Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@18:03:55 GMT

در ایام کرونا به دندانپزشکی برویم؟

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۶۷۱۹

در ایام کرونا به دندانپزشکی برویم؟

میکروب‌های محیط دهان و لثه خصوصا درباره پیوره و بیماری‌های پیشرفته دهان و دندان عواملی هستند که سبب سکته‌های قلبی و مغزی به ویژه درجوان‌ها می‌شوند.

پاسخ: دکتر غلامعلی هاشمی، دندانپزشک

ایران آنلاین: در خصوص مراجعه به دندانپزشکی در دوران کرونا باید گفت تاخیر در مراجعه به مراکز دندانپزشکی چه به منظور معالجات لازم، چه برای معاینات دوره‌‌ای و پیشگیری به هیچ وجه بهانه‌‌ای جایز نیست؛ حتی در مورد بیمارانی که مبتلا به کووید ۱۹ می‌گردند، یکی از مهمترین پروتکل‌های درمانی زدودن جرم‌های دندانی و رفع عفونت‌های لثه و نسوج دهانی، درمان ضایعات پیشرفته و عفونی دندانی و رعایت بهداشت دهان و دندان‌ها در طول زمان بستری بودن در بخش‌های بیمارستانی به ویژه در بخش مراقبت‌های ویژه است؛ زیرا ثابت شده که تعداد بسیار زیادی از بیماران مبتلا به کرونا به علت انتقال میکروب‌های عامل بیماری زای دهان، لثه‌ها و دندان‌های عفونی به ریه‌ها به خصوص هنگام لوله گذاری برای تامین اکسیژن ریه‌ها دچار ذات‌الریه شده و شدت بیماری آنها و وخامت حال عمومی شان افزایش یافته است و احتمال مرگ بسیاری از این بیماران یا ضایعات غیرقابل درمانشان بعد از رهایی از کرونا بیشتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نکته درخور تامل دیگر اینکه مرکز تخصصی قلب و عروق آمریکا و اروپا سالیان سال است که بر اثر تحقیقات پیشرفته خود نشان دادند که میکروب‌های محیط دهان و لثه خصوصا درباره پیوره و بیماری‌های پیشرفته دهان و دندان عواملی هستند که سبب سکته‌های قلبی و مغزی به ویژه درجوان‌ها می‌شوند. در واقع قلب جوانان عروق جانبی کمتری نسبت به افراد مسن دارد. هرچه سن بالاتر می‌رود، عروق قلب تنگ‌تر می‌شود و بدن مجبور به ساختن عروق جدید می‌گردد و تعداد و حجم عروقی که در قلب افراد مسن هست، از قلب جوانان بسیار بیشتر است. به همین جهت است که سکته‌ها در افراد مسن، مرگ و میر کمتری نسبت به جوانان دارد. چون تعداد عروق جایگزین در صورت بسته شدن عروق دیگر به منظور خون رسانی در افراد مسن نسبت به جوانان بیشتر است. بدین سبب میزان مرگ و میر جوانان نیز به علت وجود عفونت‌ها و میکروب‌های محیط لثه و دندان‌ها و مخاط دهان نسبت به افراد مسن بیشتر است. در قسمت مغز هم همین حالت حکمفرماست.
از طرفی با توجه به غیرقابل پیش‌بینی بودن زمان عادی شدن وضع این بیماری و پایان یافتن دوران پاندمی کرونا حتی با وجود واکسیناسیون عمومی کامل و موفق، یا ابتلای اکثریت به بیماری و اصطلاحا ایجاد ایمنی گله‌‌ای و اینکه درمان ضایعات محیط دهان و دندان‌ها در مراحل پیشرفته نسبت به مراحل اولیه ده‌ها و گاهی صداها برابر هزینه بیشتری دارد، حقیقت دیگر آن است که عمر درمان‌های پیشرفته نسبت به معالجات اولیه بسیار کوتاه‌تر خواهد بود و نسوج باقیمانده دندان‌ها پس از درمان‌های پیشرفته و دیرهنگام به حداقل میزان قابل قبول برای مقاومت در برابر فشارهای ناشی از اعمال جویدن و خرد کردن مواد غذایی می‌رسد و برای جبران این نقیصه، اکثرا نیاز به تجویز درمان‌های حفاظتی تکمیلی چون انجام روکش و گذاشتن پین‌های نگهدارنده در تاج دندان و ریشه و امثال آن گریزناپذیر خواهد بود و همه این موارد سبب هزینه، زمان و سختی درمان‌ها می‌گردد. علاوه بر تمام این موارد، امکان سرایت بیماری وضایعات مخاط و دندان‌ها به انساج و دندان‌های مجاور و مقابل هم حتمی و شایع است.
گرفتن رادیوگرافی‌های دندانی به خصوص نوع خارج دهانی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مراکز مجهز رادیولوژی هنگامی که دندانپزشک تجویز کند، کاملا لازم و بی‌خطر و الزامی است و با توجه به اینکه در یک دهان حتی با معاینات بسیار دقیق و با وسایل کاملا مجهز و کافی تنها می‌توان حدود حداکثر پنجاه درصد وضعیت موجود را بررسی کرد و قسمت‌های بین دندانی که بیشترین پوسیدگی‌های غیرقابل رویت در آن مکان‌ها به سبب نرسیدن پرزهای مسواک در نظافت آن ایجاد می‌گردد، همچنین نواحی زیر پرکردگی‌های موجود و زیر و اطراف روکش‌های دندانی و بریج‌های موجود و نیز بررسی وضعیت ریشه دندان‌های درمان ریشه شده و انساج نگهدارنده دندان‌ها در استخوان فکین بالا و پایین و ضایعات احتمالی استخوان فکین و مفصل فک پایین در محل مفصلی و وضعیت دندان‌های نهفته و بسیاری از مشکلات دیگر این نواحی تنها از طریق بررسی کلیشه‌های رادیوگرافی به ویژهOPG امکان پذیراست و معایناتی که به همراه بررسی رادیوگرافی نباشند، اغلب قابل قبول، کامل واطمینان بخش نیستند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دهان و دندان دندان ها افراد مسن درمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۶۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، سلامت دهان و دندان را موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن دانست و از برگزاری پویش سلامت دهان و دندان با اهداف آموزش عمومی خبر داد.

به گزارش ایسنا، زهرا سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه ها و رده های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان  مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که 17 تا 19 اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می شود، گفت: در این سه روز برنامه های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود