Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله صفایی بوشهری گفت: انتظار ما از تشکل‌های دانشجویی تقویت بنیه دینی و انقلابی و تهذیب نفس است؛ انتخابات پرشور و حضور حداکثری و مشارکت بالا موجب تقویت نظام، دولت و امنیت کشور خواهد شد و در مرحله دوم انتخاب فردی شایسته برای تصدی امور می باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سپاس؛ حضرت آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان شامگاه دیروز در پیامی اظهار کرد: اعیاد اسلامی مانند عید فطر و عید قربان دارای ابعاد تربیتی است که موجب ارتقای سطح معرفت و سامان یابی الهی شخصیت انسان می ‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه شهر بوشهر افزود: عید فطر، عید بازگشت انسان به محبوبیت الهی و قرار گرفتن در مقام پاکی از گناهان و اوج کسب ثواب بی کران است. عید فطر روز نیل انسان از صراط صیام به درجات عالیه انسان تراز خداوند رحمان است. عید خدایی شدن در ماه رمضان و آغاز خدایی ماندن در سایر ماه های دیگر است. عید فطر روز به فطرت دینی خود بازگشتن و با خدای خود عهد عبودیت بستن است. عید فطر شروع مراقبت از گنج معنویت خویش در مقابل تهاجم گناهان و دوری از خداوند است.

رییس شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری، گفت:  مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای دامت برکاته العالیه در ارتباط تصویری خود با دانشجویان عزیز نکات بسیار مهمی ایراد فرمودند؛ نظام مقدس جمهوری اسلامی نیاز به تحوّل خواهی و تحول آفرینی دارد. تحوّل یعنی ایجاد یک حرکت جهشی و جهادی در همه بخش‌های اداری کشور و بخش های حکمرانی و سبک زندگی عمومی و منطق آن تقویت خطوط اصلی انقلاب و حرکت به سوی آرمانهاست.

وی ادامه داد: جوانان راه منحصر به فرد ایجاد تحوّل بوده و افراد کارآموزده و مجرّب در کنار آنان موجب تقویت این راه خواهد بود. انتظار ما از تشکل‌های دانشجویی تقویت بنیه دینی و انقلابی و تهذیب نفس است. انتخابات پرشور و حضور حداکثری و مشارکت بالا موجب تقویت نظام، دولت و امنیت کشور خواهد شد و در مرحله دوم انتخاب فردی شایسته برای تصدی امور می باشد.

نماینده مقام معظم رهبری در استان بییان کرد: جنایات صهیونیسم جنایتکار و غاصب در فلسطین اشغالی و عملیات تروریستی در افغانستان و کشته و مجروح شدن صدها مسلمان مظلوم را محکوم می‌کنیم. بی تردید در این جنایت فاجعه بار آمریکا، کشور های استعمار گر اروپایی، مجامع حقوق بشری، شورای امنیت و کشورهای مرتجع عربی شریک و در تاریخ منفور بوده و در آینده نزدیک پیامدهای آن را خواهند دید.

آیت الله صفایی بوشهری تصریح کرد: بار دیگر از کادر درمان در تمامی مراکز پزشکی استان در تمامی عرصه های درمانی به ویژه بیماری ویروس کرونا تشکر و قدردانی می نمایم و همگان را به مراعات دستورالعمل های بهداشتی توصیه می کنم.

امام جمعه بوشهر خاطرنشان کرد: صمیمانه از تلاش تمامی نهادهای فرهنگی مانند سازمان تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه، سپاه پاسداران، هیئات مذهبی، مساجد، حوزه های علمیه، روحانیت گرانقدر، ائمه محترم جمعه و ستادهای نماز جمعه، مجمع قاریان قرآن، جامعه مداحان، تکایا و بقاع متبرکه، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، کانون فرهنگی و هنری مساجد، شورای رسیدگی به امور مساجد، شورای سیاستگذاری ائمه حمعه، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، کمیته امداد، ستاد عتبات عالیات، مؤسسه فرهنگی ورزشی شهرداری، خیرین و مراکز خیریه و به ویژه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و صدا و سیمای مرکز استان بوشهر به جهت تولید و ارائه برنامه فرهنگی در ماه مبارک رمضان تشکر و قدردانی می کنم.

وی ابراز کرد: خداوند متعال ظهور حضرت بقیه الله الاعظم روحی فداه را تعجیل بفرماید و طول عمر با عزت به مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه‌ای دامت برکاته العالیه مرحمت نماید و همه ما را در طریق ایمان، تقوا، اخلاق، مجاهدت، مقاومت و ولایتمداری ثابت قدم بدارد. یاد و خاطره شهدا و امام شهدا را گرامی می داریم.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مقام معظم رهبری عید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۸۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضائل و برکات وجودی حضرت فاطمه معصومه(س)

حضرت فاطمه معصومه(س)، کریمه اهل‌بیت(ع)، شفیعه روز جزا و تنها امامزاده‌ای است که چهار امام معصوم(ع) به زیارت ایشان سفارش کرده و پاداش زیارت بامعرفت ایشان را بهشت دانسته‌اند. به مناسبت سالروز ولادت حضرت معصومه(س) و آغاز دهه کرامت، درباره فضائل وجودی و معنوی و برکات بارگاه مطهر ایشان در قم، با حجت‌الاسلام علیرضا پیروزمند، رئیس مرکز تحقیقات بنیادین فرهنگستان علوم اسلامی قم گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

بحث را با بررسی ابعاد شخصیتی و جلوه‌های وجودی حضرت فاطمه معصومه(س) آغاز کنیم.

حضرت معصومه(س) خواهر تنی امام رضا(ع) و از برجسته‌ترین امامزادگان واجب‌التعظیم هستند. یکی از نشانه‌های جایگاه والای معنوی حضرت معصومه(س)، وارد شدن زیارت‌نامه مأثور از امام معصوم(ع) برای ایشان است. ما تنها سه امامزاده داریم که امام معصوم(ع) برای آن‌ها زیارت‌نامه انشا فرموده‌اند: حضرت عباس(ع)، حضرت علی‌اکبر(ع) و حضرت معصومه(س). یکی از دقایق معرفتی و معنوی زیارت‌نامه حضرت معصومه(س) این است که با خطاب حاضر به پیامبران و ائمه اطهار(ع) آغاز می‌شود و سپس به حضرت معصومه(س) سلام و اظهار ارادت می‌کنیم، یعنی این‌ها حاضرند و همان‌طور که به حضرت معصومه(س) که در محضرشان هستیم، سلام می‌دهیم، با همان خطاب، ائمه معصومین(ع) را نیز مورد خطاب قرار می‌دهیم و بیانگر این است ارواح طیبه معصومین(ع)، به مقام و مرقد مطهر حضرت معصومه(س) توجه دارند. افزون بر این، مضامین بلندی که در این زیارت‌نامه وجود دارد، به‌خوبی بیانگر سجایای اخلاقی و منزلت معنوی این بانوی بزرگوار است؛ برای نمونه در زیارت‌نامه آن حضرت می‌خوانیم: «شما دارای شأن ویژه‌ای نزد خدای متعال هستید». این شأن مسلماً به‌واسطه پاکی و طهارت باطنی آن حضرت است. مقام معنوی آن حضرت به اندازه‌ای است که امامان معصوم(ع) پیش از ولادت آن حضرت، بشارت آمدنشان را به شیعیان داده بودند. همچنین امید مجاورت و مؤانست و حشر با محمد و آل‌محمد(ع) به واسطه زیارت آن حضرت در زیارت‌نامه ایشان آمده است.

آیا لقب «معصومه» برای این بانوی عظیم‌الشأن، دلالت بر عصمت ایشان دارد؟

خیر، چون آن حضرت جزو ائمه معصومین(ع) نبودند بدیهی است برای ایشان ادعای عصمت نداریم. آن حضرت در خانه اهل‌بیت(ع) رشد کردند و به حدی از تقوا و پرهیز از گناه رسیده بودند که مقامی نزدیک به عصمت داشتند و تالی‌تلو امامان معصوم(ع) یعنی نزدیک‌ترین مقام به معصوم بودند. لقب معصومه هم نشان‌دهنده ارتباط و نزدیکی ایشان به امام معصوم(ع) است.

 حضرت فاطمه معصومه(س)، کریمه اهل‌بیت(ع) و شفیعه روز جزا نیز نامیده شده‌اند. در فرازی از زیارت‌نامه ایشان می‌خوانیم «یا فاطمه اشفعی لی فی الجنة». وجه تسمیه این القاب برای آن حضرت چیست؟

یکی از معتقدات ما شیعیان این است ائمه اطهار(ع)، مقام شفاعت دارند، یعنی به واسطه آبرومندی که نزد خدا دارند، می‌توانند میان ما و خدای متعال واسطه شوند تا رحمت و غفران الهی شامل حالمان شود. اما مقام شفاعت خاص معصومین(ع) نیست و افراد مؤمن نیز به دلیل یاری دین خدا دارای درجاتی از شفاعت هستند. حضرت معصومه(س) با اینکه معصوم نیستند به دلیل شخصیت برجسته معنوی و تقرب به درگاه خدای متعال، منزلت و درجه بالایی در شفاعت دارند و شفاعتشان از بسیاری از مؤمنان دیگر فراگیرتر است. در فرازی از زیارت‌نامه ایشان می‌خوانیم: «ای فاطمه، مرا برای ورود به بهشت شفاعت کن که تو را نزد خدای متعال شأن و مقام برجسته است». این مقام شفاعت، یعنی رسیدگی به شیعیان، یک کرامت است و کریمه بودن ایشان هم ناشی از همین است؛ البته آنچه خصلت کرامت ایشان را مضاعف کرده این است که در طول تاریخ، کرامات و معجزاتی هم از حضرت درخصوص زائرانشان اتفاق افتاده که جلوهایی از شفاعت معنوی ایشان است.

از محدثه و راوی حدیث بودن آن حضرت برایمان بگویید.

محدثه به کسی می‌گویند که اجازه نقل حدیث دارد. هرچند از حضرت معصومه(س) احادیث زیادی در تاریخ ثبت نشده ولی ایشان به درجه‌ای از امانت، انضباط و عدالت -که برای نقل حدیث لازم است- رسیده بودند که اجازه نقل حدیث را داشتند؛ این امر نشان‌دهنده شخصیت علمی و تسلط ایشان به روایات اهل‌بیت(ع) است. ایشان از راویان برخی از احادیث مهم پیامبر(ع) هستند. حدیث غدیر «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» و حدیث منزلت «انت منی بمنزلة هارون من موسی» از جمله آن‌هاست.

چرا در روایات تا این حد به زیارت بارگاه مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در قم تأکید شده و حتی پاداش زیارت بامعرفت ایشان، بهشت دانسته شده است؟

حضرت معصومه(س) از نادر امامزادگانی هستند که چهار امام معصوم، امام صادق(ع)، امام کاظم(ع)، امام رضا(ع) و امام جواد(ع)، به فضیلت زیارت ایشان تأکید کرده و در مضمون مشابهی فرموده‌اند: هر کس حضرت معصومه(س) را در قم زیارت کند، بهشت بر او واجب است. در برخی از این روایات این قید اضافه شده که هرکس حق معرفت حضرت معصومه(س) را بجا آورد، بهشت بر او واجب خواهد شد. علاوه بر این‌ها روایاتی نیز از معصومین(ع) وارد شده که فرموده‌اند: قم حرم ماست. دلیل این همه تأکید به زیارت ایشان، به جز شأن فردی و مقام معنوی و علمی آن حضرت، مرکزیت یافتن قم به عنوان مرکز تشیع در ایران است. بدیهی است وقتی چند امام معصوم، شیعیان را به زیارت حضرت معصومه(س) در قم تشویق کنند، عده زیادی مجاور حضرت می‌شوند و افراد زیادی هم به عنوان زائر از شهرهای دیگر به این شهر رفت‌وآمد می‌کنند و این مسئله سبب صدور فرهنگ اهل‌بیت(ع) می‌شود. در حقیقت اهل‌بیت(ع) به صورت تاریخی شیعیان را راهنمایی می‌کردند تا تشیع در این خطه مورد اهتمام قرار گیرد. چنان‌که از برکت وجود مطهر حضرت معصومه(س) در قم، حوزه علمیه در جوار مرقد مطهر ایشان شکل گرفت و مراجع و روحانیون تراز اولی مانند حاج شیخ عبدالکریم حائری، آیت‌الله العظمی بروجردی و امام خمینی(ره) در این مکان به تحصیل، تدریس و تربیت شاگرادن پرداختند. مدفن برخی از علمای بزرگ شیعه در جوار حرم حضرت معصومه(س) شرافت مضاعفی به این شهر بخشیده و به برکت مرقد مطهر حضرت معصومه(س) عملاً قم به قطب فقاهت شیعه تبدیل شده است.

خبرنگار: زهرا دلپذیر

دیگر خبرها

  • فضائل و برکات وجودی حضرت فاطمه معصومه(س)
  • دو عامل کاهش مشارکت در دور دوم انتخابات
  • معاون سیاسی استاندار البرز مطرح کرد؛تقویت پشتوانه سیاسی و اجتماعی کشور با مشارکت مردم در انتخابات
  • تقویت پشتوانه سیاسی و اجتماعی کشور با مشارکت مردم در انتخابات
  • مشارکت حداکثری در انتخابات مورد تاکید امامین انقلاب است
  • مردم حضور حداکثری در مرحله دوم انتخابات مجلس داشته باشند
  • حضور ۵ هزار نفری کرمانشاهیان در مراسم سالگرد ارتحال امام(ره)
  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • حضور تشکل‌ها با عقاید مختلف در دانشگاه نشان از دموکراسی دارد
  • ۲ انتصاب جدید در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی