برای انجام کارهای نیکوکارانه کنار می‌گذارد. مهدی، برادر بزرگ ترم چون تهیه‌کننده و کارگردان است به دنبال کودکان‌کار و بچه‌هایی است که به بازیگری علاقه‌مندند، اما وضع مالی خوبی ندارند. او این بچه‌ها را شناسایی می‌کند و در فیلم‌هایی که می‌سازد نقش‌هایی را برای آنها در نظر می‌گیرد تا استعدادشان شکوفا شود.»

گروه هنری نیکوکار

جواد گرچه عکاس حرفه‌ای و استاد دانشگاه علمی کاربردی است، اما مهم‌ترین دغدغه‌اش کمک به کاهش انواع آسیب‌های اجتماعی است. او عکاس اجتماعی است. دردها را می‌شناسد و فقط برای کسب جایزه و مقام در جشنواره‌های داخلی و خارجی عکس نمی‌گیرد. هدف اصلی او کمک به افرادی است که دچار خسارت و آسیب شده‌اند. جواد می‌گوید که باارزش‌ترین هنر انسان کمک به محرومان است. علمی‌نیا در ادامه از راه‌اندازی «گروه فرهنگی هنری تصویر فصل» متشکل از دوستان هنرمندش صحبت می‌کند و می‌گوید: «این گروه هنری که در امور نیکوکارانه مثل تهیه غذای نذری و سایر اقلام ضروری مشارکت دارند ۷ نفر عضو ثابت دارد که برخی از آنها عبارتند از «ریحانه شهبازی»، «منصور رضازاده»، «مهدی جاویدپور» و... که هرکدام وظیفه خود را در انجام خیر به نحو احسن انجام می‌دهد.»

۲۰ گوشی تبلت برای استفاده دانش‌آموزان نیازمند تهیه شده و به همت گروه خیّران محله خزانه بخارایی در اختیارشان قرار گرفته است.

۴۰۰ جلد کتاب قرآن مجید توسط «گروه فرهنگی هنری تصویر فصل» با مدیریت «جواد علمی‌نیا» برای توزیع در ایام ماه مبارک رمضان و شب‌های قدر بین شهروندان تهیه و کتاب‌های قرآن فرسوده نیز برای صحافی و مرمت جمع‌آوری شده است.

کد خبر 600406 برچسب‌ها نیکوکاری همشهری محله هنر آسیب اجتماعی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نیکوکاری همشهری محله هنر آسیب اجتماعی آسیب های اجتماعی علمی نیا کار خیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۳۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازسازی منازل محرومان روستای دولت‌آباد به همت جهادگران قمی

 گروه جهادی تالیان نور که مجموعه‌ای از دانشجویان عضو بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور هستند؛ در طول سال با شناسایی مناطق محروم به عنوان محدوده هدف و ارائه خدمات فرهنگی، پزشکی و بازسازی منازل آماده خدمت رسانی به مردم این مناطق هستند.

این گروه جهادی در اقدامی خدا پسندانه و جهادی منازل مردم مناطق محروم روستای دولت‌آباد آقا واقع در شهر قنوات را بازسازی کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • لایروبی ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های کرمانشاه
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • کارگران از ارزشمندترین اقشار جامعه هستند
  • ایستگاه فضایی چین آسیب دیده است
  • عقب‌نشینی پسران از مبارزه با غول کنکور/ آسیب‌های کاهش مردان تحصیلکرده
  • امداد رسانی به بیش از ۵۷ هزار آسیب دیده سیلاب سیستان و بلوچستان
  • بازسازی منازل محرومان روستای دولت‌آباد به همت جهادگران قمی
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر