Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- در صورت موفقیت مذاکرات وین و احیای برجام، ایران طی سه تا شش ماه آینده به سطح تولید قبل از تحریم‌ها یعنی حدود ۴ میلیون بشکه در روز نفت باز می‌گردد.

 به نقل از بلومبرگ، با پیشرفت مذاکرات برای برداشته شدن تحریم‌ها، ایران برای افزایش فروش نفت آماده می‌شود ولی حتی پس از بسته شدن یک قرارداد، جریان ورود نفت اضافی ایران به بازار تدریجی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شرکت ملی نفت ایران در حال آماده سازی میادین نفتی و ارتباط با مشتریان است تا در صورت بسته شدن قرارداد بتواند صادرات خود را افزایش دهد. در خوشبینانه‌ترین حالت، ایران طی سه ماه آینده به سطح تولید قبل از تحریم‌ها یعنی حدود 4 میلیون بشکه در روز باز می‌گردد. ولی هنوز موانع بسیاری قبل از رسیدن به این مرحله وجود دارد. هر قراردادی که بسته شود باید کاملاً موانع تجارت، کشتیرانی و بیمه شرکت‌های ایرانی را بردارد. طبق گفته محمد علی خطیبی یکی از مقامات سابق شرکت ملی نفت ایران، حتی پس از برداشته شدن این موانع هم خریداران احتمالا هنوز هم تمایلی به خرید نفت ایران نخواهند داشت.

وی طی مصاحبه‌ای گفت:«بازگشت ما به بازار نفت یک فرآیند تدریجی خواهد بود نه ناگهانی و سریع و یک شبه انجام نمی‌شود. کاهش تقاضا به خاطر همه‌گیری ویروس کرونا هم بر طولانی شدن این روند تاثیر می‌گذارد».

سرعت بازگشت ایران، برای بازار جهانی نفت بسیار حساس است. با وجود افزایش مصرف سوخت در جهان، قرنطینه های جدید به خاطر اوج همه گیری کرونا دوباره بر تقاضا تاثیر می‌گذارند. افزایش عرضه نفت ایران باری خواهد بود بر دوش متحدین این کشور در ائتلاف اوپک پلاس که بیش از یکسال است تلاش می‌کنند مانع عرضه اضافی نفت به بازار شوند.

 

دیپلمات‌های آمریکا و ایران که در وین در حال مذاکره هستند، اعلام کردند به زودی به یک توافق می‌رسند. اگر این اتفاق بیفتد، قرارداد اتمی برجام که دونالد ترامپ در 2018 از آن خارج شد، دوباره به جریان می‌افتد و تحریم‌های ایران در ازای محدود شدن فعالیت اتمی آن برداشته می‌شوند.

تهران همین حالا هم از فضای کمتر خصمانه پس از انتخاب جو بایدن استفاده کرده و فروش نفت خود را افزایش داده است. تولید نفت ایران 2.4 درصد در سال جاری میلادی افزایش یافته و به 2.4 میلیون بشکه در روز رسیده است یعنی بالاترین رقم طی دو سال گذشته.

طبق گفته ایمان ناصری، مدیرعامل بخش خاورمیانه شرکت مشاوره اف جی ای، اگر این قرارداد بسته شود، تولید نفت ایران طی 3 تا 6 ماه آینده به حدود 4 میلیون بشکه در روز می‌رسد.

رضا پدیدار، سرپرست کمیسیون انرژی در اتاق بازرگانی تهران عقیده دارد 12 تا 15 ماه پس از برداشته شدن تحریم‌ها طول می‌کشد تا تولید نفت ایران به 3.6 میلیون بشکه در روز برسد.

حتی قبل از افزایش تولید، ایران می‌تواند فروش نفت خود را افزایش دهد. تخمین زده می شود ایران حدود 60 میلیون بشکه نفت خام ذخیره داشته باشد که حدود 11 میلیون بشکه از آن به علاوه 10 میلیون بشکه نفت سبک با عنوان میعانات گازی در چین ذخیره شده و آماده فروش به مشتریان است.

شرکت ملی نفت ایران اعلام کرده رابطه خود را با مشتریانش که تمایل به از سرگیری خرید نفت از ایران دارند حفظ کرده است.

عبدالعزیز بن سلمان، وزیر نفت عربستان اعلام کرد اوپک فضای کافی برای افزایش تولید ایران مانند گذشته باز کرده است.

 تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: میلیون بشکه در روز تولید نفت ایران تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۰۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت

براساس داده‌های شرکت تحقیقات نفت ال‌اس‌ئی‌جی، واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی نشان داد واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل نسبت به ماه مارس کاهش یافت و حتی افزایش واردات چین هم نتوانست خرید نفت دیگر کشورهای این منطقه را جبران کند.

براساس این داده‌ها، واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل روزانه ۲۶ میلیون و ۸۹۰ هزار بشکه بود که نسبت به ۲۷ میلیون و ۳۳۰ هزار بشکه واردات روزانه نفت این قاره در ماه مارس کاهش داشته و به‌طور تقریبی با مقدار واردشده در ماه فوریه مشابه است. آسیا در ماه فوریه ۲۶ میلیون و ۶۸۰ هزار بشکه نفت در روز وارد کرد.

داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی همچنین نشان داد واردات نفت خام آسیا در چهار ماه نخست سال ۲۰۲۴ حدود ۲۷ میلیون و ۳۰ هزار بشکه در روز بود که تنها ۳۰۰ هزار بشکه نسبت به واردات روزانه این قاره در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ افزایش داشته است.

این بدان معناست که واردات نفت خام آسیا با سرعتی بسیار کمتر از پیش‌بینی نهادهایی همچون سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در حال رشد است.

اوپک در گزارش چشم‌انداز بازار نفت در ماه آوریل پیش‌بینی کرد تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۴ روزانه ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه نسبت به سال پیش میلادی افزایش می‌یابد که یک میلیون و ۲۴۰ هزار بشکه در روز آن مربوط به کشورهای غیر عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در آسیاست.

اوپک پیش‌بینی می‌کند تقاضای نفت چین، بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام جهان، در سال ۲۰۲۴ میلادی ۶۸۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.

با این‌ حال، داده‌های رسمی اداره گمرک چین برای سه ماه نخست سال ۲۰۲۴ و برآورد شرکت ال‌اس‌ئی‌جی برای واردات ماه آوریل نشان می‌دهد که واردات نفت خام این کشور در بازه ماه‌های ژانویه تا آوریل حدود ۱۱ میلیون و ۱۷۰ هزار بشکه در روز بود که ۲۹۰ هزار بشکه در روز بیشتر از داده‌های اداره گمرک چین در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ است.

دیگر خبرها

  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت!
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق