Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@08:19:51 GMT

آغاز قریب الوقوع واکسیناسیون ۷۰ تا ۷۵ ساله ها در قم

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۰۷۶۶۲

آغاز قریب الوقوع واکسیناسیون ۷۰ تا ۷۵ ساله ها در قم

 سیامک محبی امروز در گفت و گو با خبرنگار فارس در قم با بیان این که از حدود ۱۱ هزار نمونه گیری انجام شده در هفته اخیر، حدود ۲ هزار و ۲۰۰ مورد مثبت بوده است اظهار کرد: خوشبختانه با کاهش روند بستری های روزانه کرونایی در استان، شاهد سیر نسبتا نزولی شیوع این بیماری در استان هستیم.

وی در عین حال تصریح کرد: البته یک آمار کلی درباره قم بیانگر آن است که تعداد آزمایش های انجام شده در هر ۱۰۰ نفر جمعیت استان، ۱۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹ و تعداد بیمار شناسایی شده نیز ۲.۸ نفر بوده است که این امر نشان می دهد همچنان بخشی از جامعه استان مستعد درگیر شدن با کرونا هستند که باید با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و البته سرعت بیشتر در انجام واکسیناسیون مراقب باشیم وارد پیک پنجم کووید۱۹ نشویم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همچنین درباره رنگ بندی کرونایی در داخل استان گفت: این رنگ بندی نشان از بهتر شدن وضعیت کلی دارد، اما همچنان مناطقی مانند شهرک قدس و شهرک مهدیه از نظر شیوع بیماری کرونا به عنوان منطقه قرمز در رنگ بندی داخلی شناخته می شوند.

محبی با اشاره به این که تلاش می شود تا در هفته جاری،  واکسیناسیون افراد ۷۰ تا ۷۵ سال هم آغاز شود اذعان کرد: تاکنون حدود ۲۴ هزار دُز واکسن کرونا در استان به افراد اولویت دارِ فراخوان شده تزریق شده که خوشبختانه عارضه جدی در بین این افراد مشاهده نشده است.

وی با بیان این که حدود ۱۲ هزار واکسن دپو در استان وجود دارد یادآور شد: در هفته های اخیر، برخی مسؤولان و گروه های شغلی درخواست داشته اند که در روند واکسیناسیون در اولویت قرار بگیرند که از آن ها می خواهیم اجازه دهند ملاک واکسیناسیون، همان موارد مطرح شده در سند ملی واکسیناسیون باشد.

محبی سپس انجام واکسیناسیون در مناطق روستایی سلفچگان، دستجرد، کهک، پاچیان، قلعه چم و قاهان را در دستور کار اعلام کرد و گفت: ضمن فراخوان های جدید برای واکسیناسیون افراد سالمند، لکه گیری گروه های قبلی اولویت دارِ فراخوان شده نیز در دستور کار است.

رئیس مرکز بهداشت استان قم همچنین قم را در شرایط فعلی دارای ۴ مرکز واکسیناسیون با ۱۳ تیم مستقر در این مراکز دانست و بیان کرد: این تعداد مرکز و تیم در مقایسه با دیگر استان ها و از میانگین کشوری پایین تر است و از این رو نیاز به تأسیس و تجهیز مراکز بیشتر بویژه پس از شروع واکسیناسیون عمومی احساس می شود.

محبی با اشاره به این که به زودی بخشی از مصلای قم به عنوان مرکز شماره ۵ واکسیناسیون در استان تجهیز و راه اندازی خواهد شد تأکید کرد: ترس و عدم اعتماد برخی سالمندان برای مراجعه جهت واکسیناسیون یکی از چالش های امروز و بیانگر ضرورت تشویق و ترغیب آنان برای واکسینه شدن است که این امر باید بر اساس شیوه های مختلف اطلاع رسانی و با تبلیغ از سوی چهره ها و همچنین تمرکز بر این نکته که واکسیناسیون های انجام شده بدون عارضه بوده است دنبال شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم سپس درباره آخرین آمار رعایت شیوه نامه های بهداشتی در اصناف، مشاغل و اماکن مختلف قم گفت: صنایع و اصناف مربوطه، جایگاه های سوخت، آرامستان ها، پایانه های مسافربری درون و برون شهری، حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س)، مسجد مقدس جمکران، هتل ها و مسافرخانه ها، نانوایی ها، آبمیوه و بستنی فروشی ها، کافی نت ها، رستوران ها و اغذیه فروشی ها از جمله مواردی هستند که رعایت شیوه نامه های بهداشتی در آن ها کمتر از ۷۵ درصد است.

وی ادامه داد: درصد رعایت محدودیت های کرونایی بر اساس رنگ بندی نارنجی فعلی نیز در برخی مشاغل مانند آرایشگاه ها واقعا کم است، در عین حال که برخی اماکن ورزشی و تفریحی هم متأسفانه همچنان به فعالیت خود ادامه می دهند.

رئیس مرکز بهداشت استان قم در پایان افزود: آخرین آمار استفاده عمومی از ماسک در بین مردم استان بیانگر آن است که حداکثر ۷۰ درصد مردم قم از ماسک استفاده می کنند، ضمن آن که استفاده از ماسک در وسائل نقلیه عمومی نیز حداکثر ۶۶ درصد است.

انتهای پیام/2258

منبع: فارس

کلیدواژه: قم واکسیناسیون بهداشت مبارزه با کرونا شیوه نامه های بهداشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۷۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع یک مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس مصوبه هشتادمین نشست هیات مقررات زدایی در پایان سال گذشته، دبیرخانه این هیأت موظف بود تا موارد اصلاحی میزان حرایم تعیین شده در دستورالعمل مربوط به رعایت حرایم بهداشتی بین واحدهای دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته را با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تا تاریخ ٣۱ فروردین ۱۴۰۳ تعیین و در درگاه ملی مجوزها اعمال کند و بر این اساس از اول اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغیه رییس سازمان دامپزشکی درباره حرایم بهداشتی دامی برای فعالان اقتصادی لازم الاجرا نیست.

به دنبال این مصوبه بود که در پایان فروردین ماه مجتبی نوروزی، اعلام کرد که سازمان دامپزشکی حذف قانون سابق فواصل و حرایم بهداشتی اعلام و آن را به استان‌ها ابلاغ کرده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین اعلام کرد که از امروز، مجوز کسب و کارهای حوزه دامپزشکی بر اساس دستورالعمل جدید فواصل بهداشتی، صادر خواهد شد.

به گفته وی بعد از ۵۰ سال قانون فواصل بهداشتی بازنگری شد و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در این حوزه به سرانجام رسید.

بر اساس آمارها، بیش از ۴ هزارو ۴۰۰ متقاضی مجوز کسب و کار تولیدات دامی به دلیل آنچه فواصل و حرایم بهداشتی اعلام می‌شد، بلاتکلیف مانده بودند.

محمدمهدی صفری، کارشناس مرکز پایش و بهبود فضای کسب و کار در خصوص ورود این مرکز به موضوع حرایم و فواصل بهداشتی دامپزشکی می‌گوید، آغاز مطالعه و بررسی این موضوع مرکز پایش محیط کسب و کار ابتدا با گزارش‌ها و شکایت مردمی بود؛ مردم تماس می‌گرفتند، نامه می‌فرستادند و گلایه داشتند که می‌خواهیم مجوز بگیریم اما سازمان دامپزشکی مانع مجوز می‌شود، می‌گوید حریم را رعایت نکردید.

به گفته وی بر اساس بررسی های این مرکز، ۴ هزار و ۴۰۰ مجوز کسب و کار در طول ۵ سال یعنی سال های ۹۷ تا ۱۴۰۱ فقط به دلیل عدم رعایت حریم بهداشتی رد شدند؛ یعنی ۴ هزار و ۴۰۰ فعال حوزه دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته به اینها با انگیزه می خواستند کسب و کاری را شروع کنند اما به در بسته خوردند.

وی با اشاره به چند نوبت نامه نگاری با وزارت جهاد کشاورزی از سوی مرکز و سپس نامه وزیر اقتصاد به وزیر وقت کشاورزی و طرح این مشکل و درخواست اصلاح آن یادآور شد: بالاخره در آبان ماه سال گذشته جلسه‌ای تشکیل شد و قول اصلاح در این خصوص داده شد.

گفتنی است در خصوص حرایم و فواصل بهداشتی ماده ۱۹ قانونی که مصوب ۵۳ سال پیش یعنی سال ۱۳۵۰ است الزاماتی تعیین و در سال ۱۳۵۱ آیین نامه آن در هیأت وزیران وقت مصوب می‌شود اما در سال ۱۳۸۸ در قانون نظام جامع دامپروری مقرر می‌شود که وزارت جهاد کشاورزی دستورالعمل دیگری را تدوین کند اما این دستورالعمل گرچه در سال های بعد نوشته شد اما به تایید هیات وزیران نرسید و لذا مبنا همان قانون بیش از ۵۰ سال پیش بود.

کد خبر 6092493

دیگر خبرها

  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • ویدیوی لو رفته جو بایدن؛ توافق قریب الوقوع با ایران؟!
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • عرضه شمش طلای تولید داخل از هفته آینده در مرکز مبادله/ آغاز حراج سکه از ۱۷ اردیبهشت
  • حماس پیشنهاد مصر را پذیرفت؛ بهترین است | توافق قریب‌الوقوع است؟
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • رفع یک مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • آغاز کمپین واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • بازگشت قریب الوقوع بیت کوین به ۳۰ هزار دلار