Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-30@18:40:28 GMT

وضعیت بغرنج بنگاه‌ها در دوران پاندمی

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۱۵۸۸۸

از زمان شیوع کووید۱۹ و گسترده پراکندگی‌اش در سطح دنیا، تمامی معادلات جهانی و اقتصادی به هم ریخته است.شیوع کرونا تحول عظیمی در جهان و سبک زندگی تمامی افراد به وجود آورد، در این میان کسب‌وکارها نیز از این تحولات مصون نماندند و بسیاری از آنها تحت تأثیر شرایط ویژه‌ای که این ویروس به وجود آورد قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروس منحوسی که خسارت آن به اقتصاد، تجارت و بنگاه‌های اقتصادی در سرتاسر دنیا قابل پیش‌بینی نبود.  از زمان گسترش آن تمامی اقتصادهای دنیا با یک رکود سنگین و کاهش تقاضا مواجه شدند. در این میان اما اقتصاد ایران در دوران شدت این پاندمی نسبت به سایر کشورها، شرایط متفاوت‌تری را تجربه می‌کند؛ چرا که جدا از درگیری با کرونا ویروس، با مشکلات دیگری از جمله تحریم نیز دست وپنجه نرم می‌کند.  در همین حال شرایط نامطمئن اقتصاد ایران نیز به این وضعیت بغرنج دامن زده و کار را برای بسیاری از کسب وکارها سخت‌تر کرده است. برهمین اساس، دولتمردان بایستی با لحاظ کردن این شرایط بنگاه‌های بخش خصوصی را بیشتر مورد توجه قرار می‌دادند و حتی با اجرای قوانینی مثل قانون بهبود مستمر فضای کسب وکار که سال‌هاست روی زمین مانده، شرایط فعالیت را برای این بخش از اقتصاد تسهیل می‌کردند. اما نه تنها قوانین تسهیل‌کننده موجود اجرا نشد، بلکه هیچ‌گونه تسهیلاتی برای عبور از این شرایط سخت برای بنگاه‌های اقتصادی ترسیم نشد.  این درحالی است که تعاملات اقتصادی، تجاری و بانکی ایران به دلیل همان مساله تحریم و عدم پیوستن به FATF، با مشکلات عدیده‌ای روبرو است. در چنین شرایطی یک بنگاه اقتصادی چگونه می‌تواند برنامه‌ریزی مناسبی برای تولید و صادرات داشته باشد.  از سوی دیگر، حتی در دوران پاندمی که نیاز بود بسیاری از فعالیت‌ها به صورت الکترونیکی و در یک فضای آنلاین انجام شود، اما به دلیل عدم آموزش کافی و نبود بسترهای لازم نیز در این زمینه با مشکل مواجه شدیم. این درحالی است که بسیاری از کشورها، برای کمتر آسیب دیدن از حمله پاندمی، فضا را برای فعالیت در این بستر فراهم کردند. اما تنها خدمتی که دولتمردان ما به صاحبان بنگاه‌های اقتصادی در این دوران کردند، این بود که برای حفظ سلامت جامعه فعالیت آنها را محدود و بسیاری از مشاغل را تعطیل کنند. آن هم در شرایطی که هیچ‌گونه امتیاز یا تسهیلاتی برای آنها در نظر گرفته نشد. نه از بخشودگی‌های مالیاتی وبیمه‌ای خبری بود و نه از وام‌های ارزان. بنگاه‌های اقتصادی نیز چاره‌ای نداشتند جز اینکه به  تعطیلات اجباری دولت تن بدهند، یا در بهترین حالت دست به تعدیل نیرو بزنند. نتیجه این بی‌توجهی‌ها هم این شد که در این مدت بخش اعظمی از کسب و کارهای خرد، کارگاه‌های کوچک و مشاغل و صنوف خدماتی دچار آسیب شوند. بخش‌هایی که بیشترین اشتغال طبقات پایین جامعه در آنها شکل گرفته است. حال باید هم به فکر حفظ بنگاه‌ها و فعالیت‌های اقتصادی در دوران کرونا باشیم، هم به دنیای پساکرونا بیندیشیم. 

تعادل

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: بنگاه های اقتصادی بنگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۵۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

برات الکترونیک سپامی خدمت نوین بانک صادرات ایران برای تأمین مالی زنجیره تأمین واحد‌های تولیدی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، معاون فناوری اطلاعات بانک صادرات ایران، تأمین مالی را یکی از چالش‌های اصلی کسب‌و‌کار‌ها و بنگاه‌های تولیدی دانست و گفت: خوشبختانه با پیاده‌سازی برات الکترونیک سپامی در بانک صادرات ایران به‌عنوان نخستین بانک، این چالش تا حد زیادی برطرف شده است و کسب‌و‌کار‌های زنجیره تأمین، پس از اعتبارسنجی، می‌توانند به‌اعتبار بانک صادرکننده برات و بانک مرکزی، نسبت به تأمین مالی مبادلات تجاری خود اقدام کنند.

محمد رضوان‌مدنی، برات الکترونیک سپامی را خدمت نوین بانک صادرات ایران برای تأمین مالی زنجیره تأمین واحد‌های تولیدی و کسب‌و‌کار‌ها دانست و افزود: نخستین برات الکترونیک سپامی، اوایل اردیبهشت‌ماه توسط بانک صادرات ایران در محیط عملیاتی صادر شد و کنار چک امن دیجیتال، سفته و برات الکترونیک توانست مجموعه ابزار‌های تجارت الکترونیک در بانک صادرات ایران را برای ارائه خدمات بهتر به مردم، خصوصاً کسب‌و‌کار‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی تکمیل کند.

به‌گفته رضوان‌مدنی، تسریع و تسهیل فرایند تأمین مالی و سرمایه در گردش کسب‌و‌کار‌ها و بنگاه‌های تولیدی، کاهش نیاز به دریافت تسهیلات جدید برای تأمین مالی سرمایه در گردش و تقویت روابط پایدار بین تولیدکننده و تأمین‌کننده ازجمله مزایای بهره‌مندی از این ابزار جدید تجارت الکترونیک برای اجزای زنجیره تأمین است.

وی اضافه کرد: واحد‌های تولیدی، بنگاه‌های اقتصادی، شبکه فروش و تأمین‌کنندگان می‌توانند با مراجعه به پلت‌فرم تأمین مالی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران از این ابزار که بر اساس دستورالعمل ارائه خدمات تأمین مالی زنجیره تأمین توسط مؤسسات اعتباری طراحی شده است و شیوه‌نامه اجرایی آن پس از تصویب در کمیسیون اعتباری به تأیید هیئت عامل بانک مرکزی نیز رسیده است، استفاده نمایند.

گفتنی است برات الکترونیک غیرکاغذی، با سررسید حداقل یک ماه و حداکثر یک سال، با درخواست برات‌دهنده (بنگاه خریدار) در وجه یا به حواله‌کرد دارنده برات (بنگاه فروشنده) از طریق سامانه برات صادر و شناسه یکتای آن در سامانه سپام ثبت می‌شود و بانک صادرات ایران بر اساس اعتبار برات‌دهنده (بنگاه خریدار) نسبت به قبول برات الکترونیک و تأدیه مبلغ آن در سررسید اقدام خواهد کرد. این سند تجاری الکترونیکی، تمامی ویژگی‌های ذکرشده در ماده 223 قانون تجارت و قانون تجارت الکترونیک را داراست و بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، امکان صدور 80 هزار میلیارد تومان برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی در سال 1403 پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام/+

دیگر خبرها

  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند
  • فعالیت اقتصادی ۲۴۰ هزار بیمه شده کارگری در سیستان وبلوچستان
  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • انتقاد یک مقام سابق از عروسی مجلل دختر شمخانی
  • استان‌ها در ۶۲ رشته طرح زنجیره‌های ارزش راهبردی فعالیت دارند
  • بنگاه‌های اقتصادی موظف به بکارگیری نیروهای بومی رزن هستند
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت