Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@22:49:27 GMT

ادای دین محترمانه به همسایه مظلوم

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۳۴۷۱

ادای دین محترمانه به همسایه مظلوم

در میان فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامه‌های تلویزیونی، کم و بیش داشته‌ایم محصولاتی که حول و حوش زندگی افغانیان مهاجر روایت شوند با این حال کمتر دیده‌ایم که درباره توانمندی‌های مهاجران افغان، داستان‌پردازی شود.

به گزارش قدس آنلاین اغلب کارگردانان و تهیه‌کنندگان وقتی به سمت تولید فیلم، سریال یا برنامه درباره همسایه مظلوم ایران می‌روند بیشتر بر گرفتاری‌ها، نداری‌ها، مصائب و مشکلات تمرکز می‌کنند ولیکن کم نیستند افغان‌هایی که با عزت نفس بالا در ایران زندگی می‌کنند و مسبب رخدادهایی قابل توجهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

برنامه تلویزیونی "محاکات" که از شبکه دوم سیما روی آنتن رفته با دقت نظر بالا به سراغ چنین افغان‌هایی رفته و کوشیده در گفتگو با خودشان فرازهایی از زندگیشان را مرور کند. 

در "محاکات" بنا بر این بوده که از میان قصه‌های مختلفی که مهمانان از زندگی خودشان طرح می‌کنند بهترین قصه‌ها برای تبدیل به رمان یا فیلم و سریال انتخاب شود و جالب اینکه در میان برترین‌ها ، قصه زندگی یک افغانی هنرمند هم به چشم می‌خورد. 

دو مهمان افغانی که در "محاکات" یافتند هر دو به‌لحاظ اقتصادی‌ از طبقه پایین اجتماع ایرانند؛ به‌مانند بسیاری از ایرانیان! ولی آنچه هر دو را متمایز کرده تلاش و کوششی است که برای زندگی بهتر از خود نشان داده‌اند. 

یکی از افغان‌ها که سرایدار یک‌ ساختمان اداری است در "محاکات" از تجربه مجسمه‌سازی گفت؛ او مجسمه‌سازی را از صفر شروع کرد ولی ظرف چند سال به جایی رسید که نه تنها بسیاری از آثارش در نمایشگاه‌های اروپا و آمریکا عرضه می‌شود بلکه هنرمندانی نظیر نوید محمدزاده هم به مشتریان آثارش بدل شده‌اند. 

دیگر افغان حاضر در "محاکات" در یک اشتباه ساده با یک مرد مرفه اشتباه گرفته شده و نزدیک بیست روز گروگان افرادی میشود که از وی طلب پانصد میلیون پول نقد دارند. این افغان با ذکاوت با گروگان‌گیران کنار آمده و درنهایت شرایط آزادیش فراهم می‌آید. 

هر دو مهمان افغان "محاکات" در فضایی احترام‌برانگیز مخاطب مجری و کارشناسان برنامه قرار گرفتند و این حرمت‌گزاری بسیار کمک می‌کرد به ایجاد انگیزه بیشتر برای ذکر جزییات از اتفاقاتی که برایشان رخ داده. 

جواد فرحانی تهیه‌کننده و مریم نوابی‌نژاد کارگردان "محاکات" با سابقه بالایی که در تولید برنامه‌های گفتگومحور دارند به‌جای ترویج حس ترحم نسبت به این دو مهمان افغان، کاری کردند که هر دو در حد دو قهرمان جلوه کنند. 

این جلوه‌گری قهرمانانه که کمک می‌کند به مخاطب ایرانی که خود را جای آنها بگذارد یک وجه افتراق کامل است با تمام محتواهای ایرانی که تاکنون حول همسایگان افغان تولید شده. 

این یک واقعیت است که برخلاف نگاه‌های کژاندیش، مردمان افغان نه تنها آدمهایی کم‌توان نیستند بلکه اتفاقا آدمهایی بسیار ساعی و سختکوش هستند و انعطاف بالایی برای زندگی در شرایط سخت دارند؛ همین ویژگی‌هاست که اگر درست آداپته شود می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری یک درام‌ قهرمانانه درجه یک شود. 

مگر نه این است که در آثار ابرقهرمانی سینمای جهان با سختکوشی کاراکتر اصلی و ایستادگی اش در برابر مشکلات به سمت شکل‌گیری یک قهرمان تمام عیار و همذات پنداری بیننده می‌روند؟ پس لابد اگر زندگی نوادر افغان نیز درست دراماتیک شود قطعا با آثاری قهرمانانه روبرو خواهیم بود. 

سازندگان "محاکات" در نوع خود تلاش کردند زندگی دو افغانی موفق را در میان زندگینامه‌های برنامه خود قرار دهند تا هم زمینه‌ای ایجاد شود برای محک داستان زندگی آنان توسط کارشناسان برنامه و هم اینکه به نوعی دیگر زندگی آنان، دیده شود.
 
"محاکات" بیشتر از آن که بر رنج‌های مردمان افغان تاکید کند در گپ و گفت با مهمانان افغان به این سمت رفت که روش و شیوه موفقیت آنها را شناسایی کند و پاسخی پیدا کند بر این پرسش که مردمان افغان چگونه شرایط انطباق با دشواری‌ها را پیدا می‌کنند.
 
این بازنمایی تلاش‌های موفقیت‌آمیز مردمان افغان اگر به‌عنوان الگویی برای تولید فیلم و سریالهای جذاب به کار رود و حتی در حداقل حالتش برای نگارش رمان‌های جذاب و خواندنی یا باز حداقل‌تر برای نگارش پاورقی‌های جذاب و ارائه در رسانه‌های مخاطب‌پسند استفاده شود، قطعا خواهد توانست مخاطبان را با تصویری تازه از مردمان افغان آشنا خواهد کرد. 

آنچه بیش از هر چیز دیگر مردم ما بدان نیاز دارند آشنایی با جلوه‌هایی از دستاوردهای همسایه افغان و مهاجرانی از افغانستان است که سالها در ایران زندگی کرده و کنار ایرانیان بوده‌اند. امیدواریم که این آشنایی محاکاتی بیش از پیش در محصولات دیگر سینما و تلویزیون، نضج یابد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: محاکات تلویزیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۳۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه ریال را به رسمیت بشناسیم

معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه در گروه‌های کالایی خاص، به‌ویژه کالاهای نهایی، باید ریال را به رسمیت بشناسیم.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی برادران در مراسم اختتامیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (اکسپو ۲۰۲۴) با بیان اینکه از ۳۵ کشور مقامات عالی رتبه در نمایشگاه اکسپو شرکت کردند، اظهار کرد: همچنین ایران در این نمایشگاه میزبان ۸۸ کشور و ۲۲۰۰ بازرگان بود.

وی با بیان اینکه پیمان‌های خوبی در این نمایشگاه بسته شد و برخی تجار خارجی برای بازدید از کارخانه‌ها به اصفهان و شیراز سفر کردند، اظهار کرد: لازمه جهش تولید جهش صادرات است. در همین راستا در ابتدای سال به ازای گروه‌های کالایی، برنامه رشد تولید به همراه برنامه رشد صادرات، تنظیم شده است.

برادران با بیان اینکه محصولاتی که در این نمایشگاه نمایش داده شد، همه صادراتی بودند، تصریح کرد: در مواردی تبدیل به صادرکننده کالاهایی شدیم که قبلا به کشور قاچاق می‌شد.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت در ادامه با بیان اینکه اگر موضوع حمل و نقل داخلی و بین‌المللی حل نشود، به توفیقات نهایی نمی‌رسیم، گفت: بحث بعدی که باید به آن پرداخته شود، تبادلات مالی است. موضوع تبادلات مالی قابل حل است و باید استفاده از رمز ارزها جدی‌تر گرفته شود. در اصل این ظرفیت وجود دارد که تجارت غیرنفتی بیشتر شود. همین حالا هم آمار برخی کشورهای خارجی از کالاهای صادراتی ایران بیشتر از چیزی است که در گمرکات ایران ثبت شده است که نشان می‌دهد کالا از مرزهای دیگر صادر شده است.

برادران با بیان اینکه باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان و غیره در گروه‌های کالایی خاص، ریال را به رسمیت بشناسیم، تصریح کرد: به رسمیت شناختن ریال در رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و پاکستان خواسته بازرگانان است؛ زیرا اگر تاجری با ریال کالا صادر کند، اما از آن بخواهیم که به دلار رفع تعهد ارزی کند، این موضوع توهین به پول ملی است.

معاون وزیر صمت اظهار کرد: در حوزه استاندارد هم چالش هایی وجود دارد و بعضی مواقع سخت گیری‌ها در این حوزه مانع صادرات است و استاندارد برخی کشورهای هدف پایین‌تر از سطح استانداردهای ماست.

وی افزود: یکی از مشکلات دیگر این است که مناطق آزاد هنوز بر مدار واردات و قاچاق است، اما باید رویکرد صادرات محور در این مناطق جایگزین شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ادای احترام اوسمار ویرا به زنان پرسپولیسی + عکس
  • اراده‌ای قوی برای ادای نماز + فیلم
  • میزبانی از دختران افغان در دومین روز نمایشگاه قرآن کابل
  • طرز پخت نان بربری به شیوه افغان ها (فیلم)
  • یک برنامه رادیویی مرا به زندگی برگرداند
  • تدارک ویژه صدا و سیمای گلستان در سالروز شهادت امام جعفرصادق (ع)
  • ادای احترام رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت به شهدای گمنام ایلام
  • توزیع ۳۱۳ بسته معیشتی در طرح «قرار دوازدهم» رودسر
  • باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه ریال را به رسمیت بشناسیم
  • اتباع غیرمجاز افغان دستگیر و از کشور خارج می شوند /۵۰ درصد اتباع در کدام شهر ساکن هستند؟