Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@07:14:26 GMT

بیمارستان عشایر 2 در آی‌ سی‌ یو

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۵۷۴۱

بیمارستان عشایر 2 در آی‌ سی‌ یو

یکی از این پروژه‌ها احداث بیمارستان شهدای عشایر 2 یا همان نیایش است که کلنگ احداث آن در سال 90 با پیمانکاری راه و شهرسازی لرستان بر زمین زده شد اما به‌دلیل وجود برخی مشکلات، راه و شهرسازی نتوانست پروژه را اجرایی کند، لذا پس از چهار سال پروژه برای اجرا به علوم پزشکی استان برگردانده شد که باز هم پیشرفتی در ساخت آن حاصل نشد تا امروز در پرونده آن ثبت شود که پس از گذشت 9 سال به بهره‌برداری که نرسیده، بماند که حتی پیشرفت قابل قبولی هم نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لرستان هم مثل بیشتر استان‌های کشور با کمبود تجهیزات و زیرساخت‌های درمانی مواجه است. طبق شاخص‌های کشوری به ازای هر یک‌هزار نفر 1.6 تخت نیاز است که رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان می‌گوید: این شاخص در لرستان به‌گونه‌ای است که با کمبود 1000 تخت بیمارستانی مواجه هستیم؛ به‌عبارتی اکنون 3000هزارتخت بیمارستانی داریم که فقط 2000 تخت فعال است.

محمدرضا نیکبخت با اشاره به این‌که این کمبود باید جبران شود، می‌افزاید: برای افزایش و ارتقای فضای فیزیکی درمانی در استان، احداث بیمارستان شهدای عشایر2 یا همان بیمارستان نیایش در زمینی به مساحت 5500 مترمربع در منطقه کمالوند جانمایی و روند ساخت آغاز شد.

به گفته وی، مقرر شد این بیمارستان با ظرفیت 500 تخت و دارای بخش‌های تخصصی و فوق‌تخصصی باشد تا بتواند در جهت ارتقای فضای کمی و کیفی و بالا بردن سطح خدمات به مردم تاثیر بسزایی داشته باشد.

نیکبخت می‌گوید: در صورتی که این پروژه به بهره‌برداری و اتمام برسد، کمبود تخت و سرانه درمانی این شهر و حتی استان تا چند سال برطرف خواهد شد.

با این شرایط بیمارستان افتتاح نمی‌شود

اما پروژه به پایان که نرسیده، بماند، هنوز اندر خم یک کوچه است و رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان درباره دلایل تاخیر ساخت آن به ما می‌گوید: با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مقرر شد تا 30‌درصد اعتبار ساخت این بیمارستان از سوی وزارت بهداشت و 70‌درصد آن نیز از محل منابع دانشگاه علوم پزشکی لرستان تامین شود. اما حجم پروژه بالاست و با روند افزایش قیمت مصالح، تجهیزات، وسایل و... اعتبار هنگفتی لازم است تا تکمیل شود و به بهره‌برداری برسد و از آنجا که دولت هر ساله اعتبار اندکی به این پروژه اختصاص می‌دهد و بودجه استانی هم کفاف هزینه‌های این پروژه را نمی‌دهد، نمی‌توان آن را در بازه زمانی کوتاه به بهره‌برداری رساند. از سویی قرارگاه خاتم‌ الانبیا هم به‌عنوان پیمانکار پروژه و به‌دلیل گران شدن مصالح دیگر با بهای ذکر شده در قرارداد کار نمی‌کند.

تامین اعتبار می‌شود

مشاور رئیس و مدیر حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی لرستان هم در این باره می‌گوید: پروژه بیمارستان نیایش هم‌اکنون فعال نیست و مشکل اصلی آن به اعتبارات بر‌می‌گردد. علی فرهادی البته مدعی می‌شود که اقدامات خوبی از سوی دانشگاه علوم پزشکی برای رفع مشکل اعتباری صورت گرفته و از چند منبع قرار است اعتبار لازم تامین شود که یکی از این منابع استفاده از ماده ۵۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت است که بنا‌بر آن قرار است مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کنیم.

مدیر حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان این‌که بر اساس برآوردهای صورت گرفته این پروژه برای اتمام ساخت به ۵۰۰ میلیارد تومان دیگر نیاز دارد، می‌افزاید: بخشی دیگر از هزینه ساخت و ساز هم قرار است از طریق تهاتر املاک تامین شود که در گام اول ۱۵۰میلیارد تومان املاک در نظر گرفته شده است. بخشی دیگر نیز از طریق اعتبارات بودجه‌ای وزارتخانه تامین می‌شود. فرهادی یادآور می‌شود که در سال گذشته اعتباری بالغ بر ۳۰میلیارد تومان از طریق وزارتخانه برای این پروژه در نظر گرفته شد و برای سال ۱۴۰۰ درصدد هستیم اعتبار بیشتری دریافت کنیم. هرچند دولت نیز قول‌هایی داده که برای اتمام هر چه سریع‌تر پروژه، از طریق تهاتر نفت مبالغی نیز به این پروژه اختصاص یابد.

وی به میزان اعتبار هزینه‌شده برای این پروژه اشاره می‌کند و با بیان این‌که تاکنون برای این پروژه بالغ بر ۶۰میلیارد تومان هزینه شده، می‌گوید: با این میزان اعتبار صرف‌شده پروژه طی چند سال گذشته فقط به پیشرفت ۳۵درصدی رسیده است.

قرارگاه تکلیف ما را مشخص کند

مدیر حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی لرستان به نوع همکاری با قرارگاه خاتم هم اشاره می‌کند و می‌گوید: قرارداد قرارگاه خاتم مربوط به سال ۹۵ است و در حال حاضر برای ادامه روند کار پیشنهادی مبنی بر افزایش سقف قرارداد دارد که منع قانونی دارد و نمی‌توان این پیشنهاد را عملی کرد. به همین دلیل دنبال راه‌حل‌های دیگری برای ادامه روند کار هستیم. فرهادی تاکید می‌کند: اگر قرارگاه خاتم می‌تواند کار را به پایان برساند، قراردادی با وزارت بهداشت با مدت و قرارداد مشخص در ازای تهاتر اموال دانشگاه انجام دهد. اگر هم نمی‌تواند فسخ قرارداد صورت گیرد تا کار به مناقصه کشیده شده و پیمانکار دیگری برای پروژه در نظر گرفته شود.

چرا پروژه خوابیده است؟

حسین حافظی، کارشناس اقتصادی است که به دلایل تاخیر در اجرای پروژه پرداخته و می‌گوید: وقتی پروژه‌ای بدون برنامه‌ریزی دقیق و مشخص نکردن منابع تامین مالی آغاز می‌شود به سرنوشت پروژه‌های بلاتکلیف و نیمه‌تمام این استان گرفتار می‌شود.

حافظی به ساخت بیمارستان نیایش خرم‌آباد به عنوان یکی از این پروژه‌ها اشاره کرده و می‌افزاید: از همان ابتدا به دلیل ناتوانی راه و شهرسازی در اجرا، پروژه به دانشگاه علوم پزشکی واگذار شد اما همین ناتوانی راه‌وشهرسازی در مدت سه سال به علاوه بالارفتن قیمت دستمزد، مصالح و ... هزینه اجرای پروژه را بیش از پیش افزایش داد. موضوعی که موجب اختلاف بین کارفرما و پیمانکار شد و در‌نهایت تعطیلی کامل پروژه شد.

این کارشناس اقتصادی می‌گوید: در کل در شرایط کنونی دولت توان پرداخت اعتبار لازم و یک جا برای پروژه‌ها را ندارد و از سوی دیگر اعتبارات قطره‌ای و اندک نیز برای اتمام چنین پروژه‌هایی نمی‌تواند کارساز باشد. اعتبارات استانی یک اداره، ارگان یا سازمان هم کفاف اتمام پروژه‌ها را نمی‌دهد.

حافظی به ضعف مدیریتی به عنوان عامل دیگری در ناقص ماندن پروژه‌ها اشاره کرده و می‌گوید: اگر مدیریت درست، صحیح و با برنامه‌ریزی وجود می‌داشت حداقل با همین اعتبارات اندک نیز باید پروژه در هر سال پیشرفتی 10درصدی داشته باشد و اگر چنین می‌شد، پروژه بیمارستان نیایش باید اکنون با پیشرفتی بالغ بر 90درصد در مراحل پایانی می‌بود.

راهکارهای رهایی از بن‌بست

حافظی به راهکارهایی هم برای بیرون آمدن از این بن‌بست اشاره کرده و می‌گوید: تنها راه‌حل این است که علوم پزشکی بر اساس مواد قانونی موجود برای تامین اعتبار لازم با پیمانکار تهاتر اموال را انجام دهد تا حداقل بتواند در بازه زمانی یکی دوساله این پروژه را به سرانجام برساند. راه‌حل دیگری که وجود دارد این است که از خیرین حوزه بهداشت و درمان که همیشه در صحنه حضور داشته‌اند کمک گرفت. روش معقول دیگر این است که سرمایه‌گذار پیدا کرده و او را پای کار بیاورند و با طرح‌های مشارکتی یا درصدی، کار را پیش ببرند و به اتمام برسانند تا هم دانشگاه علوم پزشکی در بازه کوتاه به بیمارستان خود برسد و هم سرمایه‌گذار از درآمد بیمارستان سهم خود را برداشت کند.

فاطمه حافظی - جام‌جم لرستان

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: بیمارستان شهدای عشایر لرستان محمدرضا نیکبخت دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیمارستان نیایش بهره برداری قرارگاه خاتم پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۵۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی در مجتمع دانشگاهی لاکان رشت یکی از مهمترین مطالبات نظام سلامت استان است، گفت: در جهت تحقق این امر مهم دانشگاه علوم پزشکی گیلان به‌عنوان دستگاه بهره‌بردار از هیچ کوششی دریغ نکرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، مصطفی گل‌شکن امروز_ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران، با اشاره به عملکرد معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حوزه مدیریت منابع فیزیکی اظهار کرد: ۴۳ پروژه با زیربنای بیش از ۹۷۶ مترمربع و با ارزش ریالی بیش از ۲۱۸ میلیارد تومان تا فروردین ماه سال ۱۴۰۳ افتتاح شده و بهره‌برداری رسیده است.

وی با بیان اینکه در دوره کنونی تا پروژه‌ای به بهره‌برداری نرسد، آن را افتتاح نخواهیم کرد، افزود: تعداد ۸۱ پروژه با اعتباری بالغ بر ۳۱۲ میلیارد تومان در نظام سلامت گیلان آماده افتتاح است.

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی در مجتمع دانشگاهی لاکان رشت را یکی از مهم‌ترین مطالبات نظام سلامت استان دانست و خاطرنشان کرد: در جهت تحقق این امر مهم، دانشگاه علوم پزشکی گیلان به‌عنوان دستگاه بهره‌بردار از هیچ کوششی دریغ نکرده و پیگیری‌های ملی و استانی را جهت اتمام و افتتاح آن را در اولویت قرار داده است.

گل‌شکن با اشاره به عملکرد این حوزه در بخش نیروی انسانی تصریح کرد: آزمون استخدامی ورودی ۳۶۷ نفر به دانشگاه علوم پزشکی گیلان و جذب ۱۳۶ به‌ورز طی یک سال اخیر انجام شده است.

وی اظهار کرد: نگارش پیش‌بینی بودجه تفصیلی ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ تأیید نهایی بودجه به‌عنوان یکی از اولین دانشگاه‌های علوم‌پزشکی، پایش حضوری عملکرد بودجه‌ای واحدها، جذب ۱,۰۴۰ میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی سرمایه‌ای وزارتی از ابتدای سال تاکنون، پیگیری جذب اعتبارات وزارت نفت، پیگیری اعتبارات مصوبات سفر، محرومیت زدایی از استانداری و سازمان برنامه و بودجه، تهیه مقدمات لایحه بودجه ۱۴۰۳، انجام ۳۹ پایش از پروژه‌های سطح استان و مقایسه میزان پیشرفت فیزیکی و مالی پروژه‌های عمرانی با حضور کارشناسان سازمان برنامه و بودجه و تهیه و ارائه فرم‌های توجیه فنی و اقتصادی برای انواع طرح‌های تملکی، تعمیرات و بازسازی و تجهیزات و نظارت و کنترل هزینه‌های درخواستی تملکی و شناسایی موارد غیر ضروری از عملکردهای مدیریت بودجه و پایش عملکرد است.

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: تخصیص ۵۰۳ پست بلاتصدی مصوب متناسب، بررسی و ورود اطلاعات کارکنان قراردادی به منظور تعریف پست‌های نشاندار A در سامانه جامع تشکیلات وزارت متبوع، پیگیری و دریافت مصوبه هیأت امنا در خصوص تشکیلات بیمارستان دکتر پیروز لاهیجان، بازنگری، جاریزی اسمی و تعریف پست‌های مذکور در سامانه جامع تشکیلات وزارت متبوع جهت بهره برداری و صدور حکم و هماهنگی، بررسی و ارسال اطلاعات درخواستی در راستای بازنگری تشکیلات تفصیلی معاونت‌های بهداشتی و آموزشی به وزارت متبوع از جمله اقدامات این معاونت در حوزه مدیریت تحول اداری است.

وی با اشاره به اقدامات این معاونت در حوزه مدیریت امور پشتیبانی و توجه ویژه این معاونت در حوزه ایجاد زیرساخت رفاهی پرسنل طی سال گذشته خاطرنشان کرد: مرمت و بازسازی مجتمع ارفع تهران و تبدیل تعداد واحدها مجتمع از دو به شش واحد، پرداخت تسهیلات اقامتی و سیاحتی، بازسازی و تجهیز واحدهای مسکونی موجود در واحدهای تابعه دانشگاه، بازسازی و تجهیز هشت واحد مسکونی در شهرستان‌های گیلان و تأمین اعتبار و پیگیری بهسازی ساختمان قدیمی آموزش در محوطه بیمارستان ۲۲ آبان لاهیجان، تأمین فضاهای اقامتی در کاشان، همدان، مشهد و اراک و بهره برداری از هفت واحد اقامتی تحت عنوان مهمانسرا تنها بخشی از اقدامات این معاونت بوده است.

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به تلاش در ایجاد نظم و انضباط مالی تصریح کرد: ایجاد نظم و انضباط مالی به ویژه مدیریت و عدالت در تمامی پرداخت‌ها، پرداخت بخش قابل توجهی از بدهی‌های پرسنلی و غیر پرسنلی مطابق با اولویت‌های کلان دانشگاه و برنامه زمان‌بندی انجام شده از مهمترین اقدامات در حوزه مالی بوده است که در پرداختی پرسنلی رتبه یازدهم کشور و در مجموع پرداختی‌ها رتبه پانزدهم کشور در بین ۶۷ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی هستیم.

گل‌شکن از افزایش ۳۹ درصدی وصول مطالبات از سازمان‌های بیمه‌گر نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: با تلاش‌های انجام شده، مدیریت مالی این دانشگاه در سال ۱۴۰۲ در همایش ملی مدیریت مالی جایزه دو ستاره را کسب کرده است.

کد خبر 749887

دیگر خبرها

  • ۸۱ پروژه بهداشت و درمان گیلان آماده بهره برداری
  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • بهره‌برداری از بیمارستان رزن نیازمند اهتمام دانشگاه علوم پزشکی
  • نصب یک دستگاه رادیوگرافی دیجیتال پرتابل در بیمارستان حضرت رسول (ص) جوانرود
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • بیمارستان نیایش خرم‌آباد ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان