Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گل محمدی یکی از محبوب‌ترین اعضای خانواده گل‌های رز است و عطر خوش و رنگ زیبای آن در میان ایرانیان بسیار محبوب است. این گل معطر، خواص دارویی زیادی دارد و با طبیعت معتدل خود هم برای افراد سرد مزاج و هم گرم مزاج مناسب است.

سود اقتصادی ناشی از فروش نهال گل محمدی، گلاب و دیگر محصولات گل محمدی، قابل توجه است و در سال‌های اخیر با تغییر الگوی کشت توجه فراوانی به پرورش گل محمدی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند گل محمدی مشهورترین محصول باغی شهرستان کاشان است، اما جالب است بدانید در مناطق دیگر استان اصفهان هم کشت گل محمدی رواج یافته و طرح موفقی هم بوده است.

کشت موفق گل محمدی با عملکردی فراتر از میانگین کشوری

سعید فروهر خورزوقی متولد سال ۱۳۵۳ و دانش آموخته رشته کشاورزی از سال ۸۵ کارش را با پرورش گل محمدی در بخش میمه شروع کرد و حالا پرورش دهنده نمونه کشوری است.

او در گفتگو با خبرنگار ما گفت: تحقیقم را سال ۸۵ روی زمین‌های میمه آغاز کردم و متوجه شدم بهترین نتیجه را می‌توانم بگیرم؛ بنابراین گلخانه پرورش گل محمدی را در ۶ هکتار احداث کردم.

این تولیدکننده نمونه گل محمدی ادامه داد: در حالی که میانگین برداشت گل محمدی در کشور ۳ تا ۴ تن در هکتار است، توانستم از هر هکتار ۸ تا ۱۱ تن محصول برداشت کنم و سال ۹۸ به عنوان تولیدکننده نمونه استانی و سال ۹۹ به عنوان تولیدکننده نمونه کشوری معرفی شوم.

فروهر بهره گیری از علم روز کشاورزی را مهمترین دلیل موفقیتش دانست و افزود: آبیاری قطره‌ای و خاک حاصلخیز منطقه به موفقیت من در افزایش میزان گل محمدی برداشتی کمک کرد.

او اظهار کرد: در مزرعه گل محمدی من پنج نفر به طور مستقیم و در فصل برداشت ۲۰۰ نفر مشغول به کار هستند و با بهره برداری از کارخانه گلابگیری این تعداد افزایش می‌یابد.

این تولیدکننده نمونه گل محمدی با اشاره به مشکلاتش هم گفت: تسهیلاتی در این زمینه به بنده اختصاص نیافته و اگرتسهیلات تخصیص دهند کار‌ها سریع‌تر پیش می‌رود.

نبود واحد‌های صنعتی فرآوری گل محمدی در شاهین شهر و میمه

محمدرضا خدا دوست مسئول بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان شاهین شهر و میمه در گفتگو با خبرنگار ما گفت: شهرستان شاهین شهر و میمه با ۳۳۰ هکتار مزرعه گل محمدی توانسته در این عرصه حرفی برای گفتن داشته باشد.

او با اشاره به مزایای کشت گل محمدی گفت: هر بوته گل محمدی به طور متوسط حدود یک و نیم کیلوگرم گل تولید می‌کند. اگر بوته‌ها در فاصله استاندارد کشت شده باشند، از هر هکتار حدود ۳ تن گل با کیفیت و مرغوب برداشت می‌شود.

مسئول بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان شاهین شهر و میمه در خصوص حمایت از تولید اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی به ازای هر هکتار احداث مزرعه گل محمدی ۶۰ میلیون تومان تسهیلات به تولیدکنندگان اعطا می‌کند.

خدا دوست نبود واحد‌های فرآوری گل محمدی را از مهمترین مشکلات منطقه دانست و گفت: هم اکنون عمده گل‌های تولیدی شاهین شهر و میمه برای تهیه گلاب به کاشان و جوشقان ارسال می‌شود که با راه اندازی کارگاه صنعتی این فرآوری در خود شهرستان امکان پذیر خواهد شد.

گذر از روش‌های سنتی پرورش گل محمدی به شیوه‌های جدید

احمدرضا رئیس زاده مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: استان اصفهان ۳ هزار و ۸۱۰ هکتار گلستان گل محمدی دارد که بیشترین سطح زیر کشت در شهرستان‌های کاشان، شاهین شهر و میمه گلپایگان و آران وبیدگل است.

او میانگین برداشت سالیانه گل محمدی در استان اصفهان را ۱۱ هزار تن اعلام و پیش بینی کرد: برداشت محصول، امسال ۵۰۰ تن افزایش یابد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار کرد: برای تولید بیشتر، عملیات اصلاح باغ‌ها از طریق تغییر روش‌های آبیاری، بهبود تغذیه، هرس و اصلاح رقم در دست اجراست.

رئیس زاده افزود: شیوه آبیاری در باغ‌های جدید گل محمدی قطره‌ای است، ولی باغ‌های قدیمی که حدود ۷۰ درصد از باغ‌های گل محمدی استان هستند هنوز به شیوه غرقابی آبیاری می‌شوند.

او با بیان اینکه گلاب، عرقیات، اسانس و غنچه خشک از مشتقات گل محمدی و جزو اقلام صادراتی است گفت: سال گذشته حدود ۹۵۷ تن انواع گلاب و عرقیات و مشتقات گل محمدی از استان اصفهان به ارزش یک میلیون دلار به کشور‌های آلمان، بلغارستان، عراق کویت، امارات متحده عربی، ژاپن و کانادا صادر شد.

گل محمدی از ارزشمندترین و محبوب‌ترین محصولات باغی است که در سال‌های اخیر، گستره مناطق پرورش آن از مناطق سنتی و شناخته شده فراتر رفته است. بهره گیری از شیوه‌های نوین کشت و کار به خصوص آبیاری، بازده تولید و سودآوری آن را افزایش می‌دهد. موضوع مهمی که به نظر می‌رسد باید جدی‌تر دنبال شود.

گزارش از بنفشه حکمت پور

انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گلاب گیری گل محمدی تولیدکننده نمونه شاهین شهر و میمه پرورش گل محمدی جهاد کشاورزی استان اصفهان گل محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۸۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۵۰ درصدی طرح انتقال آب به اصفهان/ اتفاقات خوشایند حوزه تولید ثمره همدلی مردم است

فرماندار اصفهان گفت: اصلی‌ترین مشکل اصفهان، مسئله آب است، از این‌رو طرح انتقال آب با پیشرفت ۵۰ درصدی در حال اجرا است و به‌رغم اینکه برخی دیگر نیز برای اجرای این طرح مقاومت داشتند و از نبود اعتبارات صحبت می‌کردند، اما به یاری خداوند و به همت دولت این طرح به خوبی پیش می‌رود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدعلی احمدی امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در نشستی با شهرداران مناطق ۷، ۱۰ و ۱۴ شهرداری و معتمدان محلی اظهار کرد: رویکردی توسط دولت اعلام شده است که بر ارتباط مستمر و مداوم با مردم تاکید دارد و فلسفه برگزاری این جلسات، همدلی بین اجرای مختلف و خدمتگزاران مردم و رفع دغدغه‌های شهروندان است.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات به همت این دولت رفع می‌شود، افزود: برای رفع مشکلات در شهرک شهید شاکری اقدامات بسیار مؤثری انجام شده است که مردم طی روزهای آینده آثار آن را خواهند دید؛ اقدامات انجام شده به‌منظور حل مسائل مختلف به شکل زیرساختی است.

فرماندار اصفهان با بیان اینکه برای بیان مسائل و مشکلات متعدد، جلسات مختلفی برگزار می‌شود و سعی بر این است که پیگیری‌ها مبتنی بر حقایق و واقعیت‌ها باشد، تصریح کرد: پس از جلسات برگزار شده با معتمدان و افراد مؤثر محلات، جلساتی با دستگاه‌ها برگزار خواهد شد و در پی آن شاهد اقدامات بزرگی خواهیم بود.

احمدی با بیان اینکه مسائل و دغدغه‌های بعضی از مناطق پس از چندین سال در این دولت رفع شد، ادامه داد: اصلی‌ترین مشکل اصفهان، مسئله آب است و طرح انتقال آب که به اعتقاد برخی افراد ۱۱ سال طول می‌کشید، امروز شاهد پیشرفت ۵۰ درصدی آن هستیم، برخی دیگر نیز برای اجرای این طرح مقاومت داشتند و از نبود اعتبارات صحبت می‌کردند، اما به یاری خدا و به همت دولت این طرح به خوبی پیش می‌رود.

وی با اشاره به اینکه در استان اصفهان حدود ۲۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت است، گفت: آموزش و پرورش یکی از دغدغه‌های شهروندان است؛ در مقطعی تمام افراد نگران تعطیلی دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت معلم بودند، اما امروز نگرانی از این جهت است که فضا برای فرهنگیان اندک است.

فرماندار اصفهان اضافه کرد: در حوزه تولید اتفاقات بسیار بزرگی رخ داده است که بیان و دیده نمی‌شود، چراکه رسانه‌های بیگانه اراده بر کتمان آن‌ها دارند، اما تمام این اتفاقات ثمره همدلی مردم است، ساختار مردمی در فرمانداری برای ارتباط قوی‌تر و فعال‌تر با مردم شکل گرفته است و به یاری خدا، رونق می‌گیرد و تقویت می‌شود.

احمدی با بیان اینکه موضوعات بیان شده در این جلسه سرفصل جلسات ۱۵ روز آینده است، افزود: آثار حل بعضی مسائل باید تا هفته آینده دیده شود، بعضی از موارد نیز زیرساختی و زمان‌بر و بعضی دیگر به صورت جهادی در مرحله حل شدن هستند.

وی تصریح کرد: ارتباط مسئولان با مردم برنامه ریزی شده است که از هفته آینده آغاز می‌شود، میزهای خدمت نیز باید در دل محلات باشد و تنها مخصوص نماز جمعه نیست؛ موضوع معتادان متجاهر یکی از دغدغه‌های حائز اهمیت است که در این خصوص گزارش عملکرد مثبتی وجود دارد و باید مد نظر داشته باشیم که اقدامات انجام شده، تداوم خواهد داشت.

فرماندار اصفهان با بیان اینکه در خصوص ساماندهی اتباع غیرمجاز نیز اقدامات مؤثری صورت گرفته است، ادامه داد: در حوزه فرهنگی، اعتبارات کم است، اما در قالب مسئولیت اجتماعی، بر کارخانجات و مراکز تولیدی سودآور تمرکزی ایجاد شده است و اعتبارات اجتماعی به صورت هدفمند با نگرش به موضوع مساجد و مراکز مؤثر مورد نیاز توزیع می‌شود.

به گزارش ایمنا، در این جلسه برخی معتمدان مناطق ۱۰، ۱۴ و ۷ شهرداری به بیان دغدغه‌ها و مشکلات خود پرداختند.

کد خبر 749854

دیگر خبرها

  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • پیشرفت ۵۰ درصدی طرح انتقال آب به اصفهان/ اتفاقات خوشایند حوزه تولید ثمره همدلی مردم است
  • کشت گل محمدی در ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی کاشان
  • تحقق جهش تولید و افزایش اشتغال با ایجاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه