Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@11:04:31 GMT

رشد اقتصادی مسیر پایدار تقویت ارزش ریال

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۰۲۲۱۹

خبرگزاری آریا - یک کارشناس امور اقتصادی با تاکید بر لزوم جلوگیری از بروز شوک‌های جدید اقتصادی، گفت: افت نرخ ارز در کوتاه مدت بر کاهش نرخ تورم و افزایش ارزش ریال موثر بوده و راهکار اساسی اصلاح ساختار است.
به گزارش خبرگزاری آریا ، هادی حق‌شناس، نماینده سابق مجلس و کارشناس امور اقتصادی درباره مسیر تقویت ارزش پول ملی و اعتبار بخشی به ریال در گفت‌وگو با خبرنگار ایبِنا گفت: مهم ترین پارامتری که بر تقویت پول ملی قابلیت تاثیرگذاری دارد، بحث رشد اقتصادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ادامه تصریح کرد: زمانی که رشد اقتصادی متناسب با ظرفیت اقتصادی هر کشوری صورت نگیرد، تاثیر آن سبب کاهشارزش پول ملی خواهد شد یا چنانچه به هر دلیل در یک بازه بلندمدت اقتصاد وابسته به واردات کالا ‌شود به عامل تضعیف پول ملی بدل می‌شود یا زمانی که بهره‌وری متناسب با شاخص‌های نرمال صورت نگیرد، نتیجه‌اش در تضعیف پول ملی قابل مشاهده است.
این نماینده سابق مجلس در این رابطه اظهار داشت: زمانی که صحبت از تضعیف پول ملی به میان می‌آید، معنای آن این می‌شود که متناسب با پول موجود در اقتصاد کالا وجود ندارد، البته حل این مشکل بدون راهکار نیست و باید به چند مورد توجه کرد.
حق‌شناس در رابطه با این راهکارها چنین توضیح داد: اولین نوع راهکار این است، دولت سیاست‌های پولی و مالی را به شکلی تنظیم کند تا خروجی یا نتیجه آن سبب تقویت رشد اقتصادی شود. زمانی که رشد اقتصادی به وجود نیاید، نمی‌توان انتظار تقویت پول ملی را داشت و راهکار مورد اشاره هم در بلندمدت عملیاتی خواهد بود.
این کارشناس امور اقتصادی در ادامه اضافه کرد: استقلال بانک مرکزی، نکته بعدی است که باید مورد توجه قرار گیرد. در تمام دنیا مهم ترین وظیفه بانک مرکزی، تقویت پول ملی است. در اقتصاد ایران معمولا سیاست‌های پولی پیرو سیاست‌های مالی و سایر سیاست‌های اقتصادی است، در حالی که موضوع باید برعکس آن باشد.
وی در این خصوص یادآور شد: تمام دنیا نرخ تورم هدف تعیین می‌کنند به همین دلیل سیاست‌ها به گونه‌ای تدوین می‌شود که نرخ تورم تحقق پیدا کند، ولی در ایران معمولا قضیه عکس آن روی می‌دهد. به این معنا که بانک مرکزی باید به دنبال آن باشد که منابع اجرای سایر سیاست‌های اقتصادی را عملیاتی سازد و در نتیجه مشاهده می‌شود که مرتبا شاخص‌های پولی از شاخص‌های مطلوب فاصله می‌گیرد.
این نماینده سابق مجلس نیز در ادامه ابراز کرد: شاید در دنیای امروز کشوری با تورم‌های بالای 30 درصد انگشت‌شمار باشد زیرا بین تورم و استقلال بانک مرکزی یک رابطه‌ای وجود دارد که در کاهش آن موثر است. به این معنا؛ بانک‌های مرکزی در دنیا استقلال بیشتری دارند، بنابراین تورم آن‌ها به پایین رسیده است. عکس این مسئله هم محقق می‌شود.
حق‌شناس خلاصه توضیحات خود را چنین بیان کرد: دو نکته اساسی و بلندمدت به بخش واقعی اقتصاد برمی‌گردد. به این معنا که باید قسمت تولید یا رشد اقتصاد تقویت شود یا به معنای دیگر سازوکاری مورد توجه باشد که اقتصاد مولد داشته باشیم، نکته فوق راهبرد بلندمدت است. راهبرد کوتاه مدت هم این است که بانک مرکزی باید حداکثر استقلال را برای کنترل شاخص‌های پولی تحت اختیار داشته باشد.
این کارشناس امور اقتصادی در رابطه با افت تورم و امیدواری بابت کاهش نرخ تورم توضیح داد: قطعا کاهش نرخ ارز که در ادوار گذشته هم داشتیم در کنار عادی شدن روال تجاری کشور بر کاهش تورم اثرگذار خواهد بود، اما نباید فراموش کرد در صورت بروز شوک دیگری شبیه شوک‌های قبلی سیر سعودی تورم آغاز می‌شود. بنابراین نیاز است تا به فکر یک راهکار اساسی بود، راهکار مقطعی و زودگذر مشکل را حل نمی‌کند.
وی در ادامه افزود: زمانی که تورم کاهش یابد بر ارزش ریال هم اضافه خواهد شد، ولی همانطور که توضیح دادم این موارد مُسکن کوتاه مدت یه حساب می‌آید و باید به فکر اصلاح ساختار بود.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کارشناس امور اقتصادی رشد اقتصادی رشد اقتصاد نرخ تورم پول ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۲۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع کمبودهای حوزه آب برای توسعه صنعت و کشاورزی خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی استاندار خراسان شمالی گفت: برای اینکه بتوانیم در بخش صنعت دام و کشاورزی شاهد توسعه استان باشیم در حال ارتقای زیرساخت‌های حوزه آب هستیم.

محمدرضا حسین‌نژاد در مراسم گرامیداشت هفته کار و کارگر که امروز (۱۲ اردیبهشت ماه) برگزار شد، اظهار کرد: خراسان شمالی در توسعه زیرساخت‌های صنعت پیش‌رو بوده است. در این راستا ارتقای زیرساخت‌های آب هدفگذاری شده است و مسیر قانونی خود را طی می‌کند تا بتوانیم از تخصیص‌های بهتری برخوردار باشیم.

وی تاکید کرد: پروژه انتقال آب سرانی به نقاط مختلف استان در مسیر قانونی‌اش قرار دارد و در مجلس ردیف بودجه گرفته است که نقش بسیار زیادی در توسعه صنعت استان خواهد داشت. با انتقال آب سرانی به استان در بخش صنعت، دام، طیور و کشاورزی تحول خواهیم داشت و می‌توانیم توسعه بیش از پیش را رقم بزنیم.

وی به حوزه اقتصاد استان اشاره و بیان کرد: سال گذشته، کنترل تورم در استان به‌شکل مناسبی انجام شد و اکنون خراسان شمالی از رتبه چهارم کشور به‌عنوان یک استان دارای تورم بالا به رتبه ۲۱ رسید و توانستیم در کنترل تورم نقش موثری ایفا کنیم. البته موضوع تورم در استان به وضعیت کشوری ارتباط مستقیم دارد و ۱۲۱ قلم کالا بر آن تاثیر می‌گذارد، اما با اقدامات مناسب و تلاش‌های بسیار در این حوزه موفقیت حاصل شده است.

استاندار خراسان شمالی به توفیق‌ها در حوزه علم و فناوری در استان اشاره کرد و گفت: با عملکرد مناسب در بخش پارک علم و فناوری و توجه و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان توانستیم رتبه ۱۳ را در کشور کسب کنیم.

وی ادامه داد: پروژه‌هایی به ارزش ۲۰۰۰ میلیارد تومان در شرکت‌های دانش بنیان استان در حال اجراست که نقش بسیاری در توسعه اشتغال بخش‌های مختلف دارند.

حسین‌نژاد از شناسایی ۱۳ زنجیره‌ای ارزش در استان سخن گفت و افزود: زنجیره‌هایی از جمله در گوشت، فرش، گیاهان دارویی، فولاد، آلومینا، پتروشیمی و ... در استان وجود دارد که برنامه تولیدات آن‌ها را گسترش داده‌ایم و ۲۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات در این حوزه نیاز است تا این زنجیره‌های ارزش توسعه یابد.

وی به ناترازی بانک‌ها در استان اشاره کرد و گفت: نسبت منابع به مصارف بانک‌ها استان در سال گذشته نزدیک دو شد و این یعنی فشار زیادی به بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات وارد کردیم. این فشار زیاد به‌دلیل وضعیت خاص خراسان شمالی و نیاز به منابع اعتباری بسیار است تا توسعه یابد.

وی بیان کرد: این موضوع نشان می‌دهد در خراسان شمالی نیازمند خط اعتباری خاص هستیم تا بتوانیم زنجیره‌های ارزش را تقویت و استان را توسعه دهیم.

وی افزایش سود حوزه تولید را منوط به صادرات دانست و افزود: اکنون خراسان شمالی به ۳۸ کشور صادرات محصول دارد که موضوع مهم در این زمینه، تعهدات ارزی است و انتظار داریم معافیت‌های مختلف مشمول این استان شود تا توسعه استان با شتاب بیشتری اتفاق بیفتد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد بسترهای مناسب برای کسب درآمد پایدار در کردستان
  • کشف اخلال در نظام اقتصادی به ارزش ۵۰ میلیارد ریال در لرستان
  • رفع کمبودهای حوزه آب برای توسعه صنعت و کشاورزی خراسان شمالی
  • مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت شود
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم باید «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد
  • مهم‌ترین بازیگران افزایش تورم کدامند؟
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • بازیگران سریال تورم
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • نقش کارگران در تولید بی‌بدیل است