Web Analytics Made Easy - Statcounter

این تهیه کننده سینما با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره اینکه آنهایی که دوران رژیم شاهنشاهی را با جمهوری اسلامی مقایسه می‌کنند بعضاً بی‌انصافی کردند و اطلاعات درستی از آن دوران ندارند، گفت: همین برای من انگیزه‌ای شد تا خاطراتم را منتشر کنم.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر قدس آنلاین، انتشارات امیر کبیر اخیراً دست به انتشار کتابی از خاطرات محمد قهرمانی، تهیه کننده سینما زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«شهرفرنگ تا لاله‌زار» در شش فصل از کودکی تا دوران پذیرش قطعنامه را برای مخاطب بازگو کرده است؛ این کتاب در دوبخش نوشته شده که بخش ابتدایی مربوط به قبل از انقلاب و دهه‌های چهل و پنجاه بوده و بخش دوم نیز مربوط به پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان هشت سال دفاع مقدس است.

در این کتاب تلاش شده بخشی مهم از تاریخ معاصر ایران از زبان یکی از مبارزان انقلاب و از دل خاطرات ایشان بازگو شود.

محمد قهرمانی نویسنده «شهر فرنگ تا لاله زار» و تهیه کننده سینما درباره انگیزه خود از نگارش این کتاب با اشاره به خاطره‌ای از رهبر معظم انقلاب به خبرنگار ما گفت: خاطرم است یک بار مقام معظم رهبری در یکی از خطبه‌های نماز جمعه گفتند آنهایی که دوران رژیم شاهنشاهی را با جمهوری اسلامی مقایسه می‌کنند بعضاً بی‌انصافی می‌کنند و نمی‌دانند که در آن دوران چه گذشته است.

وی در ادامه افزود: از همان زمان این مسئله در ذهن من باقی ماند و دغدغه این که تعبیر و شناخت درستی از آن دوران را به نسل جدید بدهم، داشتم تا اینکه دوستان من در حوزه هنری سراغم آمدند و گفتند می‌خواهیم خاطرات شما را ضبط کنیم. البته من مخالف ضبط کردن خاطرات بودم و درصدد بودم تا این گفته‌ها منتشر شود. لذا طی ۲۰ جلسه خاطرات شفاهی را بیان کردم و با پیشنهاد حوزه هنری در مرحله بعدی توسط خانم تینا محمدحسینی این خاطرات تدوین شد و این ۲۰ جلسه را به گونه‌ای خلاصه کردند که از حوصله مخاطب خارج نشود و در نهایت در ۲۰۲ صفحه توسط در انتشارات امیر کبیر منتشر شد.

 تهیه کننده «فرشتگان قصاب» با تاکید بر هدف و جریان اصلی از انتشار این کتاب عنوان کرد: در واقع هدف من از چاپ این کتاب این بود که فضایی برای نسل‌های پس از انقلاب ایجاد کنم که به شناخت واقعی و درستی از دوران رژیم پهلوی دست پیدا کنند و شرایطی که در ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حتی نظامی در کشور حاکم بوده را به درستی به آنها بشناسانم. در ادامه آن را به دوران پس از انقلاب متصل کردیم و گریزی هم به دوران دفاع مقدس زده شد.

وی با تاکید بر این که هدف «شهرفرنگ تا لاله‌زار» این بوده که برای نسل‌های آینده جذاب و مفید باشد، گفت: به همین دلیل سعی کردم آن را در قالبی نقل کنم که خواندنش برای مخاطب جاذبه داشته باشد و مانند یک رمان بخواهد بداند بعدش چه می‌شود اما با این تفاوت که این رمانی مستند است و زاده تخیل نیست و تصویر روشنی از دوران پیش از انقلاب مقابل چشمان خواننده‌اش قرار می‌دهد. برهمین اساس همه تلاشم این بوده که بدون هیچ گونه اغراق و خلاف گویی شرایط زندگی در آن دوران را تشریح کنم و همه چیز مبتنی بر واقعیات باشد.

قهرمانی در پاسخ به دلایل برگزیدن نام «شهرفرنگ تا لاله‌زار» که بیشتر ممکن است خواننده را به سمت و سویی سینمایی بکشاند، گفت: زمانی که ۴ ساله بودم به تهران آمدم و به دلیل این که پدرم سرایدار سینما بود از همان بچگی با سینما مأنوس بودم و روزی دو فیلم می‌دیدم. انتخاب این نام برای کتاب هم دو دلیل عمده داشت؛ نخست این که به موضوع سینما و قصه شهر فرنگ که پیش انقلاب در همه جا وجود داشت، اشاره می‌کند و در واقع می‌خواستم بگویم رژیم پهلوی فرنگ را بسیار دوست داشت و آن فرهنگ را ترویج می‌کردند.

وی در ادامه یادآور شد: از سویی دیگر لاله زار اشاراتی هم به دوران دفاع مقدس دارد که با توجه به اینکه مناطق جنگی جای پای شهدای بسیاری است به شهدای آن دوران اشاره دارد.

به گفته این نویسنده، تقسیم بندی کتاب در شش فصل و توسط تینا محمدحسینی انجام شده و با توجه به مقاطعی که در زندگی من گذشته، تقسیم بندی فصل‌ها صورت گرفته و برهمین اساس سه بخش آن پیش از انقلاب و چهار بخش دیگر مقاطع پس از انقلاب را روایت می‌کند.

قهرمانی در پایان با اشاره به این که در «شهر فرنگ تا لاله زار» خیلی به جزئیات پرداخته نشده، گفت: تمام تلاش من بر این بود تا به صورت روان مطالبی برای آشنایی با آن دوران مطرح شود و نکته اصلی کتاب این است که سعی شده مسائل آن دوران صادقانه عنوان شود و از هرگونه غلو و بزرگ نمایی دوری کردیم.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: خاطرات شفاهی تهیه کننده آن دوران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۴۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم

«جان بابا و جین بی‌بی» روایتی است متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره «عمو نوروز» و «ننه سرما» که از سوی انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «جان بابا و جین بی‌بی» یکی از متفاوت‌ترین سروده‌های مصطفی رحماندوست است که با تلفیقی از مفاهیم و باورهای انسانی و کهن سنت‌ها و باورهای بومی ایران ساختار پیدا کرده است تا جایی که می‌توان عنوان کرد، این شعر بلند با وجود ساختار ظاهری‌اش برای مخاطبان کودک، اثری فرا سنی و مناسب خوانش و تامل برای رده‌های سنی بالاتر از خود نیز هست.

مصطفی رحماندوست شاعر این کتاب از شناخته شده‌ترین شاعران و نویسندگان کودک و نوجوان طی 5 دهه اخیر به شمار می‌رود که همواره مورد توجه مخاطبان در سنین مختلف بوده است.

رحماندوست شعر خود را بر پای باورها آرزوها و زیست یک مادربزرگ که منبع بسیاری از الهام‌ها و مهربانی‌ها در باور ایرانیان است شکل می‌دهد و در بند بند آن از آرزوهای او نمادی برای آرزوهای مخاطبانش می‌سازد. آرزوهای مادربزرگ به شکلی نمادین اشاره‌ای است به آنچه ایرانیان سال‌هاست در باورهای سنتی و زیست روزمره خود آن را جستجو می‌کنند؛ حرکت از حال به سوی احسن‌الحال و کشف بهار زندگی و تلاش برای احیای آن.

این شعر همچنین با بازآفرینی سنت‌‌های ایرانی در بهار سعی کرده به شکلی نمادین به موضوع هدف‌مندی در زندگی و زیست انسان اشاره داشته باشد. سفره هفت سین و چینش آن و اتفاقاتی که به دنبال این چینش با آن همراه می‌شود نیز در همین راستا نمادی است از پویایی زندگی و هدفمندی آن و اشاره به این باور که پلیدی و سیاهی ماندنی نیست و با امید و تلاش می‌توان بر آن غلبه یافت.

کتاب همچنین سعی کرده در زیر لایه‌های متنی خود نوعی آشتی و پیوند میان محیط زیست و طبیعت و مخاطبان خود ایجاد کند.

5 اثر مصطفی رحماندوست به خط بریل در قم رونمایی شد

اما بخش قابل‌توجهی از تاثیرگذاری کتاب ناشی از تصویرگری خاصی است که فرهاد جمشیدی در آن رقم زده است. جمشیدی با تکیه بر مفاهیم والای کتاب سعی کرده تا واقع‌گرایی را در خدمت بازآفرینی آرزوها و باورهای نهفته در شعر درآورد و به همین خاطر می توان این تصویرگری را پلی میان خیال و واقعیت برای کشف تعبیر و تصویر خیال‌ها و رویاهای نهفته در کتاب به کار برد.

تاکید تصویرگر بر المانهای فراموش شده زیست سنتی ایرانی و زندگی‌بخشی دوباره به آن را نیز باید در زمره موضوعات تاثیرگذار در این کار به شمار آورد.

فرهاد جمشیدی تصویرگر این کتاب در ویدئویی به معرفی این کتاب پرداخته است،‌ وی در این ویدئو می‌گوید: انتخاب اسم «جین بی بی» برای ننه سرما  به دلیل شخصیتی بود که من برای ننه سرما در ذهن داشتم که شخصیتی محبوب و جهان شمول است‌، دکتر جین موریس دوبور که در سال 2020 سفیر صلح بین الملل در موضوع محیط زیست انتخاب شد و تصویر شخصیت ننه سرما در کتاب نیز از این بانو الهام گرفته شده است.

.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معرفی چند کتاب از رهبر انقلاب اسلامی | نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • سخنان رهبر انقلاب در با اعضای تیم ملی فوتسال + فیلم
  • عرضه روایتی از هشت سال دفاع مقدس در قالب رمان
  • ۲۱ عنوان کتاب در حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رونمایی می‌شود
  • عرضه کتاب حاشیه‌نگاری‌ از دیدارهای رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • رهبر انقلاب: اگر کمک آمریکا نبود رژیم صهیونیستی قدرت این رفتارهای وحشیانه را داشت؟
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم
  • انتشارات انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظّم انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری | تصاویر