Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-27@21:12:02 GMT

حباب لرزان رمزارزها

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۵۴۹۷

حباب لرزان رمزارزها

واقعیت این است که رمزارزها در یک‌سال گذشته عملکرد خیره‌کننده‌ای داشته‌اند و محبوب‌ترین رمزارزها یعنی بیت‌کوین، اتریوم و دوج‌کوین هریک افزایش قیمت‌های چند برابری را در ماه‌های گذشته تجربه کرده‌اند. طرفداران رمزارزها، سرمایه‌گذاران این بازار و کسانی که این نشان‌های دیجیتال را به‌‌عنوان راهی برای محافظت از سرمایه خود در برابر ناملایمات اقتصادی انتخاب کرده‌اند اعتقاد دارند این تازه ابتدای راه است و ارزش‌های کیفی مثل ایمنی، شفافیت و ساختار غیرمتمرکز رمزارزها باعث افزایش بیشتر ارزش آنها در آینده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
از طرف دیگر، بسیاری از کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند این قیمت‌ها بسیار بیشتر از ارزش واقعی رمزارزهاست و حبابی در این بازار ایجاد شده که ممکن است هر آن منفجر شود. در ادامه تلاش می‌کنیم هر یک از این دو دیدگاه را کمی بیشتر بررسی کرده و درباره آینده احتمالی رمزارزها صحبت کنیم.

 روایت موافقان
ارزش هر چیز براساس توافقی که بین عرضه‌کننده و متقاضی شکل می‌گیرد تعیین می‌شود و به استناد به همین منطق، ارزشی که کاربران برای رمزارزهایی مثل بیت‌کوین قائل هستند همان ارزش واقعی آنهاست.
به نظر موافقان رمزارزها، آینده تراکنش‌های مالی متعلق به بلاک‌چین است که تمام سوابق تراکنش‌های انجام شده را به‌صورت شفاف در خود نگه می‌دارد و کاربران را از خدمات‌دهندگان ثالثی مثل بانک‌ها و مؤسسات مالی بی‌نیاز می‌کند. بیت‌کوین و دوج‌کوین ظرفیت افزایش سرعت صحت‌سنجی و نهایی ‌شدن تراکنش‌هایشان را دارند و همین الان برای کارهایی مثل انتقال پول به مقاصد بین‌المللی سریع‌تر از سیستم بانکداری سنتی عمل می‌کند.
از طرف دیگر اتریوم و سیستم قراردادهای هوشمند بلاک‌چین آن - که امکان صحت‌سنجی، تسهیل یا اجرای مذاکرات قیمتی را فراهم می‌کنند - از توانایی بالقوه متحول کردن زنجیره‌های تامین جهانی برخوردار است.
همچنین اکنون دیگر افراد و مؤسسات مالی در حال خرید رمزارزها به‌عنوان محافظی دربرابر کاهش ارزش دلار و تورم هستند. در نهایت باید به امیدواری کاربران رمزارزها برای افزایش نفوذ و کاربرد این سکه‌ها اشاره کنیم که به‌خصوص در یک سال اخیر رشد قابل‌ملاحظه‌ای داشته است.
تمام این نکات و البته سرازیر شدن حجم عظیمی از سرمایه‌های سرگردان به این بازار پرتب‌و‌تاب باعث شده سه رمزارز اصلی بیت‌کوین، اتریوم و دوج‌کوین ارزش بازاری بیش از 5/1 تریلیون دلار پیدا کنند. اما در عمل تراکنش‌ها و کاربرد این بازار با ارزش اصلا در حدی نیست که از این سرمایه عظیم انتظار داشته باشیم. این همان نکته‌ای است که مخالفان ارزشگذاری‌های فعلی به آن اشاره می‌کنند و اعتقاد دارند شرایط کنونی بازار نشان‌دهنده حباب عظیمی است که انفجار آن ممکن است باعث متضرر شدن میلیون‌ها نفر شود.
 روایت مخالفان
همان‌طور که گفتیم موافقان افزایش قیمت رمزارزها معتقدند یکی از دلایل اصلی رشد چشمگیر ارزش آنها در یک سال اخیر، افزایش کارایی و گستره نفوذ آنها در بین کاربران عادی و برای تراکنش‌های معمول است. اما درواقع، این نفوذ آنقدر وسعت نیافته که بتوان کاربرد عملی و واقعی برای رمزارزها درنظر گرفت. برای مقایسه حدود 35/1 میلیون تراکنش روزانه مجموعه رمزارزهای اتریوم، بیت‌کوین و دوج‌کوین است که در قیاس با 01/1 میلیارد تراکنشی که شرکت‌های Visa و Mastercard به‌عنوان اصلی‌ترین ارائه‌دهندگان خدمات اعتباری در سال2018 (دو سال پیش) ثبت کرده‌اند قابل چشم‌پوشی است.
از طرف دیگر اما و اگرهای جدی درباره ماهیت واقعی رمزارزها و سازوکارهای تعریف شده برای عملکرد آنها وجود دارد. برای مثال از میان 21 میلیون سکه‌بیت‌کوین قابل استخراج، از سرنوشت حدود 20‌درصد از آنها اطلاعی در دست نیست چون هرگز از آنها در هیچ تراکنشی استفاده نشده‌است. اگر بانک‌های مرکزی یا مؤسسات مالی بزرگ مالک این سرمایه عظیم باشند، بعید نیست از آن برای دست‌کاری در قیمت بازار و کنترل آن به‌نحو مورد علاقه خود استفاده کنند.
به‌علاوه این حقیقت را هم در نظر داشته باشید که تعداد سکه‌های بیت‌کوین در عمل محدود نیست و درصورت تصمیم جمعی بر افزایش ذخیره، این اتفاق خواهد افتاد. این حقیقت را در کنار حجم غیرقابل باور دوج‌کوین‌ها (که اعلام شده هیچ محدودیتی در تعداد نخواهند داشت) و اتریوم نامحدود بگذارید تا متوجه شوید چرا بسیاری از کارشناسان وضعیت فعلی بازار رمزارزها را یک حباب بزرگ می‌بینند.
 آینده روشن یا حباب بزرگ؟
واقعیت این است که رمزارزها ابتدای راه هستند و هنوز قیمت نهایی آنها تثبیت نشده‌است. این یعنی ممکن است قیمت هر بیت‌کوین بسیار بالاتر از قیمت کنونی آن برود یا شاهد سقوطی عظیم مشابه سقوط ارزهای دیجیتال اولیه در دهه 90 میلادی باشیم. در بسیاری از موارد انتظارات سرمایه‌گذاران از توانایی‌های فناوری‌های جدید پیشی می‌گیرد و این بارها باعث سقوط ارزش سرمایه‌گذاری‌های هیجانی شده‌است. از نظر برخی پارامترهای اقتصادی، بازار رمزارزها کشش قیمت‌های بسیار بالاتری را هم خواهد داشت. به‌علاوه فناوری بلاک‌چین ویژگی‌های جالبی دارد که باعث شده حتی بانک‌های مرکزی کشورها شروع به سنجش امکان به‌کارگیری آن برای بهبود سیستم‌های فعلی خود کنند. ولی محدودیت‌هایی مثل قوانین نامشخص، شرایط متغیر بازار و البته کمبودهایی که در زمینه گسترش ضریب نفوذ آنها در تراکنش‌های روزمره وجود دارد باعث می‌شود آینده برای رمزارزها چندان هم درخشان و مطمئن نباشد.
تا وقتی این نشان‌های دیجیتال قادر به تثبیت خود به‌عنوان یک روش معمول برای انجام امور‌اقتصادی روزمره نشوند، نمی‌توانیم درباره قیمت نهایی و ارزش واقعی رمزارزها نظر قطعی پیدا کنیم. در نتیجه با توجه به دیدگاه خودتان و ارزشی که برای مفاهیم نمایندگی شده توسط رمزارزها یا مخالفان آنها قائل هستید، ممکن است نظر متفاوتی در این باره داشته باشید. اما آنچه مشخص است، بازاری ملتهب و ناپایدار است که شاید به‌زودی دچار واپاشی نشود، اما قطعا با نوسانات خود به سرمایه‌گذاران تازه‌کار و ناوارد ضرر می‌زند.   منبع: کلیک ضمیمه روزنامه جام جم 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: رمز ارز کلیک روزنامه جام جم دوج کوین تراکنش ها بیت کوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۵۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!

بورس تهران که در سال قبل، هفتمین بازار سهام بزگ خاورمیانه به شمار می‌رفت؛ در سال جاری با افزایش قابل توجه دومین بازار سهام امارات متحده عربی، یک پله نزول کرد و به هشتمین بازار سهام بزرگ خاورمیانه بدیل شد.

به گزارش اکوایران، بورس تهران به عنوان بزرگترین بازار سهام کشور، دارای ارزش بازاری برابر با مجموع ارزش شرکت‌های پذیرفته شده در این بازار است. ارزش بازاری بورس تهران در سال گذشته نوسانات متعددی داشته است، ولی در اردیبهشت ماه امسال ترازی نزدیک به تراز اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ دارد. این در حالی است که ارزش دلار بازار آزاد در این مدت رشد داشته که ارزش دلاری کمتری به نسبت اردیبهشت ماه سال قبل برای بازار سهام در بر دارد.

ارزش دلاری بورس تهران با در نظر گرفتن نرخ دلار ۶۵ هزار تومانی در حال حاضر حدودا ۱۲۲ میلیارد دلار است و در صورتی که نرخ دلار بازار آزاد را ۶۰ هزار تومان فرض کنیم به ارزش دلاری ۱۳۳ میلیارد دلاری بورس تهران می‌رسیم. اردیبهشت ماه سال قبل، ارزش دلاری بازار‌های سهامی خاورمیانه به شکلی بود که بورس تهران پس از بورس شش کشور منطقه، با ۱۴۵ میلیارد دلار، هفتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رفت. در اردیبهشت ماه امسال با کاهش ارزش دلاری بازار بورس اوراق بهادار تهران و افزایش قابل توجه ارزش دلاری بازار مالی دبی که دومین بازار سهامی کشور امارات متحده عربی به شمار می‌رود؛ بورس تهران به رتبه هشتم جدول بزرگترین بازار‌های سهامی خاورمیانه سقوط کرد.

تداول عربستان که در سال‌های اخیر به بزرگ‌ترین بازار سهامی منطقه تبدیل شده است؛ با رشد نزدیک به ۱۲ درصد در ارزش دلاری خود به نسبت اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به ارزش دلاری ۲ هزار و ۹۸۰ میلیارد دلاری رسیده است. ارزش دلاری بورس ابوظبی نیز در این مدت ۹ درصد رشد داشته و به ۸۰۶ میلیارد دلار رسیده است.

بورس تل آویو نیز در یک ساله اخیر با افزایش ارزش بازاری همراه بوده و به ارزش دلاری ۴۷۵ میلیارد دلار دست یافته است. دومین بازار سهامی امارات متحده عربی نیز با ۹۵ درصد افزایش ارزش دلاری به ارزش ۱۸۷ میلیارد دلاری دست یافته است.

بورس تهران در حال حاضر بالاتر از بازار سهام کازابلانکا و مصر، هشتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • چه فاکتورهایی بر تعیین قیمت بیت کوین تأثیرگذار هستند؟
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • جدیدترین قیمت رمزازها در جهان : ۸ ارديبهشت
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • بیت‌کوین جهش کرد/ پیش‌بینی ۱۴۰هزار دلاری برای رهبر بازار رمزارز!
  • قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار کاهش یافت
  • کاهش قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار