Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@02:13:34 GMT

8 علامت و نشانه‌های سنگ کلیه

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۰۹۳۸۱

8 علامت و نشانه‌های سنگ کلیه

آفتاب‌‌نیوز :

سنگ کلیه مجموعه‌ای سخت از نمک و مواد معدنی است که اغلب از کلسیم یا اسیداوریک تشکیل شده است. آن‌ها در داخل کلیه تشکیل می‌شوند و می‌توانند به سایر قسمت‌های دستگاه ادراری سفر کنند.

اندازه سنگ‌ها متفاوت است. بعضی از سنگ‌های کلیه می‌توانند آن‌قدر بزرگ شوند که کل کلیه را اشغال کنند.

هنگامی‌که مقدار زیادی از مواد معدنی موجود در بدن در ادرار جمع شود، سنگ کلیه تشکیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگامی‌که به‌خوبی هیدراته نشوید، ادرار شما با مقادیر بیشتری از مواد معدنی خاص غلظت بیشتری پیدا می‌کند. وقتی سطح مواد معدنی بالاتر باشد احتمال تشکیل سنگ کلیه بیشتر است.

تقریباً از هر 11 نفر، 1 نفر دچار سنگ کلیه می‌شود. سنگ در مردان، افراد چاق و کسانی که دیابت دارند بیشتر دیده می‌شود.

سنگ‌های کوچک کلیه که اغلب در کلیه باقی می‌مانند، هیچ علائمی ایجاد نمی‌کنند. ممکن است تا زمانی که سنگ به حالب شما منتقل نشود، هیچ چیزی متوجه نشوید است.

سنگ کلیه به طور معمول بسیار دردناک است. بیشتر سنگ‌ها بدون درمان به‌خودی‌خود عبور می‌کنند. با این حال، ممکن است به یک روش برای تجزیه یا ازبین‌بردن سنگ‌هایی که از بین نمی‌روند، نیاز داشته باشید.

در اینجا هشت علامت و نشانه وجود سنگ کلیه در شما آورده شده است.

درد در پشت، شکم یا پهلو
درد سنگ کلیه - که به آن قولنج کلیوی نیز گفته می‌شود - یکی از شدیدترین انواع دردی است که می‌توان تصور کرد. برخی از افرادی که سنگ کلیه را تجربه کرده‌اند، درد را با زایمان یا ضربات چاقو مقایسه می‌کنند.

این درد به حدی شدید است که می‌تواند بیش از 1 میلیون مراجعه به مراکز اورژانس در هرسال را به همراه داشته باشد

معمولاً درد از زمانی شروع می‌شود که سنگ به حالب باریک منتقل می‌شود. این امر باعث انسداد شده و فشار در کلیه جمع شود.

این فشار باعث فعال‌شدن رشته‌های عصبی می‌شود که سیگنال‌های درد را به مغز منتقل می‌کنند.

درد سنگ کلیه اغلب به طور ناگهانی شروع می‌شود. با حرکت سنگ، درد محل و شدت آن را تغییر می‌دهد.

درد اغلب به‌صورت امواج می‌آید و می‌رود که با انقباض حالب‌ها هنگام تلاش برای بیرون راندن سنگ، این درد بیشتر می‌شود. هر موج ممکن است چند دقیقه طول بکشد، ناپدید شود و سپس دوباره برگردد.

در کنار پهلو و پشت خود، زیر دنده‌ها درد احساس خواهید کرد. با حرکت سنگ به سمت پایین دستگاه ادراری، ممکن است به ناحیه شکم و کشاله ران شما پراکنده شود.

سنگ‌های بزرگ می‌توانند دردناک‌تر از سنگ‌های کوچک باشند، اما شدت درد لزوماً به‌اندازه سنگ مربوط نمی‌شود. حتی یک سنگ کوچک می‌تواند دردناک باشد زیرا حرکت می‌کند یا باعث انسداد می‌شود.

درد یا سوزش هنگام ادرار کردن
هنگامی‌که سنگ به محل اتصال بین حالب و مثانه برسد، هنگام ادرار کردن احساس درد خواهید نمود. ممکن است پزشک شما این امر را سوزش ادرار بنامد.

درد می‌تواند شدید بوده یا با سوزش همراه باشد. اگر نمی‌دانید که سنگ کلیه دارید یا خیر، ممکن است آن را با عفونت دستگاه ادراری اشتباه بگیرید. گاهی اوقات می‌توانید همراه با سنگ دچار عفونت شوید.

نیاز فوری برای رفتن
نیاز سریع یا مکرر به دستشویی رفتن از حد معمول نشانه دیگری است که سنگ به قسمت تحتانی دستگاه ادراری شما منتقل شده است. ممکن است در حال دویدن به سمت دستشویی بوده یا نیاز به رفتن مداوم در طول روز و شب داشته باشید.

نیاز شدید ادرار کردن می‌تواند مانند علائم عفونت ادراری نیز باشد.

خون در ادرار
وجود خون در ادرار یکی از علائم رایج در افراد مبتلا به سنگ مجاری ادراری می‌باشد. این علامت را هماچوری نیز می‌گویند.

خون می‌تواند قرمز، صورتی یا قهوه‌ای باشد. گاهی اوقات سلول‌های خونی برای دیدن بدون میکروسکوپ (به نام هماچوری میکروسکوپی) بسیار کوچک هستند، اما پزشک می‌تواند این علائم را آزمایش کند.

ادرار کدر یا بدبو
ادرار سالم شفاف است و بوی بدی ندارد. ادرار کدر یا بد بو می‌تواند نشانه‌ای از عفونت در کلیه‌ها یا قسمت دیگری از دستگاه ادراری شما باشد.

یک مطالعه نشان داد که حدود 8 درصد از افراد مبتلا به سنگ کلیه حاد به عفونت دستگاه ادراری مبتلا هستند.

کدر بودن نشانه چرک در ادرار یا پیوریا است. این بو می‌تواند از باکتری‌هایی ایجاد گردد که باعث عفونت ادراری می‌شوند. بودار بودن نیز ممکن است از ادرار باشد که غلظت آن بیش از حد طبیعی می‌باشد.

هر دفعه مقدار کمی دفع داشتن
سنگ‌های بزرگ کلیه گاهی در حالب گیر می‌کنند. این انسداد می‌تواند جریان ادرار را کند یا متوقف کند.

اگر انسداد داشته باشید، هر بار که توالت می‌روید فقط ممکن است مقدار کمی ادرار کنید. جریان ادرار که کاملاً متوقف می‌شود یک فوریت پزشکی است.

حالت تهوع و استفراغ
حالت تهوع و استفراغ برای افرادی که سنگ کلیه دارند معمول است.

این علائم به دلیل اتصالات عصبی مشترک بین کلیه‌ها و دستگاه GI اتفاق می‌افتد. سنگ در کلیه‌ها می‌تواند باعث تحریک اعصاب در دستگاه گوارش شده و باعث ناراحتی معده گردد.

حالت تهوع و استفراغ همچنین می‌تواند روش پاسخ بدن شما به درد شدید باشد.

تب و لرز
تب و لرز علائم ابتلا به عفونت در کلیه یا قسمت دیگری از دستگاه ادراری است. این می‌تواند یک عارضه جدی برای سنگ کلیه باشد. همچنین می‌تواند نشانه مشکلات جدی دیگری غیر از سنگ کلیه باشد. هر تب همراه با درد نیاز به توجه فوری پزشکی دارد.

تب‌هایی که با عفونت ایجاد می‌شوند معمولاً زیاد - 100.4 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) یا بیشتر هستند. لرز اغلب همراه با تب رخ می‌دهد.

خط آخر
سنگ کلیه مجموعه سختی از نمک و مواد معدنی است که در کلیه شما تشکیل می‌شود و می‌تواند به سایر قسمت‌های سیستم ادراری شما برود.

سنگ‌ها علائمی مانند درد، مشکل ادرار، ادرار کدر یا بدبو، حالت تهوع و استفراغ ایجاد می‌کنند.

بعضی از سنگ‌ها به‌خودی‌خود عبور خواهند کرد. برخی دیگر به درمان با امواج صوتی یا جراحی برای ازبین‌بردن یا ازبین‌بردن آن‌ها نیاز دارند.

در صورت مشاهده علائم سنگ کلیه با پزشک خود تماس بگیرید. اگر این علائم را دارید، بلافاصله کمک پزشکی دریافت کنید که می‌تواند نشان‌دهنده عفونت یا عارضه جدی دیگر باشد:

درد آن‌قدر شدید که نمی‌توانید راحت باشید
حالت تهوع، استفراغ، تب یا لرز همراه با درد
خون در ادرار شما
مشکل ادرار کردن

منبع: عصرایران

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سنگ کلیه کلیه تهوع و استفراغ دستگاه ادراری مواد معدنی سنگ کلیه سنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۹۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک

محققان اعلام کردند از کیست‌های خطرناکی که در طول زمان در بیماری کلیه پلی‌کیستیک ایجاد می‌شوند، می‌توان با یک نسخه طبیعی از یک ژن معیوب پیشگیری کرد.

به گزارش عصرایران، به بیان دیگر، این پتانسیل وجود دارد که روزی دانشمندان بتوانند یک ژن درمانی برای درمان بیماری ایجاد کنند. آنان همچنین کشف کردند که نوعی دارو، به‌نام گلیکوزید، می‌تواند از اثرات ژن معیوب در کلیه پلی‌کیستیک جلوگیری کند. این اکتشافات می‌تواند زمینه را برای رویکرد‌های درمانی جدید در درمان کلیه پلی‌کیستیک فراهم کند که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد.

دانشمندان از ویرایش ژن و مدل‌های سه بعدی سلول‌های انسانی موسوم به ارگانوئید‌ها (شبه‌اندام‌ها) برای بررسی ژنتیک کلیه پلی‌کیستیک استفاده کردند که اختلال ارثی کلیوی تهدیدکننده زندگی است و در آن نقص ژن باعث می‌شود لوله‌های میکروسکوپی در کلیه‌ها مانند بالن‌های آب منبسط شده و کیست‌ها را در طول دهه‌ها تشکیل دهند.

کیست‌ها می‌توانند بافت سالم را از بین ببرند و منجر به مشکلات عملکرد کلیه و نارسایی آن شوند. اکثر افراد مبتلا به کلیه پلی‌کیستیک با یک نسخه ژن سالم و یک نسخه ژن معیوب در سلول‌های خود متولد می‌شوند.

افراد مبتلا به کلیه پلی‌کیستیک اغلب بین ۵۰ تا ۶۰ سالگی به مرحله نهایی بیماری کلیه پیشرفت می‌کنند و گزینه‌های درمانی استاندارد موجود دیالیز یا پیوند کلیه است، با این حال، دیالیز به‌طور قابل توجهی کیفیت زندگی بیمار را به‌خطر می‌اندازد، در حالی که به‌دست آوردن کلیه پیوندی می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. یکی دیگر از گزینه‌ها، داروی تولواپتان مورد تایید سازمان غذا و دارو است که بسیار پرهزینه است و عوارض جانبی شدیدی روی کبد دارد.

دکتر بنجامین فریدمن، محقق ارشد این تحقیق، در دانشگاه واشنگتن، سیاتل آمریکا، گفت: تحقیق روی کلیه پلی‌کیستیک انسان بسیار دشوار است، زیرا سال‌ها و دهه‌ها طول می‌کشد تا کیست‌ها تشکیل شوند. این بستر جدید در نهایت به ما مدلی برای بررسی ژنتیک این بیماری می‌دهد و امیدواریم بتوانیم به میلیون‌ها نفر مبتلا به این بیماری پاسخ دهیم.

برای درک بهتر دلایل ژنتیکی تشکیل کیست در این بیماری، فریدمن و همکارانش به‌دنبال این بودند که مشخص کنند آیا ارگانوئید‌های کوچک کلیه سه بعدی انسان با یک نسخه ژن طبیعی و یک نسخه معیوب می‌توانند کیست را تشکیل دهند یا خیر.

آنان ارگانوئید‌هایی را که می‌توانند ویژگی‌های ساختار و عملکرد یک اندام را تقلید کنند، از سلول‌های بنیادی پرتوان القایی تولید کردند که قادر به تبدیل به هر نوع سلولی در بدن هستند.

محققان برای تولید ارگانوئید‌های حاوی جهش‌های مرتبط بالینی، از یک روش ویرایش ژن به‌نام ویرایش پایه برای ایجاد جهش در مکان‌های خاصی روی ژن‌های بیماری کلیه پلی‌کیستیک نوع یک و نوع ۲ در سلول‌های بنیادی انسانی استفاده کردند.

کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک

آنان روی چهار نوع جهش در این ژن‌ها تمرکز کردند که با اختلال در تولید پروتئین پلی‌سیستین باعث ایجاد بیماری کلیه پلی‌کیستیک می‌شوند. اختلال در ۲ نوع پروتئین پلی‌سیستین یک و ۲ با شدیدترین اشکال بیماری کلیه پلی‌کیستیک همراه است.

محققان سپس سلول‌های دارای دو جهش کپی ژن در ارگانوئید‌ها را با سلول‌هایی با تنها یک جهش نسخه ژن مقایسه کردند.

در برخی موارد، آنان همچنین از ویرایش ژن برای تصحیح جهش در یکی از ۲ نسخه ژنی استفاده کردند تا چگونگی تأثیر این کار را روی تشکیل کیست ببینند. آنان دریافتند که ارگانوئید‌ها با ۲ نسخه ژن معیوب همیشه کیست تولید می‌کنند و آن‌هایی که دارای یک نسخه ژن خوب و یک نسخه بد هستند، کیست تشکیل نمی‌دهند.

فریدمن بیان کرد: ما نمی‌دانستیم که آیا داشتن یک جهش ژنی در تنها یک نسخه ژن برای ایجاد کلیه پلی‌کیستیک کافی است یا عامل دوم مانند جهش دیگر یا آسیب حاد کلیوی ضروری است. مشخص نیست که چنین محرکی چگونه خواهد بود و تاکنون، ما مدل تجربی خوب برای کلیه پلی‌کیستیک انسانی نداشته‌ایم.

به گفته فریدمن، سلول‌های دارای یک نسخه ژن سالم تنها نیمی از مقدار طبیعی پلی‌سیستین-یک یا پلی‌سیستین-۲ را می‌سازند، اما این مقدار برای جلوگیری از ایجاد کیست کافی بود.

وی افزود نتایج نشان می‌دهد که نیاز به محرک دوم وجود دارد و جلوگیری از محرک دوم ممکن است بتواند از بیماری پیشگیری کند.

کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک

مدل‌های ارگانوئیدی همچنین اولین فرصت را برای تحقیق اثربخشی دسته‌ای از دارو‌ها به‌نام گلیکوزید انتخابی ریبوزومی یوکاریوتی بر تشکیل کیست کلیه پلی‌کیستیک فراهم کردند.

فریدمن توضیح داد: این ترکیبات فقط روی جهش‌های تک جفت پایه که اغلب در بیماران کلیه پلی‌کیستیک دیده می‌شود، تاثیر دارند. انتظار نمی‌رفت که آن‌ها روی هیچ مدل موشی اثربخش باشند و در مدل‌های ارگانوئید قبلی کلیه پلی‌کیستیک ما تاثیر نداشتند. ما نیازمند ایجاد آن نوع جهش در یک مدل تجربی برای آزمایش دارو‌ها بودیم.

گروه تحقیقاتی فریدمن دریافتند که این دارو‌ها می‌توانند توانایی ژن‌ها را برای ساختن پلی‌سیستین بازیابی کنند، سطح پلی‌سیستین-یک را تا ۵۰ درصد افزایش دهند و از تشکیل کیست‌ها جلوگیری کنند. حتی پس از تشکیل کیست‌ها، افزودن دارو‌ها باعث کاهش رشد آن‌ها می‌شود.

فریدمن پیشنهاد کرد گام بعدی آزمایش دارو‌های گلیکوزید موجود در بیماران خواهد بود. محققان همچنین می‌توانند استفاده از ژن درمانی را به‌عنوان درمانی برای کلیه پلی‌کیستیک بررسی کنند.

یافته‌های این تحقیق در مجله Cell Stem Cell منتشر شده است.

لازم به‌ذکر است که ارگانوئید‌ها سیستم‌های کشت سلولی سه بعدی هستند که می‌توان آن‌ها را «ارگان‌های کوچک» یا شبه‌اندام نامید، زیرا برخی از ویژگی‌های کلیدی، چون تنوع چند سلولی و حتی عملکردی اندام‌های واقعی را تقلید می‌کنند.

دیگر خبرها

  • مدارس چند شهر خوزستان سه‌شنبه غیرحضوری شد
  • فعالیت نوبت صبح مدارس ۶ شهر خوزستان غیر حضوری شد
  • درمان بی‌اختیاری ادرار در سالمندان
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • واکنش وزیر صمت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی در ایران
  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • جذب دانشجویان توسط صاحبان صنایع از طریق سامانه سیب
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید