Web Analytics Made Easy - Statcounter

افغانستان بیش از ۴۰ سال است که داغ جنگ را بر پیشانی خود دارد و در طول این سال‌ها شوروی، آمریکا، ناتو، گروه‌های افراطی و نیابتی نداشته‌های این کشور را با خاک یکسان کرده‌اند.

خبرگزاری میزان - هیچیک از اشغالگران و جنگ افروزانی که پا بر خاک افغانستان مظلوم گذاشته‌اند، دلسوز مردم این کشور نبوده و نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چگونه می‌توان شرایط افغانستان را عادی کرد و به جنگ در این کشور پایان داد؟

پاسخ به این پرسش با نگاهی به اوضاع داخلی افغانستان بسیار مشکل است و شاید نتوان برای آن پاسخی داد.

شرایط این کشور به گونه‌ای است که اگر نیرو‌های اشغالگر آمریکایی و ناتو که با ادعای ایجاد صلح و ثبات وارد این کشور شده‌اند، تصمیم خروج خود را اجرا کنند، شرایط داخلی افغانستان وخیم‌تر خواهد شد چرا که نیرو‌های خارجی نتوانستند یا نخواستند گروه‌های مسلح را که یکی از عوامل ایجاد آشوب و جنگ در این کشور هستند، نابود کنند.

آمریکا و ناتو تصمیم خود را برای خروج از افغانستان گرفته‌اند، پس از ۲۰ سال حضور نیرو‌های غربی در این کشور و بی‌ثمر بودن این حضور، خروج آن‌ها یک اتفاق خوب و مبارک است، اما آینده افغانستان در نبود این نیرو‌ها چه می‌شود؟

آیا نیرو‌های آمریکا و ناتو، ارتش افغانستان را تربیت کرده‌اند تا بتواند در مقابل گروه‌های مسلح ایستادگی کند و از امنیت و آسایش مردم خود دفاع کند؟

آیا ارتشی در افغانستان وجود دارد تا بتواند از تمامیت ارضی کشور حراست کند؟

افغانستان دستخوش گرفتاری‌های کوری است که باز کردن این گره‌های کور نیازمند آن است تا مردم این کشور برای آینده خود وارد میدان شوند و به بحران‌هایی که وجود دارد پایان دهند.

خروج نیرو‌های آمریکایی و ناتو از افغانستان می‌تواند فرصتی برای دولت و ملت این کشور باشد تا روی پای خود بایستد و آینده خود را بسازد یا اینکه خروج نیرو‌های اشغالگر خارجی را یک تهدید تلقی کند و خود را در مقابل گروه‎های مسلح دیگر بازنده بپندارد.

شرایط افغانستان به شدت آشفته است، این کشور نیازمند کمک است، کمکی که از سوی همسایگان آن باید صورت بگیرد نه کشور‌هایی که هیچ نگاه دلسوزانه و آینده نگری به آن ندارند.

آمریکا و ناتو، از افغانستان می‌روند، اما آن را برای کشورهای دیگری، چون عربستان سعودی، امارات، پاکستان و برخی دیگر از کشور‌های فرامنطقه‌ای می‌گذارند.

از افغانستان چیزی باقی نمانده است که بخواهد به چپاول برود، در طول سال‌ها جنگ در این کشور هر آنچه که وجود داشته به تاراج رفته یا نابود شده است.

آیا جامعه جهانی به پیکر بی‌جان این کشور هم نمی‌خواهد رحم کند؟

آمریکا و ناتو می‌خواهند خود از بحران افغانستان خلاص کنند، هر دو هزینه‌های سنگینی را متقبل و متحمل شده‌اند و البته مقابلا هزینه‌های زیادی را به افغانستان و منطقه تحمیل کرده‌اند.

دغدغه‌ها پس از خروج آمریکا از افغانستان بیشتر می‌شود، ایران همسایه مهم این کشور است که همواره خواهان افغانستانی آرام و با ثبات بوده است.

چین نیز دغدغه خود را از بروز آشوب و جنگ‌های داخلی در افغانستان دارد.

بیشتر بخوانید: ۲۰ سال حضور آمریکا در افغانستان؛ هزینه سرسام آور و شکست کامل جنگ افغانستان و شکستی دیگر در کارنامه روسای جمهور آمریکا

امنیت برای چین و ایران اهمیت ویژه‌ای دارد، این دو کشور نگران امنیت منطقه افغانستان هستند درحالی که عربستان و امارات و چند کشور دیگر در این زمینه هیچ نگرانی ندارند بلکه خواهان تشدید ناامنی‌ها هستند.

شرایط پس از خروج آمریکا از افغانستان، زمینه حضور و نفوذ بیشتر داعش را هم فراهم می‌کند، در واقع آمریکا سعی دارد تا افغانستان را دو دستی تقدیم داعش و برخی گروه‎ها کند.

شکست داعش در سوریه و عراق نیازمند مکان جایگزین دیگری است.

هر چه هست پیش بینی روشنی از آینده افغانستان نمی‌توان ارائه داد.

قدر مسلم ایران می‌تواند در این مقطع حساس نقش آفرینی کند تا از وخامت اوضاع افغانستان بکاهد.

انتهای پیام/

برچسب ها: تحولات بین الملل آمریکا خروج از افغانستان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان تحولات بین الملل آمریکا خروج از افغانستان آمریکا و ناتو گروه ها نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۸۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه

در وهله نخست، ورود ایالات متحده آمریکا و اروپا به این موضوع نشان‌دهنده اهمیت مباحث فرهنگی است. آن‌ها تلاش می‌کنند فساد و تباهی را میان ملت‌های مسلمان رواج و سپس جوامع را به سمت بی‌هویتی سوق دهند. زمانی که بی‌بندوباری جنسی میان ملت‌ها گسترده شود موجب از بین رفتن هویت و گسست اجتماعی می‌شود؛ در نتیجه استعمارگران می‌توانند بر آن کشورها مسلط شوند. در حالی که جهان سرمایه‌داری قدرت نظامی و اقتصادی گذشته برای به بند کشیدن دیگر جوامع را ندارد، آخرین تیر در ترکش لیبرالیسم این است با ابزار فرهنگ وارد شده و مردم جهان را بی‌هویت کند. در این مسیر، در سال‌های اخیر تلاش‌های بسیاری در رسانه‌ها و بنگاه‌های کلان سرمایه‌داری غرب در حال انجام است تا همجنس‌بازی را در جهان گسترش دهند.

این یکی از مراحل تسلط آمریکا بر جهان و جهانی‌سازی مدنظر آن‌هاست، به این معنی که یکی از مراحل مهم جهانی‌سازی همین بی‌هویت کردن مردم است. غرب گسترش فرهنگ ابتذال را در کشورهای تحت سلطه دنبال می‌کند و طبیعتاً این مسیر در عراق هم وجود دارد، چرا که این کشور هنوز هم زیر سلطه استعمار است.
نکته مهم دیگر این است آمریکایی‌ها همواره ادعا دارند سیاست‌ گذاری بغداد در کنترل تهران است؛ ولی موضوع اخیر اثبات می‌کند آن‌ها هستند که در ریزترین و جزئی‌ترین مسائل داخلی عراق شامل امنیتی، اقتصادی، سیاسی و حتی فرهنگی-مذهبی و اجتماعی دخالت می‌کنند. ایالات متحده علاوه بر نفت، حوزه بانکی و مسائل نظامی که در کنترل خود دارد، امروز تلاش می‌کند حتی به مسائل دینی-فرهنگی این کشور هم جهت دهد. این دقیقاً همان نکته‌ نگران‌کننده‌ای است که گروه‌های مقاومت به آن آگاه هستند و از این رو تلاش دارند به هر شکل ممکن آمریکایی‌ها را از کشورشان بیرون کنند. البته فقط پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق مطرح نیست بلکه ایالات متحده بر همه مسائل این کشور کنترل و نظارت دارد و عملاً تحت سلطه خودش درآورده است؛ دخالتی که آمریکایی‌ها درباره مصوبات مجلس عراق دارند یکی از مصادیق بارز و روشن این موضوع است.

دیگر خبرها

  • استولتنبرگ: اعتماد اوکراین به ناتو خدشه‌دار شده است
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • نیرو‌های مسلح یمن: دو ناوشکن آمریکایی و دو کشتی اسرائیلی را هدف قرار دادیم
  • شاهکاری دیگر از انصارالله در دریای سرخ و اقیانوس هند/ سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن: ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی را با تعدادی پهپاد هدف قرار دادیم
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • پیروزی بدون جنگ
  • نیرو‌های مسلح یمن: ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی را هدف قرار دادیم
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا