Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپیس، یک موشک Falcon ۹ اسپیس ایکس، ۵۲ ماهواره اینترنتی جدید از استارلینک را در کنار دو ماهواره، شنبه عصر (۱۵ مه)، وارد مدار کرد. موشک کهنه کار Falcon ۹ ساعت ۶:۵۶ بعد از ظهر (۲۰:۵۶ به وقت گرینویچ) از پد ۳۹A در مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا پرتاب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پانزدهمین پرتاب شرکت ناسا در سال جاری است و همچنین هشتمین پرواز Falcon ۹ است.

تقریباً نه دقیقه پس از بلند شدن، اولین مرحله موشک به زمین بازگشت و کشتی پهپادی "Of Course I Still Love You" اسپیس ایکس را لمس کرد تا برای هشتمین بار به صورت موفقیت آمیز فرود آید.

پرواز دیروز که Starlink ۲۷ نام دارد، از این نظر که SpaceX در حال تقسیم بار حمل و نقل با مشتریان پولی است، کمی منحصر به فرد است. یکی از دو مسافر اضافی که در کنار انبوهی از ۵۲ ماهواره استارلینک قرار دارند، از جدیدترین نسخه‌های ماهواره تصویربرداری SAR متعلق به شرکت کاپلا اسپیس است. محموله دیگر هم یک ماهواره Tyyak-۰۱۳۰ است که توسط شرکت Tyvak Nano-Satellite Systems ساخته شده است. هنوز اطلاعاتی درباره این ماهواره منتشر نشده است.

ارسال ۱۶۰۰ ماهواره استارلینک به مدار زمین

اکنون با احتساب ماهواره‌های ارسالی، بیش از ۱۶۰۰ استارلینک در مدار زمین قرار دارند. این عملیات چهارمین پرتاب فالکون ۹ همراه ماهواره‌های استارلینک از آغاز ماه مارس تاکنون است.

اسپیس ایکس از ناوگان تقویت کننده پروازی خود بهره گرفته است، زیرا همه مأموریت‌های خود تاکنون در سال ۲۰۲۱ را با یک موشک مورد استفاده مجدد، پرتاب کرده است، که در آمار، ۱۲ مأموریت ماهواره‌های استارلینک (Starlink) را حمل می‌کنند. ناسا برای گسترش باند پهن در حال رشد خود، در حال تلاش است.

بیشتر بخوانید

کشف سنگ های مرموز توسط مریخ نورد ناسا + تصویر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اسپیس ایکس اسپیس ایکس فضاپیمای ناسا اسپیس ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۵۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!

سیستم ارتباطی لیزری ناسا که به همراه کاوشگر سایکی به سمت سیارک فلزی در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری پرتاب شده بود، برای نخستین بار با موفقیت داده ارسال کرد. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، سیستم ارتباطی لیزری ناسا که به همراه کاوشگر سایکی به سمت سیارک فلزی در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری پرتاب شده بود، برای نخستین بار با موفقیت داده ارسال کرد. این سیستم به نام "ارتباطات نوری فضای عمیق" یا DSOC شناخته می‌شود و در 14 نوامبر از فاصله 226 میلیون کیلومتری (140 میلیون مایل) داده‌هایی را به رصدخانه پالومار موسسه فناوری کالیفرنیا در سن دیگو، کالیفرنیا ارسال کرد.

این انتقال "اولین نور" برای DSOC محسوب می‌شود و گامی مهم در جهت توسعه فناوری جدیدی است که می‌تواند روزی انقلابی در نحوه ارسال داده‌ها از فضا ایجاد کند. ارتباطات رادیویی که در حال حاضر روش معمول ارسال داده از فضاپیماها است، با افزایش فاصله، به طور قابل توجهی کندتر می‌شود. DSOC با استفاده از لیزر به جای امواج رادیویی، می‌تواند داده‌ها را با سرعت بسیار سریع‌تر و با پهنای باند بیشتر ارسال کند.

ماموریت آرتمیس 3 ناسا برای پرورش گیاه روی کره ماه

این فناوری نه تنها برای مأموریت‌های عمیق فضایی مانند سایکی، که در آن کاوشگر باید داده‌های زیادی را از راه دور ارسال کند، مفید خواهد بود، بلکه می‌تواند برای مأموریت‌های آینده به ماه و مریخ نیز استفاده شود.

DSOC در حال حاضر در حال ارسال داده‌های آزمایشی است اما در نهایت برای ارسال تصاویر و سایر داده‌های علمی از سیارک سایکی استفاده خواهد شد.

سایکی قرار است در سال 2026 به سیارک سایکی برسد. این سیارک تصور می‌شود که هسته فلزی یک سیاره اولیه باشد که میلیاردها سال پیش در اثر برخورد از بین رفته است. مطالعه سایکی می‌تواند به دانشمندان در درک بهتر شکل‌گیری منظومه شمسی ما کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد
  • فیلم/ پرتاب موشک‌ به سمت شهرک‌های سدروت و نیرام توسط سرایاالقدس
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • کره جنوبی نانوماهواره پرتاب کرد
  • امسال شاهد رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید خواهیم بود
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • احتمال رفع فیلتر گوگل‌پلی/رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید
  • ارتباط فضاپیمای وویجر ۱ ناسا پس از ماه‌ها با زمین برقرار شد