Web Analytics Made Easy - Statcounter

حلاج نیا گفت: روزهای پیش رو برای مبارزه با آفت سن غلات در مرحله پوره، بسیار مهم و فرصت طلایی محسوب می شود.

فاطمه حلاج نیا در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین در خصوص وضعیت مبارزه با آفات و حشرات عنوان کرد:  برخی از آفات وجود دارند که برای بروز آنها، باید شرایط خاصی فراهم شود. باتوجه به زمستان خشکی که پشت سر گذاشتیم، آفات متمایل به آب و هوای خشک، بیشتر امکان رشد و نمو دارند، به همین دلیل مدتی است مبارزه جدی با آنها شروع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

وی بابیان اینکه آفت سن غلات یکی از آفات خشکی دوست است، بیان داشت: با سن غلات در مزارع درحجم قابل توجهی مبارزه کرده ایم تا از خسارت آن برای محصول گندم جلوگیری شود. اکنون در حال مبارزه با سن در مرحله پوره هستیم.

وی خاطرنشان کرد: چند روزی که بارندگی شد و وضعیت اقلیمی کمی بهتر و هوا سردتر شده بود، باعث شد که سیکل زندگی آفات عقب بیافتد. اما با گرم شدن هوا آفاتی بروز خواهند کرد. اگر با تابستان گرمی روبرو شویم یکسری از کنه ها در درختان حاضر خواهند شد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی درخصوص هجوم احتمالی ملخ به مزارع استان بیان داشت: باتوجه به اینکه امسال بارش کمتری بوقوع پیوسته است، با ملخ بسیار کمتری نسبت به سالهای پیش روبرو هستیم. چون کانون تجمع ملخ ها، رطوبت کافی برای تفریخ تخم ها نداشته اند. اما با بارندگی های اتفاق افتاده در چند روز گذشته درجغتای و داورزن و بردسکن، باعث شروع مبارزه با آفت ملخ دراین شهرستان ها شد.

وی باتاکید براین موضوع که کانون های ملخ دراستان مرتب توسط کارشناسان پایش شده و تاکنون در سطح ۳۴۶هکتار مبارزه با ملخ انجام شده است، گفت: آمادگی مبارزه با ملخ های صحرایی را هم داریم اما هنوز مشاهده نشده است که این ملخ ها از جنوب کشور به استان وارد شوند.

وی یادآور شد: وظیفه ما مقابله با ملخ ها در کانون تکثیر و رشد و نمو و گسترش آنهاست. اگر در این کانون با آفات مبارزه شود با حداقل هزینه و کمترین صرف وقت، به بهترین نتیجه می رسیم. سال گذشته وسعت مبارزه با ملخ ها در حدود ۱۷۰۰۰ هکتار بود اما امسال این میزان کمتر از ۱۰۰۰ هکتار است.  

 حلاج نیا ضمن رد این شایعه که کرونا باعث عدم حضور پروانه هایی است که در سالهای گذشته درخیابانهای شهر جولان می دادند، گفت: سالهایی که بارندگی بیشتر باشد یکسری علف های هرز در مزارع رشد می کنند. به همین خاطر لاورهای برخی حشرات مانند پروانه ها روی این علف‌ها رشد کرده و تولید می شوند و پس از بلوغ در فضای باز و درخیابانها و کوچه های شهر دیده می شدند. البته این پروانه ها آفت محسوب نشده و به مراتع طبیعی و گیاهان آسیب نمی رساندند. اما به خاطر بارش کم، امسال آنها را درشهر مشاهده نمی کنیم.  

وی ادامه داد: در سالهای کم بارش با آفات خشکی دوست روبرو هستیم. با توجه به اینکه افت سن غلات خشکی دوست است و عرصه منابع طبیعی پوشش گیاهی مناسبی را بدلیل کاهش بارندگی در سال زراعی جاری نداشته، برنامه ریزی سازمان حفظ نباتات و سازمان جهاد کشاورزی استان بر کنترل افت سن غلات در مرحله مادری بوده است. خوشبختانه با تلاش مستمر همکاران شبکه مراقبت سطح استان و همراهی کشاورزان توانسته ایم تا کنون در سطح ۸۱۴۴۰هکتار سن مادری  و ۱۸۵۵۳هکتار سن در مرحله پوره را مبارزه کنیم.

وی ادامه داد: مبارزه با پوره ادامه داشته و به گندمکاران توصیه می شود برای جلوگیری از خسارت و کاهش عملکرد کمی و کیفی محصول در اولین فرصت با مشورت کارشناسان شبکه مراقبت دولتی و خصوصی جهاد کشاورزی شهرستان ها عملیات مبارزه با آفت سن غلات که از افات مهم غلات می باشد را انجام دهند. هفته پیش رو برای مبارزه با افت سن غلات در مرحله پوره بسیار مهم و فرصت طلایی محسوب می شود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: پروانه های خانم قشنگ کرونا آفت سن غلات مرحله پوره مبارزه با آفت آفت سن غلات سن غلات پروانه ها ملخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۳۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار

آقای احمدی گفت: همه ساله آفات برگخوار و جوانه خوار بلوط خسارات سنگینی را به عرصه‌های جنگلی استان وارد می‌کنند و در سال ۱۴۰۳ سطحی معادل ۴۵۰۰۰هکتار از جنگل‌های استان را آلوده نموده که منطقه مشایخ شهرستان کیار نیز از این موضوع مستثنا نبوده و مورد هجوم این آفات قرار گرفته اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با توجه به اعتبارت خود اقدام به مبارزه با این آفات در سطح ۳۰۰ هکتار در جنگل‌های منطقه مشایخ نموده است.

وی افزود: از آنجایی که در جنگل‌ها استفاده از سموم شیمیایی ممنوع می‌باشد عملیات مبارزه با ترکیب بیولوژیک BT صورت پذیرفته است.

بیشتر بخوانید

مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد

احمدی اضافه کرد: بخش عمده‌ای از این مناطق در منطقه حفاظت شده محیط زیست واقع شده و اداره کل منابع طبیعی استان با توجه به اعتبارات خود هر ساله اقدام به مبارزه می‌نماید.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • لزوم مبارزه با آفات مگس مدیترانه در باغات مازندران
  • شکارچی غیرمجاز در سبزوار قبل از شکار دستگیر شد
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • سمپاشی مزارع گندم ارومیه علیه سن غلات و علفهای هرز
  • سمپاشی ۱۸۱۶ هکتار از مزارع ارومیه بر علیه آفت سن غلات
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس